Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Es tracta de la pastisseria Turull de Terrassa

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 18:58

Un local tranquil amb bona relació qualitat-preu on menjar de primera a Barcelona

Un local tranquil amb bona relació qualitat-preu on menjar de primera a Barcelona

Un restaurant acollidor amb plats reconfortants

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 sopes catalanes tradicionals i delicioses

Menú setmanal per a la feina: 5 sopes catalanes tradicionals i delicioses

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

La sommelier i comunicadora va presentar ahir el seu llibre a Barcelona

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 10:01

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bons plats de cullera a Catalunya: els millors restaurants per fer passar el fred

On menjar bons plats de cullera a Catalunya: els millors restaurants per fer passar el fred

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un deliciós i senzill plat de macarrons tradicional

No ets català si això no saps cuinar: un deliciós i senzill plat de macarrons tradicional

Descobreix aquesta recepta

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Es tracta d'un formatge del Moianès

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 11:30

pastilla video
El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

Un pastor explica com fer-ho

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Torna 'Italia con Gusto'

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

La pizzeria napolitana de Barcelona que ret homenatge a Maradona

La pizzeria napolitana de Barcelona que ret homenatge a Maradona

Un trosset de Nàpols i pizzes artesanes a preus de barri a Sarrià

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats boníssims amb producte de temporada

Menú setmanal per a la feina: 5 plats boníssims amb producte de temporada

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant de Barcelona que divulga els grans clàssics de la cuina catalana amb un menú especial

El restaurant de Barcelona que divulga els grans clàssics de la cuina catalana amb un menú especial

Un àpat únic amb un gran xef

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Noguera: els millors restaurants del Prepirineu català

On menjar bé a la Noguera: els millors restaurants del Prepirineu català

Cases de menjar de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

El cuiner explica la tècnica que fan servir al seu restaurant

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant italià que converteix Sant Gervasi en el millor escenari per a una cita

El restaurant italià que converteix Sant Gervasi en el millor escenari per a una cita

Un local tranquil i acollidor

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

L'ACGN dona veu a quatre dones clau

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 13:06

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

El plat s'ha imposat a la resta de candidats d'enguany

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 19:45

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Un congrés de rellevància internacional

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes facilíssimes que pots fer en 15 minuts

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes facilíssimes que pots fer en 15 minuts

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

El nou restaurant de Barcelona on tastar la cuina més singular de Catalunya

El nou restaurant de Barcelona on tastar la cuina més singular de Catalunya

Un projecte diferent de qualsevol altre

Diumenge, 9 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé a la Conca de Barberà: aquests són els millors restaurants de poble

On menjar bé a la Conca de Barberà: aquests són els millors restaurants de poble

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 13:16

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Avui s'ha presentat la Guia Augusta

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 15:12

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 18:42

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de cullera reconfortants per cuinar al novembre

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

On menjar bé al Baix Empordà: 5 restaurants que són una aposta segura

On menjar bé al Baix Empordà: 5 restaurants que són una aposta segura

Cases de menjars de molt nivell per al cap de setmana

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
No ets català si això no saps cuinar: un plat típic de muntanya molt reconfortant

No ets català si això no saps cuinar: un plat típic de muntanya molt reconfortant

Descobreix aquesta deliciosa recepta

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 10:34

El nou restaurant del barri Gòtic que ofereix cuina catalana amb uns plats excel·lents

El nou restaurant del barri Gòtic que ofereix cuina catalana amb uns plats excel·lents

Un local preciós amb una cuina deliciosa

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

Emili Feliu, del Forn Sant Josep de Barcelona, ha guanyat el Pa d'Or

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 11:10

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Es tracta de Disfrutar i El Celler de Can Roca

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 14:48

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

El saló superarà enguany les 400 empreses expositores

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 13:02

El restaurant amb les millors vistes del Poblenou ofereix plats suculents en aquesta terrassa

El restaurant amb les millors vistes del Poblenou ofereix plats suculents en aquesta terrassa

Plats gustosos amb un toc mexicà

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 postres tradicionals que has de conèixer

Menú setmanal per a la feina: 5 postres tradicionals que has de conèixer

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

Els millors panellets de Catalunya del 2025: on trobar-los i quant costen

Els millors panellets de Catalunya del 2025: on trobar-los i quant costen

Celebra la Castanyada amb el millor producte tradicional

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 11:46

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Espais singulars amb bona gastronomia

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Daniel Steegmann Mangrané és l’autor de la peça que il·lustra la portada

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 17:15

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

Una celebració que tindrà lloc l'1 de novembre

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 10:33

pastilla video
El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

Unes postres tradicionals de muntanya

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

El tancament d'Oria se suma al de l'eivissenc Etxeko

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 11:29