La líder de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha carregat aquest dijous contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tractar “d’estúpids” els espiats en el CatalanGate. En la seva intervenció durant el ple per tractar l’espionatge a líders independentistes, Nogueras ha lamentat que el cap de l’Executiu no donés cap mena d’explicació convincent sobre Pegasus davant dels parlamentaris. Bona part del discurs de Sánchez s’ha centrat a denunciar la corrupció del PP, com una manera de dir que durant l’etapa de Mariano Rajoy l’Estat va patir un govern més antidemocràtic. “El president hauria de donar explicacions, no explicar contes; criticar el PP no és assumir cap mena de responsabilitat”, ha denunciat Nogueras des del faristol de la cambra baixa.

 

Segons Nogueras, el discurs pronunciat per Sánchez demostra que l’Estat espia ciutadans en funció de quina és la seva ideologia. “Quin delicte hem comès per ser independentistes?”, s’ha preguntat Nogueras durant la seva intervenció, a més d’afegir que “Espanya vulnera drets en funció del que pensa cadascú”. Així mateix, també ha llançat un dard enverinat contra Esquerra Republicana. Ha lamentat que “tot i saber que el govern espanyol menteix i espia independentistes, alguns proposen acords”. “Gràcies al PSOE i alguns partits que li donen suport, ja no hi ha aquella Catalunya desacomplexada que sortia als carrers; però més d’hora que tard, els catalans tornaran a sortir al carrer”, ha avisat Nogueras.

El PDeCAT lamenta el discurs centrat en el PP

Queda clar que la befa del dia és la comparació constant que ha fet Sánchez amb la corrupció del PP. El president espanyol ha equiparat el presumpte espionatge comès per les clavegueres de l’estat espanyol amb la corrupció perpetrada pels populars durant el mandat de Mariano Rajoy. “La qüestió d’avui no era això”, ha denunciat també el líder del PDeCat al Congrés, Ferran Bel, durant la seva intervenció. Segons ell, això demostra tenir “molt poca empatia” amb les persones que han estat espiades pel fet de ser independentistes.

Així mateix, Bel ha denunciat també les poques explicacions que ha donat Sánchez en un ple que havia de dedicar-se a Pegasus i el CatalanGate. “Per què han cessat la directora del CNI? Quin motiu hi havia per fer-ho?”, s’ha preguntat Bel des del faristol del Congrés. Ara bé, ha deixat també ben clar que el PDeCAT es manté com a “defensor acèrrim de la taula de diàleg” entre la Generalitat i la Moncloa per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. “Però ara ja fa massa temps que es va produir la darrera trobada; els que defensem una mesa d’aquest tipus volem que sigui vertaderament de diàleg, necessitem que doni els seus fruits”, ha afegit Bel.