Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Un carnisser explica la forma més fàcil de cuinar les costelles de porc

Un carnisser explica la forma més fàcil de cuinar les costelles de porc

Aquesta tècnica admet infinitat de marinats i combinacions de sabors

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

La recepta sorprenent amb figues congelades que es fa en dos minuts i és deliciosa

La recepta sorprenent amb figues congelades que es fa en dos minuts i és deliciosa

T'encantarà com a esmorzar o berenar a mitja tarda

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

Martí Tomàs, pastisser: "Ho sento, però això que estàs comprant no és mantega"

Martí Tomàs, pastisser: "Ho sento, però això que estàs comprant no és mantega"

Educar el paladar i valorar els ingredients autèntics

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

Què passa si et menges el fil blanc de dins de l'ou?

Què passa si et menges el fil blanc de dins de l'ou?

La majoria de la gent, per costum o per simple intuïció, l'aparta

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

Com treure les espines d'un peix en segons: la tècnica més fàcil

Com treure les espines d'un peix en segons: la tècnica més fàcil

Deixaràs de descartar plats de peix a la teva dieta per mandra de treure les espines

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc més increïble per espantar les mosques a taula: funciona

El truc més increïble per espantar les mosques a taula: funciona

Crida l'atenció per la seva simplicitat i manca d'ingredients o aparells

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

El bolet amb el barret més gran del món és a Catalunya: cada vegada més valorat

El bolet amb el barret més gran del món és a Catalunya: cada vegada més valorat

La seva carn és tendra, saborosa i sorprèn amb uns matisos que recorden l'avellana i la nou

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer almívar de llet: una catalana revela la recepta més fàcil

Com fer almívar de llet: una catalana revela la recepta més fàcil

No cal ser argentí per saber elaborar aquest plat

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

El pastisser Christian Escribà diu clar el que molts pensen: "N'estic fart..."

El pastisser Christian Escribà diu clar el que molts pensen: "N'estic fart..."

Una defensa de la pastisseria de tota la vida

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

La recepta d'espaguetis borratxos típica de Florència que pocs coneixen

La recepta d'espaguetis borratxos típica de Florència que pocs coneixen

El procediment és molt simple i aquí rau part de l'encant d'aquesta recepta italiana

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

No et cremis més fregint un ou: així evitaràs per sempre les esquitxades

No et cremis més fregint un ou: així evitaràs per sempre les esquitxades

Aquest truc ofereix comoditat i una dosi extra de tranquil·litat a la cuina

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

La fruita que abans només menjaven els porcs i que ara és un tresor als mercats

La fruita que abans només menjaven els porcs i que ara és un tresor als mercats

Abans n'hi havia per tot arreu i ara s'han convertit en un bé escàs, per això es consideren tan especials

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

La sorprenent història del primer sushi: ni era de peix cru ni es menjava amb arròs

La sorprenent història del primer sushi: ni era de peix cru ni es menjava amb arròs

El que avui veiem com una delícia gurmet va néixer d'una necessitat pràctica

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

El xef català Nandu Jubany confessa el seu truc per acabar el Dakar: deliciosa explicació

El xef català Nandu Jubany confessa el seu truc per acabar el Dakar: deliciosa explicació

El xef explica que, quan va viatjar al Dakar, no es va conformar amb portar el just per sobreviure al desert

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

El sofregit secret revelat per un xef taiwanès: explosió umami a la boca

El sofregit secret revelat per un xef taiwanès: explosió umami a la boca

T'expliquem per què és tan especial i com tenir-lo sempre llest per als teus sofregits

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Com treure la pell dels cigrons en segons amb un truc genial

Com treure la pell dels cigrons en segons amb un truc genial

Quan es retira la pell, la textura canvia radicalment

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

3 receptes amb figues que són una bogeria gastronòmica

3 receptes amb figues que són una bogeria gastronòmica

S'han convertit en protagonistes tant d'aperitius ràpids i elegants com de postres d'alta cuina

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Com fer llengües de pizza: la massa ràpida que tots els italians coneixen

Com fer llengües de pizza: la massa ràpida que tots els italians coneixen

Una recepta molt senzilla que es pot conservar cruixent durant temps

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Descobreix el lukot: els enigmàtics espaguetis del mar que són ous de llimac marí

Descobreix el lukot: els enigmàtics espaguetis del mar que són ous de llimac marí

A simple vista semblen llargues tires gelatinoses, blanquinoses i ondulades que floten suaument a l'aigua

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

La increïble recepta de truita Sacha de Jordi Roca: deliciosa i fàcil

La increïble recepta de truita Sacha de Jordi Roca: deliciosa i fàcil

La clau està en com combina ingredients molt accessibles amb una tècnica acurada

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

La recepta del Cim i Tomba reinterpretada pel cuiner Joan Roca: increïble

La recepta del Cim i Tomba reinterpretada pel cuiner Joan Roca: increïble

Un clàssic de la cuina costanera catalana que reinterpreta el prestigiós xef català

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

El truc de restaurant perquè la paella sigui saborosa i no faci venir set

El truc de restaurant perquè la paella sigui saborosa i no faci venir set

Enganyar el nostre cervell amb un toc molt saborós i sense res de sal

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

No tiris l'arròs bullit que et sobra: així el pots transformar en mousse de xocolata

No tiris l'arròs bullit que et sobra: així el pots transformar en mousse de xocolata

Aquesta és la millor recepta d'aprofitament per aconseguir unes postres delicioses

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30

La il·lusió de Munker: el truc dels supermercats per manipular-te

La il·lusió de Munker: el truc dels supermercats per manipular-te

El màrqueting alimentari ha sabut explotar aquesta il·lusió fins a límits insospitats

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30

Un estudi revela l'aliment que has de menjar per evitar la ressaca

Un estudi revela l'aliment que has de menjar per evitar la ressaca

Un aliment per tenir una millor resposta davant el metabolisme de l'alcohol

Divendres, 26 de setembre de 2025 - 05:30

Sabies que existeix un arròs de color verd que és molt nutritiu?

Sabies que existeix un arròs de color verd que és molt nutritiu?

Destaca per la seva versatilitat a la cuina i les seves propietats nutricionals

Divendres, 26 de setembre de 2025 - 05:30

Coco germinat o poma de coco: una delícia cruixent que no t'esperes

Coco germinat o poma de coco: una delícia cruixent que no t'esperes

Un aliment que sembla gairebé màgic i que, tanmateix, és fruit d'un procés completament natural

Dijous, 25 de setembre de 2025 - 05:30

Christian Escribà revela el secret d'una de les seves pastes més venudes

Christian Escribà revela el secret d'una de les seves pastes més venudes

No voldràs tornar als croissants normals

Dijous, 25 de setembre de 2025 - 05:30

Com s'ha de menjar la gamba de Palamós, segons Dabiz Muñoz

Com s'ha de menjar la gamba de Palamós, segons Dabiz Muñoz

La gamba de Palamós és un dels tresors més ben guardats de la gastronomia Mediterrània

Dimecres, 24 de setembre de 2025 - 05:30

Prohibit posar gel al vi: aquesta és l'alternativa si el vols refredar sense aigualir-lo

Prohibit posar gel al vi: aquesta és l'alternativa si el vols refredar sense aigualir-lo

Una altra solució que és molt millor per refrigerar la copa de vi

Dimecres, 24 de setembre de 2025 - 05:30

Una enginyera d'aliments alerta: guardar l'alvocat així és un risc per a la salut

Una enginyera d'aliments alerta: guardar l'alvocat així és un risc per a la salut

Descobrim la millor manera de conservar-lo a casa

Dimarts, 23 de setembre de 2025 - 05:30

12 esmorzars amb formatge cottage que són lleugers i molt fàcils de preparar

12 esmorzars amb formatge cottage que són lleugers i molt fàcils de preparar

Propostes salades i dolces per trobar el teu esmorzar ideal

Dimarts, 23 de setembre de 2025 - 05:30

És Cruzcampo la pitjor cervesa del supermercat? Això és el que opina un expert cerveser

És Cruzcampo la pitjor cervesa del supermercat? Això és el que opina un expert cerveser

Descriu en detall la cervesa d'aquesta marca i defensa la seva posició

Dilluns, 22 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és el pa tradicional català que s'està perdent: pocs el coneixen

Aquest és el pa tradicional català que s'està perdent: pocs el coneixen

Un pa artesà català que en el seu moment formava part de la vida quotidiana

Dilluns, 22 de setembre de 2025 - 05:30

Per què no hauries de posar l'alvocat en aigua si és massa dur

Per què no hauries de posar l'alvocat en aigua si és massa dur

El resultat pot enganyar a la vista o fins i tot a la pressió dels dits, però mai al paladar

Diumenge, 21 de setembre de 2025 - 05:30

Els cereals d'esmorzar més ben valorats pels nutricionistes

Els cereals d'esmorzar més ben valorats pels nutricionistes

No tots els cereals d'esmorzar són enemics de la salut

Diumenge, 21 de setembre de 2025 - 05:30

Per què no hauries de rentar l'arròs de certes varietats (i de quines sí)

Per què no hauries de rentar l'arròs de certes varietats (i de quines sí)

Recomanacions depenent del tipus d'arròs, el plat que vagis a cuinar o la freqüència de consum

Dissabte, 20 de setembre de 2025 - 05:30

Katsudon: la recepta japonesa de la sort que està de moda arreu del món

Katsudon: la recepta japonesa de la sort que està de moda arreu del món

La màgia del katsudon està a la salsa

Dissabte, 20 de setembre de 2025 - 05:30

El truc perquè el peix a la planxa no es trenqui en donar-li la volta

El truc perquè el peix a la planxa no es trenqui en donar-li la volta

Un consell culinari molt útil en el dia a dia

Divendres, 19 de setembre de 2025 - 05:30

L'error que tots cometem per no guardar aquest fruit sec a la nevera

L'error que tots cometem per no guardar aquest fruit sec a la nevera

Una pífia que ens pot sortir molt cara

Divendres, 19 de setembre de 2025 - 05:30