Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
La Boqueria o el paradís terrenal dels turistes

La Boqueria o el paradís terrenal dels turistes

Deixem-nos del políticament correcte i abracem el fenomen: convertim el mercat en l'aparador de la cuina catalana

Ada Parellada

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Una carta d'amor i de comiat al periodisme gastronòmic

Una carta d'amor i de comiat al periodisme gastronòmic

Jordi Tubella

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

Aixecar-se de la taula i sortir cames ajudeu-me del restaurant: cucs, paneroles i ratolins

Aixecar-se de la taula i sortir cames ajudeu-me del restaurant: cucs, paneroles i ratolins

Víctor Antich

Dissabte, 25 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor bar de Sants-Montjuïc: bon producte, cuina honesta i un tracte exquisit

El millor bar de Sants-Montjuïc: bon producte, cuina honesta i un tracte exquisit

Víctor Antich

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Quina és la feina d’un crític gastronòmic?

Quina és la feina d’un crític gastronòmic?

Escriure ressenyes és pensar en algú que estimes i vols que gaudeixi com tu has gaudit

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 19 d'octubre de 2025 - 05:30

Una casa de menjars i esmorzars de forquilla amb una cuina catalana per llepar-se’n els dits

Una casa de menjars i esmorzars de forquilla amb una cuina catalana per llepar-se’n els dits

Víctor Antich

Dissabte, 18 d'octubre de 2025 - 05:30

Els millors 'callos' del món es mengen al barri de Santa Eulàlia de l'Hospitalet

Els millors 'callos' del món es mengen al barri de Santa Eulàlia de l'Hospitalet

Víctor Antich

Dimecres, 15 d'octubre de 2025 - 05:30

Qui és Silvana Bini, l'àvia cuinera més famosa del món: més de 4 milions de seguidors

Qui és Silvana Bini, l'àvia cuinera més famosa del món: més de 4 milions de seguidors

Víctor Antich

Dilluns, 13 d'octubre de 2025 - 12:00

El romesco, més que una salsa: la memòria viva d’un poble

El romesco, més que una salsa: la memòria viva d’un poble

La salsa tarragonina es reivindica com a pedra angular d’una cuina que beu de la terra i de la memòria

Ada Parellada

Diumenge, 12 d'octubre de 2025 - 05:30

La reobertura sorpresa on tastar el millor peix i carn a la brasa de la ciutat

La reobertura sorpresa on tastar el millor peix i carn a la brasa de la ciutat

Víctor Antich

Dissabte, 11 d'octubre de 2025 - 05:30

El trinxat ni és de la Cerdanya ni es va inventar al segle XV: tota la veritat

El trinxat ni és de la Cerdanya ni es va inventar al segle XV: tota la veritat

Víctor Antich

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 14:00

El secret més amagat del barri: escudella i carn d’olla per menys de 10 euros

El secret més amagat del barri: escudella i carn d’olla per menys de 10 euros

Víctor Antich

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

Tots els bolets de tardor que pots trobar aquest octubre a Catalunya

Tots els bolets de tardor que pots trobar aquest octubre a Catalunya

Víctor Antich

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 12:00

La peixateria espectacular on tries el producte que vols perquè te'l cuinin com més t'agradi

La peixateria espectacular on tries el producte que vols perquè te'l cuinin com més t'agradi

Víctor Antich

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Malbaratar és car, poc ètic i insostenible: aturem-ho ara

Malbaratar és car, poc ètic i insostenible: aturem-ho ara

Aprofitem els aliments: el repte urgent per consciència, economia i planeta

Ada Parellada

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

El restaurant de l’Eixample que és una explosió d’aire fresc amb la meravellosa cuina de tota la vida

El restaurant de l’Eixample que és una explosió d’aire fresc amb la meravellosa cuina de tota la vida

Víctor Antich

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30

La cuina tradicional més bona que he tastat a la Pulla: la Trattoria Lucana de Matera

La cuina tradicional més bona que he tastat a la Pulla: la Trattoria Lucana de Matera

Víctor Antich

Dimecres, 24 de setembre de 2025 - 05:30

Parar taula i escombrar cap a casa

Parar taula i escombrar cap a casa

Per què no triem plats, forquilles i ganivets nacionals?

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 21 de setembre de 2025 - 05:30

Peix de proximitat, un tresor a punt de naufragar

Peix de proximitat, un tresor a punt de naufragar

La dràstica davallada del consum de peix a les llars amenaça un ofici mil·lenari i la diversitat dels nostres mars

Ada Parellada

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

Restaurant Arturo: la deliciosa cuina tradicional de tota la vida, xup-xup i brasa

Restaurant Arturo: la deliciosa cuina tradicional de tota la vida, xup-xup i brasa

Víctor Antich

Dissabte, 13 de setembre de 2025 - 05:30

La millor taverna del Poble-sec celebra cinc anys captivant el comensal com el primer dia

La millor taverna del Poble-sec celebra cinc anys captivant el comensal com el primer dia

Víctor Antich

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 07:00

El restaurant que ofereix la millor cuina tradicional catalana a un preu imbatible

El restaurant que ofereix la millor cuina tradicional catalana a un preu imbatible

Víctor Antich

Dissabte, 6 de setembre de 2025 - 05:30

El millor arròs de muntanya cuinat amb llenya el trobaràs al poble medieval de Castellbò

El millor arròs de muntanya cuinat amb llenya el trobaràs al poble medieval de Castellbò

Víctor Antich

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Els bons propòsits del curs els trobareu al barri

Els bons propòsits del curs els trobareu al barri

Ada Parellada

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

L’excel·lent restaurant del Solsonès que trobaràs amagat dins d’un càmping

L’excel·lent restaurant del Solsonès que trobaràs amagat dins d’un càmping

Víctor Antich

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
Bea Talegón | La desinformació com a arma política: anàlisi de la doble moral informativa a Espanya

Bea Talegón | La desinformació com a arma política: anàlisi de la doble moral informativa a Espanya

Bea Talegón

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

Oriol Foix

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

Gotes de rosada d’arròs a Tuixén

Gotes de rosada d’arròs a Tuixén

L'inesperat obrador d'aquest vi especial ubicat al cor de l'Alt Urgell

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 27 d'agost de 2025 - 05:30

L'únic celler de la Segarra té molt a dir

L'únic celler de la Segarra té molt a dir

Un projecte arrelat al territori que ret homenatge a les tradicions

Martí Sales

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

Un camp de blat a Manhattan o el poder del menjar

Un camp de blat a Manhattan o el poder del menjar

L’obra profètica que va plantar l’artista Agnes Denes el 1982

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 24 d'agost de 2025 - 05:30

El millor restaurant a l’ombra del Cadí que ofereix una cuina de muntanya sublim

El millor restaurant a l’ombra del Cadí que ofereix una cuina de muntanya sublim

Víctor Antich

Dissabte, 23 d'agost de 2025 - 05:30

El llegat vital que s’apaga i que encara ens pot ensenyar a viure

El llegat vital que s’apaga i que encara ens pot ensenyar a viure

Un patrimoni únic que uneix natura, història i ofici, i que avui lluita per sobreviure

Ada Parellada

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

Vacances amb gust de déjà-vu: mengem tots el mateix, i ho sabem

La tristesa de ser capaç d’esbrinar què hi haurà a la teva taula aquest estiu

Ada Parellada

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30

La petita creperia ambulant que reparteix felicitat sobre rodes

La petita creperia ambulant que reparteix felicitat sobre rodes

Un projecte autèntic amb una oferta deliciosa

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dijous, 31 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de l'Alt Empordà que és un refugi idíl·lic per als amants de la cuina tradicional

El restaurant de l'Alt Empordà que és un refugi idíl·lic per als amants de la cuina tradicional

Víctor Antich

Dimecres, 30 de juliol de 2025 - 05:30

El rastre que deixa un restaurant

El rastre que deixa un restaurant

De l’atracció per les coses exagerades i gens singulars

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
L'hostal de la Gavina, el destí més exclusiu de la Costa Brava amb una gran gastronomia

L'hostal de la Gavina, el destí més exclusiu de la Costa Brava amb una gran gastronomia

Víctor Antich

Dimecres, 23 de juliol de 2025 - 05:30

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

L'obra que m'ha esquerdat i que parla de l'essència de les tradicions casolanes

Una obra imprescindible que fa reflexionar

Ada Parellada

Diumenge, 20 de juliol de 2025 - 05:30

La millor taula de cuina catalana que sorprèn i enamora el país sencer i que és una autèntica revolució

La millor taula de cuina catalana que sorprèn i enamora el país sencer i que és una autèntica revolució

Víctor Antich

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Les millors tapes i cerveses de la Barceloneta les trobaràs en aquest bar clàssic que celebra seixanta anys

Les millors tapes i cerveses de la Barceloneta les trobaràs en aquest bar clàssic que celebra seixanta anys

Víctor Antich

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30