Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Què és la salicòrnia? L'ingredient estrella dels xefs d'alta cuina

Què és la salicòrnia? L'ingredient estrella dels xefs d'alta cuina

És una planta salada cada vegada més popular en fogons de luxe

Oriol Foix

Dissabte, 4 de maig de 2024 - 05:30

5 aliments que no trenquen el dejuni intermitent

5 aliments que no trenquen el dejuni intermitent

El dejuni intermitent és una pràctica alimentària que ha guanyat popularitat en els últims anys

Jordi Prió

Dissabte, 4 de maig de 2024 - 05:30

Per què has de deixar de prendre suc de taronja: atenció a l'alerta dels experts

Per què has de deixar de prendre suc de taronja: atenció a l'alerta dels experts

Diferències i perills entre la taronja sencera i el suc de taronja

Jordi Tubella

Dissabte, 4 de maig de 2024 - 05:30

Vi de qualitat i de la màxima proximitat en aquesta festa lleidatana

Vi de qualitat i de la màxima proximitat en aquesta festa lleidatana

El maig arriba carregat de festa, menjar i molt de vi

Oriol Foix

Divendres, 3 de maig de 2024 - 05:30

Aquest és el restaurant amb la llista d'espera més llarga del món

Aquest és el restaurant amb la llista d'espera més llarga del món

Un restaurant de Bristol ha demostrat ser un dels llocs més buscats de tot el planeta

Jordi Tubella

Divendres, 3 de maig de 2024 - 05:30

Aquest arròs inflat casolà serà el teu nou vici: èxit garantit

Aquest arròs inflat casolà serà el teu nou vici: èxit garantit

L'arròs inflat és una bona font de carbohidrats complexos, la qual cosa el converteix en una opció energètica

Jordi Prió

Divendres, 3 de maig de 2024 - 05:30

Els millors trucs de cuina d'Ada Parellada: fàcils, curiosos i increïbles

Els millors trucs de cuina d'Ada Parellada: fàcils, curiosos i increïbles

La xef Ada Parellada ens porta els consells de cuina més pràctics que et canviaran la vida

La Gourmeteria

Dijous, 2 de maig de 2024 - 11:43

Per què ens agrada la cervesa freda? La química té la resposta

Per què ens agrada la cervesa freda? La química té la resposta

La forma de distribuir-se les molècules d'aigua i etanol alteren el sabor de les begudes alcohòliques

Marta Sánchez Iranzo

Dijous, 2 de maig de 2024 - 09:37

Maig: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Maig: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Amb temperatures més càlides i dies més llargs, al maig tenim una àmplia gamma de possibilitats

Jordi Prió

Dijous, 2 de maig de 2024 - 05:30

Tonyina a 3.000 euros el quilo: el preu desorbitat de l'exemplar més car del món

Tonyina a 3.000 euros el quilo: el preu desorbitat de l'exemplar més car del món

La tonyina més cara del 2024 es va vendre al Japó a principis d'any

Oriol Foix

Dijous, 2 de maig de 2024 - 05:30

Com fer que el pa blanc sigui més sa: un metge en revela el secret

Com fer que el pa blanc sigui més sa: un metge en revela el secret

Aquest expert ha trobat la solució per donar-li la volta a la reputació del pa blanc

María Coca

Dijous, 2 de maig de 2024 - 05:30

Pel teu bé, hauries de deixar d'escalfar l'aigua al microones: els experts t'expliquen per què

Pel teu bé, hauries de deixar d'escalfar l'aigua al microones: els experts t'expliquen per què

Una acció més perillosa del que pot semblar

Jordi Tubella

Dimecres, 1 de maig de 2024 - 05:30

La nova moda gastronòmica que ja ha arribat a Catalunya: adeu-siau als brunch?

La nova moda gastronòmica que ja ha arribat a Catalunya: adeu-siau als brunch?

El drunch destaca entre els amants del bon menjar i les experiències culinàries úniques

Jordi Prió

Dimecres, 1 de maig de 2024 - 05:30

En què es diferencien un plàtan i una banana?

En què es diferencien un plàtan i una banana?

Semblen la mateixa fruita, però tenen propietats diferents

Oriol Foix

Dimecres, 1 de maig de 2024 - 05:30

Fermí Puig es jubila i tanca el seu restaurant a Barcelona

Fermí Puig es jubila i tanca el seu restaurant a Barcelona

El restaurant tanca portes després d'onze anys d'activitat

Oriol Foix

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 11:25

pastilla video
La Gourmeteria creix! 'Menja amb Gust' ens porta els millors vídeos gastronòmics

La Gourmeteria creix! 'Menja amb Gust' ens porta els millors vídeos gastronòmics

La Gourmeteria

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 11:07

3 receptes delicioses amb panses per donar un gir dolç als teus menús sense sucres afegits

3 receptes delicioses amb panses per donar un gir dolç als teus menús sense sucres afegits

Celebra el dia mundial de les panses amb aquestes receptes

Oriol Foix

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30

pastilla video
L'ofici formatger que cau en l'oblit: quin és i per què és important?

L'ofici formatger que cau en l'oblit: quin és i per què és important?

Un cop elaborat el formatge, entra en joc aquesta figura que resulta clau

Xevi Miró

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30

Per què mai no et queden les postres com en la foto: els 4 errors més comuns en rebosteria

Per què mai no et queden les postres com en la foto: els 4 errors més comuns en rebosteria

Si evites aquests errors et poden ser d'ajuda

Jordi Prió

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30

Aquests són els restaurants de Barcelona que tanquen més tard perquè puguis aprofitar al màxim el sopar

Aquests són els restaurants de Barcelona que tanquen més tard perquè puguis aprofitar al màxim el sopar

Oriol Foix

Dilluns, 29 d'abril de 2024 - 05:30

Els 3 aliments més picants del món segons l'escala Soville: t'atreviries a menjar-los?

Els 3 aliments més picants del món segons l'escala Soville: t'atreviries a menjar-los?

Si ets un amant del picant, t'encantarà conèixer aquest podi d'aliments més picants del món

Jordi Prió

Dilluns, 29 d'abril de 2024 - 05:30

pastilla video
Com aprofitar un formatge sec? Els consells de l'Ada Parellada per treure'n el màxim gust

Com aprofitar un formatge sec? Els consells de l'Ada Parellada per treure'n el màxim gust

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 29 d'abril de 2024 - 05:30

Els 5 aliments que hauríem de deixar de menjar, segons un nutricionista

Els 5 aliments que hauríem de deixar de menjar, segons un nutricionista

Oriol Foix

Diumenge, 28 d'abril de 2024 - 05:30

Com combinar el dolç i el salat a la cuina: 3 idees genials

Com combinar el dolç i el salat a la cuina: 3 idees genials

Postres, amanides, salses: hi ha moltes maneres de combinar el sabor salat amb el dolç

Jordi Prió

Diumenge, 28 d'abril de 2024 - 05:30

Mor Felicià Bofarull, copropietari del restaurant centenari Los Caracoles de Barcelona

Mor Felicià Bofarull, copropietari del restaurant centenari Los Caracoles de Barcelona

Júlia Peñascal

Dissabte, 27 d'abril de 2024 - 17:50

Arròs fregit casolà: la recepta fàcil per portar la gastronomia xinesa a casa

Arròs fregit casolà: la recepta fàcil per portar la gastronomia xinesa a casa

Una de les receptes més populars de la gastronomia xinesa és l'arròs fregit casolà

Jordi Prió

Dissabte, 27 d'abril de 2024 - 05:30

Com descongelar el pa i que quedi com acabat de fer: una nutricionista comparteix el seu secret

Com descongelar el pa i que quedi com acabat de fer: una nutricionista comparteix el seu secret

Consells bàsics per congelar el pa i que puguis tastar-lo amb més bon gust

Jordi Tubella

Dissabte, 27 d'abril de 2024 - 05:30

Com rectificar un plat que t'ha quedat salat?

Com rectificar un plat que t'ha quedat salat?

Amb algunes tècniques simples i creatives podem rectificar un plat que hagi quedat salat

Jordi Prió

Divendres, 26 d'abril de 2024 - 05:30

Tasta la millor cassola de pagès que es decideix diumenge en aquest poble del Pla d'Urgell

Tasta la millor cassola de pagès que es decideix diumenge en aquest poble del Pla d'Urgell

Golmés celebra la festa de les cassoles i Catalunya s'omple de fires gastronòmiques

Oriol Foix

Divendres, 26 d'abril de 2024 - 05:30

Prepara un pa diferent a casa amb aquesta recepta singular

Prepara un pa diferent a casa amb aquesta recepta singular

Celebra el dia mundial del brètzel amb aquesta recepta casolana

Oriol Foix

Divendres, 26 d'abril de 2024 - 05:30

La catalana Anna Casabona es proclama tercera millor sommelier de l'Estat

La catalana Anna Casabona es proclama tercera millor sommelier de l'Estat

Casabona s'ha imposat a una cinquantena de participants en les semifinals i ha entrat al podi

Oriol Foix

Dijous, 25 d'abril de 2024 - 15:07

Catalunya triomfa de nou i guanya un insòlit concurs gastronòmic estatal

Catalunya triomfa de nou i guanya un insòlit concurs gastronòmic estatal

Un obrador d'Agramunt elabora la millor pasta de te de l'estat

Oriol Foix

Dijous, 25 d'abril de 2024 - 05:30

He començat a utilitzar aplicacions per salvar aliments i aquesta és la meva experiència

He començat a utilitzar aplicacions per salvar aliments i aquesta és la meva experiència

Lluitar contra el malbaratament d'aliments i ser més sostenible

María Coca

Dijous, 25 d'abril de 2024 - 05:30

Com prendre l'aigua de coco: idees originals

Com prendre l'aigua de coco: idees originals

Existeixen nombroses maneres creatives de gaudir de l'aigua de coco, una beguda molt saludable

Jordi Prió

Dijous, 25 d'abril de 2024 - 05:30

Coneix les varietats de salsitxa que has de fer servir per fer el millor 'hot dog'

Coneix les varietats de salsitxa que has de fer servir per fer el millor 'hot dog'

En el dia mundial del 'hot-dog', descobreix aquestes varietats de salsitxa

Oriol Foix

Dimecres, 24 d'abril de 2024 - 05:30

Aquesta és la primera pastisseria que ofereix el nou dolç de moda a Catalunya

Aquesta és la primera pastisseria que ofereix el nou dolç de moda a Catalunya

El 'crookie' aterra a Barcelona en aquesta pastisseria de Gràcia

Oriol Foix

Dimecres, 24 d'abril de 2024 - 05:30

3 trucs perquè el fricandó et quedi tan melós com el que feia la teva àvia

3 trucs perquè el fricandó et quedi tan melós com el que feia la teva àvia

Un plat típic de la cuina catalana i del qual t'expliquem alguns trucs perquè et surti perfecte

Jordi Prió

Dimecres, 24 d'abril de 2024 - 05:30

pastilla video
Estrenem col·laboració! Descobreix la millor gastronomia de Girona de la mà de Jordi Àvila

Estrenem col·laboració! Descobreix la millor gastronomia de Girona de la mà de Jordi Àvila

La Gourmeteria

Dimarts, 23 d'abril de 2024 - 12:06

Un dels millors olis del món és català i està al top d'aquest rànquing internacional

Un dels millors olis del món és català i està al top d'aquest rànquing internacional

L'oli Cosmos ha guanyat la medalla de plata en un concurs internacional a Nova York

Oriol Foix

Dimarts, 23 d'abril de 2024 - 10:22

Fer pans en paella és possible: aquí tens la recepta de pa sense forn que et canviarà la vida

Fer pans en paella és possible: aquí tens la recepta de pa sense forn que et canviarà la vida

Saps que es pot aconseguir pa acabat d'enfornar i esponjós sense la necessitat d'un forn?

Jordi Prió

Dimarts, 23 d'abril de 2024 - 05:30