Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
pastilla video
Miquel Aldana: "L'endemà que ens donessin l'estrella, teníem ple fins a vuit mesos vista"

Miquel Aldana: "L'endemà que ens donessin l'estrella, teníem ple fins a vuit mesos vista"

Conversem amb l'únic cuiner estrellat de tot el Maresme

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Cuinar per a un mateix: l’acte més íntim i revolucionari

Una cuina que es fa sola, però que no se sent sola

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé a les Corts: els 4 millors restaurants amb plats infal·libles

On menjar bé a les Corts: els 4 millors restaurants amb plats infal·libles

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

3 aperitius ideals per cuinar aquest estiu en menys de 10 minuts

3 aperitius ideals per cuinar aquest estiu en menys de 10 minuts

Els teloners de la gastronomia són fascinants i amaguen més propostes del que imaginem

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Una fruita estiuenca i només de l'estiu: no ens la podem menjar tot l'any

Dimarts, 8 de juliol de 2025 - 05:30

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Ràpida, nutritiva i deliciosa: així és la recepta refrescant que triomfa a les xarxes

Dissabte, 5 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé al nord de Catalunya: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al nord de Catalunya: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 4 de juliol de 2025 - 05:30

L'amenaça culinària silenciosa que ingerim cada dia: què és i quines en són les causes

L'amenaça culinària silenciosa que ingerim cada dia: què és i quines en són les causes

El consum d'aquest aliment és més invisible del que ens pensem

Dimecres, 2 de juliol de 2025 - 14:31

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles, i no és l'internet

Aquest és el motiu pel qual se'ns recordarà d'aquí a tres segles, i no és l'internet

És una de les vies més eficients per assegurar una font proteica saludable, accessible i respectuosa amb el medi ambient

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 20:21

Els 5 millors entrepans de Barcelona: una ruta imprescindible i deliciosa

Els 5 millors entrepans de Barcelona: una ruta imprescindible i deliciosa

Opcions irresistibles que et faran salivar pels carrers de Barcelona

Dimarts, 1 de juliol de 2025 - 05:30

Sota la pell del mar: la cuina com a llenguatge i la vida que emergeix de les aigües

Sota la pell del mar: la cuina com a llenguatge i la vida que emergeix de les aigües

Un relat coral on la gastronomia, la ciència, la tradició i el mar s’entrellacen per defensar un futur més conscient

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 19:10

On és l'orxata més autèntica i artesanal de Barcelona? Aquest negoci té cues diàries

On és l'orxata més autèntica i artesanal de Barcelona? Aquest negoci té cues diàries

Una parada imprescindible per sobreviure a la calor mediterrània

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

Rosalía revela el seu plat preferit: "És el meu predilecte amb diferència"

Rosalía revela el seu plat preferit: "És el meu predilecte amb diferència"

La cantant confessa obertament la seva passió per una recepta poc quotidiana

Dilluns, 30 de juny de 2025 - 05:30

El que passa al teu cos quan menges pinya cada dia: el que ningú t’ha explicat

El que passa al teu cos quan menges pinya cada dia: el que ningú t’ha explicat

Més enllà del gust dolç, la pinya pot canviar la teva digestió, pell i fins i tot l'humor

Dissabte, 28 de juny de 2025 - 05:30

Aitor Zabala, primer cuiner català que guanya 3 estrelles Michelin fora d'Espanya

Aitor Zabala, primer cuiner català que guanya 3 estrelles Michelin fora d'Espanya

El seu restaurant Somni es converteix en el primer triestrellat de Los Angeles

Divendres, 27 de juny de 2025 - 11:01

On menjar bé a la Costa Brava: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Costa Brava: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 27 de juny de 2025 - 05:30

24 restaurants de Catalunya guanyen un Solete: aquesta és la llista completa

24 restaurants de Catalunya guanyen un Solete: aquesta és la llista completa

Bars i guinguetes perfectes per a aquesta època de l'any

Dijous, 26 de juny de 2025 - 13:49

El restaurant que revoluciona Sabadell amb una cuina catalana jove, valenta i deliciosa

El restaurant que revoluciona Sabadell amb una cuina catalana jove, valenta i deliciosa

Un viatge de 10 plats per una cuina catalana sense filtres

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si no saps cuinar això: un mar i muntanya tradicional i icònic de Catalunya

No ets català si no saps cuinar això: un mar i muntanya tradicional i icònic de Catalunya

Una recepta explosiva nascuda als pobles de l'Empordà

Dimecres, 25 de juny de 2025 - 05:30

No en compris al supermercat: una recepta casolana per viure molts més anys

No en compris al supermercat: una recepta casolana per viure molts més anys

No cal tenir grans coneixements culinaris per cuinar aquest plat a casa

Dimarts, 24 de juny de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Empordà: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a l'Empordà: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 20 de juny de 2025 - 05:30

The World's 50 Best Restaurants 2025: la llista amb tots els guanyadors i premis

The World's 50 Best Restaurants 2025: la llista amb tots els guanyadors i premis

La 23a edició del The World's 50 Best Restaurants ha catalogat el peruà Maido com a flamant guanyador

Dijous, 19 de juny de 2025 - 22:18

L'Enigma, únic restaurant català entre els 50 millors del món amb una destacada 34a posició

L'Enigma, únic restaurant català entre els 50 millors del món amb una destacada 34a posició

Catalunya brilla a la gala del 50 Best Restaurants

Dijous, 19 de juny de 2025 - 21:20

Els restaurants de Barcelona on menjar bon sushi i no morir en l’intent

Els restaurants de Barcelona on menjar bon sushi i no morir en l’intent

4 locals que són aposta segura amb el millor sushi de la ciutat

Dimecres, 18 de juny de 2025 - 05:30

El Disfrutar ja no apareix entre els millors restaurants del món: què ha passat?

El Disfrutar ja no apareix entre els millors restaurants del món: què ha passat?

Adeu-siau a la presència del Disfrutar a la llista del The World's 50 Best

Dimarts, 17 de juny de 2025 - 05:30

L'excel·lència de la dolçor catalana: una crònica del triomf de Lluc Crusellas

L'excel·lència de la dolçor catalana: una crònica del triomf de Lluc Crusellas

'Lluc, una crònica de la pastisseria' és el documental que recorda l'èxit del pastisser osonenc

Dilluns, 16 de juny de 2025 - 14:01

Els millors restaurants de Barcelona on degustar unes tapes tradicionals i fabuloses

Els millors restaurants de Barcelona on degustar unes tapes tradicionals i fabuloses

Una llista amb locals històrics de la capital i incorporacions més recents

Diumenge, 15 de juny de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Costa Daurada: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Costa Daurada: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és el calaix del congelador on has de guardar el peix i el marisc

Aquest és el calaix del congelador on has de guardar el peix i el marisc

Els gelats i el marisc tenen un calaix concret del congelador i s'ha de respectar

Divendres, 13 de juny de 2025 - 05:30

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Una recepta que es feia servir durant la guerra i la postguerra

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

Un menú impressionant a Barcelona que trasllada l'essència del mar a la taula

Un menú impressionant a Barcelona que trasllada l'essència del mar a la taula

Sis passis i dues postres de traca i mocador

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 05:30

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Plats elaborats amb productes de ramaders locals

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 17:03

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Una recepta fàcil, ràpida i ideal per refrescar-se amb sabor aquest estiu

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

La xef catalana posa límits als restaurants cars

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

Guardonat pels World Vermouth Awards 2025 com a Millor Vermut del Món en categoria semisec

Divendres, 6 de juny de 2025 - 14:00

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

Es compleix un any de la reobertura d'aquesta casa de menjars emblemàtica de Barcelona

Divendres, 6 de juny de 2025 - 10:51

On menjar bé a Catalunya: 4 restaurants de carretera que són una aposta segura

On menjar bé a Catalunya: 4 restaurants de carretera que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

L'escenari on Marcos Pujades crea amb llibertat autèntiques obres culinàries

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Un estudi evidencia el pànic de cuinar aquesta recepta emblemàtica

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Resolem els dubtes més comuns sobre un dels bàsics de la cuina del nostre país

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30