Malgrat que la gran assenyalada dins del Govern pel CatalanGate, però també per l'espionatge amb Pegasus a Pedro Sánchez i a ella mateixa és Margarita Robles, des de la dreta es defensa la ministra de Defensa i centren les seves crítiques en Félix Bolaños. El ministre de presidència va anunciar l'error de seguretat que va permetre instal·lar aquest programa als telèfons del president del govern i altres dels seus membres, i hi ha qui interpreta que la ciberseguretat és competència del seu ram. Ara, en les últimes hores, i davant dels constants avisos d'ERC perquè es donin les explicacions convenients en una reunió entre Pere Aragonès, qui la directora del CNI ja ha confirmat que va ser espiat, amb el president Sánchez, i amb la desclassificació de documents, Bolaños ha assegurat que la legislatura no està en risc per aquests casos d'espionatge. Els republicans, socis parlamentaris habituals del govern de coalició, afirmen el contrari.

"Descartem per complet qualsevol avançament, ens queda molt per fer, any i mig per prendre mesures que beneficiïn la ciutadania", ha asseverat Bolaños en una entrevista en el programa La SextaNoche, en la que ha ironitzat que sentia "decebre" el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per la continuïtat del govern espanyol.

Sense dimissions

Així mateix, no ha avançat que de moment hi vagi a haver alguna dimissió o cessi a l'Executiu per l'espionatge amb el programa Pegasus, que a banda de figures de l'independentisme, ha afectat els mòbils del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la ministra de Defensa. "Estem en la fase d'aclarir els fets, de revisar els telèfons de membres del govern espanyol, aquesta és la fase que ara ens ocupa. Hem de saber què ha passat", ha insistit Bolaños evitant parlar de cessament i reiterant la seva "lleialtat" a Margarita Robles.

S'ha de tenir en compte que no només han estat els independentistes que han demanat que hi hagi cessaments, especialment de la ministra Roures o de la directora del CNI, Paz  Esteban. També ho han exigit els seus propis socis de la coalició, Unidas Podemos, quan feien una crida a aclarir els fets, depurar responsabilitats, i si és necessari, que rodin caps. Durant aquesta crisi s'han evidenciat les diferències entre els dos partits que conformen el govern espanyol, ja que els morats, per exemple, han votat a favor d'una comissió d'investigació al Congrés pel CatalanGate que els socialistes finalment van bloquejar.

Una imatge impensable

Respecte al CatalanGate, també ha manifestat que "en el personal", entén la "preocupació, inquietud i enuig" del president Aragonès per haver estat espiat, però ha volgut treure-li pes a l'assumpte, destacant que la imatge de Sánchez i Aragonès parlant durant alguns minuts a Barcelona, esperant que Ursula von der Leyen arribés a les jornades del Cercle d'Economia. En aquest sentit, ha reivindicat, "seria impensable fa uns anys" i ha apostat pel "diàleg sincer" davant d'aquesta dificultat. "Hem recuperat l'horitzó de prosperitat a Catalunya i cal afrontar els problemes amb diàleg", ha afegit sobre això. Amb tot, des de l'independentisme es veu amb uns ulls molt diferents aquesta trobada, deixant clar que la conversa que van mantenir no és en cap cas suficient.