El 'hot-dog' és un invent alemany que els Estats Units han popularitzat arreu del món. Un entrepà fet amb pa tendre i una salsitxa que se sol acompanyar de quètxup i mostassa. L'element més important del 'hot dog' és la salsitxa, però segurament coneixes menys varietats de les que existeixen. Aquestes són algunes de les varietats de salsitxa més conegudes que s'utilitzen per a fer 'hot dogs'.

Diferents varietats de salsitxa

La salsitxa més popular i coneguda a Catalunya és la botifarra, tot i que un 'hot dog' fet de botifarra és un concepte difícil de concebre. Aquestes són les varietats de salsitxa més conegudes i sovint utilitzades per a l'entrepà més famós del món:

Frànkfurt

El frànkfurt és, sense cap mena de dubte, la salsitxa més famosa del món. Rep el seu nom de la seva ciutat d'origen, Frankfurt, a Alemanya, i se sol preparar amb carn triturada i compactada de porc. Els supermercats són plens de salsitxes de frànkfurt en diferents mides i composicions, algunes de les quals bullides o fumades per a una cocció més ràpida i segura un cop les tens a casa.

Frankfurt Rita / Foto: Alex Froloff
El frànkfurt es pot acompanyar amb el que vulguis, com aquest de Frankfurt Rita / Foto: Alex Froloff

Viena

Una altra de les salsitxes més conegudes també rep el nom d'una ciutat europea. En aquest cas de la capital austríaca, Viena. La salsitxa Viena és gairebé idèntica a la de frànkfurt, però té una composició lleugerament diferent que la fa única. Acostuma a tenir menys colesterol, tot i que sovint depèn més del fabricant que del tipus de salsitxa.

Bratwurst

És la salsitxa reina d'Alemanya, el país per excel·lència de les salsitxes. Segur que alguna vegada has sentit a parlar del 'currywurst', una recepta molt senzilla de salsitxes amb salsa de curry i patates. Doncs el 'currywurst' es fa amb bratwurst, una salsitxa que en molts establiments s'ofereix com una alternativa més gran al frànkfurt, però que en realitat es diferencia de la seva cosina alemanya per la composició de la carn, que duu vedella.

Fuet

Sí, el fuet també és una salsitxa. I no, amb el fuet no podràs fer un 'hot-dog', però com a catalans és important que tinguem present la família a la qual forma part un dels productes insígnia de la nostra gastronomia. El Fuet és una salsitxa, tot i que no és un producte tan "senzill" com els esmentats anteriorment. El fuet ha de passar per un procés diferent del del frànkfurt, per exemple, i el resultat de la salsitxa és totalment diferent, amb uns sabors i una textura que no tenen res a veure a les salsitxes alemanyes, tot i que sí que mantenen similituds amb la botifarra catalana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!