El brètzel és un tipus de pa alemany molt popular arreu del món. Un pa amb una forma i una textura úniques, plegat sobre si mateix en forma de llaç, sòlid, però tendre. Avui aquest pa celebra el seu dia mundial, i que millor per retre-li homenatge que preparar-lo a casa. T'expliquem com preparar brètzels casolans amb una recepta senzilla. Gaudeix de la gastronomia alemanya més internacional i acompanya pràcticament qualsevol recepta amb un brètzel.

🥨 Recepta alternativa de brètzel
 

Recepta de brètzel

Per preparar brètzels, els ingredients i el procediment a seguir són molt similars als d'un pa normal i corrent, però amb algunes modificacions. Cal tenir en compte que les quantitats variaran en funció de quants brètzels vulguis fer.

Per a fer uns vuit brètzels, necessitaràs:

  • Farina de blat (500 g)
  • Llet (200 ml)
  • Mantega (30 g)
  • Sucre morè (1 culleradeta)
  • Aigua (1 l)
  • Bicarbonat (50 g)
  • Llevat fresc (20 g)
  • Sal

1. Mescla

El primer que hauràs de fer, com en qualsevol recepta de fleca, és pastar els ingredients principals. Barreja el llevat, la llet i el sucre, i afegeix a poc a poc la farina, la sal i la mantega. Amassa la mescla fins a aconseguir una textura llisa i elàstica. Comença a fer-ho en un bol, i a mesura que la massa vagi agafant consistència, pots passar-la al marbre enfarinat.

2. Forma de brètzel

El segon element més important del brètzel, després del sabor, és la forma. Un brètzel no és un brètzel sense la forma de brètzel. Per aconseguir-la, fes petites boles amb la massa i estira-les fins a aconseguir una forma de xurro amb les puntes més primes que el centre. Deixa-les reposar i després, agafant els dos extrems del xurro, ajunta les puntes en forma de 'W' fins que els dos extrems es creuin al centre del xurro. Evidentment, ets lliure de donar-li la forma que tu vulguis i aconseguir un brètzel amb una forma personalitzada i la textura i els sabors originals. Però com que el menjar també entra pels ulls, sempre va bé mantenir la forma clàssica.

Per últim, i més important, enforna els brètzels durant 15 minuts a 250 graus o fins que quedin ben daurats

3. La cocció

És hora de coure els brètzels. Per aconseguir el sabor i la textura característica dels brètzels, el primer que cal fer abans d'enfornar-los és posar-los en aigua bullent durant uns vint segons per cada cara. A més, ara és el moment de condimentar els brètzels de la manera que més t'agradi, sigui dolç o salat. Per últim, i més important, enforna els brètzels durant 15 minuts a 250 graus o fins que quedin ben daurats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!