Jordi Tubella

Jordi Tubella

Jordi Tubella i Sardeny (Sant Cugat del Vallès, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra el 2023, vaig endinsar-me a la professió per primera vegada l'octubre del 2020 a Cugat Mèdia, on hi vaig ser i créixer durant nou mesos. A ElNacional.cat vaig aterrar-hi l’estiu del 2022 per cursar les pràctiques escrivint a la secció de política i societat, principalment. Actualment, escric a La Gourmeteria, la secció gastronòmica del diari. El repte que em marco és aprendre i millorar cada dia. Compromès amb la llengua catalana i el periodisme en català, defenso que cadascú té una història per explicar i aquesta mereix ser escoltada.

Més
pastilla video
Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Un estudi evidencia el pànic de cuinar aquesta recepta emblemàtica

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

El restaurant amb la millor carta de la zona alta de la Diagonal i un menú de migdia icònic

L'escenari on Marcos Pujades crea amb llibertat autèntiques obres culinàries

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Resolem els dubtes més comuns sobre un dels bàsics de la cuina del nostre país

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

Descobreix els poderosos beneficis d'aquesta combinació ancestral d'espècies

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

L'elecció final de la intel·ligència artificial

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

Un plat fresc, saborós i de temporada per gaudir de la cuina catalana

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Els efectes reals de deixar de consumir llet segons la ciència i el teu metabolisme

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

La bodega més famosa de Sant Cugat que alegra el poble amb els plats de tota la vida

La bodega més famosa de Sant Cugat que alegra el poble amb els plats de tota la vida

Una dècada enlluernant la parròquia del bon menjar

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

El 2025 marca un punt d’inflexió en l’oferta d’aliments sense gluten

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Catalunya Central: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Catalunya Central: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

Una guia gastronòmica ofereix el llistat amb les 100 millors cuines del planeta

Dijous, 29 de maig de 2025 - 13:27

Les millors patates braves a Sants: 4 bars amb essència de barri imperdibles

Les millors patates braves a Sants: 4 bars amb essència de barri imperdibles

4 locals imprescindibles on tastar les millors patates braves

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

La normativa obliga a identificar el gluten i regular l’etiquetatge “sense gluten”

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Experts i pacients expliquen com el gluten condiciona el seu dia a dia

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Descobreix amb quins aliments és millor no fer-lo servir i les alternatives al paper d'alumini

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Saps què passa als teus ronyons si menges taronges cada dia?

Saps què passa als teus ronyons si menges taronges cada dia?

Un tresor cítric amb un petit parèntesi per a la salut renal

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant de cuina catalana i platets de temporada on tastar la recepta més sublim

El restaurant de cuina catalana i platets de temporada on tastar la recepta més sublim

Menjar casolà i bon ambient en aquest racó de l'Eixample

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 14:08

La glorificació artística d'una cocteleria històrica a Barcelona

La glorificació artística d'una cocteleria històrica a Barcelona

Un espai gastronòmic de referència transformat en un escenari artístic fascinant

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 12:03

El truc de les àvies perquè les carxofes no es posin negres en pelar-les

El truc de les àvies perquè les carxofes no es posin negres en pelar-les

Un gest que manté intacta la frescor i el color d’aquesta hortalissa

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

No bullis el bròcoli: la millor manera de cuinar-lo sense perdre les seves propietats

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Barceloneta: els restaurants que són una aposta segura

On menjar bé a la Barceloneta: els restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

7 plats portuguesos que has de tastar si viatges a Lisboa per veure el Barça femení

7 plats portuguesos que has de tastar si viatges a Lisboa per veure el Barça femení

Descobrim la cuina de Portugal amb les receptes més clàssiques

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

L'aliment secret que has de menjar si tens més de 50 anys: potencia la memòria

L'aliment secret que has de menjar si tens més de 50 anys: potencia la memòria

Un aliment que controla el colesterol i millora la memòria

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

10 restaurants imprescindibles a Lisboa per menjar bé abans de la final de la Champions femenina

10 restaurants imprescindibles a Lisboa per menjar bé abans de la final de la Champions femenina

Una recomanació gurmet blaugrana apoteòsica

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Així és l'impressionant restaurant on la plantilla del Barça va fer el sopar de comiat de temporada

Així és l'impressionant restaurant on la plantilla del Barça va fer el sopar de comiat de temporada

Un famós xef barceloní al darrere d'aquests fogons

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 08:56

"És innecessari i perjudicial": l’alerta d’una nutricionista sobre l'última moda culinària

"És innecessari i perjudicial": l’alerta d’una nutricionista sobre l'última moda culinària

Els límits per aconseguir una bona aportació de proteïnes

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

'Taste-It': el festival on gaudir de la millor gastronomia italiana de Barcelona

'Taste-It': el festival on gaudir de la millor gastronomia italiana de Barcelona

13 restaurants oferiran una àmplia varietat del menjar d'Itàlia més deliciós

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 13:07

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

Un ingredient que ens permet dormir millor i tenir més força

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

Hi ha molts secrets per cuinar a la perfecció aquest plat nostrat

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

On menjar bé al Baix Llobregat: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Baix Llobregat: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

'Plat en blanc': el restaurant Disfrutar fa el salt a la petita pantalla

'Plat en blanc': el restaurant Disfrutar fa el salt a la petita pantalla

Un documental passional i sincer que repassa els mesos crucials del restaurant Disfrutar

Dijous, 15 de maig de 2025 - 13:08

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: una recepta amb més de 500 anys d'història

No ets català si això no saps cuinar: una recepta amb més de 500 anys d'història

Un plat que va néixer al nord del país ara fa més de cinc segles

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Un estudi de l'OCU analitza el menjar preparat de diversos supermercats

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Saber cuinar bé les patates és fonamental a la nostra cuina

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

Un aliment desconegut amb més de 500 anys de presència a la cuina catalana

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant del Raval amb la millor cuina local i dos cuiners extraordinaris

El restaurant del Raval amb la millor cuina local i dos cuiners extraordinaris

Un menú de migdia icònic per 16,90 €

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

És una veritat antològica sovint passada per alt

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Com conservar el peix: els consells per menjar-lo en les millors condicions

Com conservar el peix: els consells per menjar-lo en les millors condicions

L’ideal és comprar i menjar-lo al mateix dia perquè és quan més nutrients conserva

Dissabte, 10 de maig de 2025 - 05:30

On menjar bé al Maresme: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Maresme: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

2 restaurants famosos de Barcelona se situen entre els millors nous locals d'Europa

2 restaurants famosos de Barcelona se situen entre els millors nous locals d'Europa

Les 30 novetats més destacades del mercat europeu d'enguany

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30