Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Portes tota la vida guardant malament els ous a la nevera: el truc per conservar-los millor

Portes tota la vida guardant malament els ous a la nevera: el truc per conservar-los millor

El cartó humitejat es pot convertir en caldo de cultiu per als bacteris

Jordi Prió

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

La pizza de 4 formatges amb all i romaní que està fent salivar tothom

La pizza de 4 formatges amb all i romaní que està fent salivar tothom

Una pizza de quatre formatges amb all i romaní que ha conquerit milers d'usuaris

Jordi Prió

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

El final de l'eterna discussió és entre aquestes línies i algú pot sortir escaldat amb la resposta

María Coca

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

Com cuinar caragols a casa perquè quedin perfectes: els trucs de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

Aquestes són les millors postres de supermercat segons l'OCU: un dolç irresistible

L'OCU analitza més de 200 postres per trobar les millors

Oriol Foix

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

La trampa que molts no veuen en comprar maduixes: així t'estan enganyant

La trampa que molts no veuen en comprar maduixes: així t'estan enganyant

Darrere del seu aspecte temptador pot amagar-se una fruita insípida

Jordi Prió

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

L'aliment que té el doble de proteïna que l'ou: dormiràs millor i tindràs més energia

Un ingredient que ens permet dormir millor i tenir més força

Jordi Tubella

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

3 receptes fàcils per sopar a la terrassa a la primavera sense encendre els fogons

3 receptes fàcils per sopar a la terrassa a la primavera sense encendre els fogons

Gaudir del teu temps a l'aire lliure sense necessitat de complicar-te

Jordi Prió

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Pescadors en perill d'extinció: el peix tradicional de Catalunya podria desaparèixer en 10 anys

Un ofici sense relleu generacional

Oriol Foix

Diumenge, 18 de maig de 2025 - 05:30

Brunch de primavera a casa: 4 idees irresistibles per sorprendre sense complicar-te

Brunch de primavera a casa: 4 idees irresistibles per sorprendre sense complicar-te

Organitza un brunch casolà amb aquestes receptes fàcils

Jordi Prió

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

El truc desconegut per aconseguir el millor plat de mongeta tendra i patata

Hi ha molts secrets per cuinar a la perfecció aquest plat nostrat

Jordi Tubella

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

Els plats freds que aguanten millor la calor en les teves escapades de senderisme

Els plats freds que aguanten millor la calor en les teves escapades de senderisme

Àpats pràctics per menjar i resistents a les altes temperatures

Jordi Prió

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Els 3 estris de cuina més inútils de tots: no els faràs servir mai

Eines que tenen una funció molt específica

Oriol Foix

Dissabte, 17 de maig de 2025 - 05:30

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

On es veurà millor la rua del Barça? Aquests bars tenen terrassa i ambient 100% culer

Celebra el títol de lliga als millors bars de la ciutat

Oriol Foix

Divendres, 16 de maig de 2025 - 09:14

El plat que t'ajuda a dormir millor (i es prepara en 15 minuts)

El plat que t'ajuda a dormir millor (i es prepara en 15 minuts)

Els nostres hàbits a l'hora de sopar també influeixen a l'hora de dormir posteriorment

Jordi Prió

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

No només per a mojitos: 3 receptes amb menta que refresquen i alimenten

No només per a mojitos: 3 receptes amb menta que refresquen i alimenten

Aquesta herba amb valor medicinal utilitzada des de l'antiguitat, trenca amb la monotonia culinària

Jordi Prió

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

Catalunya, país excel·lent: la millor gastronomia de totes la trobaràs en aquests pobles

Catalunya, país excel·lent: la millor gastronomia de totes la trobaràs en aquests pobles

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 16 de maig de 2025 - 05:30

Aquest és el millor pastís de formatge de Catalunya del 2025: el fan al Baix Montseny

Aquest és el millor pastís de formatge de Catalunya del 2025: el fan al Baix Montseny

Un reconeixement atorgat durant la fira Lactium de Vic

Oriol Foix

Dijous, 15 de maig de 2025 - 13:13

'Plat en blanc': el restaurant Disfrutar fa el salt a la petita pantalla

'Plat en blanc': el restaurant Disfrutar fa el salt a la petita pantalla

Un documental passional i sincer que repassa els mesos crucials del restaurant Disfrutar

Jordi Tubella

Dijous, 15 de maig de 2025 - 13:08

La recepta secreta i perfecta del xef José Andrés per a un sopar lleuger

La recepta secreta i perfecta del xef José Andrés per a un sopar lleuger

Un plat amb molt sabor i que agrada a tothom

Jordi Prió

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els formatges tenen forats: un expert revela si és un error o un encert

Els formatges tenen forats: un expert revela si és un error o un encert

Per què alguns formatges tenen forats i altres no?

Xevi Miró

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

Acompanya tot el que cuinis a les brases i és molt més lleugera i saludable que les salses comercials

María Coca

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Un producte d'una qualitat excepcional

Oriol Foix

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Les postres que el Vaticà ha guardat com a tradició durant milers d'anys

Les postres que el Vaticà ha guardat com a tradició durant milers d'anys

Unes postres senzilles que s'han sabut mantenir al llarg del temps

Jordi Prió

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Un estudi de l'OCU analitza el menjar preparat de diversos supermercats

Jordi Tubella

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

5 trucs que utilitzen els xefs que et convertiran en el rei de les barbacoes

5 trucs que utilitzen els xefs que et convertiran en el rei de les barbacoes

Les claus per ser un mestre a la barbacoa

Jordi Prió

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Saber cuinar bé les patates és fonamental a la nostra cuina

Jordi Tubella

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Com triar nespres madures al supermercat: el detall que gairebé ningú no mira

Com triar nespres madures al supermercat: el detall que gairebé ningú no mira

Un sabor dolç amb un punt àcid molt característic

Jordi Prió

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Celebra el dia mundial de l'hummus amb aquesta fita insòlita

Oriol Foix

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

La crema de primavera que està de moda en els sopars: lleugera i fàcil de cuinar

La crema de primavera que està de moda en els sopars: lleugera i fàcil de cuinar

Amb el bon temps arriben les receptes de cremes lleugeres fredes per als teus sopars saludables

Jordi Prió

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

Què passa si combines cireres amb formatge de cabra? Una barreja perfecta

Què passa si combines cireres amb formatge de cabra? Una barreja perfecta

Et donem aquesta idea de postres amb què sorprendràs qualsevol convidat

Jordi Prió

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

Un aliment desconegut amb més de 500 anys de presència a la cuina catalana

Jordi Tubella

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

L'amanida viral de TikTok que has de tastar aquesta primavera: fàcil, lleugera i original

L'amanida viral de TikTok que has de tastar aquesta primavera: fàcil, lleugera i original

Una amanida ideal quan comencen a pujar les temperatures

Jordi Prió

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

La versió casolana t'assegura 100 % ametlla i res de sucres ocults

María Coca

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

L'ingredient secret que fa que les maduixes amb nata tinguin el sabor de la teva infantesa

L'ingredient secret que fa que les maduixes amb nata tinguin el sabor de la teva infantesa

Recuperar el sabor tan característic de les maduixes

Jordi Prió

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Oblida't de mirar la data: aquest és l'únic aliment que mai no caduca

Oblida't de mirar la data: aquest és l'únic aliment que mai no caduca

Aquest aliment es pot conservar durant centenars d'anys sense perdre la seva qualitat

Jordi Prió

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Es pot congelar l'arròs cuit? Aquesta és la manera correcta de fer-ho

Es pot congelar l'arròs cuit? Aquesta és la manera correcta de fer-ho

Congelar arròs permet estalviar temps a la cuina i aprofitar millor les sobres

Jordi Prió

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

És una veritat antològica sovint passada per alt

Jordi Tubella

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla stories
D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

Oriol Foix

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30