El maig marca el començament de la temporada de creixement en molts llocs del món, amb temperatures més càlides i dies més llargs que brinden condicions ideals per sembrar una varietat d'aliments frescos al jardí o en testos. Aquest mes, els aficionats a la jardineria poden gaudir d'una àmplia gamma d'opcions per a plantar i conrear, des de vegetals de fulls verds fins a herbes aromàtiques i delicioses fruites.

Una excel·lent opció per sembrar al maig són les verdures de fulls verds, com l'enciam, els espinacs i la ruca. Aquests vegetals són fàcils de conrear i s'adapten bé a diferents condicions de terra i clima. A més, poden aconseguir-se a mesura que creixen, la qual cosa permet gaudir d'amanides fresques i saludables directament des del jardí. Els pèsols i les faves també són opcions populars per sembrar durant el mes de maig. Aquestes lleguminoses creixen bé en climes frescos i poden proporcionar una collita abundant si se sembren aviat en la temporada. Els pèsols enfiladissos, en particular, són una excel·lent opció per estalviar espai al jardí, ja que poden guiar-se al llarg d'enreixats o tanques.

aleksandra boguslawska G3Zvg5Orb6c unsplash
Pèsols al maig / Foto: Unsplash

Els pèsols i les faves també són opcions populars per sembrar al maig

Per a aquells que gaudeixen d'herbes fresques a la seva cuina, el maig és el moment perfecte per plantar una varietat d'elles. El julivert, el coriandre, l'anet, l'alfàbrega i la farigola són només algunes de les herbes que es poden sembrar en testos o directament a terra. Aquestes herbes no només agreguen sabor i aroma als teus plats, sinó que també poden atreure pol·linitzadors beneficiosos al jardí. A més de les verdures i herbes, el maig és ideal per plantar una varietat de fruites delicioses. Els tomàquets, per exemple, poden sembrar-se en testos o a terra i són coneguts per la seva versatilitat a la cuina. Des de tomàquets cherry fins a varietats grans i sucoses, conrear els teus propis tomàquets et permet gaudir del seu sabor fresc i dolç durant tota la temporada de creixement.

markus spiske 3rGrIigBq8Q unsplash
Al maig els tomàquets són una opció / Foto: Unsplash

Altres fruites que poden plantar-se al maig inclouen maduixes, gerds i nabius. Aquestes fruites són fàcils de conrear en testos o en llits elevats i poden proporcionar una collita abundant durant la temporada d'estiu. A més, són riques en nutrients i antioxidants, el que les converteix en una opció saludable i deliciosa per agregar a la teva dieta diària.

El maig és un mes emocionant per als amants de la jardineria, ja que ofereix una àmplia gamma d'opcions per plantar i conrear. Des de verdures de fulls verds fins a herbes aromàtiques i fruites delicioses, hi ha alguna cosa per a tots els gustos i habilitats. Sigui que tinguis un jardí gran o només un petit espai al balcó, aprofita la temporada de creixement i comença a sembrar els teus propis aliments frescos aquest mes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!