L'escàndol del CatalanGate va esclatar el passat dilluns 18 d'abril, ja fa sis dies. Gairebé una setmana més tard, Pedro Sánchez encara no ha dit res sobre el polèmic cas d'espionatge amb Pegasus a líders independentistes catalans. La vicepresidenta Yolanda Díaz ha sortit en defensa del president del govern espanyol, tot posant una excusa per justificar el silenci de Sánchez amb el CatalanGate. "Té una agenda molt intensa", ha dit Díaz en una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

La vicepresidenta espanyola ha recordat que el cap del govern espanyol ha visitat Ucraïna durant aquests últims dies, des d'on va anunciar un nou enviament d'armes contra la invasió russa. A més, ha reconegut que Sánchez "està liderant els treballs que es fan sobre el CatalanGate" i que està "absolutament compromès" amb la causa. Això sí, no ha especificat quins són aquests "treballs" que dirigeix sobre l'escàndol. En qualsevol cas, Díaz ha admès que ella també està preocupada per l'espionatge: "No estic tranquil·la quan parlo per telèfon. Tinc por que m’estiguin espiant". L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat igual de desconfiada.

Díaz vol que Colau torni a ser alcaldessa

"Els fets del CatalanGate són molt greus. Tenim dret a saber què ha passat", ha assenyalat Díaz. D'aquesta manera, ha reiterat el que ja va dir aquest divendres des de Santa Perpètua de Mogoda i ha afegit que escàndols com aquest "no són suportables en una societat democràtica". La vicepresidenta ha apostat per donar la "màxima transparència sense cap temor", ha afegit que cal esperar primer a escoltar les explicacions al respecte que doni la ministra de Defensa, Margarita Robles. Ara bé, també ha demanat mantenir el diàleg entre els governs català i espanyol. Per la seva banda, Colau també ha dit que "una democràcia forta és la que no té gens de por d’investigar".

En un altre ordre de coses, Díaz ha assegurat que Colau "té molt clar" que tornarà a ser candidata a l'alcaldia. "Ella sí que té molt clar que seguirà gestionant aquesta ciutat. Estic desitjant que comenci aquesta campanya perquè per descomptat l’acompanyaré quan ella disposi i ho vulgui", ha remarcat. Així mateix, ha afegit que farà el possible perquè Barcelona "segueixi estant en mans d’una dona que l’ha transformat, que és ecologista i feminista". Tot i que l'actual alcaldessa ha mantingut en la mateixa entrevista el seu discurs d’evitar pronunciar-se encara sobre si repetirà com a candidata a l’alcaldia, Díaz ho ha donat per fet, al mateix temps que ha constatat que hi ha molt poques dones que siguin "referents al món". "I una és Ada Colau, en tots els viatges internacionals em parlen d’ella", ha apuntat. L’alcaldessa, per la seva part, ha assenyalat que tant ella com Díaz tenen responsabilitats de govern "molt intenses i exigents" i s’han de concentrar en la feina que tenen ara. Ha evitat dir que s’hi presentarà amb l’argument que té "moltíssima feina" i que s’ha de "centrar en la ciutat".