Junts continua renegant de la taula de diàleg. Així ho han demostrat les paraules del secretari general del partit, Jordi Sànchez, que ha carregat contra la negociació del govern català amb l'Estat. "No estem per la taula de diàleg, que només blanqueja el govern de Pedro Sánchez", ha avisat. En aquest sentit, s'ha dirigit directament a Esquerra Republicana per demanar que diguin "prou a la presa de pèl" que és aquest espai de reunió, i ha demanat als republicans retirar el seu suport de l'executiu espanyol. Així, ha dit que és ERC qui ha de dir si posa en perill la continuïtat de la legislatura, perquè són ells qui han donat suport al PSOE de Pedro Sánchez.

Precisament, el mandatari espanyol s'ha trobat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest mateix divendres, quan el primer ha vingut a Barcelona a intervenir en el Cercle d'Economia. Es tracta de la primera trobada pública entre tots dos des que s'ha confirmat que el CNI ha espiat el president de la Generalitat. Ha estat un intercanvi d'impressions amb posat molt seriós que ha durat escassos minuts, però que Aragonès ha aprofitat, segons fonts de la Generalitat, per advertir Sánchez sobre la necessitat de celebrar una reunió immediata. "La situació és molt greu. Cal una trobada urgent", ha avisat el president.

Davant d'aquesta realitat, el secretari general de Junts no ha pogut evitar ironitzar després d'aquest breu conversa entre Sánchez i Aragonès. "Suposo que en dos minuts han resolt el conflicte polític a Catalunya", ha llançat. "Estic esperant la trucada del president Aragonès per dir-me que tenim ja garanties d'una comissió d'investigació, de poder exercir el dret a l'autodeterminació, i que el Congrés ja disposa d'una majoria per a tirar endavant la llei d'Amnistia". En aquesta línia, també ha reclamat la necessitat d'impulsar una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats, i ha demanat al PSOE i a Unides Podem que ajudin a formar "una majoria que vol transparència, claredat i posar llum a la foscor" pel CatalanGate.

Protesta de les víctimes

Jordi Sànchez ha fet aquestes declaracions durant un acte de protesta avui que ha comptat amb la presència de més d'una vintena de persones investigades i víctimes del CatalanGate. Entre elles, s'ha vist els diputats d'Esquerra Republicana Ernest Maragall i Meritxell Serret; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i els diputats Josep Rius i Albert Batet; i de la CUP hi havia els diputats Carles Riera i Eulàlia Reguant. Per part de les plataformes socials, hi havia Sònia Urpí de l'ANC i el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich. Tots ells s'han plantat a prop de l'edifici on ha tingut lloc la reunió del Cercle d'Economia, i han mostrat cartells amb els missatges "Democràcia sota vigilància" i "Espanya ens està espiant", en anglès.