Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Com plantar all vermell i aconseguir caps grans i saborosos pas a pas

Com plantar all vermell i aconseguir caps grans i saborosos pas a pas

És el moment perfecte per plantar all vermell i garantir caps grans, aromàtics i plens de sabor

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 05:30

Què tenen a veure les llavors de l'arbre del garrofer amb l'or de 24 quirats?

Què tenen a veure les llavors de l'arbre del garrofer amb l'or de 24 quirats?

Sabies d'on ve la mesura de l'or en quirats? Aquest serà el teu pròxim tema de conversa en qualsevol sobretaula

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 05:30

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla prepara aquesta recepta catalana tradicional amb l'ajuda de la seva amiga Montse

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

El bacallà s'ha convertit en un producte estrella de la cuina tradicional pel seu sabor únic

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

No es tracta d'una exageració dels amants del formatge, sinó d'una conclusió a què va arribar un estudi

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

Aquesta recepta és la unió perfecta entre la tradició tarragonina i l'ànima del litoral barcelonès

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

La base de la salmorra és simple: aigua i sal. Però la seva màgia rau en les proporcions

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Aquesta és una d'aquelles elaboracions que són encara més bones d'un dia per l'altre

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

Les seves llavors cruixents i el seu sabor equilibrat entre el dolç i l'àcid la converteixen en un ingredient versàtil

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

Existeixen dues còpies manuscrites originals d'aquesta recepta, una a València i l'altra a Barcelona

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Aquesta recepta pot ser considerada tant d'aprofitament com per sorprendre en aquesta data destacada

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Els seus ingredients no poden ser més senzills: farina, ous, aigua i un toc d'anís o canyella

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Un plat humil de la gastronomia italiana que potser encara no coneixies

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

La pròxima vegada que cuinis i descobreixis que no tens motlle, recorda aquest truc

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Una advertència clara per a tots els amants d'aquest aliment

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

Aquesta és la recepta senzilla per preparar aquest dolç tan emblemàtic

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

A França i en altres zones d'Europa es coneix aquest truc de l'ou ferrat des de fa dècades

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

Se'n diu pa de pobres perquè es feia en èpoques de guerra o d'escassetat alimentària

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer salsa hoisin a casa en pocs minuts

Com fer salsa hoisin a casa en pocs minuts

Un xef català ens ensenya com preparar aquesta salsa per tenir-la llesta en 3 minuts

Dissabte, 25 d'octubre de 2025 - 05:30

Per què hauries de servir el menjar en plats blancs, segons la psicologia

Per què hauries de servir el menjar en plats blancs, segons la psicologia

L'experiment es va realitzar amb una mostra de consumidors que van tastar unes postres idèntiques

Dissabte, 25 d'octubre de 2025 - 05:30

Una cuinera de Sils revela la seva recepta de costella amb castanyes: fantàstic plat català

Una cuinera de Sils revela la seva recepta de costella amb castanyes: fantàstic plat català

Quan parlem de cuina tradicional, tots hauríem d'aprofitar la saviesa dels més grans

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Un model amb IA prediu combinacions d'ingredients impossibles, però delicioses

Un model amb IA prediu combinacions d'ingredients impossibles, però delicioses

Això suposa “un pas decisiu cap a la gastronomia computacional”

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Els ultraprocessats passen factura en setmanes: l'experiment clínic que ho demostra

Els ultraprocessats passen factura en setmanes: l'experiment clínic que ho demostra

L'experiment va ser pioner per la seva metodologia rigorosa i control clínic directe

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

L'inquietant iogurt servit en un restaurant amb estrella Michelin: creat per científics

L'inquietant iogurt servit en un restaurant amb estrella Michelin: creat per científics

No et creuràs quina és la forma de fermentar d'aquest iogurt tan particular

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

El gelat que va néixer a la Xina fa més de 3.000 anys: amb neu i arròs

El gelat que va néixer a la Xina fa més de 3.000 anys: amb neu i arròs

Aquest gelat va sorgir per donar un ús més refrescant a unes postres habituals a l'hivern

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Ous sota l'encanteri lunar: la ciència confirma un vincle insospitat

Ous sota l'encanteri lunar: la ciència confirma un vincle insospitat

Un estudi de la Universitat de Cuenca posa a prova aquesta antiga creença popular

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

El complement alimentari que prenen els joves (i que haurien de prendre els jubilats)

El complement alimentari que prenen els joves (i que haurien de prendre els jubilats)

Pot ser tant d'origen animal com vegetal, però és essencial a una edat avançada

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30

La veritat darrere dels talls de carn extra tendres que et venen al supermercat

La veritat darrere dels talls de carn extra tendres que et venen al supermercat

Injectar o submergir la carn en una barreja d'aigua, salmorra i additius

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30

No posis dos gots d'aigua per cada got d'arròs: aquest és el truc de la cocció perfecta

No posis dos gots d'aigua per cada got d'arròs: aquest és el truc de la cocció perfecta

L'important és aprendre a observar l'arròs durant la cocció

Dilluns, 20 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Escarola amb romesco a l'estil de l'àvia: la recepta d'una sàvia catalana

Escarola amb romesco a l'estil de l'àvia: la recepta d'una sàvia catalana

Un plat senzill i ple d'ànima

Dilluns, 20 d'octubre de 2025 - 05:30

Com preparar la michelada com un autèntic mexicà: la beguda de moda

Com preparar la michelada com un autèntic mexicà: la beguda de moda

La base és una bona cervesa rossa i que estigui freda

Diumenge, 19 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer llenties amb verdures perquè et quedin com les de l'àvia

Com fer llenties amb verdures perquè et quedin com les de l'àvia

Aquest guisat humil de les àvies es pot convertir en un plat exquisit inoblidable

Diumenge, 19 d'octubre de 2025 - 05:30

Les 15 normes bàsiques per menjar la paella com un valencià

Les 15 normes bàsiques per menjar la paella com un valencià

Tot el que s'allunyi dels ingredients de l'autèntica paella, serà "arròs amb coses"

Dissabte, 18 d'octubre de 2025 - 05:30

Com saber si una mel és pura amb el truc del got d'aigua

Com saber si una mel és pura amb el truc del got d'aigua

Molts fabricants barregen el nèctar natural de les abelles amb xarops de sucre o glucosa

Dissabte, 18 d'octubre de 2025 - 05:30

L'error que tots cometem en guardar el cafè i que en malmet el gust

L'error que tots cometem en guardar el cafè i que en malmet el gust

Molts segueixen preferint la cafetera italiana de tota la vida davant de les càpsules

Divendres, 17 d'octubre de 2025 - 05:30

Com evitar que el guacamole s'enfosqueixi: 5 tècniques a examen

Com evitar que el guacamole s'enfosqueixi: 5 tècniques a examen

Descobriràs quin d'aquests elements estableix millor barrera per evitar l'oxidació de l'alvocat

Divendres, 17 d'octubre de 2025 - 05:30

"Tot el sucre, el doble de cafeïna": la primera beguda energètica que ningú compraria avui

"Tot el sucre, el doble de cafeïna": la primera beguda energètica que ningú compraria avui

Cada llauna contenia fins a deu cullerades de sucre i una descàrrega de cafeïna elevada

Dijous, 16 d'octubre de 2025 - 05:30

Per què no hauries d'utilitzar l'oli en esprai amb alguns tipus de paelles

Per què no hauries d'utilitzar l'oli en esprai amb alguns tipus de paelles

Hem de tenir cura amb aquells olis que continguin emulsionants o altres additius

Dijous, 16 d'octubre de 2025 - 05:30

L'herba que els romans usaven com a afrodisíac i que va desaparèixer d'Europa

L'herba que els romans usaven com a afrodisíac i que va desaparèixer d'Europa

Es diu que el símbol del cor que avui associem a l'amor podria provenir de la forma de les llavors d'aquesta herba

Dimecres, 15 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc de les àvies perquè les croquetes no rebentin en fregir-les

El truc de les àvies perquè les croquetes no rebentin en fregir-les

Dos petits i senzills gestos poden fer que et surtin les croquetes tan bones com a la teva àvia

Dimecres, 15 d'octubre de 2025 - 05:30