El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, considera que el cas Catalangate posa en dubte la qualitat democràtica de l'Estat i admet que "podria ser" que també hagués afectat algun dels membres de Podem. "Nosaltres hem estat objectiu de les clavegueres de l'Estat, com tothom sap" ha dit a Aquí Cuní de la SER Catalunya abans de recordar episodis com la instal·lació d'una càmera a la porta del domicili de Pablo Iglesias. "Quan un veu que més de 60 persones han estat espiades il·legalment, clar que pensa que potser hauria de revisar el seu telèfon mòbil". Segons Echenique, el cas posa en dubte la confiança en les institucions de l'Estat i per tant cal que "s'investigui perquè no quedi cap dubte que aquestes pràctiques van acabar quan el PP va sortir del govern".

"No pot quedar cap dubte sobre que no s'han seguit fent pràctiques com les que duia a terme el senyor Fernández Díaz –en referència a l'exministre de l'Interior- sota ministeris del PSOE", i "cal dissipar immediatament aquests dubtes". Per això ha reclamat novament que els ministeris d'Interior i Defensa duguin a terme una "investigació a fons" i que "es depurin responsabilitats". "Si hi ha hagut operacions il·legals aquestes persones no poden continuar essent funcionaris de l'Estat", ha dit. Echenique ha recordat que "els paràmetres mínims d'una democràcia moderna impedeixen que es dugui a terme espionatge massiu sobre dirigents polítics del partit que sigui". "La credibilitat del sistema democràtic es veu tocada quan els ciutadans coneixen a través dels mitjans que s'ha espiat dirigents que ves a saber on ha acabat".

 

Laura Borràs demana dimissions

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, és una de les moltes víctimes del programa Pegasus per espiar dirigents polítics independentistes i aquest dimecres ha fet un cop damunt la taula i ha demanat anar més enllà. Laura Borràs ha exigit les dimissions del president espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres de l'Interior i Defensa, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles pel CatalanGate assegurant que ja ha passat el moment de només demanar explicacions. Borràs ha insistit en que aquestes escoltes s'han fet de manera il·legal i que es faran servir en contra seu.

Borràs, ha avançat que en la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus d'aquest dimecres plantejarà que la cambra catalana emprengui accions legals pel Catalangate. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha defensat que hi hagi una "denúncia legal conjunta" del Parlament com a representant dels diputats afectats per 'Pegasus'. A més, Borràs també creu que aquesta qüestió s'ha de debatre al ple del Parlament i que s'han de posar mecanismes per a la protecció cibernètica. I, en aquest sentit, ha posat d'exemples que es podrien organitzar jornades específiques de formació per als diputats.