Anna Casabona, sommelier i delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d'Anoia, ha quedat en tercera posició al campionat d'Espanya de Sommeliers 2024. Un esdeveniment que compta amb cinc representants catalans i que s'ha celebrat a la Fira de Madrid (IFEMA) entre ahir i avui. Casabona ha entrat al podi després d'imposar-se a una cinquantena de participants en les semifinals i s'ha penjat la medalla de bronze per darrere dels altres dos finalistes a l'última fase del concurs: Fernando Mayoral, de l'Associació de Sommeliers Burgos, i Tomás Ucha, de l'Associació Gallega de Sommeliers.

Nou triomf català

La Fira de Madrid (IFEMA) ha estat la seu de la 29a edició del Campionat d'Espanya de Sommeliers, un esdeveniment que ha tingut lloc dins el Saló Gourmets i que ha comptat amb una nodrida representació catalana. La sommelier Anna Casabona ha quedat en 3a posició de l'edició d'enguany i es converteix, d'aquesta manera, en una de les millors sommeliers de tot l'Estat. Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024, i Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023, han quedat entre els deu millors sommeliers de la competició.

Ahir es va disputar la semifinal, que es va centrar en una prova teòrica per a tots els participants; I avui dijous, s'ha disputat la final del campionat

L'equip català compta també amb la participació de Christian Betoret, de Mas de la Sala de Sallent, i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. Es tracta d'un campionat organitzat des de la Unió Espanyola d'Associacions de Sommeliers i és una de les activitats més destacades del saló. El Campionat s'ha desenvolupat en dues sessions. Ahir es va disputar la semifinal, que es va centrar en una prova teòrica per a tots els participants; I avui dijous, s'ha disputat la final del campionat en la qual cada concursant ha tingut 45 minuts per demostrar els seus coneixements. La decisió del jurat s'ha conegut al voltant de les 14 hores, moment en què s'han lliurat els trofeus, diplomes i regals als vencedors.

Altres premis destacats

Catalunya és terra de vins, i bona mostra d'això en són els diversos premis de prestigi vinculats al món del vi que ha rebut el territori. L'àmplia participació catalana al concurs estatal més important de sommelieria ja n'és una bona demostració. Però la victòria aconseguida per Casabona demostra el nivell dels cellers catalans. A més, la Guia Michelin va atorgar, per primer cop a la història, el premi especial de sommelieria a Josep 'Pitu' Roca per la seva trajectòria i coneixement en el món del vi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!