L'independentisme no compra les últimes informacions desvelades pel govern espanyol que asseguren que el president Pedro Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, també van ser infectats amb el programari Pegasus. Unes informacions que arriben dues setmanes després de destapar-se l'escàndol del CatalanGate, amb més de 60 líders independentistes investigats, pel qual la Moncloa encara no ha assumit responsabilitats. La CUP, com també han fet ERC i Junts, no dona credibilitat a aquestes informacions i ha demanat posar punt final a les cortines de fum: "Les informacions són com a mínim dubtoses, una estratagema, una especie de jugada mestra del govern de l'estat per desviar l'atenció".

 

Així ho ha declarat el diputat anticapitalista Xavier Pellicer en una roda de premsa aquest migdia, on ha criticat que l'estat ja hagi justificat que contra l'independentisme "tot s'hi val",  com va expressar la ministra Robles des del Congrés dels Diputats la setmana passada, apuntalant l'espionatge: "Què ha de fer un estat quan algú vulnera la Constitució? Quan algú declara la independència? Quan algú talla els carrers i fa desordres públics? Quan algú té relacions amb dirigents polítics d'un país que està envaint Ucraïna?", va etzibar la ministra.

Així, Pellicer ha insistit que és dubtós que la ministra Robles, després de justificar públicament l'espionatge a independentistes, aquesta setmana digui que se l'ha espiat a ella: "Té un interès polític clar", ha etzibat el diputat, que ha lamentat estar en el mateix punt que la setmana passada en el sentit que no s'han assumit responsabilitats: "Que no facin passar botxins per víctimes", ha insistit. Precisament aquesta expressió l'ha fet servir el portaveu de Junts, Josep Rius, que ha acusat l'estat de voler imposar sordina a l'escàndol de CatalanGate. També ha qüestionat la veracitat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que ha dit que podria ser perfectament una cortina de fum.

Sigui com sigui, Pellicer ha insistit que cal que es posi de forma immediata en marxa una comissió d'investigació per aclarir tots els fets, que es depurin responsabilitats i que hi hagi garanties de no repetició, per saber d'una vegada per totes qui ha orquestrat aquest espionatge contra l'independentisme. 

En paral·lel a aquest escàndol aquest matí ha començat l'ofensiva independentista per investigar l'espionatge a més d'una seixantena d'independentistes, tal com van anunciar des del Parlament Europeu els líders independentistes. Qui primer s'ha querellat és Òmnium, en concret al jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona, que ja investiga l'espionatge amb Pegasus al conseller i expresident del Parlament Roger Torrent. També la CUP ha presentat aquest matí una querella al mateix jutjat per un delicte contra la intimitat, en representació dels diputats Carles Riera i Albert Botran, i l'exdiputat David Fernàndez.