Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Aquestes són les conseqüències greus de no menjar peix diàriament

Aquestes són les conseqüències greus de no menjar peix diàriament

La importància d'ingerir una alimentació saludable basada en productes bàsics com el peix

Jordi Tubella

Dissabte, 27 de juliol de 2024 - 05:30

Com fer un ou ferrat perquè et quedi com el que feia la teva àvia

Com fer un ou ferrat perquè et quedi com el que feia la teva àvia

Fer l'ou perfecte requereix concentració i atenció al detall

Jordi Prió

Dissabte, 27 de juliol de 2024 - 05:30

El truc científic per conservar les llimones durant setmanes

El truc científic per conservar les llimones durant setmanes

Ciència i gastronomia van en moltes ocasions de la mà

Jordi Prió

Dissabte, 27 de juliol de 2024 - 05:30

Prendre cafè és bo o dolent per a la salut?

Prendre cafè és bo o dolent per a la salut?

Hi sol haver molt debat sobre la ingesta de cafè

Jordi Prió

Divendres, 26 de juliol de 2024 - 05:30

Sí, no t'ho creuràs, però existeix la fòbia a cuinar: aquest n'és el nom i aquests, els símptomes

Sí, no t'ho creuràs, però existeix la fòbia a cuinar: aquest n'és el nom i aquests, els símptomes

Jordi Tubella

Divendres, 26 de juliol de 2024 - 05:30

Per què hi ha tan pocs aliments de color blau a la naturalesa?

Per què hi ha tan pocs aliments de color blau a la naturalesa?

Existeixen raons científiques i evolutives que donen explicació a aquest fenomen

Jordi Prió

Divendres, 26 de juliol de 2024 - 05:30

És el mateix menjar bosses de puré de fruita que fruita fresca?

És el mateix menjar bosses de puré de fruita que fruita fresca?

Són una proposta fàcil, pràctica i econòmica, però són saludables?

María Coca

Dijous, 25 de juliol de 2024 - 05:30

La recepta per viure més de 100 anys: això menjava cada dia la persona més vella del món

La recepta per viure més de 100 anys: això menjava cada dia la persona més vella del món

Emma Morano, de 117 anys, va revelar què menjava cada dia durant un segle

Jordi Tubella

Dijous, 25 de juliol de 2024 - 05:30

Els 5 aliments que els cardiòlegs volen que deixis de menjar i per què

Els 5 aliments que els cardiòlegs volen que deixis de menjar i per què

Et mostrem alguns aliments amb els quals cal estar alerta i t'oferim una alternativa

Jordi Prió

Dijous, 25 de juliol de 2024 - 05:30

Com fer envinagrats de fruita i com disfressar-los

Com fer envinagrats de fruita i com disfressar-los

Els envinagrats de fruita són una excel·lent barreja de sabors: el dolç de la fruita i l'àcid de l'adobat

Jordi Prió

Dijous, 25 de juliol de 2024 - 05:30

El ressorgiment de Ca l’Isidre amb dos il·lustres comensals: Sánchez i Illa

El ressorgiment de Ca l’Isidre amb dos il·lustres comensals: Sánchez i Illa

El 19 de maig de 1985 els reis Joan Carles i Sofia van menjar al mateix reservat amb el matrimoni Pujol

Malena Ramajo

Dimecres, 24 de juliol de 2024 - 21:56

Sembla iogurt, però no ho és: 5 coses que no saps sobre aquest aliment

Sembla iogurt, però no ho és: 5 coses que no saps sobre aquest aliment

Al mercat actual cada vegada hi ha més productes lactis que poden formar part de la teva dieta

Jordi Prió

Dimecres, 24 de juliol de 2024 - 05:30

Per què és millor prendre l'orxata a l'hivern o la tardor en lloc de l'estiu?

Per què és millor prendre l'orxata a l'hivern o la tardor en lloc de l'estiu?

L'orxata es pot beure durant tot l'any, ja que no té temporada

Jordi Tubella

Dimecres, 24 de juliol de 2024 - 05:30

Què és el plat de la longevitat i com es prepara

Què és el plat de la longevitat i com es prepara

Aquesta preparació prové de la cultura oriental i els seus ingredients són fàcils de trobar

Jordi Prió

Dimecres, 24 de juliol de 2024 - 05:30

Aquest és l'ingredient que mai no hauries de tenir al teu rebost

Aquest és l'ingredient que mai no hauries de tenir al teu rebost

Hi ha un ingredient que destaca pels seus efectes negatius sobre la salut i potser no el coneixes

Jordi Prió

Dimarts, 23 de juliol de 2024 - 05:30

Així pots guardar els alls perquè es mantinguin durant més temps

Així pots guardar els alls perquè es mantinguin durant més temps

L'all és un dels ingredients més típics de la cuina mediterrània

Jordi Prió

Dimarts, 23 de juliol de 2024 - 05:30

L'impacte ambiental ocult de les patates fregides: què hi ha darrere del teu 'snack' preferit?

L'impacte ambiental ocult de les patates fregides: què hi ha darrere del teu 'snack' preferit?

Jordi Tubella

Dimarts, 23 de juliol de 2024 - 05:30

Una dona de 104 anys revela què beu cada dia per viure més anys

Una dona de 104 anys revela què beu cada dia per viure més anys

Una altra senyora de 116 anys va apuntar en la mateixa direcció

Jordi Tubella

Dilluns, 22 de juliol de 2024 - 05:30

pastilla video
Fer sucs naturals i saludables a casa: el consell deliciós d'Ada Parellada

Fer sucs naturals i saludables a casa: el consell deliciós d'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 22 de juliol de 2024 - 05:30

Per què és més segur menjar seitons en vinagre que anxoves en oli?

Per què és més segur menjar seitons en vinagre que anxoves en oli?

Durant anys s'ha cregut que l'anisakis era l'únic perill en menjar peix cru, però això no és així

María Coca

Dilluns, 22 de juliol de 2024 - 05:30

Com cuinar al càmping: trucs i idees de receptes

Com cuinar al càmping: trucs i idees de receptes

Amb l'arribada de l'estiu els càmpings es converteixen en el lloc habitual per a molts turistes

Jordi Prió

Dilluns, 22 de juliol de 2024 - 05:30

Les propietats nutricionals dels plàtans: aprofitaments fonamentals per a la salut

Les propietats nutricionals dels plàtans: aprofitaments fonamentals per a la salut

Els plàtans són una fruita popular no només pel sabor dolç i la textura suau, sinó per les propietats saludables

Jordi Tubella

Diumenge, 21 de juliol de 2024 - 05:30

Com fer que les croquetes no s'obrin en fregir-les

Com fer que les croquetes no s'obrin en fregir-les

Les croquetes són sens dubte un dels plats més icònics de la gastronomia espanyola

Jordi Prió

Diumenge, 21 de juliol de 2024 - 05:30

Adeu a l'enciam: les amanides verdes que sí que venen de gust

Adeu a l'enciam: les amanides verdes que sí que venen de gust

L'amanida no ha de ser sinònim de plat amb enciam i existeixen alternatives com aquestes

Jordi Prió

Dissabte, 20 de juliol de 2024 - 05:30

Tres nutrients per millorar la qualitat del semen i la fertilitat masculina

Tres nutrients per millorar la qualitat del semen i la fertilitat masculina

Un estudi de la URV revela la relació entre la mala alimentació i la qualitat de l'esperma

Jordi Tubella

Dissabte, 20 de juliol de 2024 - 05:30

No t'ho creuràs: els beneficis de menjar patates fregides

No t'ho creuràs: els beneficis de menjar patates fregides

Les patates fregides són una font significativa de carbohidrats

Jordi Tubella

Dissabte, 20 de juliol de 2024 - 05:30

Mor Fermí Puig, referent de la cuina catalana, als 65 anys

Mor Fermí Puig, referent de la cuina catalana, als 65 anys

Fermí Puig, xef del restaurant que porta el seu mateix nom, ha sigut un dels referents més importants de la cuina catalana

Oriol Foix

Divendres, 19 de juliol de 2024 - 22:57

Tanca un restaurant de Sants després de 20 anys servint una excel·lent cuina catalana

Tanca un restaurant de Sants després de 20 anys servint una excel·lent cuina catalana

Després de més de 20 anys omplint panxes i copes, abaixen la persiana "en un moment dolç"

Jordi Tubella

Divendres, 19 de juliol de 2024 - 08:48

Alerta amb el salmó fumat: la raó per la qual no n'has de menjar

Alerta amb el salmó fumat: la raó per la qual no n'has de menjar

Els perills del salmó fumat que en denuncien una reducció del consum

Jordi Tubella

Divendres, 19 de juliol de 2024 - 05:30

Quines són les recomanacions sobre el consum de pa en una dieta equilibrada?

Quines són les recomanacions sobre el consum de pa en una dieta equilibrada?

Controlar les porcions o llegir les etiquetes són algunes recomanacions sobre el consum del pa

Jordi Tubella

Divendres, 19 de juliol de 2024 - 05:30

Aquesta és la deliciosa recepta que pots fer amb formatge: nova vida a la teva albergínia

Aquesta és la deliciosa recepta que pots fer amb formatge: nova vida a la teva albergínia

Albergínia i formatge combinen perfectament en multitud de receptes com aquesta que compartim

Jordi Prió

Divendres, 19 de juliol de 2024 - 05:30

Com netejar sardines: la manera correcta de fer-ho

Com netejar sardines: la manera correcta de fer-ho

Les sardines són un aliment ple de nutrients i a més són perfectes per a l'estiu

Jordi Prió

Dijous, 18 de juliol de 2024 - 05:30

Per què alguns pets fan olor i d'altres no? Un nutricionista ens en dona la resposta

Per què alguns pets fan olor i d'altres no? Un nutricionista ens en dona la resposta

Dels creadors de "som el que mengem" arriba ara el "fem olor depenent del que mengem"

María Coca

Dijous, 18 de juliol de 2024 - 05:30

Per què el caviar és tan car i exclusiu? Descobreix els secrets d'aquest aliment de luxe

Per què el caviar és tan car i exclusiu? Descobreix els secrets d'aquest aliment de luxe

El caviar se situa a la llista dels aliments més cars de tot el món

Jordi Tubella

Dijous, 18 de juliol de 2024 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de menjar salmó: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de menjar salmó: aquí en tens la raó

Salvar el salmó és una de les millors coses que podem fer per a nosaltres mateixos i per al planeta

Jordi Tubella

Dimecres, 17 de juliol de 2024 - 05:30

Pastissos de galeta: 3 receptes fàcils, ràpides i boníssimes

Pastissos de galeta: 3 receptes fàcils, ràpides i boníssimes

Diferents receptes de pastissos amb les quals aquest estiu pots convertir-te en el millor amfitrió

Jordi Prió

Dimecres, 17 de juliol de 2024 - 05:30

Quina és la millor hora per esmorzar i dinar segons la ciència?

Quina és la millor hora per esmorzar i dinar segons la ciència?

Quin és l'horari ideal per fer els àpats i els beneficis per a la salut

Jordi Tubella

Dimarts, 16 de juliol de 2024 - 13:49

Com congelar correctament la fruita a l'estiu per aprofitar-la en receptes refrescants

Com congelar correctament la fruita a l'estiu per aprofitar-la en receptes refrescants

Raons per les quals hauries d'apostar per les fruites i verdures congelades

Jordi Tubella

Dimarts, 16 de juliol de 2024 - 10:56

7 insults que naixen del món de la cuina i que ens mengem cada dia

7 insults que naixen del món de la cuina i que ens mengem cada dia

La riquesa lingüística de l'idioma també passa per la cuina

Oriol Foix

Dimarts, 16 de juliol de 2024 - 05:30

La recepta de gaspatxo amb un ingredient sorpresa que millora el tradicional

La recepta de gaspatxo amb un ingredient sorpresa que millora el tradicional

S'elabora amb una base de tomàquets, pebrots, cogombres, ceba, all, oli d'oliva, vinagre i pa

Jordi Prió

Dimarts, 16 de juliol de 2024 - 05:30