Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines tothom comet

Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines tothom comet

Deixa de tirar tots els filets blancs de la mandarina

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

El seu origen és a la Xina, on un grup de productors ha portat l'alimentació animal a un altre nivell

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Aquesta etiqueta és una de les més fàcilment reconeixibles del mercat

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Havies pensat alguna vegada que la lasanya podia ser un plat fresquet per a l'estiu?

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Posar-les a la nevera no sempre és tan senzill com sembla

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

Una recepta originària de Lleida i molt popular també a Tarragona

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

A Vila Viniteca ens ensenyen aquest fascinant formatge

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

L'albergínia té una estructura esponjosa amb petits porus plens d'aire que són clau

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

Una imatge que resulta desconcertant

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Les pizzes són un dels seus plats estrella del restaurant

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova febre de la xocolata amb festuc

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

Una recepta que va néixer durant el confinament

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Aquesta és la millor opció per anar de tapes al bell mig de la capital catalana

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Una gran resistència per sobreviure en condicions adverses

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Una recepta diferent que a l'estiu agafa protagonisme

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

El truc perquè el pa del supermercat sembli com tot just sortit del forn

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Una recepta dolça ideal per a l'estiu que sorprendrà tots els teus comensals

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

És un dels grans protagonistes de la dieta sana

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Aquest peix barat té més omega-3 que el salmó i gairebé ningú no el compra

Aquest peix barat té més omega-3 que el salmó i gairebé ningú no el compra

Una autèntica joia nutricional i molt assequible

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

L'error habitual amb el carabassó que el fa indigerible per a moltes persones

L'error habitual amb el carabassó que el fa indigerible per a moltes persones

Un error comú que moltes persones cometen en preparar-lo

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

Has rentat malament les maduixes tota la vida: el secret per desinfectar-les

Has rentat malament les maduixes tota la vida: el secret per desinfectar-les

Evita alguns dels errors més freqüents quan rentem les maduixes

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

Sabies que el plàtan no creix en un arbre? El que pocs saben sobre aquesta fruita

Sabies que el plàtan no creix en un arbre? El que pocs saben sobre aquesta fruita

Descobrim en quin tipus de planta creixen els plàtans

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

On menjar un bon fricandó a Barcelona com el de l'àvia (sense gastar una fortuna)

On menjar un bon fricandó a Barcelona com el de l'àvia (sense gastar una fortuna)

Existeixen llocs a Barcelona on trobar aquest plat fet amb mim i sense que s'infli el compte

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

La recepta catalana amb pèsols que s'està recuperant als menús de primavera

La recepta catalana amb pèsols que s'està recuperant als menús de primavera

Aquesta recepta era habitual a les cases catalanes durant els mesos de març i abril

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

El plat típic de Barcelona que triomfa a la primavera: saludable i llest en 20 minuts

El plat típic de Barcelona que triomfa a la primavera: saludable i llest en 20 minuts

Un plat molt nutritiu i facilíssim de preparar

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

El truc de Karlos Arguiñano perquè les croquetes no es trenquin en fregir-les

El truc de Karlos Arguiñano perquè les croquetes no es trenquin en fregir-les

Una idea reveladora en directe durant el seu programa que és de gran ajuda

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

L'error que comets amb l'amanida: per això no se't posa bé a la nit

L'error que comets amb l'amanida: per això no se't posa bé a la nit

Pot convertir-se en una bomba digestiva just abans de dormir en funció dels ingredients

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 05:30

El bar sense turistes a la part alta de Barcelona amb menú casolà a 15 €

El bar sense turistes a la part alta de Barcelona amb menú casolà a 15 €

A la part alta de la ciutat trobaràs aquest bar que s'ha popularitzat pel seu menú diari

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 05:30

Per què hauries de deixar de prendre suc de taronja en dejú

Per què hauries de deixar de prendre suc de taronja en dejú

En beure un suc sense haver ingerit res més hi ha certs efectes que hem de considerar

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

L'aliment que ajuda a cremar greix i dormir millor (i gairebé ningú l'aprofita bé)

L'aliment que ajuda a cremar greix i dormir millor (i gairebé ningú l'aprofita bé)

Aquest aliment destaca pel seu alt contingut en proteïnes i pel seu efecte sadollant

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

Hamburgueses de salmó i carabassó sense farines: el sopar lleuger més viral

Hamburgueses de salmó i carabassó sense farines: el sopar lleuger més viral

Una alternativa ideal per als qui segueixen una alimentació baixa en carbohidrats

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

Aquesta fruita estiuenca és perfecta per netejar el còlon sense recórrer a suplements

Aquesta fruita estiuenca és perfecta per netejar el còlon sense recórrer a suplements

Diverses malalties poden afectar el còlon, però aquesta fruita t'ajudarà a mantenir la seva salut

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

Un got al dia d'aquesta infusió ajuda a netejar el fetge gras de forma natural

Un got al dia d'aquesta infusió ajuda a netejar el fetge gras de forma natural

Algunes plantes medicinals tenen principis actius que estimulen la regeneració dels teixits del fetge

Dissabte, 24 de maig de 2025 - 05:30

La popular fruita que pot fer-te donar positiu en un control d'alcoholèmia

La popular fruita que pot fer-te donar positiu en un control d'alcoholèmia

Segurament no sabies que amb aquesta fruita pots arribar a donar positiu en un control

Dissabte, 24 de maig de 2025 - 05:30

Què passa si esclafes una hamburguesa de McDonald's amb una premsa hidràulica?

Què passa si esclafes una hamburguesa de McDonald's amb una premsa hidràulica?

Un contingut tan simple com hipnòtic s'ha fet viral

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Aquesta pasta cremosa amb gambes és lleugera, està boníssima i no et fa sentir culpable

Aquesta pasta cremosa amb gambes és lleugera, està boníssima i no et fa sentir culpable

Una recepta amb una gran aportació de proteïnes i ingredients baixos en greixos

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Ferran Adrià revela l'error típic que tots cometem quan fem el sofregit

Ferran Adrià revela l'error típic que tots cometem quan fem el sofregit

El sofregit ideal demana temps i afecte

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Has de tastar aquest pollastre en salsa: voldràs sucar-hi mitja barra de pa

Has de tastar aquest pollastre en salsa: voldràs sucar-hi mitja barra de pa

Una recepta que està revolucionant les xarxes socials

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

El millor formatge de Catalunya de 2025 s'elabora en un poble de tot just 50 habitants

El millor formatge de Catalunya de 2025 s'elabora en un poble de tot just 50 habitants

Uns premis per visibilitzar el treball de les formatgeries artesanes

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

Menjar aquesta fruita pot ajudar-te a mantenir a ratlla el sucre en sang i la pressió arterial

Menjar aquesta fruita pot ajudar-te a mantenir a ratlla el sucre en sang i la pressió arterial

Una gran aliada plena de propietats contrastades

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30