Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Avui s'ha presentat la Guia Augusta

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 15:12

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 18:42

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé al Baix Empordà: 5 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Baix Empordà: 5 restaurants que són una aposta segura

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un plat típic de muntanya molt reconfortant

No ets català si això no saps cuinar: un plat típic de muntanya molt reconfortant

Descobreix aquesta deliciosa recepta

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 10:34

El nou restaurant del barri Gòtic que ofereix cuina catalana amb uns plats excel·lents

El nou restaurant del barri Gòtic que ofereix cuina catalana amb uns plats excel·lents

Un local preciós amb una cuina deliciosa

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

Emili Feliu, del Forn Sant Josep de Barcelona, ha guanyat el Pa d'Or

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 11:10

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Es tracta de Disfrutar i El Celler de Can Roca

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 14:48

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

El saló superarà enguany les 400 empreses expositores

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 13:02

El restaurant amb les millors vistes del Poblenou ofereix plats suculents en aquesta terrassa

El restaurant amb les millors vistes del Poblenou ofereix plats suculents en aquesta terrassa

Plats gustosos amb un toc mexicà

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 postres tradicionals que has de conèixer

Menú setmanal per a la feina: 5 postres tradicionals que has de conèixer

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

Els millors panellets de Catalunya del 2025: on trobar-los i quant costen

Els millors panellets de Catalunya del 2025: on trobar-los i quant costen

Celebra la Castanyada amb el millor producte tradicional

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 11:46

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Espais singulars amb bona gastronomia

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Daniel Steegmann Mangrané és l’autor de la peça que il·lustra la portada

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 17:15

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

Una celebració que tindrà lloc l'1 de novembre

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 10:33

pastilla video
El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

Unes postres tradicionals de muntanya

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

El tancament d'Oria se suma al de l'eivissenc Etxeko

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 11:29

Com conservar les herbes fresques a la cuina durant més dies: el truc d'un xef

Com conservar les herbes fresques a la cuina durant més dies: el truc d'un xef

La millor manera de mantenir en bon estat aquests ingredients

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats suculents que pots cuinar al forn

Menú setmanal per a la feina: 5 plats suculents que pots cuinar al forn

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 19 d'octubre de 2025 - 05:30

Un restaurant amb classe per gaudir de bones tapes en aquest xamfrà de Gràcia

Un restaurant amb classe per gaudir de bones tapes en aquest xamfrà de Gràcia

Es tracta de l'última obertura del grup Amiks

Diumenge, 19 d'octubre de 2025 - 05:30

Oktoberfest a la catalana: gaudeix de la millor festa del mes amb cerveses de proximitat

Oktoberfest a la catalana: gaudeix de la millor festa del mes amb cerveses de proximitat

Aprofita el producte català per xalar de la festa

Divendres, 17 d'octubre de 2025 - 05:30

El restaurant de Cambrils regentat per joves on menjar plats suculents amb bona música de fons

El restaurant de Cambrils regentat per joves on menjar plats suculents amb bona música de fons

Un dels imprescindibles del Baix Camp

Dijous, 16 d'octubre de 2025 - 05:30

Com saber si el peix que compres és salvatge o de piscifactoria: el consell d'un pescador

Com saber si el peix que compres és salvatge o de piscifactoria: el consell d'un pescador

Trucs per escollir el millor peix del mercat

Dimecres, 15 d'octubre de 2025 - 05:30

5 receptes de tardor que tot català ha de conèixer: plats típics i reconfortants

5 receptes de tardor que tot català ha de conèixer: plats típics i reconfortants

Receptes tradicionals de temporada

Dimarts, 14 d'octubre de 2025 - 05:30

Com cuinar castanyes a casa sense que et petin als morros

Com cuinar castanyes a casa sense que et petin als morros

Gaudeix de manera segura de les castanyes a casa

Dilluns, 13 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats típics de cuina catalana marinera

Menú setmanal per a la feina: 5 plats típics de cuina catalana marinera

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 12 d'octubre de 2025 - 05:30

La primera cervesa feta amb oli d'oliva del món és catalana i s'elabora al Pallars

La primera cervesa feta amb oli d'oliva del món és catalana i s'elabora al Pallars

Neven the Green Beer es fa amb olives autòctones

Divendres, 10 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

L'entitat considera un "maltractament injust" les declaracions del director del Gremi

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 12:08

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

La final s'ha celebrat aquest matí a Barcelona

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 13:50

El restaurant de Montjuïc enmig de la natura que recupera un espai emblemàtic de la ciutat

El restaurant de Montjuïc enmig de la natura que recupera un espai emblemàtic de la ciutat

Bon ambient i música en directe

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per redescobrir la cuina casolana

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per redescobrir la cuina casolana

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Plats deliciosos amb tècniques sorprenents

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Un àpat a les fosques

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

La cuinera Maria Nicolau explica com aprofitar un pollastre sencer

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

La higiene a la cuina és molt important

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Una espècie protegida que no es pot capturar ni comercialitzar

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Aquest és el restaurant que prepara el millor esmorzar de forquilla de Catalunya

Aquest és el restaurant que prepara el millor esmorzar de forquilla de Catalunya

La final s'ha celebrat aquest diumenge a Lleida

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 12:43

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes de tardor reconfortants i delicioses

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes de tardor reconfortants i delicioses

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
De cuiner a cantant: Guille Toledano, concursant d'OT, canvia els fogons pels escenaris

De cuiner a cantant: Guille Toledano, concursant d'OT, canvia els fogons pels escenaris

El concursant de Guadalajara era cuiner abans d'entrar a l'acadèmia d'OT

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30