Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

Se celebrarà del 12 al 14 de setembre

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 15:12

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

Se celebrarà del 12 al 14 de setembre

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 10:33

pastilla video
Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Un producte típic del Pirineu

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills i nutritius per tornar a la rutina

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills i nutritius per tornar a la rutina

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 7 de setembre de 2025 - 05:30

Una coneguda cuinera catalana explica com netejar bé els seitons a casa: "És molt fàcil"

Una coneguda cuinera catalana explica com netejar bé els seitons a casa: "És molt fàcil"

La millor manera de preparar l'aperitiu

Diumenge, 7 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és el plat més representatiu de Catalunya segons una enquesta estatal

Aquest és el plat més representatiu de Catalunya segons una enquesta estatal

Es tracta d'una recepta senzilla i molt popular

Dissabte, 6 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Un producte que sovint es creu que no és sa

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

Descobreix la zona de Catalunya que aquest setembre farà parlar tot el món gastronòmic

Descobreix la zona de Catalunya que aquest setembre farà parlar tot el món gastronòmic

Aquestes són les activitats de setembre de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant cobra més de 60.000 euros per un únic àpat d'una vintena de comensals

Un restaurant cobra més de 60.000 euros per un únic àpat d'una vintena de comensals

Es tracta del restaurant Annabel de Calvià, a Mallorca

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 16:15

Nou rècord mundial: un restaurant compra un formatge cabrales per 37.000 euros

Nou rècord mundial: un restaurant compra un formatge cabrales per 37.000 euros

El Llagar de Colloto, d'Oviedo, és el restaurant que ha batut el rècord

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 11:44

Aquests dos bars de Barcelona són els preferits de Rosalía: tradicionals i de tota la vida

Aquests dos bars de Barcelona són els preferits de Rosalía: tradicionals i de tota la vida

Dos bars molt coneguts de la ciutat

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Tres restaurants tarragonins classificats per a la final de la Lliga del Porc i la Forquilla

Tres restaurants tarragonins classificats per a la final de la Lliga del Porc i la Forquilla

Es tracta del Bar Cooperativa Elena, Cal Mellado i Fonda Montserrat

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 10:15

Aquest local de Barcelona és el restaurant més bonic del 2025: així és per dins

Aquest local de Barcelona és el restaurant més bonic del 2025: així és per dins

Un espai nominat als premis Restaurant & Bar Design Awards 2025

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Dos restaurants lleidatans entren per sorpresa a la guia Michelin: "Vam rebre un correu felicitant-nos"

Dos restaurants lleidatans entren per sorpresa a la guia Michelin: "Vam rebre un correu felicitant-nos"

Són l'Antic Forn de Cervera i Sisè

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Els millors restaurants de cuina catalana de Barcelona: locals que conserven les nostres tradicions

Els millors restaurants de cuina catalana de Barcelona: locals que conserven les nostres tradicions

Llocs fabulosos que no et pots perdre

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

5 receptes dolces que pots fer a casa en 10 minuts

5 receptes dolces que pots fer a casa en 10 minuts

Plats senzills i deliciosos

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé a les Terres de l'Ebre: 5 restaurants per encertar-la de ple

On menjar bé a les Terres de l'Ebre: 5 restaurants per encertar-la de ple

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 29 d'agost de 2025 - 05:30

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

La moda dels restaurants de grup posa en perill el model de restauració familiar tradicional

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

El restaurant del Poble-sec amb autèntica cuina mediterrània, casolana i tradicional

El restaurant del Poble-sec amb autèntica cuina mediterrània, casolana i tradicional

Un racó de Grècia al cor de Barcelona

Dimecres, 27 d'agost de 2025 - 05:30

El barri de Sants celebra el seu primer Correcallos amb un èxit total: "Ha sortit de mare"

El barri de Sants celebra el seu primer Correcallos amb un èxit total: "Ha sortit de mare"

Una activitat organitzada pels veïns del barri

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 13:26

Barcelona tindrà un nou Institut públic de Gastronomia i Restauració

Barcelona tindrà un nou Institut públic de Gastronomia i Restauració

S'ubicarà a l'espai de l'actual ESHOB, que ha cessat la seva activitat

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

5 receptes de peix casolanes i delicioses per triomfar aquest estiu

5 receptes de peix casolanes i delicioses per triomfar aquest estiu

Plats suculents dignes d'un restaurant de platja

Dilluns, 25 d'agost de 2025 - 05:30

El petit restaurant de Barcelona sense carta, amb un xef únic i on només caben sis persones

El petit restaurant de Barcelona sense carta, amb un xef únic i on només caben sis persones

Una experiència omakase irrepetible

Diumenge, 24 d'agost de 2025 - 05:30

pastilla video
L'esmorzar de moda que triomfa entre futbolistes: només 3 ingredients i molts beneficis

L'esmorzar de moda que triomfa entre futbolistes: només 3 ingredients i molts beneficis

Un plat que es preparen alguns esportistes d'elit

Diumenge, 24 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé durant la Festa Major de Sants: 5 restaurants per allargar la festa

On menjar bé durant la Festa Major de Sants: 5 restaurants per allargar la festa

Descobreix on tastar bona cuina mentre vius l’ambient únic de la Festa Major de Sants

Dissabte, 23 d'agost de 2025 - 05:30

On menjar bé al Gironès: 4 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Gironès: 4 restaurants que són una aposta segura

Una selecció dels millors restaurants perquè puguis menjar molt bé fora de casa

Divendres, 22 d'agost de 2025 - 05:30

Sabies que els peixos també tenen temporada? Aquests són els que mengem a l'agost a Catalunya

Sabies que els peixos també tenen temporada? Aquests són els que mengem a l'agost a Catalunya

Diferents espècies molt apreciades a la cuina

Divendres, 22 d'agost de 2025 - 05:30

Aquests són alguns dels àpats tradicionals de Castelldefels i el Garraf que s'estan perdent

Aquests són alguns dels àpats tradicionals de Castelldefels i el Garraf que s'estan perdent

Festes gastronòmiques amb cada cop menys recorregut

Dijous, 21 d'agost de 2025 - 05:30

La gelateria de Barcelona que elabora gelats només amb productes de Catalunya

La gelateria de Barcelona que elabora gelats només amb productes de Catalunya

DelaCrem Terra produeix gelats de proximitat

Dijous, 21 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer unes autèntiques patates d'Olot segons un expert en cuina catalana

Com fer unes autèntiques patates d'Olot segons un expert en cuina catalana

La recepta d'un mestre i referent de la cuina del país

Dimecres, 20 d'agost de 2025 - 05:30

La cervesa sense alcohol i la 0,0 % no són el mateix: quina diferència hi ha?

La cervesa sense alcohol i la 0,0 % no són el mateix: quina diferència hi ha?

Dos productes semblants que es produeixen diferent

Dimecres, 20 d'agost de 2025 - 05:30

Jordi Roca revela una sorprenent recepta d'estiu: "Refrescant i deliciosa"

Jordi Roca revela una sorprenent recepta d'estiu: "Refrescant i deliciosa"

Una sopa freda molt fàcil de fer

Dimarts, 19 d'agost de 2025 - 05:30

Aquesta és l'única gelateria del món amb una estrella Michelin: només 5 euros

Aquesta és l'única gelateria del món amb una estrella Michelin: només 5 euros

Una botiga del tot singular

Dimarts, 19 d'agost de 2025 - 05:30

5 postres casolanes que pots fer a casa de manera senzilla

5 postres casolanes que pots fer a casa de manera senzilla

Dolços deliciosos ideals per a l'estiu

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer embotits tradicionals a casa: 3 receptes molt senzilles

Com fer embotits tradicionals a casa: 3 receptes molt senzilles

Elabora de manera artesanal aquests embotits catalans

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Què mengen els famosos a un popular restaurant xinès de Barcelona: de Leo Messi a Lamine Yamal

Què mengen els famosos a un popular restaurant xinès de Barcelona: de Leo Messi a Lamine Yamal

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

El nou restaurant d'alta cuina que ofereix un menú per només 22 € a Barcelona

El nou restaurant d'alta cuina que ofereix un menú per només 22 € a Barcelona

Un local pioner de cuina peruana

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30

Aquesta cervesa espanyola és la pitjor del mercat segons l'OCU

Aquesta cervesa espanyola és la pitjor del mercat segons l'OCU

Es tracta d'una de les més populars de l'Estat

Diumenge, 3 d'agost de 2025 - 05:30

Aquest és un dels restaurants preferits de Lamine Yamal: "Encantadíssims d'haver-te conegut!"

Aquest és un dels restaurants preferits de Lamine Yamal: "Encantadíssims d'haver-te conegut!"

Es tracta d'un local de tota la vida de la Barceloneta

Dissabte, 2 d'agost de 2025 - 05:30

Un expert posa en dubte l'origen de la cuina italiana: "La carbonara es va inventar als EUA"

Un expert posa en dubte l'origen de la cuina italiana: "La carbonara es va inventar als EUA"

Un historiador que s'ha guanyat molts enemics

Dissabte, 2 d'agost de 2025 - 05:30