La primera trobada pública entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez després que s'ha confirmat que el CNI ha espiat el president de la Generalitat s'ha produït davant d'un núvol de fotògrafs a les portes de l'hotel W de Barcelona. Ha estat un intercanvi d'impressions amb posat molt seriós que ha durat escassos minuts però que Aragonès ha aprofitat, segons fonts de la Generalitat, per advertir Sánchez sobre la necessitat de celebrar una reunió de manera urgent.

"La situació és molt greu. Cal una trobada urgent", hauria advertit el president català a l'espanyol mentre esperaven a la porta de l'hotel, on se celebren les jornades del Cercle d'Economia, l'arribada de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, a qui avui s'ha lliurat el premi d'aquesta entitat a la construcció europea. Des de la Moncloa s'assegura que Sánchez ha aprofitat aquests moments per advertir Aragonès que "cal resoldre la situació", a més d'emplaçar el president a "pensar en els catalans". Tots dos haurien acordat concertar una trobada. A la intervenció posterior davant del Cercle, Sánchez no ha fet cap referència al CatalanGate.

 

Aragonès, acompanyat dels ministres de Cultura, Miquel Iceta, i Infraestructures, Raquel Sánchez, i el president del Cercle, Javier Faus, ha rebut Sánchez quan ha baixat del seu vehicle, amb tots els focus pendents de la salutació que intercanviaven just l'endemà que la directora del CNI expliqués a la comissió de secrets oficials que havien espiat Aragonès amb autorització judicial. El president, que ha expressat públicament la irritació de l'executiu i ha reclamant l'assumpció de responsabilitats per aquest cas, ha rebut el president espanyol sense dissimular la fredor i amb posat seriós.

Després d'aquesta primera salutació, que ha durant uns breus instants, Sánchez ha saludat la resta de les autoritats que l'esperaven, i s'ha situat al seu lloc al capdavant de la comitiva, just al costat d'Aragonès, amb la qual cosa han tingut oportunitat d'intercanviar impressions mentre esperaven l'arribada de Von der Leyen. Tot plegat, sempre davant dels mitjans pendents de les cares i la gesticulació. Ha estat poc més de dos minuts de conversa, sempre amb posat seriós, i mentre el president del Cercle intentava mantenir la distància gairebé impossible a la fila d'autoritats. No obstant això, no ha transcendit de moment res més del contingut.

Un cop ha arribat Von der Leyen tota la comitiva ha entrat a l'hotel i s'ha dirigit a la terrassa on han continuat conversant, en aquest cas amb la presidenta de la Comissió, fins que ha arribat el moment d'intervenir a l'acte. Enmig la melé de seguretat, el president espanyol fins i tot ha quedat bloquejat uns instants dins de les portes giratòries de l'hotel. Al final, a més, tot ha estat una posada en escena perquè Sànchez i Von der Leyen feia estona que estaven a l'hotel aprofitant per fer una trobada abans de la reunió. Els seus vehicles en arribar havien accedit a una de les entrades de l'hotel per una rampa lateral i, per fer la rebuda protocolària, han baixat per la mateixa rampa. De fet, el darrer a arribar havia estat el president de la Generalitat.