Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
El restaurant de Vielha amb unes tapes úniques on gaudir d'un sopar informal deliciós

El restaurant de Vielha amb unes tapes úniques on gaudir d'un sopar informal deliciós

Un local del centre amb una cuina excepcional

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Aprofita l'últim cap de setmana de festival

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a Mataró: 3 restaurants que has de conèixer

On menjar bé a Mataró: 3 restaurants que has de conèixer

Cases de menjar de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

El restaurant de la part alta que ofereix un menú correcte en un indret discret

El restaurant de la part alta que ofereix un menú correcte en un indret discret

Un local que reivindica els àpats d'estovalles

Dijous, 11 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
La Unesco declara la cuina italiana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Unesco declara la cuina italiana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

L'organització ha inclòs la gastronomia a la seva llista

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 13:24

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El xef francès presenta un projecte amb tocs italians

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 11:25

On menjar bé a la muntanya: els millors restaurants del Pirineu català

On menjar bé a la muntanya: els millors restaurants del Pirineu català

Cases de menjar de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

'Xampú', 'polvoró' o 'caputxino': els nous termes gastronòmics que ja reconeix el DIEC

'Xampú', 'polvoró' o 'caputxino': els nous termes gastronòmics que ja reconeix el DIEC

El diccionari català té noves incorporacions que reflecteixen l’evolució de la cuina catalana

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

Enric Buendia: "Estem molt contents amb l'estrella Michelin, però cal seguir tocant de peus a terra"

Enric Buendia: "Estem molt contents amb l'estrella Michelin, però cal seguir tocant de peus a terra"

Parlem amb el xef del restaurant Kamikaze

Diumenge, 30 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: plats deliciosos i suculents

Menú setmanal per a la feina: plats deliciosos i suculents

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Dissabte, 29 de novembre de 2025 - 05:30

Bons restaurants Michelin a un preu assequible: les millors opcions de Catalunya

Bons restaurants Michelin a un preu assequible: les millors opcions de Catalunya

Cases de menjar de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 28 de novembre de 2025 - 05:30

Llista completa de tots els restaurants amb estrella Michelin 2026

Llista completa de tots els restaurants amb estrella Michelin 2026

Consulta tots els restaurants que tenen una o més estrelles a Catalunya i Espanya

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:42

Noves estrelles Michelin a Catalunya 2026: 2 restaurants entren a la Guia

Noves estrelles Michelin a Catalunya 2026: 2 restaurants entren a la Guia

Així queden repartides les estrelles Michelin del 2026 a Catalunya

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:41

Quatre restaurants catalans guanyen la segona estrella Michelin

Quatre restaurants catalans guanyen la segona estrella Michelin

Tres són de Barcelona i un és de Lleida

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:14

Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Es tracta de la pastisseria Turull de Terrassa

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 18:58

Un local tranquil amb bona relació qualitat-preu on menjar de primera a Barcelona

Un local tranquil amb bona relació qualitat-preu on menjar de primera a Barcelona

Un restaurant acollidor amb plats reconfortants

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 sopes catalanes tradicionals i delicioses

Menú setmanal per a la feina: 5 sopes catalanes tradicionals i delicioses

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

La sommelier i comunicadora va presentar ahir el seu llibre a Barcelona

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 10:01

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bons plats de cullera a Catalunya: els millors restaurants per fer passar el fred

On menjar bons plats de cullera a Catalunya: els millors restaurants per fer passar el fred

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un deliciós i senzill plat de macarrons tradicional

No ets català si això no saps cuinar: un deliciós i senzill plat de macarrons tradicional

Descobreix aquesta recepta

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Es tracta d'un formatge del Moianès

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 11:30

pastilla video
El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

Un pastor explica com fer-ho

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Torna 'Italia con Gusto'

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

La pizzeria napolitana de Barcelona que ret homenatge a Maradona

La pizzeria napolitana de Barcelona que ret homenatge a Maradona

Un trosset de Nàpols i pizzes artesanes a preus de barri a Sarrià

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats boníssims amb producte de temporada

Menú setmanal per a la feina: 5 plats boníssims amb producte de temporada

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant de Barcelona que divulga els grans clàssics de la cuina catalana amb un menú especial

El restaurant de Barcelona que divulga els grans clàssics de la cuina catalana amb un menú especial

Un àpat únic amb un gran xef

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Noguera: els millors restaurants del Prepirineu català

On menjar bé a la Noguera: els millors restaurants del Prepirineu català

Cases de menjar de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

El cuiner explica la tècnica que fan servir al seu restaurant

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant italià que converteix Sant Gervasi en el millor escenari per a una cita

El restaurant italià que converteix Sant Gervasi en el millor escenari per a una cita

Un local tranquil i acollidor

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

L'ACGN dona veu a quatre dones clau

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 13:06

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

El plat s'ha imposat a la resta de candidats d'enguany

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 19:45

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Un congrés de rellevància internacional

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes facilíssimes que pots fer en 15 minuts

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes facilíssimes que pots fer en 15 minuts

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

El nou restaurant de Barcelona on tastar la cuina més singular de Catalunya

El nou restaurant de Barcelona on tastar la cuina més singular de Catalunya

Un projecte diferent de qualsevol altre

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Conca de Barberà: aquests són els millors restaurants de poble

On menjar bé a la Conca de Barberà: aquests són els millors restaurants de poble

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 13:16

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Avui s'ha presentat la Guia Augusta

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 15:12

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 18:42

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30