Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

L'OCU analitza més de 200 postres per trobar les millors

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Un ofici sense relleu generacional

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats reconfortants per afrontar el canvi de temps

Menú setmanal per a la feina: 5 plats reconfortants per afrontar el canvi de temps

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Eines que tenen una funció molt específica

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

Celebra el títol de lliga als millors bars de la ciutat

Divendres, 16 de maig de 2025 - 09:14

Catalunya, país excel·lent: la millor gastronomia de totes la trobaràs en aquests pobles

Catalunya, país excel·lent: la millor gastronomia de totes la trobaràs en aquests pobles

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

Aquest és el millor pastís de formatge de Catalunya del 2025: el fan al Baix Montseny

Aquest és el millor pastís de formatge de Catalunya del 2025: el fan al Baix Montseny

Un reconeixement atorgat durant la fira Lactium de Vic

Dijous, 15 de maig de 2025 - 13:13

pastilla video
Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Un producte d'una qualitat excepcional

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Celebra el dia mundial de l'hummus amb aquesta fita insòlita

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats ideals per cuinar a casa

Menú setmanal per a la feina: 5 plats ideals per cuinar a casa

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla stories
D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Els millors plans gastronòmics per fer durant el cap de setmana: Catalunya s'omple de menjar

Els millors plans gastronòmics per fer durant el cap de setmana: Catalunya s'omple de menjar

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

Quina fruita afecta més el teu nivell de sucre? Hauries de controlar-ne el consum

Quina fruita afecta més el teu nivell de sucre? Hauries de controlar-ne el consum

La nutrició és una part important de la gastronomia

Dijous, 8 de maig de 2025 - 12:56

Quins aliments estan prohibits durant el conclave? Aquesta és la dieta dels cardenals

Quins aliments estan prohibits durant el conclave? Aquesta és la dieta dels cardenals

Un ritual molt estricte

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 12:47

Què és la cinquena gamma? Els productes precuinats que ja utilitzen alguns restaurants

Què és la cinquena gamma? Els productes precuinats que ja utilitzen alguns restaurants

Aliments que són cada cop més habituals

Dimarts, 6 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant del Poblenou amb les millors croquetes i un plat de 'ternasco' espectacular

El restaurant del Poblenou amb les millors croquetes i un plat de 'ternasco' espectacular

Un local que compleix 10 anys i ho celebra amb els seus millors plats

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos de cuina tradicional

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos de cuina tradicional

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 4 de maig de 2025 - 05:30

Com fer tonyina en llauna casolana: de la peixateria al teu rebost en 5 passos

Com fer tonyina en llauna casolana: de la peixateria al teu rebost en 5 passos

Una conserva que pots fer a casa

Dissabte, 3 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Formatges, vi i caragols: producte de qualitat català en aquestes fires

Formatges, vi i caragols: producte de qualitat català en aquestes fires

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 2 de maig de 2025 - 05:30

Llet ecològica o convencional? Les característiques que has de conèixer

Llet ecològica o convencional? Les característiques que has de conèixer

A Catalunya hi ha diversos productors ecològics

Divendres, 2 de maig de 2025 - 05:30

Com cuinar verdures al vapor amb el microones: una tècnica ràpida i senzilla

Com cuinar verdures al vapor amb el microones: una tècnica ràpida i senzilla

Aquest electrodomèstic ens permet cuinar de manera fàcil i eficient

Dijous, 1 de maig de 2025 - 05:30

5 receptes delicioses amb coliflor per cuidar la teva salut

5 receptes delicioses amb coliflor per cuidar la teva salut

Una verdura més bona del que sembla

Dimecres, 30 d'abril de 2025 - 05:30

Tast a la Rambla 2025: nova edició primaveral a la plaça més important de Barcelona

Tast a la Rambla 2025: nova edició primaveral a la plaça més important de Barcelona

Una festa amb les millors tapes de la ciutat

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 11:30

Quina és la millor manera de guardar la coliflor abans de cuinar-la?

Quina és la millor manera de guardar la coliflor abans de cuinar-la?

Saber conservar bé els aliments és clau a la cuina

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Quins aliments has de consumir primer durant l'apagada general? Gasta'ls abans que caduquin

Quins aliments has de consumir primer durant l'apagada general? Gasta'ls abans que caduquin

La importància de prioritzar el menjar

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 15:24

Què és un "zero" en el sistema elèctric, el que pateixen Catalunya i Espanya, i per què es pot produir

Què és un "zero" en el sistema elèctric, el que pateixen Catalunya i Espanya, i per què es pot produir

Un terme molt important en electricitat

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 14:17

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

Un problema habitual a la cuina

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Catalunya ha estat proveïdora oficial de vi del Vaticà

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

3 restaurants de Barcelona on menjar a la terrassa i amb bones vistes al mar

3 restaurants de Barcelona on menjar a la terrassa i amb bones vistes al mar

Establiments perfectes per gaudir de bon menjar

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

5 maneres d'aprofitar la mona que t'ha sobrat de Pasqua

5 maneres d'aprofitar la mona que t'ha sobrat de Pasqua

Receptes d'aprofitament per no llençar cap ingredient

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Els millors llibres de cuina que no et pots perdre aquest Sant Jordi: un regal fàcil per triomfar

Els millors llibres de cuina que no et pots perdre aquest Sant Jordi: un regal fàcil per triomfar

Les últimes novetats del sector

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

10 restaurants familiars per celebrar la mona arreu de Catalunya

10 restaurants familiars per celebrar la mona arreu de Catalunya

Establiments acollidors amb bon menjar

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Els millors restaurants de la Costa Brava que pots visitar durant les vacances

Els millors restaurants de la Costa Brava que pots visitar durant les vacances

Establiments perfectes per gaudir de bon menjar

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

5 receptes en escabetx en fred i calent per gaudir a la taula

5 receptes en escabetx en fred i calent per gaudir a la taula

Un mètode versàtil i exquisit per cuinar

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

Tanca un bar mític del Raval després de 30 anys servint bon menjar al barri

Tanca un bar mític del Raval després de 30 anys servint bon menjar al barri

La pujada del lloguer ha obligat el bar a tancar

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 14:04

On comprar la mona de Pasqua a Catalunya: les millors pastisseries 2025

On comprar la mona de Pasqua a Catalunya: les millors pastisseries 2025

Establiments perfectes per trobar una bona mona de Pasqua

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya 2025

Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya 2025

Es tracta del dolç més tradicional de la Setmana Santa

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

5 receptes amb bacallà que et faran triomfar aquesta Setmana Santa 2025: idees fàcils i ràpides

5 receptes amb bacallà que et faran triomfar aquesta Setmana Santa 2025: idees fàcils i ràpides

Un peix deliciós que s'ha convertit en tot un símbol

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

El restaurant del centre de Barcelona on t'atenen en català amb una cuina clàssica ben feta

El restaurant del centre de Barcelona on t'atenen en català amb una cuina clàssica ben feta

Un local d'inspiració francesa al bell mig de la capital

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30