Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
Com cuinar els calamars: 5 receptes molt diferents i delicioses

Com cuinar els calamars: 5 receptes molt diferents i delicioses

Idees suculentes perquè tastis aquest aliment de temporada

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

Neix Barcelona Restauració: una associació per defensar una cuina de proximitat

Neix Barcelona Restauració: una associació per defensar una cuina de proximitat

Presentació oficial de la nova associació de restauradors de la ciutat

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 14:31

L'ingredient secret per cuinar la carbonara: un toc original i boníssim

L'ingredient secret per cuinar la carbonara: un toc original i boníssim

La revolució més subtil i deliciosa de la cuina italiana

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor menú de Catalunya: una ruta per tastar el país i conèixer la cuina catalana

El millor menú de Catalunya: una ruta per tastar el país i conèixer la cuina catalana

Un recorregut gastronòmic per la costa, l’interior i la muntanya

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

El secret per fer la millor amanida de tomàquet en pocs minuts

El secret per fer la millor amanida de tomàquet en pocs minuts

Amb un sol tomàquet pots crear una recepta de textures molt diverses

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

Menjar carn barata? El cost ocult del maltractament i de la destrucció del medi

Menjar carn barata? El cost ocult del maltractament i de la destrucció del medi

El preu final de la carn no reflecteix el seu cost real sobre el medi ambient

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

Les primeres mandarines de la tardor: més verdes, fresques i amb vitamina C

Les primeres mandarines de la tardor: més verdes, fresques i amb vitamina C

La mandarina, fruit de tardor, destaca per les seves propietats, beneficis i presència a Catalunya

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

On menjar bé al Raval: els 5 millors restaurants del barri

On menjar bé al Raval: els 5 millors restaurants del barri

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

L'històric restaurant de Barcelona que retorna a la cuina catalana per seduir el públic local

L'històric restaurant de Barcelona que retorna a la cuina catalana per seduir el públic local

Una abraçada cultural als orígens

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

1-O, ni oblit ni perdó cafeter: un alçament de tasses mundial

1-O, ni oblit ni perdó cafeter: un alçament de tasses mundial

El Dia Mundial del Cafè reivindica cultura, diversitat i el paper clau dels petits productors

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Com assecar tomàquets i alls a casa amb un mètode senzill i sorprenentment efectiu

Com assecar tomàquets i alls a casa amb un mètode senzill i sorprenentment efectiu

Una manera casolana i enginyosa d’aprofitar l’excedent d’hort i conservar-lo tot l’any

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un clàssic dels nostres fogons

No ets català si això no saps cuinar: un clàssic dels nostres fogons

Un plat festiu amb prunes, pinyons i una salsa espessa que és pura essència catalana

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

La gran cita de l’alimentació i la gastronomia catalana torna a Barcelona

La gran cita de l’alimentació i la gastronomia catalana torna a Barcelona

Showcookings, tastos, mercat de productes locals i conferències convertiran La Farga en la capital gastronòmica catalana

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30

Els aliments que anuncien la tardor: els productes que ara són protagonistes

Els aliments que anuncien la tardor: els productes que ara són protagonistes

La tardor porta ingredients amb identitat pròpia que marquen el ritme de la cuina i la cultura gastronòmica

Divendres, 26 de setembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a Sant Cugat del Vallès: els millors restaurants per fer una ruta deliciosa

On menjar bé a Sant Cugat del Vallès: els millors restaurants per fer una ruta deliciosa

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 26 de setembre de 2025 - 05:30

9 aliments que frenen la caiguda capil·lar a la tardor

9 aliments que frenen la caiguda capil·lar a la tardor

Una època en què moltes persones es preocupen per la caiguda dels cabells

Dimecres, 24 de setembre de 2025 - 05:30

5 restaurants de Barcelona meravellosos per gaudir de la Mercè 2025 amb el millor menjar

5 restaurants de Barcelona meravellosos per gaudir de la Mercè 2025 amb el millor menjar

Locals boníssims molt a prop dels concerts

Dimarts, 23 de setembre de 2025 - 05:30

El restaurant preferit de Fermín López: una cuina que goleja mundialment

El restaurant preferit de Fermín López: una cuina que goleja mundialment

Un local multiplicat per tres a la ciutat comtal

Dilluns, 22 de setembre de 2025 - 13:32

El restaurant del Prat de Llobregat que triomfa entre les jugadores del Barça

El restaurant del Prat de Llobregat que triomfa entre les jugadores del Barça

Un menjar de luxe i molt econòmic en un gran ambient festiu

Dissabte, 20 de setembre de 2025 - 05:30

On menjar bé per Granollers: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé per Granollers: 4 restaurants que són una aposta segura

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 19 de setembre de 2025 - 05:30

Els restaurants preferits de Dua Lipa a Barcelona: és de morro fi

Els restaurants preferits de Dua Lipa a Barcelona: és de morro fi

La cantant britànica s’ha declarat en diverses ocasions una enamorada de la gastronomia catalana

Divendres, 19 de setembre de 2025 - 05:30

Protegir el patrimoni culinari a les muntanyes: un avís d'emergència

Protegir el patrimoni culinari a les muntanyes: un avís d'emergència

Es reforça la idea que la cuina d'alta muntanya és un projecte de futur i en construcció

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 18:05

Ferran Adrià explica la recepta per ser part de l'elit culinària mundial

Ferran Adrià explica la recepta per ser part de l'elit culinària mundial

És el xef que va canviar el paradigma de la cuina mundial

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 18:20

Una concursant catalana d''OT 2025' al·lucina en veure com fan el pa amb tomàquet els seus companys

Una concursant catalana d''OT 2025' al·lucina en veure com fan el pa amb tomàquet els seus companys

Una escena que s'ha fet viral a les xarxes socials

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 17:07

El millor restaurant de Barcelona per menjar pollastre a l'ast (i tastar una cuina suculenta)

El millor restaurant de Barcelona per menjar pollastre a l'ast (i tastar una cuina suculenta)

I quins macarrons tan increïbles

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

La dolça recepta secreta de Raül Balam que descobreixes si visites el seu restaurant

La dolça recepta secreta de Raül Balam que descobreixes si visites el seu restaurant

Un dolç de la memòria molt esponjós i aromàtic

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

Un dinar al cor de Barcelona per recórrer 200 km fins a Andorra: un agermanament exquisit

Un dinar al cor de Barcelona per recórrer 200 km fins a Andorra: un agermanament exquisit

Una oda a la gastronomia d'alta muntanya

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 05:30

L'únic restaurant català finalista en el concurs de millors patates braves del món

L'únic restaurant català finalista en el concurs de millors patates braves del món

Les millors braves del món es decideixen a Palència

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 11:56

El millor sopar de l'estiu és una autèntica injustícia nacional

El millor sopar de l'estiu és una autèntica injustícia nacional

Una desfilada de plats i vins estratosfèrics i un orgull català per mil raons

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Gessamí Caramés: "Els mercats funcionen d'una manera massa patriarcal"

Gessamí Caramés: "Els mercats funcionen d'una manera massa patriarcal"

Conversem amb la mediàtica cuinera de 'Cuines' i xef del restaurant Meleta de Romer

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Hospitalet de Llobregat: 5 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a l'Hospitalet de Llobregat: 5 restaurants que són una aposta segura

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 12 de setembre de 2025 - 05:30

L'extraordinària recepta que pots fer amb només mig pot de cigrons i dos ous

L'extraordinària recepta que pots fer amb només mig pot de cigrons i dos ous

Una segona pensada als aliments de tota la vida

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

La reobertura d'aquest establiment es transforma en un acte de generositat als veïns de la ciutat

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 11:35

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Barcelona recupera un clàssic que apuja la persiana després d’anys tancat

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Descobrim la seva recepta i en revelem el preu

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

És el millor restaurant per menjar entre setmana: plats colossals davant el Mercat del Ninot

És el millor restaurant per menjar entre setmana: plats colossals davant el Mercat del Ninot

Un petit restaurant amb un trio molt talentós

Dilluns, 8 de setembre de 2025 - 05:30

4 restaurants fabulosos en només 100 metres: el racó culinari més talentós de Barcelona

4 restaurants fabulosos en només 100 metres: el racó culinari més talentós de Barcelona

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 5 de setembre de 2025 - 05:30

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

El debat se centra ara en un altre factor clau de la truita de patates

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

Presentació de la quarta edició de l'Andorra Taste que pretén consolidar-se com a referent d'aquesta cuina

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 17:48

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

Un documental que recorda l'èxit del pastisser osonenc

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 14:54