Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
L'extraordinària recepta que pots fer amb només mig pot de cigrons i dos ous

L'extraordinària recepta que pots fer amb només mig pot de cigrons i dos ous

Una segona pensada als aliments de tota la vida

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

La reobertura d'aquest establiment es transforma en un acte de generositat als veïns de la ciutat

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 11:35

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Barcelona recupera un clàssic que apuja la persiana després d’anys tancat

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Descobrim la seva recepta i en revelem el preu

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

És el millor restaurant per menjar entre setmana: plats colossals davant el Mercat del Ninot

És el millor restaurant per menjar entre setmana: plats colossals davant el Mercat del Ninot

Un petit restaurant amb un trio molt talentós

Dilluns, 8 de setembre de 2025 - 05:30

4 restaurants fabulosos en només 100 metres: el racó culinari més talentós de Barcelona

4 restaurants fabulosos en només 100 metres: el racó culinari més talentós de Barcelona

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 5 de setembre de 2025 - 05:30

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

El debat se centra ara en un altre factor clau de la truita de patates

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

Presentació de la quarta edició de l'Andorra Taste que pretén consolidar-se com a referent d'aquesta cuina

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 17:48

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

Un documental que recorda l'èxit del pastisser osonenc

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 14:54

Setembre: els aliments que pots plantar aquest mes al teu hort

Setembre: els aliments que pots plantar aquest mes al teu hort

Un canvi d’estació que convida a recuperar l’activitat al nostre hort

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

Carpaccio de carabassó: la recepta lleugera i elegant que refresca l’estiu

Carpaccio de carabassó: la recepta lleugera i elegant que refresca l’estiu

Una recepta fresca, ràpida i saludable amb carabassó cru, ideal per a l’estiu

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

Com revifar el foc de la barbacoa amb un ingredient que tens a la cuina

Com revifar el foc de la barbacoa amb un ingredient que tens a la cuina

El truc dolç que et salvarà la barbacoa quan el carbó comença a apagar-se

Diumenge, 17 d'agost de 2025 - 05:30

5 restaurants fantàstics en pobles de menys de 1.000 habitants

5 restaurants fantàstics en pobles de menys de 1.000 habitants

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Dissabte, 16 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé durant la Festa Major de Gràcia: 5 restaurants fantàstics

On menjar bé durant la Festa Major de Gràcia: 5 restaurants fantàstics

Descobreix on tastar bona cuina mentre vius l’ambient únic de la Festa Major de Gràcia

Divendres, 15 d'agost de 2025 - 05:30

És la millor salsa brava de tot l'Estat: revelen el pas a pas d'aquesta increïble recepta

És la millor salsa brava de tot l'Estat: revelen el pas a pas d'aquesta increïble recepta

Una joia culinària que permet que tots els sabors quedin concentrats

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Cinc plats sorprenents i saborosos per gaudir sense encendre el forn aquest estiu

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Tot i que l'alvocat és la fruita de moda, hauríem de deixar de consumir-lo

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 12:14

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un plat mariner típic de la Costa Brava

No ets català si això no saps cuinar: un plat mariner típic de la Costa Brava

Un nom tan curiós com la seva història

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

Aquest restaurant de Balaguer es popularitza gràcies a l'enginy en els noms dels plats

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

No hi ha res millor que els consells de la Universitat Ruscalleda

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

Descobreix tècniques senzilles per escalivar pebrots amb més sabor i aroma que al forn

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

Julià Bernet: "Valorem més el que hi ha fora i no ens adonem del que tenim a casa"

Julià Bernet: "Valorem més el que hi ha fora i no ens adonem del que tenim a casa"

Conversem amb el cuiner del restaurant Vilagut, recentment recomanat a la Guia Michelin

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

Un local que atrau la mirada de molts famosos

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Es produeix una modificació de les percepcions del gust i el sabor

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

En una entrevista sorprèn amb les paraules que propicia a la cadena de menjar ràpid més famosa del món

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Alt Urgell: els millors restaurants de la comarca que són aposta segura

On menjar bé a l'Alt Urgell: els millors restaurants de la comarca que són aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

L'enginyer agrònom Joan Casals investiga com recuperar el gust perdut dels tomàquets

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

La crema catalana més icònica arriba al carrer, en format modern i per endur

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Eduard Xatruch explica com l’equip del Disfrutar va salvar el servei el dia de l'apagada general

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Agost: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Agost: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Una època molt productiva si esculls bé què plantar

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Només set mesos després de l'obertura, anuncia el tancament per a sorpresa de tothom

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 09:54

On menjar bé al Vallès Occidental: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Vallès Occidental: 4 restaurants que són una aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 1 d'agost de 2025 - 05:30

Artur Mas revela què cuinaria el primer dia en què Catalunya fos independent: sorprenent recepta

Artur Mas revela què cuinaria el primer dia en què Catalunya fos independent: sorprenent recepta

Una resposta amb caire metafòric

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Riudoms enclaustrat en una casa del segle XVIII amb una cuina privilegiada

El restaurant de Riudoms enclaustrat en una casa del segle XVIII amb una cuina privilegiada

Una degustació per enamorar-se de l'horta, el mar i els vins d'aquesta terra

Dimarts, 29 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
Lluc Crusellas: "No es dona prou valor al paper de la pastisseria dins de la cuina catalana"

Lluc Crusellas: "No es dona prou valor al paper de la pastisseria dins de la cuina catalana"

Conversem amb el pastisser osonenc i millor xocolater del món el 2022

Diumenge, 27 de juliol de 2025 - 05:30

On menjar bé a l'Alt Camp: 3 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a l'Alt Camp: 3 restaurants que són una aposta segura

Restaurants de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Vilafranca del Penedès que fascina la comarca amb uns plats descomunals

El restaurant de Vilafranca del Penedès que fascina la comarca amb uns plats descomunals

Un projecte gastronòmic que ret homenatge als avis del xef

Divendres, 25 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant preferit d'Artur Mas: un santuari català amb plats icònics

El restaurant preferit d'Artur Mas: un santuari català amb plats icònics

El president revela les receptes favorites i els seus restaurants sagrats del país

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

El truc definitiu per descongelar la carn en menys de cinc minuts

El truc definitiu per descongelar la carn en menys de cinc minuts

Un consell molt pràctic i resolutiu que pocs coneixen

Dimarts, 22 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant de Vilanova i la Geltrú a peu de platja que reobre amb uns plats fantàstics

El restaurant de Vilanova i la Geltrú a peu de platja que reobre amb uns plats fantàstics

Una gastronomia molt agradable a primera línia de mar

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30