Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
pastilla video
No ets català si no saps cuinar això: un mar i muntanya tradicional i icònic de Catalunya

No ets català si no saps cuinar això: un mar i muntanya tradicional i icònic de Catalunya

Una recepta explosiva nascuda als pobles de l'Empordà

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant que revoluciona Sabadell amb una cuina catalana jove, valenta i deliciosa

El restaurant que revoluciona Sabadell amb una cuina catalana jove, valenta i deliciosa

Un viatge de 10 plats per una cuina catalana sense filtres

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

No en compris al supermercat: una recepta casolana per viure molts més anys

No en compris al supermercat: una recepta casolana per viure molts més anys

No cal tenir grans coneixements culinaris per cuinar aquest plat a casa

Dimarts, 24 de juny de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Empordà: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a l'Empordà: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 20 de juny de 2025 - 05:30

The World's 50 Best Restaurants 2025: la llista amb tots els guanyadors i premis

The World's 50 Best Restaurants 2025: la llista amb tots els guanyadors i premis

La 23a edició del The World's 50 Best Restaurants ha catalogat el peruà Maido com a flamant guanyador

Dijous, 19 de juny de 2025 - 22:18

L'Enigma, únic restaurant català entre els 50 millors del món amb una destacada 34a posició

L'Enigma, únic restaurant català entre els 50 millors del món amb una destacada 34a posició

Catalunya brilla a la gala del 50 Best Restaurants

Dijous, 19 de juny de 2025 - 21:20

Els restaurants de Barcelona on menjar bon sushi i no morir en l’intent

Els restaurants de Barcelona on menjar bon sushi i no morir en l’intent

4 locals que són aposta segura amb el millor sushi de la ciutat

Dimecres, 18 de juny de 2025 - 05:30

El Disfrutar ja no apareix entre els millors restaurants del món: què ha passat?

El Disfrutar ja no apareix entre els millors restaurants del món: què ha passat?

Adeu-siau a la presència del Disfrutar a la llista del The World's 50 Best

Dimarts, 17 de juny de 2025 - 05:30

L'excel·lència de la dolçor catalana: una crònica del triomf de Lluc Crusellas

L'excel·lència de la dolçor catalana: una crònica del triomf de Lluc Crusellas

'Lluc, una crònica de la pastisseria' és el documental que recorda l'èxit del pastisser osonenc

Dilluns, 16 de juny de 2025 - 14:01

Els millors restaurants de Barcelona on degustar unes tapes tradicionals i fabuloses

Els millors restaurants de Barcelona on degustar unes tapes tradicionals i fabuloses

Una llista amb locals històrics de la capital i incorporacions més recents

Diumenge, 15 de juny de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Costa Daurada: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Costa Daurada: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és el calaix del congelador on has de guardar el peix i el marisc

Aquest és el calaix del congelador on has de guardar el peix i el marisc

Els gelats i el marisc tenen un calaix concret del congelador i s'ha de respectar

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Una recepta que es feia servir durant la guerra i la postguerra

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

Un menú impressionant a Barcelona que trasllada l'essència del mar a la taula

Un menú impressionant a Barcelona que trasllada l'essència del mar a la taula

Sis passis i dues postres de traca i mocador

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 05:30

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Plats elaborats amb productes de ramaders locals

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 17:03

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Una recepta fàcil, ràpida i ideal per refrescar-se amb sabor aquest estiu

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

La xef catalana posa límits als restaurants cars

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

Guardonat pels World Vermouth Awards 2025 com a Millor Vermut del Món en categoria semisec

Divendres, 6 de juny de 2025 - 14:00

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

Es compleix un any de la reobertura d'aquesta casa de menjars emblemàtica de Barcelona

Divendres, 6 de juny de 2025 - 10:51

On menjar bé a Catalunya: 4 restaurants de carretera que són una aposta segura

On menjar bé a Catalunya: 4 restaurants de carretera que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

L'escenari on Marcos Pujades crea amb llibertat autèntiques obres culinàries

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Un estudi evidencia el pànic de cuinar aquesta recepta emblemàtica

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Resolem els dubtes més comuns sobre un dels bàsics de la cuina del nostre país

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

Descobreix els poderosos beneficis d'aquesta combinació ancestral d'espècies

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

L'elecció final de la intel·ligència artificial

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

Un plat fresc, saborós i de temporada per gaudir de la cuina catalana

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Els efectes reals de deixar de consumir llet segons la ciència i el teu metabolisme

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

La bodega més famosa de Sant Cugat que alegra el poble amb els plats de tota la vida

La bodega més famosa de Sant Cugat que alegra el poble amb els plats de tota la vida

Una dècada enlluernant la parròquia del bon menjar

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

El 2025 marca un punt d’inflexió en l’oferta d’aliments sense gluten

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Catalunya Central: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Catalunya Central: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

Una guia gastronòmica ofereix el llistat amb les 100 millors cuines del planeta

Dijous, 29 de maig de 2025 - 13:27

Les millors patates braves a Sants: 4 bars amb essència de barri imperdibles

Les millors patates braves a Sants: 4 bars amb essència de barri imperdibles

4 locals imprescindibles on tastar les millors patates braves

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

La normativa obliga a identificar el gluten i regular l’etiquetatge “sense gluten”

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Experts i pacients expliquen com el gluten condiciona el seu dia a dia

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Descobreix amb quins aliments és millor no fer-lo servir i les alternatives al paper d'alumini

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Saps què passa als teus ronyons si menges taronges cada dia?

Saps què passa als teus ronyons si menges taronges cada dia?

Un tresor cítric amb un petit parèntesi per a la salut renal

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant de cuina catalana i platets de temporada on tastar la recepta més sublim

El restaurant de cuina catalana i platets de temporada on tastar la recepta més sublim

Menjar casolà i bon ambient en aquest racó de l'Eixample

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 14:08

La glorificació artística d'una cocteleria històrica a Barcelona

La glorificació artística d'una cocteleria històrica a Barcelona

Un espai gastronòmic de referència transformat en un escenari artístic fascinant

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 12:03

El truc de les àvies perquè les carxofes no es posin negres en pelar-les

El truc de les àvies perquè les carxofes no es posin negres en pelar-les

Un gest que manté intacta la frescor i el color d’aquesta hortalissa

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30