L'obrador El Taller de Virginias, d'Agramunt (Urgell) ha guanyat el premi Millor pasta de te d'Espanya. El xef de Terrassa Jordi Farrés és el creador d'Amber, la pasta que s'ha imposat en una competició estatal amb gairebé 300 participants. El premi l'atorga la revista Dulcypas, una de les revistes especialitzades en pastisseria més importants de l'estat.

Un concurs insòlit

Els concursos gastronòmics són cada vegada més habituals, especialment al món dels dolços. El millor torró, el millor xuixo, el millor panettone i ara la millor pasta de te. Un dolç molt concret que no és tan habitual a les llars catalanes, però que també té un campió estatal, i és català. Es tracta d'Amber, una pasta de te creada pel xef pastisser Jordi Farrés en col·laboració amb l'obrador El Taller de Virginias d'Agramunt. El taller urgellenc i el xef de Terrassa s'han imposat als 300 contrincants d'un concurs amb representants de tot l'estat i en el qual el jurat ha premiat amb la puntuació més alta la creació catalana: 518, 25 punts.

Catalunya s'imposa en dos dels tres primers llocs i revalida el pes gastronòmic i la qualitat del menjar que elabora en l'àmbit estatal.

El podi el completen la pasta de te de la Pastelería Aixa (Puçol, València) en segona posició, i la pastisseria Dolç par Yann Duytsche (Sant Cugat del Vallès) en tercera. Així doncs, Catalunya s'imposa en dos dels tres primers llocs i revalida el pes gastronòmic i la qualitat del menjar que elabora en l'àmbit estatal. Altres concursos com el del torró o el panettone també tenen guanyadors catalans de diferents punts de les comarques del país.

Amber
La pasta de te Amber fa referència a l'ambre de la joieria. / Foto: Cedida

Una pasta de nivell

Sandra Ornelas, Jaime Rodríguez (guanyador de l’edició anterior), Rubén Álvarez, Miquel Guarro, Agustín Pedregal, Daniel Álvarez i Pedro G. Coy són els professionals que han escollit i puntuat les millors pastes de te del concurs. El nom de la pasta guanyadora, Amber, fa referència a la feina d'orfebreria que hi ha darrere la creació de la pasta, en referència al refinat treball de l'ambre en joieria.

Elaborada amb una base lleugera de mantega, caramel amb tocs de vainilla i granets de cacau i avellana, Ambre també incorpora mandarina com a ingredient en el seu interior i làmines de pa d’or

Elaborada amb una base lleugera de mantega, caramel amb tocs de vainilla i granets de cacau i avellana, Ambre també incorpora mandarina com a ingredient en el seu interior i làmines de pa d’or. La pasta estarà disponible en punts de venda d'Agramunt, Barcelona, Reus i Madrid.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!