El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que aclareixi exactament qui va ordenar al CNI espiar polítics catalans. Feijóo ha fet les declaracions després que el centre d'espionatge espanyol ha indicat que es van espiar independentistes catalans "amb autorització judicial, prèvia sol·licitud de l'òrgan polític competent". "La directora del CNI ha donat la informació que entén que és la correcta, apropiada i conforme a l'estatus de secrets d'Estat que correspon al Centre Nacional d'Intel·ligència", ha recordat. Però al seu entendre, falta conèixer la intervenció del govern. "Per exemple qui ha demanat, amb quin objectiu, amb quin interès i en quin moment que fossin espiats determinats polítics catalans”, ha subratllat.

Feijóo ha fet les declaracions després de presidir el seu últim consell de Govern de la Xunta de Galícia. El cap de l'oposició ha insistit que Sánchez ha d'aclarir quin és l'"òrgan polític competent" que va ordenar les escoltes i "si en el moment de l'espionatge tenia o no rellevància política des del punt de vista de l'estabilitat o de la conformació del govern". "Segur que ens ho explicarà el president en una compareixença demanada per tots els grups de la cambra", ha asseverat.

Feijóo ha criticat que el govern de Sánchez "es despullés" davant de tot el país en convocar a la Moncloa el 2 de maig una roda de premsa per "acreditar la falta de seguretat de l'Estat espanyol denunciada pel govern espanyol". "Això és inaudit", ha proclamat, en al·lusió a la compareixença del ministre Félix Bolaños quan va revelar el suposat espionatge a Sánchez i la ministra Margarita Robles. I ha recordat que tot això passa quan s'ha de celebrar una cimera de l'OTAN a Madrid. "Ho lamento profundament perquè crec que Espanya està perdent molta credibilitat, sobretot quan hem de fer la cimera de l'OTAN d'aquí a unes setmanes al nostre país", ha insistit.

Segons Feijóo, Sánchez "ha utilitzat l'Estat per salvaguardar la seguretat del Govern, en perjudici de la seguretat de l'Estat". A parer seu, això "no es tracta d'una opinió" sinó d'"una informació". A més, s'ha queixat dels enfrontaments entre ministeris que ha posat de manifest el CatalanGate, amb divisió entre "els ministres socialistes del govern" [Bolaños i Robles], i entre "els ministres de Podemos amb els ministres socialistes". Segons la seva opinió, això és "inaudit en un país occidental i de la Unió Europea".

Pel que fa a si el PP ja reclama formalment que hi hagi un avançament electoral a Espanya, Feijóo s'ha remès a les declaracions que va fer dimecres i ha reiterat que ell creu que una situació com aquesta no pot seguir “gaire temps”. En aquest punt, ha tornat a al·ludir la "divisió interna" que hi ha al si de l'Executiu i s'ha preguntat si poden estar cada dia "qüestionant-se, insultant-se i desqualificant-se". "És molt difícil governar un país quan no és capaç de governar un govern. Si un president no governa 22 espanyols, és molt difícil que pugui governar 47 milions d'espanyols", ha asseverat.