Dos informes tècnics del Centre Criptològic Nacional han confirmat que els telèfons del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, també van ser infectats amb el programari Pegasus. Segons ha anunciat el ministre Félix Bolaños en una roda de premsa d'urgència, aquests són uns fets "inequívocs" que ja han denunciat davant la justícia, a l'Audiència Nacional. Els informes, ha detallat, detecten dues intrusions al telèfon de Sánchez el maig del 2021 i una al mòbil de Robles el juny d'aquell mateix any i no hi ha cap indici que faci pensar que se'n produís cap altra a partir d'aquestes dates. "La verificació encara està en marxa i arribarà a tots els membres del govern espanyol. Són uns fets contrastats que confirmen que s'ha produït un espionatge fora de la llei. En una democràcia plena només hi estan facultats organismes oficials i amb autorització judicial". Segons ha explicat el ministre, la informació ja s'ha transmès als tribunals i s'anirà complementant amb el que vagi sorgint arran de la investigació en curs.  

 

"Estem actuant amb totes les nostres facultats per garantir el dret fonamental a la privacitat de les persones, aquest ha estat el compromís inequívoc del govern des de les primeres informacions", ha continuat Bolaños, que ha avançat que es reforçaran les mesures de seguretat en totes les comunicacions, no només de l'administració central, sinó de "tot l'entramat democràtic de l'Estat". En aquest sentit, ha assegurat que seran inflexibles davant qualsevol vulneració dels drets i que es reforçaran els procediments necessaris per garantir els drets dels ciutadans. 

Il·lícites i externes 

Anant més enllà, Bolaños ha parlat d'unes intervencions il·lícites i externes, sense deixar clar si estava parlant d'un estat estranger. En aquest sentit, ha puntualitzat que no és moment d'especulacions, quan se li ha demanat per si aquestes informacions sobre espionatge als mòbils de la ministra de Defensa i Pedro Sánchez poden tenir alguna relació amb el CatalanGate. Els dos atacs, el maig i juny del 2021, coincideixen amb el debat sobre l'indult als presos polítics per part de l'Executiu. En aquest sentit, ha tornat a assenyalar a una intervenció exterior, ja que totes les intervencions les duen a terme organismes oficials i amb autorització judicial i en aquest cas no es compleixen cap de les dues circumstàncies. 

"Les intrusions s'han consumat i van provocar que s'hagi accedit a un determinat volum de dades de cada telèfon", sense aclarir la quantitat d'informació que s'ha extret i demanant que s'esclareixin els fets. "Volem que la justícia, que és l'òrgan competent i que té els mitjans suficients els aclareixi", ha dit Bolaños, detallant que en el moment que el govern espanyol ha conegut els fets els ha posat en coneixement de la justícia. "El compromís del govern espanyol és conèixer tota la veritat", ha conclòs.