El president del Govern, Pere Aragonès, veu "imprescindible" que el procés de negociació aparellat a la investidura de Pedro Sánchez "pugui continuar", però reclama "unes condicions mínimes" després del CatalanGate. En una entrevista a Eldiario.es, assenyala que cal "restaurar les condicions mínimes de confiança perquè es pugui arribar a acords". "Negociar quan has estat espiat no invita a avançar en acords", admet el cap de l'executiu, que diu que mai s'aixecaran de la taula de negociació. També adverteix que "l'estabilitat parlamentària és molt difícil que pugui continuar si no s'assumeixen responsabilitats", i que cal "una investigació real". Aragonès treballa amb els equips jurídics per portar el seu espionatge a la justícia.

"Perquè la taula tingui uns resultats i pugui avançar, ha d'haver-hi un mínim de confiança", argumenta Aragonès, "i aquesta confiança és pràcticament inexistent", ha avisat. Per això considera "responsabilitat" de la Moncloa "restablir-la" i que hi hagi garanties que no estan sent espiats.  A l'entrevista, Aragonès nega que ERC pactés amb EH Bildu el sentit de vot en el decret de mesures anticrisis, que es va convalidar dijous al Congrés, per la mínima. També assenyala que si no s'hagués aprovat, hauria estat culpa del govern espanyol "que no està responent amb el mínim exigible a un escàndol d'aquestes característiques", en referència a l'espionatge. El president explica que el Govern està estudiant quines possibilitats d'emprendre accions legals hi ha per fer-ho "amb totes les garanties i la màxima possibilitat d'èxit". Ell portarà el seu cas a la justícia en les pròximes setmanes.

Contra Robles

Aquest dimecres, el president de la Generalitat va demanar a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que "assumeixi responsabilitats" pel CatalanGate. "Les seves declaracions la incapaciten políticament per al càrrec", va subratllar el president del Govern durant la sessió de control al Parlament. Si Robles no les assumeix, Aragonès va reclamar que el president espanyol, Pedro Sánchez, la cessi del càrrec perquè ell va ser qui li va atorgar la confiança. Al seu torn, el president del grup de Junts, Albert Batet, va demanar "conseqüències" a Aragonès per la "governabilitat de l'Estat". Així mateix, la diputada Eulàlia Reguant (CUP) va instar el president a trencar les relacions amb el PSOE.

En resposta a la pregunta del president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, el cap del Govern va apuntar que la ministra de Defensa "hauria d'assumir" les conseqüències de l'espionatge, perquè el CNI estava sota la seva "responsabilitat". "Per incompetent, si no ho sabia. I, si ho sabia, per vulnerar els principis democràtics", ha argumentat Aragonès. El president ha afegit que si Robles no vol assumir les seves responsabilitats, el president espanyol l'hauria de cessar del càrrec. De la seva banda, Jové va advertir que com més trigui la resposta de l'Estat, "més greu" seran les conseqüències legals i polítiques que envolten el CatalanGate.