Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
pastilla video
Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

L'entitat considera un "maltractament injust" les declaracions del director del Gremi

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 12:08

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

La final s'ha celebrat aquest matí a Barcelona

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 13:50

El restaurant de Montjuïc enmig de la natura que recupera un espai emblemàtic de la ciutat

El restaurant de Montjuïc enmig de la natura que recupera un espai emblemàtic de la ciutat

Bon ambient i música en directe

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per redescobrir la cuina casolana

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per redescobrir la cuina casolana

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Plats deliciosos amb tècniques sorprenents

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Un àpat a les fosques

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

La cuinera Maria Nicolau explica com aprofitar un pollastre sencer

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

La higiene a la cuina és molt important

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Una espècie protegida que no es pot capturar ni comercialitzar

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Aquest és el restaurant que prepara el millor esmorzar de forquilla de Catalunya

Aquest és el restaurant que prepara el millor esmorzar de forquilla de Catalunya

La final s'ha celebrat aquest diumenge a Lleida

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 12:43

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes de tardor reconfortants i delicioses

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes de tardor reconfortants i delicioses

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 28 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
De cuiner a cantant: Guille Toledano, concursant d'OT, canvia els fogons pels escenaris

De cuiner a cantant: Guille Toledano, concursant d'OT, canvia els fogons pels escenaris

El concursant de Guadalajara era cuiner abans d'entrar a l'acadèmia d'OT

Dissabte, 27 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Una vintena de xefs Michelin reten homenatge a Joan Roca amb el documental 'Uno de los nuestros'

Una vintena de xefs Michelin reten homenatge a Joan Roca amb el documental 'Uno de los nuestros'

Un film que repassa la vida del cuiner

Divendres, 26 de setembre de 2025 - 16:01

Neix una campanya per ensenyar cuina catalana a restaurants regentats per xinesos

Neix una campanya per ensenyar cuina catalana a restaurants regentats per xinesos

Dijous, 25 de setembre de 2025 - 05:30

Novetats de la Fira de Sant Miquel de Lleida: saló gastronòmic amb 70 parades i entrada lliure

Novetats de la Fira de Sant Miquel de Lleida: saló gastronòmic amb 70 parades i entrada lliure

L'Ajuntament aposta per un model de fira nou

Dimecres, 24 de setembre de 2025 - 05:30

3Cat anuncia una nova sèrie sobre la revolució gastronòmica de Ferran Adrià

3Cat anuncia una nova sèrie sobre la revolució gastronòmica de Ferran Adrià

"Gènesi" és una coproducció catalana que s'emetrà el 2026

Dimarts, 23 de setembre de 2025 - 13:32

Com identificar rovellons després de la pluja a Catalunya: guia fàcil de tardor 2025

Com identificar rovellons després de la pluja a Catalunya: guia fàcil de tardor 2025

La temporada de bolets ja és aquí

Dimarts, 23 de setembre de 2025 - 05:30

El nou restaurant de l'Eixample amb la cuina més gustosa i saludable del carrer València

El nou restaurant de l'Eixample amb la cuina més gustosa i saludable del carrer València

Un còctel de sabors en format vegà

Dilluns, 22 de setembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos que pots fer amb bolets

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos que pots fer amb bolets

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 21 de setembre de 2025 - 05:30

3 receptes delicioses amb pera de Lleida que pots fer per aprofitar aquesta fruita

3 receptes delicioses amb pera de Lleida que pots fer per aprofitar aquesta fruita

Plats originals que agradaran a tothom

Diumenge, 21 de setembre de 2025 - 05:30

El bar del Born amb un segle d'història que reobre portes per servir bones tapes al barri

El bar del Born amb un segle d'història que reobre portes per servir bones tapes al barri

La nova vida d'un dels locals més mítics de Ciutat Vella

Dissabte, 20 de setembre de 2025 - 05:30

Com pelar un tomàquet en menys d'un minut

Com pelar un tomàquet en menys d'un minut

Un truc molt senzill que t'estalviarà temps i maldecaps

Divendres, 19 de setembre de 2025 - 05:30

La millor tapa de Catalunya es fa a Castelldefels: "És un èxit i una satisfacció molt gran"

La millor tapa de Catalunya es fa a Castelldefels: "És un èxit i una satisfacció molt gran"

L'elabora el restaurant Casa Víctor

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 10:58

Bolets a Catalunya: quins podem trobar al setembre als boscos i són comestibles?

Bolets a Catalunya: quins podem trobar al setembre als boscos i són comestibles?

Comença la temporada de bolets

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

5 receptes que pots fer a casa sense haver d'encendre els fogons

5 receptes que pots fer a casa sense haver d'encendre els fogons

Receptes fàcils que no requereixen foc

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant de Barcelona, entre els 10 més bonics de l'Estat segons els comensals

Un restaurant de Barcelona, entre els 10 més bonics de l'Estat segons els comensals

Es tracta d'un emblemàtic local del passeig de Gràcia

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 12:05

El truc definitiu per esprémer una llimona sense que amarguegi

El truc definitiu per esprémer una llimona sense que amarguegi

Tres passos molt senzills amb un resultat increïble

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

Llences el menjar que et sobra a casa? La cuinera Ada Parellada t'explica com aprofitar-lo

Llences el menjar que et sobra a casa? La cuinera Ada Parellada t'explica com aprofitar-lo

Descobreix la campanya 'Aprofitem els aliments'

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 10:37

Maria Nicolau explica quina és la millor manera de comprar enciam: "Hi ha problemes que són inventats"

Maria Nicolau explica quina és la millor manera de comprar enciam: "Hi ha problemes que són inventats"

La cuinera catalana resol un dubte comú

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 05:30

El restaurant sense cuina que fa entrepà de callos on pots menjar per menys de 10 euros

El restaurant sense cuina que fa entrepà de callos on pots menjar per menys de 10 euros

Un local nou on treballen de valent

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de carn ideals per sucar-hi pa

Menú setmanal per a la feina: 5 plats de carn ideals per sucar-hi pa

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

5 restaurants del Poble-sec que no et pots perdre aquesta temporada: autèntica cuina casolana

5 restaurants del Poble-sec que no et pots perdre aquesta temporada: autèntica cuina casolana

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 05:30

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

Se celebrarà del 12 al 14 de setembre

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 15:12

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

Se celebrarà del 12 al 14 de setembre

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 10:33

pastilla video
Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Un producte típic del Pirineu

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills i nutritius per tornar a la rutina

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills i nutritius per tornar a la rutina

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 7 de setembre de 2025 - 05:30

Una coneguda cuinera catalana explica com netejar bé els seitons a casa: "És molt fàcil"

Una coneguda cuinera catalana explica com netejar bé els seitons a casa: "És molt fàcil"

La millor manera de preparar l'aperitiu

Diumenge, 7 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és el plat més representatiu de Catalunya segons una enquesta estatal

Aquest és el plat més representatiu de Catalunya segons una enquesta estatal

Es tracta d'una recepta senzilla i molt popular

Dissabte, 6 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Un producte que sovint es creu que no és sa

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30