Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Menú setmanal per a la feina: comença oficialment la temporada de gaspatxo

Menú setmanal per a la feina: comença oficialment la temporada de gaspatxo

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

Azah ha obert portes a l'Eixample

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Diferents pastisseries catalanes han rebut avui el premi

Divendres, 6 de juny de 2025 - 18:04

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

La llista revela els restaurants de la posició 51 a la 100

Dijous, 5 de juny de 2025 - 16:14

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Dos establiments de Barcelona i un de Girona es colen al Top 50

Dijous, 5 de juny de 2025 - 13:22

Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Una campanya gastronòmica per promoure el consum de carn de corder

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 17:16

pastilla video
El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

Meritxell Falgueras ha conduït l'acte celebrat a la seu del districte de Sants-Montjuïc

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 19:58

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Una campanya emparada sota el lema "Gastronomia d'Alta Muntanya"

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 16:52

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes amb productes de temporada

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes amb productes de temporada

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

La crítica de Maria Nicolau als restaurants gastronòmics: "En surts amb gana"

La crítica de Maria Nicolau als restaurants gastronòmics: "En surts amb gana"

La cuinera explica el perquè d'aquesta pràctica

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

El nou restaurant de Barcelona amb una oferta de marisc informal, deliciosa i a preus raonables

El nou restaurant de Barcelona amb una oferta de marisc informal, deliciosa i a preus raonables

Un espai agradable en un carrer tranquil

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

Els millors plans per combatre la calor: menjar, beure i molta xerinola

Els millors plans per combatre la calor: menjar, beure i molta xerinola

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

La guia gastronòmica internacional que menysprea Catalunya: només un plat català al seu rànquing

La guia gastronòmica internacional que menysprea Catalunya: només un plat català al seu rànquing

Unes postres entren al top 10 estatal

Dijous, 29 de maig de 2025 - 11:13

És millor comprar els llegums secs o cuits? Aquesta és l'opció més barata

És millor comprar els llegums secs o cuits? Aquesta és l'opció més barata

Escollir bé els llegums és clau per cuinar uns plats perfectes

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

Com fer hamburgueses casolanes: el mètode tradicional perquè quedin millor que les del súper

Com fer hamburgueses casolanes: el mètode tradicional perquè quedin millor que les del súper

Celebra el dia de l'hamburguesa amb aquesta recepta

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Sabies que la carxofa és una flor que encara no ha florit?

Sabies que la carxofa és una flor que encara no ha florit?

Un aliment curiós que ha acabat la temporada

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Aquests són els guanyadors de la XI edició dels premis Cartavi

Aquests són els guanyadors de la XI edició dels premis Cartavi

Uns guardons que premien les millors cartes de diferents restaurants de Catalunya

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 15:57

Catalunya estrena ruta gastronòmica amb l'arròs com a protagonista: així és la Ruta de la Sega

Catalunya estrena ruta gastronòmica amb l'arròs com a protagonista: així és la Ruta de la Sega

Unes jornades per reivindicar els productes del Delta

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 15:21

Les novetats de Barcelona que no et pots perdre: restaurants deliciosos que són aire fresc

Les novetats de Barcelona que no et pots perdre: restaurants deliciosos que són aire fresc

Establiments diferents amb menjar per a tots els gustos

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 05:30

És legal servir insectes al restaurant? Aquest és el reconegut local de Barcelona que ho fa

És legal servir insectes al restaurant? Aquest és el reconegut local de Barcelona que ho fa

Un producte exòtic i poc habitual

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: receptes tradicionals catalanes que pots fer per emportar

Menú setmanal per a la feina: receptes tradicionals catalanes que pots fer per emportar

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 25 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Menjar, alcohol i bona companyia: la fórmula màgica que fa vibrar els lleidatans

Menjar, alcohol i bona companyia: la fórmula màgica que fa vibrar els lleidatans

El millor cap de setmana de l'any

Dissabte, 24 de maig de 2025 - 11:53

Què és més important en un restaurant: el producte que s'utilitza o la manera de cuinar-lo?

Què és més important en un restaurant: el producte que s'utilitza o la manera de cuinar-lo?

Dos cuiners proposen un diàleg a la cuina

Dissabte, 24 de maig de 2025 - 05:30

Pep Guardiola revela quin és el seu plat preferit i sorprèn amb una recepta molt catalana

Pep Guardiola revela quin és el seu plat preferit i sorprèn amb una recepta molt catalana

El llegendari entrenador explica quin plat li encanta

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Com va ser el primer Aplec del Caragol de la història? L'origen de la millor festa del país

Com va ser el primer Aplec del Caragol de la història? L'origen de la millor festa del país

Una festa que arriba a la seva 44a edició

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Arriba la trobada gastronòmica més gran de Catalunya: 200.000 persones i tones de menjar

Arriba la trobada gastronòmica més gran de Catalunya: 200.000 persones i tones de menjar

Les millors fires gastronòmiques del país

Divendres, 23 de maig de 2025 - 05:30

Aplec del Caragol 2025: tot el que has de saber sobre el control d'aforament i les polseres

Aplec del Caragol 2025: tot el que has de saber sobre el control d'aforament i les polseres

Demà comença la 44a edició de la festa gastronòmica més gran de Catalunya

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Una cuinera japonesa explica com diferenciar el sushi bo del dolent sense mirar el preu

Una cuinera japonesa explica com diferenciar el sushi bo del dolent sense mirar el preu

Un truc molt útil a l'hora d'escollir restaurant

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

El restaurant de pasta a preus continguts amb una de les millors carbonares de Barcelona

El restaurant de pasta a preus continguts amb una de les millors carbonares de Barcelona

Un local agradable amb uns plats excel·lents

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Talent jove en estat pur: aquests són els guanyadors de la 5a edició dels Premis Josep Lladonosa

Talent jove en estat pur: aquests són els guanyadors de la 5a edició dels Premis Josep Lladonosa

La final disputada avui ha premiat diferents joves

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 17:29

Com cuinar al forn sense gastar llum: el sorprenent truc científic d'aquest inventor

Com cuinar al forn sense gastar llum: el sorprenent truc científic d'aquest inventor

Un giny sostenible i revolucionari

Dimecres, 21 de maig de 2025 - 05:30

Aquest obrador de Barcelona oferirà pastissets a 1 € durant un temps limitat

Aquest obrador de Barcelona oferirà pastissets a 1 € durant un temps limitat

Jon Cake celebra el 4t aniversari amb un esdeveniment especial

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 15:10

Com aprofitar les maduixes de temporada d'una manera original: les millors receptes

Com aprofitar les maduixes de temporada d'una manera original: les millors receptes

Una fruita que agrada a tothom

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

Quins són els candidats a guanyar el 'Masterxef' de la cuina catalana?

Quins són els candidats a guanyar el 'Masterxef' de la cuina catalana?

Uns premis apadrinats pels germans Torres

Dimarts, 20 de maig de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

L'OCU analitza més de 200 postres per trobar les millors

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Un ofici sense relleu generacional

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats reconfortants per afrontar el canvi de temps

Menú setmanal per a la feina: 5 plats reconfortants per afrontar el canvi de temps

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Eines que tenen una funció molt específica

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

Celebra el títol de lliga als millors bars de la ciutat

Divendres, 16 de maig de 2025 - 09:14