Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

No totes són iguals: aprèn a diferenciar per a què serveix cada tipus de patata

Gaudim ara de les patates noves, que són les millors de la temporada

Ada Parellada

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

El millor restaurant de Ciutat Vella, que agita el barri sencer amb la seva cuina excepcional

El millor restaurant de Ciutat Vella, que agita el barri sencer amb la seva cuina excepcional

Víctor Antich

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
La barra més desitjada de la Boqueria que continua servint els millors esmorzars de forquilla

La barra més desitjada de la Boqueria que continua servint els millors esmorzars de forquilla

Víctor Antich

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

El millor bar de Gràcia que continua servint els millors esmorzars i menús del dia

El millor bar de Gràcia que continua servint els millors esmorzars i menús del dia

Víctor Antich

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

Matar aquella il·lusió de l’arribada dels quioscs de gelats al carrer

M’entristeix el fet de desestacionalitzar el consum de gelat

Ada Parellada

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

El millor bar de Sabadell per fer-hi un bon esmorzar de forquilla o un menú de migdia insuperable

El millor bar de Sabadell per fer-hi un bon esmorzar de forquilla o un menú de migdia insuperable

Víctor Antich

Dissabte, 24 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant de moda a Barcelona amb la millor cuina del moment i la més contundent

El restaurant de moda a Barcelona amb la millor cuina del moment i la més contundent

Víctor Antich

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant que serveix el millor peix i marisc de Barcelona celebra 175 anys del fundador

El restaurant que serveix el millor peix i marisc de Barcelona celebra 175 anys del fundador

Víctor Antich

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

El millor bar de l’Hospitalet per fer un bon esmorzar de forquilla o un menú de migdia imbatible

El millor bar de l’Hospitalet per fer un bon esmorzar de forquilla o un menú de migdia imbatible

Víctor Antich

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Anar de genolls per suplicar que ens pelin el plàtan: el futur negre de la cuina

Ada Parellada

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant centenari de la Barceloneta que continua cuinant els millors arrossos

El restaurant centenari de la Barceloneta que continua cuinant els millors arrossos

Víctor Antich

Dissabte, 10 de maig de 2025 - 10:30

Tots els bolets de primavera que pots trobar al maig a Catalunya

Tots els bolets de primavera que pots trobar al maig a Catalunya

Víctor Antich

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 05:30

Ha de morir el menú degustació?

Ha de morir el menú degustació?

Del miracle creatiu a la rutina esgotadora: sostenir en el temps una cuina creativa efectiva és extenuant

Rosa Molinero Trias

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

Acceptar la derrota és l'inici de la victòria: la reconquesta de la cuina catalana

Acceptar la derrota és l'inici de la victòria: la reconquesta de la cuina catalana

Jordi Tubella

Diumenge, 4 de maig de 2025 - 05:30

El millor restaurant de cuina tradicional catalana celebra 75 anys amb unes vistes espectaculars

El millor restaurant de cuina tradicional catalana celebra 75 anys amb unes vistes espectaculars

Víctor Antich

Dissabte, 3 de maig de 2025 - 05:30

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

La curiosa paradoxa de les xarxes socials i els influencers culinaris: una revolució triomfal

Ada Parellada

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

El restaurant més famós de la Boqueria tanca per sorpresa i es trasllada a l’Eixample

El restaurant més famós de la Boqueria tanca per sorpresa i es trasllada a l’Eixample

Víctor Antich

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

La millor bodega d’Hospitalet celebra vint-i-cinc anys servint uns esmorzars de forquilla esplèndids

La millor bodega d’Hospitalet celebra vint-i-cinc anys servint uns esmorzars de forquilla esplèndids

Víctor Antich

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Que lletja és la llamprea o sobre menjar coses belles

Que lletja és la llamprea o sobre menjar coses belles

Una espècie singular

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

La preciosa vall del Pirineu que elabora alguns dels millors formatges de Catalunya

La preciosa vall del Pirineu que elabora alguns dels millors formatges de Catalunya

Un paradís del producte de proximitat

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dissabte, 19 d'abril de 2025 - 05:30

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

Per què el braç de gitano agermana Catalunya: una qüestió positiva i dolça

La comunitat gitana ha aplaudit el consens del gremi de pastissers

Ada Parellada

Diumenge, 13 d'abril de 2025 - 05:30

El millor peix i marisc de la Costa Brava el serveixen en aquest restaurant de Llançà

El millor peix i marisc de la Costa Brava el serveixen en aquest restaurant de Llançà

Víctor Antich

Dissabte, 12 d'abril de 2025 - 05:30

Un restaurant imprescindible on trobaràs l’autèntica cuina empordanesa en un entorn idíl·lic

Un restaurant imprescindible on trobaràs l’autèntica cuina empordanesa en un entorn idíl·lic

Víctor Antich

Dimecres, 9 d'abril de 2025 - 05:30

El secret del Palau de la Música que ens recorda que Barcelona també és per als catalans

El secret del Palau de la Música que ens recorda que Barcelona també és per als catalans

Al rovell de l'ou del turisme en massa hi ha el significat de la identitat catalana

Jordi Tubella

Dimarts, 8 d'abril de 2025 - 05:30

Les millors braves de Barcelona es continuen servint en aquest bar emblemàtic de Sarrià

Les millors braves de Barcelona es continuen servint en aquest bar emblemàtic de Sarrià

Víctor Antich

Dissabte, 5 d'abril de 2025 - 05:30

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Quan llencem paguem l’aliment dues vegades: quan el comprem i quan el llencem

Ada Parellada

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

El bar al rovell de l'ou de Gràcia que celebra més de cent anys com a punt de trobada del barri

El bar al rovell de l'ou de Gràcia que celebra més de cent anys com a punt de trobada del barri

Víctor Antich

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

El nou restaurant de Sants amb una cuina deliciosa del qual sentirem a parlar ben aviat

El nou restaurant de Sants amb una cuina deliciosa del qual sentirem a parlar ben aviat

Víctor Antich

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

Intangibles que es perden

Intangibles que es perden

Interpretar la persona i dir-li les coses adequades per fer-la sentir a gust

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

El restaurant barceloní que és un dels temples indiscutibles de la cuina catalana

El restaurant barceloní que és un dels temples indiscutibles de la cuina catalana

Víctor Antich

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

Gelats amb denominació d'origen del Pallars: unes estructures d’Estat úniques

Gelats amb denominació d'origen del Pallars: unes estructures d’Estat úniques

Un model ideal, en xarxa, reproduïble i original

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

Els mestres de cada ofici estimen els aliments

Ada Parellada

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

L’hostal de carretera entre Barcelona i Andorra amb 135 anys d’història on fer parada i fonda

L’hostal de carretera entre Barcelona i Andorra amb 135 anys d’història on fer parada i fonda

Víctor Antich

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

El bar de mercat que és l'alegria de viure pels seus esmorzars de forquilla i el seu menú

El bar de mercat que és l'alegria de viure pels seus esmorzars de forquilla i el seu menú

Víctor Antich

Dimecres, 12 de març de 2025 - 05:30

La taverna de muntanya allunyada de la civilització amb una cuina honesta feta amb amor

La taverna de muntanya allunyada de la civilització amb una cuina honesta feta amb amor

Víctor Antich

Dimecres, 5 de març de 2025 - 05:30

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Traiem l’olla de l’armari, encenem els fogons i celebrem les sopes

Ada Parellada

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

Reobre una bodega centenària a Sant Antoni mantenint l’essència i una cuina tradicional brutal

Reobre una bodega centenària a Sant Antoni mantenint l’essència i una cuina tradicional brutal

Víctor Antich

Dissabte, 1 de març de 2025 - 05:30

La bodega centenària de l'Hospitalet que és el centre neuràlgic del vermut i les anxoves

La bodega centenària de l'Hospitalet que és el centre neuràlgic del vermut i les anxoves

Víctor Antich

Dimecres, 26 de febrer de 2025 - 05:30

Impresentables: reserves pagades per plantar cara als no-shows

Impresentables: reserves pagades per plantar cara als no-shows

Per què a l'hostaleria es paga després de l'àpat?

Rosa Molinero Trias

Dilluns, 24 de febrer de 2025 - 05:30

Un secret de domini públic a tocar de la Sagrada Família, amb el millor plat de carn de la ciutat

Un secret de domini públic a tocar de la Sagrada Família, amb el millor plat de carn de la ciutat

Víctor Antich

Dissabte, 22 de febrer de 2025 - 05:30