La diada de Sant Jordi 2022, molt i molt esperada després de la pandèmia causada per la covid-19, ha quedat aquest migdia passada per aigua i fins i tot amb una granissada a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com a localitats del Baix Llobregat i el Vallès Oriental i Occidental, segons informa Meteocat. A la capital s'ha registrat un fort xàfec que ha inclòs calamarsa i pedra pocs minuts abans de la una del migdia. Municipis com l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi o Esparreguera també han rebut granissades i la pluja ha passat per altres indrets, com ara Sant Cugat del Vallès o Cardedeu.

🌹 Sant Jordi 2022, en directe: última hora de la diada del 23 d'abril

Xàfecs i granissada a Barcelona per Sant Jordi 2022

Després d'una matinada passada per aigua, la diada de Sant Jordi 2022 ha començat amb cels ennuvolats i molt d'ambient al carrer, per després passar a trossos de cel blau que han acabat fent un gir i descarregant un breu però intens xàfec als carrers de Barcelona, que hem pogut registrar en vídeo des d'ElNacional.cat. A la resta de Catalunya, la previsió per aquesta tarda no dona gaires esperances per a la diada més esperada. Comarques com el Maresme i Osona, juntament amb el Vallès Occidental i les gironines de Pla de l'Estany i Gironès es troben en alerta de perill moderat, segons Meteocat.

Més cap a l'interior, les comarques de la Seu d'Urgell i Pallars Sobirà també s'esperen pluges a la tarda, igual com a la Conca de Barberà, Alt i Baix Camp i Tarragonès.