Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Una cuinera explica el truc per enfornar pans de pessic perfectes: "És pura intel·ligència rebostera"

Una cuinera explica el truc per enfornar pans de pessic perfectes: "És pura intel·ligència rebostera"

Divendres, 22 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer el parmigiano "dels pobres" segons una xef italiana

Com fer el parmigiano "dels pobres" segons una xef italiana

Una forma diferent de preparar parmigiano, un formatge icònic de la cuina italiana

Divendres, 22 d'agost de 2025 - 05:30

Per a què serveixen les planxes gelades que s'han fet virals a les xarxes?

Per a què serveixen les planxes gelades que s'han fet virals a les xarxes?

S'han convertit en un autèntic fenomen en xarxes socials, apareixent en vídeos que acumulen milions de reproduccions

Dijous, 21 d'agost de 2025 - 05:30

Ni fer-lo en glaçonera ni comprar-lo: el truc per tenir sempre gel llest al congelador

Ni fer-lo en glaçonera ni comprar-lo: el truc per tenir sempre gel llest al congelador

Aquest truc és molt més senzill que estar consumint glaçons d'una glaçonera a poc a poc

Dijous, 21 d'agost de 2025 - 05:30

Un cuiner revela els seus trucs per aconseguir el gaspatxo perfecte

Un cuiner revela els seus trucs per aconseguir el gaspatxo perfecte

Aconseguir un gaspatxo veritablement perfecte no sempre és tan senzill com sembla

Dimecres, 20 d'agost de 2025 - 05:30

Els riscos ocults per a les persones celíaques als vasos i coberts biodegradables

Els riscos ocults per a les persones celíaques als vasos i coberts biodegradables

Existeixen materials biodegradables amb què es fan certs estris de cuina elaborats amb blat

Dimecres, 20 d'agost de 2025 - 05:30

No tiris la pell de l'albergínia: aquest és el truc turc per reutilitzar-les en plats exquisits

No tiris la pell de l'albergínia: aquest és el truc turc per reutilitzar-les en plats exquisits

Un exemple perfecte de com un ingredient que molts considerarien escombraries pot transformar-se en la base d'un plat

Dimarts, 19 d'agost de 2025 - 05:30

La recepta menorquina que ens trasllada al mar: boníssima i fàcil

La recepta menorquina que ens trasllada al mar: boníssima i fàcil

Et detallem pas per pas aquesta recepta de peix i verdura menorquina que és boníssima i molt senzilla

Dimarts, 19 d'agost de 2025 - 05:30

El mètode del dit que pocs coneixen per preparar un arròs perfecte

El mètode del dit que pocs coneixen per preparar un arròs perfecte

Només necessitaràs dos estris: una cassola i un dit

Dilluns, 18 d'agost de 2025 - 05:30

El secret d'un famós xef viral per cuinar la carn més sucosa a la planxa

El secret d'un famós xef viral per cuinar la carn més sucosa a la planxa

Una qüestió de canviar els temps dels passos previs

Dilluns, 18 d'agost de 2025 - 05:30

Aquestes són les cinc carns més cares del món

Aquestes són les cinc carns més cares del món

Convé distingir entre races excepcionals, peces curades i talls prèmium

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Sense gluten i sense sucre: el pastís de pastanaga més fàcil i sa es fa al microones

Sense gluten i sense sucre: el pastís de pastanaga més fàcil i sa es fa al microones

Aquest carrot cake exprés combina ingredients naturals, endolcidors d'origen vegetal i una cocció ultraràpida

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer dàtils de Dubai: l'snack saludable més brutal

Com fer dàtils de Dubai: l'snack saludable més brutal

La recepta combina ingredients naturals que es complementen a la perfecció, creant una experiència sensorial única

Dissabte, 16 d'agost de 2025 - 05:30

Aquesta és la tècnica perfecta per estirar la massa de la pizza: paraula d'italià

Aquesta és la tècnica perfecta per estirar la massa de la pizza: paraula d'italià

Aquest xef ens explica quina és la millor manera d'estirar la massa de pizza

Dissabte, 16 d'agost de 2025 - 05:30

6 trucs enginyosos per donar més sabor a les teves salses

6 trucs enginyosos per donar més sabor a les teves salses

Totes les possibilitats d'espessir una salsa

Divendres, 15 d'agost de 2025 - 05:30

L'error que tots cometem als bufets dels restaurants: "Això no es fa"

L'error que tots cometem als bufets dels restaurants: "Això no es fa"

L'experiència gastronòmica sol estar marcada per l'abundància i la llibertat d'escollir

Divendres, 15 d'agost de 2025 - 05:30

La recepta de la millor sangria de cava que has tastat: molt refrescant

La recepta de la millor sangria de cava que has tastat: molt refrescant

Una deliciosa beguda per preparar tot l'estiu

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Qui va inventar la pizza? La història real darrere del plat més famós del món

Qui va inventar la pizza? La història real darrere del plat més famós del món

El seu origen ens recorda que algunes de les creacions més universals neixen de la senzillesa

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Com cuinar el carbassó de tres maneres fàcils i irresistibles: receptes ideals per a l'estiu

Com cuinar el carbassó de tres maneres fàcils i irresistibles: receptes ideals per a l'estiu

Descobreix per què el carbassó pot convertir qualsevol àpat en un festival

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

La iaia Angeleta ensenya el plat català que molts no s'atreveixen a tastar

La iaia Angeleta ensenya el plat català que molts no s'atreveixen a tastar

No tothom s'atreveix amb aquest plat

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

No són seitons, però ho semblen: descobreix aquesta recepta sorprenent amb albergínia

No són seitons, però ho semblen: descobreix aquesta recepta sorprenent amb albergínia

Un aspecte sorprenentment similar al dels tradicionals seitons en vinagre

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

Tallar llimones arruïna els teus ganivets: com evitar-ho, segons la ciència

Tallar llimones arruïna els teus ganivets: com evitar-ho, segons la ciència

Una acció molt quotidiana a les cuines de casa nostra

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Per què les fruites del supermercat duren tant? Aquest és el seu secret

Per què les fruites del supermercat duren tant? Aquest és el seu secret

Gairebé el 50% de la producció hortofructícola es perd

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Com es prepara el matxa de coco: la beguda refrescant de moda més deliciosa

Com es prepara el matxa de coco: la beguda refrescant de moda més deliciosa

El que realment converteix aquesta beguda en un fenomen viral és la incorporació d'aigua de coco

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

El senyal d'alerta que avisa que el vi ha estat exposat a molta calor

El senyal d'alerta que avisa que el vi ha estat exposat a molta calor

Ves amb compte amb el temps que deixes les teves ampolles de vi al cotxe aquest estiu

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

No tiris les llavors del meló: així pots utilitzar-les per fer una orxata deliciosa

No tiris les llavors del meló: així pots utilitzar-les per fer una orxata deliciosa

Aquestes llavors que considerem un simple residu poden donar-te una grata sorpresa

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

El truc que molts catalans no coneixen per preparar un pa amb tomàquet perfecte

El truc que molts catalans no coneixen per preparar un pa amb tomàquet perfecte

És important el tipus de pa i de tomàquet que cal emprar

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

Una nutricionista respon l'elecció crucial entre la coca-cola zero o la cervesa sense alcohol

Una nutricionista respon l'elecció crucial entre la coca-cola zero o la cervesa sense alcohol

Una decisió que cal prendre amb tot el context per no equivocar-se

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Per què no has de guardar els tomàquets a la nevera? Els 3 motius de pes

Per què no has de guardar els tomàquets a la nevera? Els 3 motius de pes

Aquest gest tan habitual a moltes cuines està perjudicant greument el tomàquet

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

El cafè més car d'Europa no és ni a Roma ni a París: aquesta ciutat bat tots els rècords

El cafè més car d'Europa no és ni a Roma ni a París: aquesta ciutat bat tots els rècords

En aquesta ciutat un sopar per a dos en un restaurant mitjà s'acosta als 145 euros

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

Un científic explica el truc del cogombre per fregir un ou: "No és màgia"

Un científic explica el truc del cogombre per fregir un ou: "No és màgia"

És el millor aliat per aconseguir ous ferrats impecables

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

Descobreix la llimonada batuda: la beguda de 3 ingredients més viral d'aquest estiu

Descobreix la llimonada batuda: la beguda de 3 ingredients més viral d'aquest estiu

Quedaràs com un autèntic xef innovador sense gairebé esforç amb aquesta llimonada

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

No tiris les closques de festuc: així pots reaprofitar-les

No tiris les closques de festuc: així pots reaprofitar-les

Una segona vida per cuidar el teu jardí o el teu hort

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Mariana Zapién, enginyera en aliments: "Aquesta llet no ve ni de les vaques ni de les plantes"

Mariana Zapién, enginyera en aliments: "Aquesta llet no ve ni de les vaques ni de les plantes"

Una beguda làctia elaborada d'una forma diferent

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

9 aliments que tenen més proteïna que un ou

9 aliments que tenen més proteïna que un ou

Un sol ou aporta uns 6 grams de proteïna

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Quines propietats té la pell de cogombre i com consumir-la

Quines propietats té la pell de cogombre i com consumir-la

Des de propietats antioxidants, fins a digestives, cardiovasculars o metabòliques

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Recepta de torrada de carn de perol, escalivada i ceba tendra: "De pel·lícula!"

Recepta de torrada de carn de perol, escalivada i ceba tendra: "De pel·lícula!"

Un entrepà obert, robust, saborós i 100% català

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer llet de coco a casa: la recepta més fàcil del món

Com fer llet de coco a casa: la recepta més fàcil del món

Ingredients molt bàsics i sense necessitat de productes processats

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Aquesta és la millor salsa freda del món, segons Ferran Adrià

Aquesta és la millor salsa freda del món, segons Ferran Adrià

Un xef ens parla en el seu compte d'Instagram de la conversa que va tenir amb Ferran Adrià sobre aquesta salsa freda

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

L'error amb la síndria que pot arruïnar-te l'estiu

L'error amb la síndria que pot arruïnar-te l'estiu

El que moltes persones no saben és que, si no es manipula correctament, la síndria pot convertir-se en un problema

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30