L'espasa de Dàmocles fa temps que oscil·la sobre el cap de Paz Esteban, directora del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Si bé semblava segura quan va esclatar el CatalanGate, quan l'espionatge s'ha denunciat a La Moncloa la situació per a la directora ha canviat dràsticament. D'ençà que els ministres Isabel Rodríguez i Félix Bolaños van comparèixer de sorpresa per anunciar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra Margarita Robles havien estat espiats amb Pegasus, el lloc d'Esteban perilla. Tot i això, han passat els dies i fins i tot la comissió de secrets oficials del Congrés i Esteban continua al capdavant del CNI. Però, i si hi ha una estocada final? 

L'executiu espanyol anunciarà avui que les comunicacions d'altres membres del govern espanyol van ser espiades. Això mostraria que l'escletxa de seguretat a La Moncloa és encara més gran del que s'ha anunciat fins ara i podria ser a gota que fa vessar el vas. Des de diferents sectors de l'oposició (i el mateix govern espanyol) s'està demanant a l'Executiu de Sánchez que depuri responsabilitat. La pressió per assenyalar culpables tant pel CatalanGate com per l'espionatge a La Moncloa és cada cop major i Esteban és una candidata perfecta per mostrar a l'oposició un cap dels que es reclamen que rodin, però la directora del CNI, per ara, no s'ha mostrat procliu a dimitir. 

Si a Sánchez, Robles i Marlaska se li suma una nova víctima d'espionatge del govern, el futur és negre per a la directora, reconeixen a El Confidencial fonts del CNI. De manera que l'informe, que podria confirmar que més càrrecs governamentals han estat espiats per Pegasus, seria el detonant de la partida d'Esteban, la qual, segons El Español, seria decidida en el consell de ministres que tindrà lloc aquest dimarts. 

Pressions de Presidència

Darrere de les pressions per la dimissió d'Esteban destaca un Ministeri, el de Presidència. Això ha provocat xocs entre Presidència i Defensa, encapçalat per Robles. Però Malgrat les discrepàncies internes sembla que aquesta victòria se la quedarà Bolaños i tindrà un cap per mostrar a l'oposició, que reclama responsables per l'espionatge massiu. Tanmateix, tot plegat no assegura que sigui suficient. 

Esquerra, un suport clau per al govern de Sánchez, ha deixat clar que no en té prou amb el cap d'Esteban, sinó que cal la dimissió de Margarita Robles. Sense anar més lluny, el passat dilluns, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va insistir a dir que la ministra de Defensa "hauria d'assumir responsabilitats". Vilalta va assegurar que en un altre Estat ja hauria estat destituïda "de forma fulminant".