Pegasus, última hora del CatalanGate

P.Masó, A.Solé, J.Pellicer, N.Portella i M.Sánchez
Dijous, 26 de maig de 2022
Actualitzat fa 1 any
Pegasus, última hora del CatalanGate
15:03

La CUP, sobre el CatalanGate: "Quants drets val la unitat d’Espanya?"

14:28

Amnistia Internacional elabora un decàleg amb les recomanacions que el govern espanyol hauria de tenir en compte per evitar repetir un altre espionatge orquestrat pel mateix CNI que l'entitat considera totalment un abús i per això, conclou que el centre nacional d'intel·ligència de l'Estat no dona prou garanties actualment per complir amb la norma que eviti atemptar contra els drets humans.

14:06

Acaba el debat sobre el CatalanGate al Congrés dels Diputats. 

14:03

Acaba la intervenció de Pedro Sánchez. 

14:01

Sánchez assegura que no mira a una altra banda i remarca que el CNI no està descontrolat: "Mai he dit que el CNI estigués descontrolat. És que no ho està!". 

13:55

"Crec que la discreció en algunes matèries reservades a la seguretat nacional no són opacitat", defensa Sánchez. Tot i això, admet que cal avançar en la transparència, malgrat que qüestiona de nou l'informe de Citizen Lab. 

13:51

"Des de fa quatre anys demanen eleccions anticipades, dia si dia també", assenyala del PP Sánchez, qui torna a retreure als populars la seva oposició destructiva al govern espanyol. 

13:48

Torna a intervenir Pedro Sánchez. "Alguns grups parlamentaris demanen la meva presència per tot menys per parlar", lamenta el president espanyol, qui afirma que el ple ha estat replet d'insults. 

13:42

Torn per Héctor Gómez (PSOE), qui retreu a Gamarra que assenyali a Sánchez com a responsable del CNI al president espanyol, Pedro Sánchez, quan Rajoy va dir en el seu moment que el CNI no el va avisar del viatge de Corinna al país. "Menys agressivitat i menys mentir", sentència. 

13:37

Intervé Esteban Bravo (PNB) discrepa amb l'afirmació de Sánchez de què no existeix el deep state. "En alguns àmbits tenen vostès un gran temor a actuar", afirma el diputat. 

13:34

Torna a intervenir Ines Arrimadas (Cs) amenaça als independentistes catalans i bascos: "cada vegada que amenacin la seguretat nacional els serveis d'intel·ligència  se'ls investigarà. Ho entenen?". 

13:27

"El fracàs de la taula de negociació, no és el fracàs de l'esquerra independentista, sinó de l'esquerra espanyola", remarca el diputat d'ERC. 

13:26

Arriba el segon torn de paraula de Gabriel Rufián (ERC). "Justifica espionatge per talls de carreteres i crema de contenidors. S'ho torno a repetir si demà li fan una vaga i fan això, són coses que passen, també els espiarà?"

13:21

Bildu, a Sánchez: "Les reformes del CNI estan bé, però cal depurar responsabilitats"

13:18

Jaume Asens (Podem) torna a intervenir i retreu que ERC ha votat en contra de les mesures socials que ha presentat el govern espanyol.

13:14

En la seva intervenció Gamarra ha recomanat el llibre de Roger Torrent sobre Pegasus a Pedro Sánchez: "Li recomano una lectura: Pegasos, l'Estat que ens espia, per Roger Torrent, expresident del Parlament. Allà pot trobar moltes respostes a les preguntes que li hem fet". 

13:10

Gamarra retreu a Sánchez que no ha respost cap de les preguntes que li ha fet en la seva intervenció inicial. A més, qüestiona l'informe de Citizen Lab. 

13:05

Torn de nou per Cuca Gamarra (PP), qui respon a la intervenció de Sánchez afirmar que el govern socialista es "deslegitima nou". "Nega a l'oposició el dret a controlar el govern", retreu la popular. 

12:58

"No puc compartir que aquí es persegueixi a gent per la seva ideologia, el que puc garantir és que nosaltres actuem dins de la legalitat democràtica i evitem errors com els d'anteriors administracions", afirma Sánchez. 

12:55

JxCat acusa Sánchez de tractar “d’estúpids” els espiats en el CatalanGate