El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "debilitar l'Estat" i posar en qüestió la seguretat nacional per tranquil·litzar els seus socis d'ERC sobre el CatalanGate. En aquesta línia, considera que Sánchez s'ha apropiat de l'Estat per a usar-lo com a "moneda de canvi" amb l'objectiu de tranquil·litzar als seus socis d'investidura. Segons Feijóo, "per sobreviure al govern el PSOE ha debilitat l'Estat exposant-lo als que no creuen a l'Estat". El líder del PP ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu en referència a la reforma que ha permès que les formacions independentistes tinguin presència a la comissió de secrets oficials que es reuneix aquest dijous per primera vegada en tres anys. A parer seu, en aquesta situació d'"un cert caos", en el qual una part del govern espanyol defensa investigar a l'altra part, referint-se a Podemos, "el lògic en un país europeu seria pensar si es pot seguir així". "Però em fa la sensació que el lògic a Espanya forma part del passat i no del present", ha asseverat.

Feijóo ha seguit la línia de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha carregat durament contra la gestió que el govern espanyol ha fet del cas Pegasus "comprometent la mateixa seguretat nacional". El líder del PP ha posat en valor que sigui el PP el que salvi al govern espanyol quan aquest es recolza en partits que "no protegeixen l'Estat" i ha afegit que, en aquest cas, l'alternativa que representa al PP ha de "protegir l'Estat". Per això, ha dit que la seva formació va votar "no" a una comissió de recerca sol·licitada per Podemos i els socis d'investidura de Sánchez que el que "pretén és desvestir i despullar l'Estat". Tal com havia fet el seu predecessor, Feijóo ha retret al govern de Pedro Sánchez la seva "dependència" dels partits independentistes. Al seu entendre, rebutjant propostes del PP com la de la rebaixa fiscal, "el govern no només rebutja la possibilitat de reduir la dependència dels partits que no volen Espanya tal com és, sinó que l'accentua lliurant-se en mans dels independentistes, acceptant els seus vetos i obrint-los les portes a la comissió de secrets d'estat després d'una modificació aberrant del reglament del Congrés que trenca tots els consensos dels últims 40 anys".

Sánchez acabarà la legislatura?

En ser preguntat sobre si considera que Sánchez acabarà la legislatura o hi haurà avançament electoral, Feijóo assegura que Sánchez farà eleccions "quan més li convingui" perquè fins ara "ha fet a cada moment el que més li convenia", si bé ha admès que la situació també "depèn de la meitat del seu govern i els seus aliats parlamentaris". "Ahir va veure com Sánchez no es pot fiar de la meitat del seu govern, que vol investigar a l'altra meitat, ni dels seus socis, que no creuen en el discurs de la ministra de Defensa. Estem en una situació d'enorme incertesa a Espanya", ha afirmat, per a afegir que el que faci Sánchez "no entrarà en el previsible".  Feijóo ha denunciat també el "menyspreu" de Sánchez al pla econòmic que li va enviar el seu partit per a alleujar la càrrega de les rendes mitjanes i baixes davant la inflació. "El govern espanyol menysprea al PP i s'enroca en un posicionament equivocat", ha denunciat, per a afegir que hi ha "fam d'estabilitat" i són els ciutadans els que poden canviar el guió i els actors que estan aquest moment en el Govern.

L'atac per part del PP es manté ferm. La secretària general del PP i la portaveu del partit, Cuca Gamarra, també ha dit la seva i ha reclamat aquest dimecres la compareixença del president Pedro Sánchez, en el Congrés dels Diputats "com més aviat millor" perquè l'Executiu ha de donar "moltes explicacions" sobre els espionatges. A més, la secretària popular ha afirmat que el PP no impartirà judicis de valor sobre els espionatges "sense tenir prèviament la informació oportuna", tot i que ha indicat que demanarà informació en la Comissió de Secrets Oficials.