Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Un pescador explica quina és la diferència entre un calamar i una pota

Un pescador explica quina és la diferència entre un calamar i una pota

Un pescador explica de forma clara i visual quines són les diferències fonamentals entre ambdós animals marins

Dimecres, 30 de juliol de 2025 - 05:30

Com descongelar carn ràpidament si no tens microones

Com descongelar carn ràpidament si no tens microones

Un consell per resoldre un gran problema en molt pocs minuts

Dimecres, 30 de juliol de 2025 - 05:30

Com ratllar cebes en segons: el truc fàcil que no coneixies

Com ratllar cebes en segons: el truc fàcil que no coneixies

Els estris de cuina que necessites els tenim tots a casa

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

La forma més fàcil de preparar torrades perfectes sense torradora

La forma més fàcil de preparar torrades perfectes sense torradora

Un truc ideal per als qui no tenen torradora o necessiten preparar moltes torrades alhora

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

Descobreix la beguda més refrescant amb síndria que es prepara en minuts

Descobreix la beguda més refrescant amb síndria que es prepara en minuts

Una de les propostes més refrescants del moment arriba per canviar-te l'estiu

Dilluns, 28 de juliol de 2025 - 05:30

El truc per tallar a grills les patates que pocs coneixen

El truc per tallar a grills les patates que pocs coneixen

Sens dubte hauràs vist aquesta manera de tallar la patata a grills en mercats o fires

Dilluns, 28 de juliol de 2025 - 05:30

Per què l'anomenem truita francesa si no és de França? L'error històric que ho explica

Per què l'anomenem truita francesa si no és de França? L'error històric que ho explica

Encara que sembli mentida, no és un plat que provingui de França ni tingui un origen francès per si mateix

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

Això és el que passa al teu cos (i al teu cervell) quan menges picant

Això és el que passa al teu cos (i al teu cervell) quan menges picant

T'expliquem tots els efectes que pot tenir el picant en el teu metabolisme, al teu estómac i al teu cervell

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

L'ingredient que els romans utilitzaven com a salsa i ara estaria prohibit

L'ingredient que els romans utilitzaven com a salsa i ara estaria prohibit

Avui, un producte així no passaria cap control alimentari, encara que antigament era molt diferent

Dissabte, 26 de juliol de 2025 - 05:30

Això és el que mai no demanarien els cambrers i cuiners en un restaurant

Això és el que mai no demanarien els cambrers i cuiners en un restaurant

Des de no demanar marisc, sandvitxos d'especialitat o peix cru: les millors recomanacions de cambrers i cuiners

Dissabte, 26 de juliol de 2025 - 05:30

Per què els ous a Espanya no es guarden a la nevera i als EUA sí?

Per què els ous a Espanya no es guarden a la nevera i als EUA sí?

A Europa, i especialment a Espanya, la normativa és molt diferent de la dels Estats Units

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre del kiwi? El curiós nom que pocs coneixen

Com es diu l'arbre del kiwi? El curiós nom que pocs coneixen

L'arbre que sembla més una vinya que un fruiter i que molt pocs reconeixerien

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

El país on menjar amb la mà esquerra està mal vist

El país on menjar amb la mà esquerra està mal vist

Està estretament relacionat amb els valors religiosos i ancestrals

Dijous, 24 de juliol de 2025 - 05:30

Per què els italians no mengen espaguetis amb cullera?

Per què els italians no mengen espaguetis amb cullera?

Una de les moltes curiositats de la gastronomia italiana és la forma en què mengen els espaguetis

Dijous, 24 de juliol de 2025 - 05:30

Prendre aquesta beguda diàriament redueix l'estrès i millora l'humor

Prendre aquesta beguda diàriament redueix l'estrès i millora l'humor

Actua sobre els neurotransmissors del cervell, augmentant els nivells de dopamina i serotonina

Dimecres, 23 de juliol de 2025 - 05:30

L'esmorzar que arrasa entre nutricionistes: fàcil, sa i sense sucre

L'esmorzar que arrasa entre nutricionistes: fàcil, sa i sense sucre

Una recepta senzilla i habitual entre els esportistes

Dimecres, 23 de juliol de 2025 - 05:30

Ni proteïna ni iogurt: aquest aliment és el que més atipa i gairebé ningú no el menja

Ni proteïna ni iogurt: aquest aliment és el que més atipa i gairebé ningú no el menja

Ni els batuts proteics ni els iogurts grecs ho aconsegueixen

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

El que passa si substitueixes la farina per aquest ingredient que tens a casa

El que passa si substitueixes la farina per aquest ingredient que tens a casa

Una alternativa més lleugera i saludable

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

Si no saps què sopar aquesta setmana, aquesta recepta ho soluciona en 15 minuts

Si no saps què sopar aquesta setmana, aquesta recepta ho soluciona en 15 minuts

Et presentem aquest sopar saborós, ràpid i equilibrat pel qual només necessites verdures, ou i formatge

Dilluns, 21 de juliol de 2025 - 05:30

Dabiz Muñoz ho té clar: per això no li agrada la ceba escalfada a la truita de patates

Dabiz Muñoz ho té clar: per això no li agrada la ceba escalfada a la truita de patates

Per a Muñoz, el sabor ha de ser net i directe, sense interferències com el que pot aportar la ceba

Dilluns, 21 de juliol de 2025 - 05:30

Jordi Roca prepara amb Ibai Llanos les postres més fàcils de l'estiu: només dos ingredients

Jordi Roca prepara amb Ibai Llanos les postres més fàcils de l'estiu: només dos ingredients

La recepta té el seu origen a la cuina molecular, concretament en els experiments del científic Hervé This

Diumenge, 20 de juliol de 2025 - 05:30

Les pitjors marques d'ous camperols segons l'OCU: alerta si els compres al súper

Les pitjors marques d'ous camperols segons l'OCU: alerta si els compres al súper

Et donem les claus a tenir en compte per triar els millors ous del mercat

Diumenge, 20 de juliol de 2025 - 05:30

El formatge més car mai subhastat: costa 36.000 € i madura en una cova durant 10 mesos

El formatge més car mai subhastat: costa 36.000 € i madura en una cova durant 10 mesos

Aquest formatge ha estat madurat en una cova natural durant deu mesos mitjançant un procés artesanal

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Fernando Alonso canvia la seva dieta als 43: així menja ara després de deixar la carn i el peix

Fernando Alonso canvia la seva dieta als 43: així menja ara després de deixar la carn i el peix

Fernando Alonso millora el seu rendiment després de fer-se vegetarià als 43 anys

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Aquests 'muffins' de nabius amb formatge crema són irresistibles i es preparen en pocs minuts

Aquests 'muffins' de nabius amb formatge crema són irresistibles i es preparen en pocs minuts

Els 'muffins' van néixer al món anglosaxó com a part dels esmorzars

Divendres, 18 de juliol de 2025 - 05:30

És una de les begudes més fresques i tradicionals de Catalunya (i pocs la coneixen)

És una de les begudes més fresques i tradicionals de Catalunya (i pocs la coneixen)

Aquesta beguda catalana s'elabora amb ingredients senzills i està a l'abast de qualsevol

Divendres, 18 de juliol de 2025 - 05:30

Com fer un flam casolà en 10 minuts i sense encendre el forn

Com fer un flam casolà en 10 minuts i sense encendre el forn

Aquesta recepta és ideal per als qui busquen un dolç ràpid, senzill i ple de sabor

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

Aquests ous farcits amb maionesa i pebrots del piquillo són ideals per a un pica-pica d'estiu

Aquests ous farcits amb maionesa i pebrots del piquillo són ideals per a un pica-pica d'estiu

A l'antiga Roma ja se servien ous farcits en banquets refinats

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona mangos? El curiós nom que pocs coneixen

Com es diu l'arbre que dona mangos? El curiós nom que pocs coneixen

No tothom coneix el seu nom, malgrat ser un dels arbres fruiters més conreats al món

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Un exempleat de DiverXO explica com es prenia Dabiz Muñoz les crítiques als seus plats

Un exempleat de DiverXO explica com es prenia Dabiz Muñoz les crítiques als seus plats

El xef, molt meticulós i obsessionat amb cada detall, no deixava ningú indiferent al seu equip

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Compte amb l'amanida amb burrata: pot ser més calòrica del que imagines

Compte amb l'amanida amb burrata: pot ser més calòrica del que imagines

És fonamental recordar que no tot el que té aparença saludable ho és des del punt de vista energètic

Dimarts, 15 de juliol de 2025 - 05:30

Les 4 fruites amb més quantitat d'aigua i són ideals per a la calor

Les 4 fruites amb més quantitat d'aigua i són ideals per a la calor

Ajuda't d'aquestes 4 fruites per estar ben hidratat aquest estiu

Dimarts, 15 de juliol de 2025 - 05:30

5 receptes fredes que pots deixar llestes a la nevera i no fallen a l'estiu

5 receptes fredes que pots deixar llestes a la nevera i no fallen a l'estiu

Et presentem unes receptes fresques que podràs tenir preparades a la nevera aquests dies d'estiu

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

Guia pràctica del peix en llauna: què val la pena, què evitar i com no avorrir-te

Guia pràctica del peix en llauna: què val la pena, què evitar i com no avorrir-te

L'error més comú amb el peix en llauna és encasellar-lo en amanides o entrepans sense variar

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

Compte amb menjar meló si et passa això: el que molts ignoren sobre aquesta fruita

Compte amb menjar meló si et passa això: el que molts ignoren sobre aquesta fruita

Aquest clàssic estiuenc no només conquereix pel seu sabor, sinó també pel seu alt contingut en aigua

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

L'hortalissa belga que es conrea en la foscor i és una delícia desconeguda per a molts

L'hortalissa belga que es conrea en la foscor i és una delícia desconeguda per a molts

Es conrea així perquè conservi la seva textura cruixent i el seu sabor amarg

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

Pastís de formatge i llimona sense forn: ràpid i perfecte per als dies de calor

Pastís de formatge i llimona sense forn: ràpid i perfecte per als dies de calor

Una de les millors solucions culinàries és aquest pastís fred

Dissabte, 12 de juliol de 2025 - 05:30

Un error a l'etiqueta obliga a retirar diversos gelats de supermercats catalans

Un error a l'etiqueta obliga a retirar diversos gelats de supermercats catalans

Un error en l'etiquetatge d'aquests gelats posa en risc les persones amb al·lèrgies alimentàries

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

El cereal que recomanen els experts per prevenir malalties cròniques

El cereal que recomanen els experts per prevenir malalties cròniques

Recents investigacions han posat en relleu la seva capacitat per modular el sistema immunitari

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

L'esmorzar sense farines que és ric en proteïnes, saludable i amb només tres ingredients

L'esmorzar sense farines que és ric en proteïnes, saludable i amb només tres ingredients

És molt fàcil de preparar i requereix només tres aliments bàsics

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30