Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Així és la 'frika', la truita sense ou que et deixarà sense paraules

Així és la 'frika', la truita sense ou que et deixarà sense paraules

Aquesta nova versió de la truita, amb altres sabors i més cruixent, no et deixaran indiferent

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

Marc Ribas diu clar el que molts pensen dels menús: "Em feia una ràbia..."

Marc Ribas diu clar el que molts pensen dels menús: "Em feia una ràbia..."

La seva feina davant les càmeres no és només entreteniment: és una eina per defensar la cuina catalana

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Aquest truc en l'arrebossat farà que et quedi una recepta super cruixent i original

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

Estem davant d'una preparació que combina tècnica, memòria culinària i una selecció de productes top

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

La recepta de carbonara reinterpretada només apta per a atrevits: amb formatge d'ovella i xoriço

La recepta de carbonara reinterpretada només apta per a atrevits: amb formatge d'ovella i xoriço

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

Cervesa sense alcohol que emborratxa sense donar ressaca: la beguda que hackeja el teu cervell

Cervesa sense alcohol que emborratxa sense donar ressaca: la beguda que hackeja el teu cervell

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

La doble màgia de la poma: com menjar-la contra el restrenyiment o contra la diarrea

La doble màgia de la poma: com menjar-la contra el restrenyiment o contra la diarrea

Una fruita humil que tots tenim a casa, però que amaga una doble funció tan curiosa com útil

Dijous, 20 de novembre de 2025 - 05:30

Una mandarina amb la pell verda ja és madura?

Una mandarina amb la pell verda ja és madura?

Existeix un procés anomenat de desverdament pel qual s'elimina aquest color verdós que perdura en algunes mandarines madures

Dijous, 20 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
La recepta catalana centenària que només guarden les nostres àvies: delícia

La recepta catalana centenària que només guarden les nostres àvies: delícia

Una d'aquelles receptes centenàries que encara avui emocionen i que mai passaran de moda

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Què són els tomàquets umami?

Què són els tomàquets umami?

Quan proves aquesta varietat de tomàquets no podràs utilitzar-ne d'altres a les teves salses

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Una carnissera catalana revela la manera més deliciosa de preparar la llaminera

Una carnissera catalana revela la manera més deliciosa de preparar la llaminera

Gustosa, fàcil i amb una presentació excel·lent, pots variar el farcit d'aquesta carn al teu gust

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

La deliciosa i carnosa fruita que s'amaga sota un fruit sec: molt desconeguda

La deliciosa i carnosa fruita que s'amaga sota un fruit sec: molt desconeguda

La seva fragilitat i poc temps de conservació fan que sigui gairebé impossible trobar-la als supermercats

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Cafè amb sal: per què algunes cultures s'atreveixen amb aquesta barreja

Cafè amb sal: per què algunes cultures s'atreveixen amb aquesta barreja

Aquesta cultura ancestral, segons molts experts, millora el sabor del cafè

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Quina quantitat de carn cal comprar per persona

Quina quantitat de carn cal comprar per persona

Anar a la carnisseria s'ha convertit en un hàbit cada cop menys freqüent entre els joves

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Aquest és el curiós origen del cigaló i la diferència amb el 'cremaet'

Aquest és el curiós origen del cigaló i la diferència amb el 'cremaet'

T'expliquem en quin moment el cigaló i el "cremaet" van començar a distingir-se l'un de l'altre

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

Què és la beguda hidromel i com es prepara

Què és la beguda hidromel i com es prepara

Els pobles antics fermentaven mel, aigua i llevats naturals per crear una hidromel daurada i dolça

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Sopa torrada amb pilotetes: la recepta revelada per una àvia del Lluçanès

Sopa torrada amb pilotetes: la recepta revelada per una àvia del Lluçanès

Aquesta àvia del grup conegut com a gastrosàvies ens mostra la seva recepta personal de sopa amb pilotetes

Dissabte, 15 de novembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de mullar el got abans de servir-te una cervesa

Per què hauries de mullar el got abans de servir-te una cervesa

Hi ha un gest que molts obliden i que pot marcar la diferència entre una cervesa perfecta i una que perd tota la seva màgia

Dissabte, 15 de novembre de 2025 - 05:30

Els aliments que has de comprar al novembre per estalviar per Nadal

Els aliments que has de comprar al novembre per estalviar per Nadal

En les festes de Nadal molts dels preus es disparen; compra aquest mes i evita despeses innecessàries

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

Pastís de xocolata sense farina dels germans Torres: la recepta al descobert

Pastís de xocolata sense farina dels germans Torres: la recepta al descobert

Els germans Torres detallen una recepta que combina la tradició pastissera amb un toc contemporani

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Una àvia descobreix la seva recepta de la girella, l'embotit català més singular

Una àvia descobreix la seva recepta de la girella, l'embotit català més singular

La girella és un símbol de l'aprofitament, del respecte pels animals i de la saviesa popular

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

Com saber si una patata és bona per fregir: el truc definitiu

Com saber si una patata és bona per fregir: el truc definitiu

Aquest truc tan senzill et donarà la clau de si les teves patates són les ideals per fregir o no

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

Nandu Jubany revela la recepta que el fa més feliç: "Me la preparava la tieta Mercè"

Nandu Jubany revela la recepta que el fa més feliç: "Me la preparava la tieta Mercè"

El clàssic bacallà a la catalana i l'inconfusible bacallà a la llauna, dos pilars de la gastronomia catalana

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

El tall de carn secret més melós de la "cansalada del coll", segons un carnisser

El tall de carn secret més melós de la "cansalada del coll", segons un carnisser

Aquest tros de carn, també conegut com a papada, té nombroses possibilitats a la cuina

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

Una cuinera catalana revela la seva recepta de dònuts de carbassa: tendres i exquisits

Una cuinera catalana revela la seva recepta de dònuts de carbassa: tendres i exquisits

Aquesta creadora de contingut ens ensenya com fer aquesta recepta de dònuts de carbassa casolans sense complicacions

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant de dues estrelles Michelin més mal valorat: no és apte per a tothom

El restaurant de dues estrelles Michelin més mal valorat: no és apte per a tothom

Sembla que aquest restaurant no és per a tots els paladars i a la vista està en els comentaris que deixen els seus clients

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 05:30

El truc per identificar un restaurant de 'guiris', segons l'exdirector de la Guia Michelin

El truc per identificar un restaurant de 'guiris', segons l'exdirector de la Guia Michelin

Hi ha un tipus de restaurant que tots hem trepitjat alguna vegada sense voler: els anomenats “restaurants de guiris”

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

Una fruitera catalana deixa les coses clares: "De petita em feia vergonya..."

Una fruitera catalana deixa les coses clares: "De petita em feia vergonya..."

En les seves paraules hi ha un missatge que va molt més enllà de la professió que practica

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

L'entrepà de llonganissa que no t'esperes: genial idea d'un cuiner català

L'entrepà de llonganissa que no t'esperes: genial idea d'un cuiner català

El que comença com un experiment culinari, acaba sent un homenatge a la cuina catalana més canalla

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

El truc per saber si et colen tòfona per petroli: que no t'enganyin

El truc per saber si et colen tòfona per petroli: que no t'enganyin

Si tens el mínim dubte, verifica l'etiqueta per comprovar si l'aroma és natural o artificial

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

Què significa que les persones ajudin els cambrers a recollir la taula, segons la psicologia

Què significa que les persones ajudin els cambrers a recollir la taula, segons la psicologia

Un gest tan quotidià i "insignificant" pot ajudar a descobrir molt de la teva personalitat

Dissabte, 8 de novembre de 2025 - 05:30

Els trucs de les pastisseries perquè no et puguis resistir a comprar

Els trucs de les pastisseries perquè no et puguis resistir a comprar

Trucs de pastisseries que potser no coneixes, però que et poden induir a comprar

Dissabte, 8 de novembre de 2025 - 05:30

3 coses que és legal que et facin en un restaurant (encara que creguis que no)

3 coses que és legal que et facin en un restaurant (encara que creguis que no)

Hi ha algunes pràctiques que, tot i que puguin semblar injustes o fins i tot discriminatòries, són perfectament legals

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

La manera més genial de servir la soja a taula

La manera més genial de servir la soja a taula

Al·lucinaràs amb aquesta forma tan sofisticada de preparar i servir la soja

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

Descobreix la tupina, el secret antic de la cuina d'aprofitament catalana

Descobreix la tupina, el secret antic de la cuina d'aprofitament catalana

Redescobrir la tupina és reconnectar amb una part de la identitat gastronòmica catalana

Dijous, 6 de novembre de 2025 - 05:30

El truc que els més intel·ligents fan servir per estalviar en comprar salmó

El truc que els més intel·ligents fan servir per estalviar en comprar salmó

El salmó és un peix del qual es poden aprofitar totes les seves parts per a elaboracions boníssimes

Dijous, 6 de novembre de 2025 - 05:30

Conserva de raïm de pastor: el secret de les àvies per realçar el gust dels plats

Conserva de raïm de pastor: el secret de les àvies per realçar el gust dels plats

Una preparació tan curiosa com deliciosa que s'utilitzava per realçar el gust dels plats amb un toc salat i amarg

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre de la nou moscada?

Com es diu l'arbre de la nou moscada?

La nou moscada és molt curiosa perquè no és una nou en realitat, sinó la llavor d'un fruit recobert d'una capa vermellosa

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 05:30

Com conservar les figues durant molt més temps: truc secret i enginyós

Com conservar les figues durant molt més temps: truc secret i enginyós

Tots els amants d'aquesta fruita saben que la seva gran debilitat és la seva escassa durada

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 05:30

José Andrés revela la seva recepta de musclos més fàcil i deliciosa: "Es mengen com crispetes..."

José Andrés revela la seva recepta de musclos més fàcil i deliciosa: "Es mengen com crispetes..."

El xef José Andrés compara la preparació dels musclos amb la de les crispetes de blat de moro

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 05:30