Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Una recepta que conquereix per igual nens, grans i tothom que gaudeix de receptes creatives

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Encasades: la recepta de les postres tradicionals barcelonines que va menjar Albert Einstein

Encasades: la recepta de les postres tradicionals barcelonines que va menjar Albert Einstein

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

La base d'aquesta sopa tan peculiar neix del líquid que queda després de coure les mongetes seques

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Aquest petit gest de superstició té el seu origen a l'Antiga Roma i en el lliurament dels sous

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Aquesta fruita sorprèn fins i tot els qui creuen haver-ho provat tot

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Un tresor que les nostres àvies preparaven en dies especials i que avui es gaudeix com un dolç gairebé de luxe familiar

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

La base d'aquesta recepta és tan simple que sorprèn i t'anima a fer-la a casa

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de torrar sempre les espècies abans de cuinar: explicació científica

Per què hauries de torrar sempre les espècies abans de cuinar: explicació científica

En llocs com el Orient Mitjà o el Magrib el torrat de les espècies és un principi que es transmet entre generacions

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

No només per a porcs: per a què s'usa la garrofa a la cuina

No només per a porcs: per a què s'usa la garrofa a la cuina

Xefs, pastissers i productors locals reivindiquen cada cop més el seu valor culinari

Dijous, 11 de desembre de 2025 - 05:30

Ni llimona ni vinagre: la fruita que serveix per a confitar a les cuines tropicals i gairebé ningú coneix

Ni llimona ni vinagre: la fruita que serveix per a confitar a les cuines tropicals i gairebé ningú coneix

Dijous, 11 de desembre de 2025 - 05:30

L'arròs amb col i mongetes de la Tieta Pepins: la recepta catalana d'àvia que cal recuperar

L'arròs amb col i mongetes de la Tieta Pepins: la recepta catalana d'àvia que cal recuperar

Aquesta recepta et farà viatjar als menjars humils, càlids i plens d'enginy de les àvies

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 05:30

Com fer una pizza napolitana en un minut, segons un pizzer de Sabadell

Com fer una pizza napolitana en un minut, segons un pizzer de Sabadell

Sabor autèntic i resultat cruixent per fora i tendre per dins amb aquesta recepta

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 05:30

El peix que aquí és molt barat però que al Japó es considera una delícia

El peix que aquí és molt barat però que al Japó es considera una delícia

Al Japó es captura des de Hokkaidō fins a Kyūshū, i es classifiquen dues varietats principals

Dimarts, 9 de desembre de 2025 - 05:30

Què és la cansalada virada i per què els xefs catalans la defensen a mort

Què és la cansalada virada i per què els xefs catalans la defensen a mort

Aquest ingredient acompanya plats que conformen la identitat catalana

Dimarts, 9 de desembre de 2025 - 05:30

Per què els gnocchi sempre se't desfan (i el truc que fan servir a Itàlia)

Per què els gnocchi sempre se't desfan (i el truc que fan servir a Itàlia)

Has de saber que l'elecció de la patata és absolutament decisiva per a uns bons gnocchi

Dilluns, 8 de desembre de 2025 - 05:30

Prohibit el frànkfurt si ets del Barça: culers, aquest dimarts se serveix 'hansifarra'

Prohibit el frànkfurt si ets del Barça: culers, aquest dimarts se serveix 'hansifarra'

Aquest producte constitueix un punt de trobada entre la cultura gastronòmica del Barça i la del frànkfurt

Dilluns, 8 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com tallar làmines fines de verdura a l'estil Katsuramuki: el truc viral per fer-ho fàcil

Com tallar làmines fines de verdura a l'estil Katsuramuki: el truc viral per fer-ho fàcil

Aquest truc s'ha tornat viral perquè combina enginy, simplicitat i un respecte absolut per la tècnica

Diumenge, 7 de desembre de 2025 - 05:30

Jordi Roca revela la recepta de truita més fàcil del món: ideal per a ganduls

Jordi Roca revela la recepta de truita més fàcil del món: ideal per a ganduls

Aquesta truita senzilla de preparar és tot un luxe de xef amb estrella i tu també la pots fer a casa

Diumenge, 7 de desembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Les escorces de parmesà tenen un gran potencial, no t'atreveixis a llençar-les

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Tot i que cada poble l'adapta al seu estil, tots coincideixen que es tracta d'una elaboració que parla de cuina humil

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

En aquest canal de Youtube ens mostren la tècnica infal·lible per no plorar tallant ceba

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Tot i que sembli una substitució senzilla, la realitat és que la mantega i l'oli tenen composicions diferents

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

Aquest dolç típic d'aquesta zona i altres del País Valencià i Catalunya ja es mencionava en un llibre del s. XV

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

El prestigiós xef Jordi Cruz ha volgut compartir al seu compte de Facebook la recepta que ell mateix prepara

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

Sabies què és el gac? Diuen que és la fruita dels déus i pocs la coneixen

Sabies què és el gac? Diuen que és la fruita dels déus i pocs la coneixen

Una de les característiques més fascinants del gac és que tota la planta és útil

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

El cuiner Roberto Muñoz comparteix els 6 errors més comuns que cometem en fer pans de pessic i com evitar-los

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el bacau, el cosí de la xocolata gairebé desconegut

Què és el bacau, el cosí de la xocolata gairebé desconegut

Malgrat el seu parentiu directe amb el cacau tradicional, el bacau ha romàs en un discret segon pla

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

Aquesta és la recepta oficial del ragú a la bolonyesa, segons l'Acadèmia Italiana de la Cuina

Aquesta és la recepta oficial del ragú a la bolonyesa, segons l'Acadèmia Italiana de la Cuina

El que molts cuinem a casa com a "salsa bolonyesa" dista molt de la versió oficial de l'Acadèmia Italiana

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

La fruita que sembla una beina i que té gust de cotó de sucre

La fruita que sembla una beina i que té gust de cotó de sucre

Aquesta fruita és dels fruits més desconeguts d'Amèrica Llatina i no necessita sucre afegit

Dilluns, 1 de desembre de 2025 - 05:30

Sabies que el pebre rosa en realitat no és un pebre?

Sabies que el pebre rosa en realitat no és un pebre?

L'origen del pebre rosa és a l'Amèrica del Sud, on aquestes espècies es desenvolupen de forma natural

Dilluns, 1 de desembre de 2025 - 05:30

Com es fa el pa de fetge: recepta magistral

Com es fa el pa de fetge: recepta magistral

La preparació parteix de tres ingredients clau: fetge de porc, papada i carn magra

Diumenge, 30 de novembre de 2025 - 05:30

Evita que es faci malbé el brou de l'escudella amb aquest truc

Evita que es faci malbé el brou de l'escudella amb aquest truc

La millor manera de conservar un bon brou és a través d'una tècnica que es pot considerar ancestral

Diumenge, 30 de novembre de 2025 - 05:30

El truc de les àvies per encendre les barbacoes sense pastilles: no falla

El truc de les àvies per encendre les barbacoes sense pastilles: no falla

Aquesta àvia ens dona aquest senzill truc com a substitució de les pastilles per encendre el foc

Dissabte, 29 de novembre de 2025 - 05:30

Com enfornar una pizza com en un forn de llenya (sense tenir forn de llenya)

Com enfornar una pizza com en un forn de llenya (sense tenir forn de llenya)

Una tècnica casolana que aprofita al màxim el potencial del forn domèstic per a les teves pizzes

Dissabte, 29 de novembre de 2025 - 05:30

La recepta de tàrtar dels germans Torres més deliciosa i fàcil: no porta carn

La recepta de tàrtar dels germans Torres més deliciosa i fàcil: no porta carn

Un tàrtar pot ser igual de sofisticat, igual de saborós i molt més fàcil de preparar sense necessitat d'utilitzar carn

Divendres, 28 de novembre de 2025 - 05:30

El marró glacé no és car: així el pots preparar a casa de forma fàcil i barata

El marró glacé no és car: així el pots preparar a casa de forma fàcil i barata

Aquesta preparació elegant és molt més fàcil de preparar a casa del que t'imaginaves

Divendres, 28 de novembre de 2025 - 05:30

Així és la torronada, el deliciós plat del Maresme que no és el que sembla

Així és la torronada, el deliciós plat del Maresme que no és el que sembla

Un plat del segle XIX que ha acompanyat generacions de veïns de Vilassar de Mar

Dijous, 27 de novembre de 2025 - 05:30

Totes les propietats del plàtan de muntanya o 'pawpaw': la fruita tropical més desconeguda

Totes les propietats del plàtan de muntanya o 'pawpaw': la fruita tropical més desconeguda

Aquest fruit creix en zones elevades, amb climes més frescos i sòls més rics

Dijous, 27 de novembre de 2025 - 05:30

El mos ancestral amb sardina que encenia les jornades dels pagesos de la Ribera d’Ebre

El mos ancestral amb sardina que encenia les jornades dels pagesos de la Ribera d’Ebre

La recepta, profundament lligada al món pagès, va néixer com una solució pràctica

Dimecres, 26 de novembre de 2025 - 05:30

Les pomes de Sant Martí, el plat medieval més deliciós i desconegut de Catalunya

Les pomes de Sant Martí, el plat medieval més deliciós i desconegut de Catalunya

Aquesta recepta et transportarà directament a un banquet medieval, amb ingredients típicament catalans

Dimecres, 26 de novembre de 2025 - 05:30