Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
Carpaccio de carabassó: la recepta lleugera i elegant que refresca l’estiu

Carpaccio de carabassó: la recepta lleugera i elegant que refresca l’estiu

Una recepta fresca, ràpida i saludable amb carabassó cru, ideal per a l’estiu

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Com revifar el foc de la barbacoa amb un ingredient que tens a la cuina

Com revifar el foc de la barbacoa amb un ingredient que tens a la cuina

El truc dolç que et salvarà la barbacoa quan el carbó comença a apagar-se

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

5 restaurants fantàstics en pobles de menys de 1.000 habitants

5 restaurants fantàstics en pobles de menys de 1.000 habitants

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Dissabte, 16 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé durant la Festa Major de Gràcia: 5 restaurants fantàstics

On menjar bé durant la Festa Major de Gràcia: 5 restaurants fantàstics

Descobreix on tastar bona cuina mentre vius l’ambient únic de la Festa Major de Gràcia

Divendres, 15 d'agost de 2025 - 05:30

És la millor salsa brava de tot l'Estat: revelen el pas a pas d'aquesta increïble recepta

És la millor salsa brava de tot l'Estat: revelen el pas a pas d'aquesta increïble recepta

Una joia culinària que permet que tots els sabors quedin concentrats

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Cinc plats sorprenents i saborosos per gaudir sense encendre el forn aquest estiu

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Tot i que l'alvocat és la fruita de moda, hauríem de deixar de consumir-lo

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 12:14

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un plat mariner típic de la Costa Brava

No ets català si això no saps cuinar: un plat mariner típic de la Costa Brava

Un nom tan curiós com la seva història

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

Aquest restaurant de Balaguer es popularitza gràcies a l'enginy en els noms dels plats

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

No hi ha res millor que els consells de la Universitat Ruscalleda

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

Descobreix tècniques senzilles per escalivar pebrots amb més sabor i aroma que al forn

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

Un local que atrau la mirada de molts famosos

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

Julià Bernet: "Valorem més el que hi ha fora i no ens adonem del que tenim a casa"

Julià Bernet: "Valorem més el que hi ha fora i no ens adonem del que tenim a casa"

Conversem amb el cuiner del restaurant Vilagut, recentment recomanat a la Guia Michelin

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Es produeix una modificació de les percepcions del gust i el sabor

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

En una entrevista sorprèn amb les paraules que propicia a la cadena de menjar ràpid més famosa del món

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Alt Urgell: els millors restaurants de la comarca que són aposta segura

On menjar bé a l'Alt Urgell: els millors restaurants de la comarca que són aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

L'enginyer agrònom Joan Casals investiga com recuperar el gust perdut dels tomàquets

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

La crema catalana més icònica arriba al carrer, en format modern i per endur

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Eduard Xatruch explica com l’equip del Disfrutar va salvar el servei el dia de l'apagada general

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Agost: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Agost: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Una època molt productiva si esculls bé què plantar

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Només set mesos després de l'obertura, anuncia el tancament per a sorpresa de tothom

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 09:54

On menjar bé al Vallès Occidental: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Vallès Occidental: 4 restaurants que són una aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 1 d'agost de 2025 - 05:30

Artur Mas revela què cuinaria el primer dia en què Catalunya fos independent: sorprenent recepta

Artur Mas revela què cuinaria el primer dia en què Catalunya fos independent: sorprenent recepta

Una resposta amb caire metafòric

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Riudoms enclaustrat en una casa del segle XVIII amb una cuina privilegiada

El restaurant de Riudoms enclaustrat en una casa del segle XVIII amb una cuina privilegiada

Una degustació per enamorar-se de l'horta, el mar i els vins d'aquesta terra

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Lluc Crusellas: "No es dona prou valor al paper de la pastisseria dins de la cuina catalana"

Lluc Crusellas: "No es dona prou valor al paper de la pastisseria dins de la cuina catalana"

Conversem amb el pastisser osonenc i millor xocolater del món el 2022

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Alt Camp: 3 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a l'Alt Camp: 3 restaurants que són una aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Vilafranca del Penedès que fascina la comarca amb uns plats descomunals

El restaurant de Vilafranca del Penedès que fascina la comarca amb uns plats descomunals

Un projecte gastronòmic que ret homenatge als avis del xef

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant preferit d'Artur Mas: un santuari català amb plats icònics

El restaurant preferit d'Artur Mas: un santuari català amb plats icònics

El president revela les receptes favorites i els seus restaurants sagrats del país

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

El truc definitiu per descongelar la carn en menys de cinc minuts

El truc definitiu per descongelar la carn en menys de cinc minuts

Un consell molt pràctic i resolutiu que pocs coneixen

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Vilanova i la Geltrú a peu de platja que reobre amb uns plats fantàstics

El restaurant de Vilanova i la Geltrú a peu de platja que reobre amb uns plats fantàstics

Una gastronomia molt agradable a primera línia de mar

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Miquel Aldana: "L'endemà que ens donessin l'estrella, teníem ple fins a vuit mesos vista"

Miquel Aldana: "L'endemà que ens donessin l'estrella, teníem ple fins a vuit mesos vista"

Conversem amb l'únic cuiner estrellat de tot el Maresme

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Una cuina que es fa sola, però que no se sent sola

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé a les Corts: els 4 millors restaurants amb plats infal·libles

On menjar bé a les Corts: els 4 millors restaurants amb plats infal·libles

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

3 aperitius ideals per cuinar aquest estiu en menys de 10 minuts

3 aperitius ideals per cuinar aquest estiu en menys de 10 minuts

Els teloners de la gastronomia són fascinants i amaguen més propostes del que imaginem

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Una fruita estiuenca i només de l'estiu: no ens la podem menjar tot l'any

Dimarts, 8 de juliol de 2025 - 05:30

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Ràpida, nutritiva i deliciosa: així és la recepta refrescant que triomfa a les xarxes

Dissabte, 5 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé al nord de Catalunya: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al nord de Catalunya: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 4 de juliol de 2025 - 05:30

L'amenaça culinària silenciosa que ingerim cada dia: què és i quines en són les causes

L'amenaça culinària silenciosa que ingerim cada dia: què és i quines en són les causes

El consum d'aquest aliment és més invisible del que ens pensem

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 14:31

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles, i no és l'internet

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles, i no és l'internet

És una de les vies més eficients per assegurar una font proteica saludable, accessible i respectuosa amb el medi ambient

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 20:21

Els 5 millors entrepans de Barcelona: una ruta imprescindible i deliciosa

Els 5 millors entrepans de Barcelona: una ruta imprescindible i deliciosa

Opcions irresistibles que et faran salivar pels carrers de Barcelona

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 05:30