Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
Peix de proximitat, un tresor a punt de naufragar

Peix de proximitat, un tresor a punt de naufragar

La dràstica davallada del consum de peix a les llars amenaça un ofici mil·lenari i la diversitat dels nostres mars

Ada Parellada

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

Restaurant Arturo: la deliciosa cuina tradicional de tota la vida, xup-xup i brasa

Restaurant Arturo: la deliciosa cuina tradicional de tota la vida, xup-xup i brasa

Víctor Antich

Dissabte, 13 de setembre de 2025 - 05:30

La míllor taverna del Poble-sec celebra cinc anys captivant el comensal com el primer dia

La míllor taverna del Poble-sec celebra cinc anys captivant el comensal com el primer dia

Víctor Antich

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 07:00

El restaurant que ofereix la millor cuina tradicional catalana a un preu imbatible

El restaurant que ofereix la millor cuina tradicional catalana a un preu imbatible

Víctor Antich

Dissabte, 6 de setembre de 2025 - 05:30

El millor arròs de muntanya cuinat amb llenya el trobaràs al poble medieval de Castellbò

El millor arròs de muntanya cuinat amb llenya el trobaràs al poble medieval de Castellbò

Víctor Antich

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Els bons propòsits del curs els trobareu al barri

Els bons propòsits del curs els trobareu al barri

Ada Parellada

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

L’excel·lent restaurant del Solsonès que trobaràs amagat dins d’un càmping

L’excel·lent restaurant del Solsonès que trobaràs amagat dins d’un càmping

Víctor Antich

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
Bea Talegón | La desinformació com a arma política: anàlisi de la doble moral informativa a Espanya

Bea Talegón | La desinformació com a arma política: anàlisi de la doble moral informativa a Espanya

Bea Talegón

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

Oriol Foix

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

Gotes de rosada d’arròs a Tuixén

Gotes de rosada d’arròs a Tuixén

L'inesperat obrador d'aquest vi especial ubicat al cor de l'Alt Urgell

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 27 d'agost de 2025 - 05:30

L'únic celler de la Segarra té molt a dir

L'únic celler de la Segarra té molt a dir

Un projecte arrelat al territori que ret homenatge a les tradicions

Martí Sales

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

Un camp de blat a Manhattan o el poder del menjar

Un camp de blat a Manhattan o el poder del menjar

L’obra profètica que va plantar l’artista Agnes Denes el 1982

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 24 d'agost de 2025 - 05:30

El millor restaurant a l’ombra del Cadí que ofereix una cuina de muntanya sublim

El millor restaurant a l’ombra del Cadí que ofereix una cuina de muntanya sublim

Víctor Antich

Dissabte, 23 d'agost de 2025 - 05:30

El llegat vital que s’apaga i que encara ens pot ensenyar a viure

El llegat vital que s’apaga i que encara ens pot ensenyar a viure

Un patrimoni únic que uneix natura, història i ofici, i que avui lluita per sobreviure

Ada Parellada

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

La tristesa de ser capaç d’esbrinar què hi haurà a la teva taula aquest estiu

Ada Parellada

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30

La petita creperia ambulant que reparteix felicitat sobre rodes

La petita creperia ambulant que reparteix felicitat sobre rodes

Un projecte autèntic amb una oferta deliciosa

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dijous, 31 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de l'Alt Empordà que és un refugi idíl·lic per als amants de la cuina tradicional

El restaurant de l'Alt Empordà que és un refugi idíl·lic per als amants de la cuina tradicional

Víctor Antich

Dimecres, 30 de juliol de 2025 - 05:30

El rastre que deixa un restaurant

El rastre que deixa un restaurant

De l’atracció per les coses exagerades i gens singulars

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
L'hostal de la Gavina, el destí més exclusiu de la Costa Brava amb una gran gastronomia

L'hostal de la Gavina, el destí més exclusiu de la Costa Brava amb una gran gastronomia

Víctor Antich

Dimecres, 23 de juliol de 2025 - 05:30

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

Una obra imprescindible que fa reflexionar

Ada Parellada

Diumenge, 20 de juliol de 2025 - 05:30

La millor taula de cuina catalana que sorprèn i enamora el país sencer i que és una autèntica revolució

La millor taula de cuina catalana que sorprèn i enamora el país sencer i que és una autèntica revolució

Víctor Antich

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Les millors tapes i cerveses de la Barceloneta les trobaràs en aquest bar clàssic que celebra seixanta anys

Les millors tapes i cerveses de la Barceloneta les trobaràs en aquest bar clàssic que celebra seixanta anys

Víctor Antich

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Una cuina que es fa sola, però que no se sent sola

Jordi Tubella

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

El millor restaurant del Montsià celebra trenta-tres anys mantenint la seva essència i les seves arrels

El millor restaurant del Montsià celebra trenta-tres anys mantenint la seva essència i les seves arrels

Víctor Antich

Dissabte, 12 de juliol de 2025 - 05:30

Una festa al cor del Cadí per celebrar 25 anys d'una cuina que enamora el país sencer

Una festa al cor del Cadí per celebrar 25 anys d'una cuina que enamora el país sencer

Diego Alías, l’hort, la cuina i una lògia d’entusiastes

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 9 de juliol de 2025 - 05:30

Quan la cuina de caça era cultura i no plaga: el dilema del senglar urbà

Quan la cuina de caça era cultura i no plaga: el dilema del senglar urbà

El senglar al rebost bé podria ser una solució o esdevenir un delicte

Ada Parellada

Diumenge, 6 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Llafranc que és un autèntic tresor a primera línia de mar amb producte fresquíssim

El restaurant de Llafranc que és un autèntic tresor a primera línia de mar amb producte fresquíssim

Víctor Antich

Dissabte, 5 de juliol de 2025 - 05:30

L’única cosa que no passa de moda al món de la gastronomia és el romanç?

L’única cosa que no passa de moda al món de la gastronomia és el romanç?

“Massa flama ho esguerra tot” o de com la nostàlgia a la cuina no sempre és bona

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 29 de juny de 2025 - 05:30

Reobre per sorpresa la mítica bodega del barri de Gràcia per oferir la millor cuina catalana tradicional

Reobre per sorpresa la mítica bodega del barri de Gràcia per oferir la millor cuina catalana tradicional

Víctor Antich

Dissabte, 28 de juny de 2025 - 05:30

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

L'odi incomprensible que poden despertar uns caragols a les xarxes socials

Els caragols atien les brases

Ada Parellada

Diumenge, 22 de juny de 2025 - 05:30

Així va salvar la Cooperativa del Cadí tota una comarca amb llet i mantega

Així va salvar la Cooperativa del Cadí tota una comarca amb llet i mantega

Un viatge de nata, una icona amb esclops i una Cooperativa que va canviar el país

Albert Villaró / Montse Ferrer

Diumenge, 22 de juny de 2025 - 05:30

El millor marisc i peix de la Costa Brava el serveixen en aquest restaurant familiar de Roses

El millor marisc i peix de la Costa Brava el serveixen en aquest restaurant familiar de Roses

Víctor Antich

Dissabte, 21 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant amb una cuina subtil i meravellosa on el mar, l'hort i la muntanya es troben

El restaurant amb una cuina subtil i meravellosa on el mar, l'hort i la muntanya es troben

Víctor Antich

Dimecres, 18 de juny de 2025 - 05:30

Sortim a aprendre i no a demostrar

Sortim a aprendre i no a demostrar

Llocs comuns del vi i per què hem de deixar que els sommeliers facin la seva feina

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 15 de juny de 2025 - 05:30

La mítica granja que continua revolucionant la Zona Franca sencera amb els seus esmorzars de forquilla

La mítica granja que continua revolucionant la Zona Franca sencera amb els seus esmorzars de forquilla

Víctor Antich

Dissabte, 14 de juny de 2025 - 05:30

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

Gaudim ara de les patates noves, que són les millors de la temporada

Ada Parellada

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

El millor restaurant de Ciutat Vella, que agita el barri sencer amb la seva cuina excepcional

El millor restaurant de Ciutat Vella, que agita el barri sencer amb la seva cuina excepcional

Víctor Antich

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
La barra més desitjada de la Boqueria que continua servint els millors esmorzars de forquilla

La barra més desitjada de la Boqueria que continua servint els millors esmorzars de forquilla

Víctor Antich

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

El millor bar de Gràcia que continua servint els millors esmorzars i menús del dia

El millor bar de Gràcia que continua servint els millors esmorzars i menús del dia

Víctor Antich

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

M’entristeix el fet de desestacionalitzar el consum de gelat

Ada Parellada

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30