Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

El seu origen és a la Xina, on un grup de productors ha portat l'alimentació animal a un altre nivell

Jordi Prió

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

Un secret que es queda a Galícia

María Coca

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines tothom comet

Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines tothom comet

Deixa de tirar tots els filets blancs de la mandarina

Jordi Prió

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Aquesta etiqueta és una de les més fàcilment reconeixibles del mercat

Jordi Prió

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Havies pensat alguna vegada que la lasanya podia ser un plat fresquet per a l'estiu?

Jordi Prió

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

Azah ha obert portes a l'Eixample

Oriol Foix

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Posar-les a la nevera no sempre és tan senzill com sembla

Jordi Prió

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

Una recepta originària de Lleida i molt popular també a Tarragona

Jordi Prió

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

La xef catalana posa límits als restaurants cars

Jordi Tubella

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Diferents pastisseries catalanes han rebut avui el premi

Oriol Foix

Divendres, 6 de juny de 2025 - 18:04

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

Guardonat pels World Vermouth Awards 2025 com a Millor Vermut del Món en categoria semisec

Jordi Tubella

Divendres, 6 de juny de 2025 - 14:00

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

Es compleix un any de la reobertura d'aquesta casa de menjars emblemàtica de Barcelona

Jordi Tubella

Divendres, 6 de juny de 2025 - 10:51

El fabricant de copes més famós del món revoluciona Barcelona amb les seves lliçons

El fabricant de copes més famós del món revoluciona Barcelona amb les seves lliçons

Riedel imparteix una sessió magistral a Catalunya

La Gourmeteria

Divendres, 6 de juny de 2025 - 09:54

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

L'albergínia té una estructura esponjosa amb petits porus plens d'aire que són clau

Jordi Prió

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

A Vila Viniteca ens ensenyen aquest fascinant formatge

Jordi Prió

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

La llista revela els restaurants de la posició 51 a la 100

Oriol Foix

Dijous, 5 de juny de 2025 - 16:14

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Dos establiments de Barcelona i un de Girona es colen al Top 50

Oriol Foix

Dijous, 5 de juny de 2025 - 13:22

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Les pizzes són un dels seus plats estrella del restaurant

Jordi Prió

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

La nostra sopa freda per excel·lència té molts beneficis per a la salut

María Coca

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Un estudi evidencia el pànic de cuinar aquesta recepta emblemàtica

Jordi Tubella

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

Una imatge que resulta desconcertant

Jordi Prió

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
No t'agraden els formatges de cabra? Això és perquè no els has tastat tots

No t'agraden els formatges de cabra? Això és perquè no els has tastat tots

La seva composició nutricional el converteix en un aliment molt complet

Xevi Miró

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Una campanya gastronòmica per promoure el consum de carn de corder

Oriol Foix

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 17:16

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Resolem els dubtes més comuns sobre un dels bàsics de la cuina del nostre país

Jordi Tubella

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova febre de la xocolata amb festuc

Jordi Prió

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

Una recepta que va néixer durant el confinament

Jordi Prió

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

Meritxell Falgueras ha conduït l'acte celebrat a la seu del districte de Sants-Montjuïc

Oriol Foix

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 19:58

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

L'elecció final de la intel·ligència artificial

Jordi Tubella

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Una gran resistència per sobreviure en condicions adverses

Jordi Prió

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

Descobreix els poderosos beneficis d'aquesta combinació ancestral d'espècies

Jordi Tubella

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Aquesta és la millor opció per anar de tapes al bell mig de la capital catalana

Jordi Prió

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Una campanya emparada sota el lema "Gastronomia d'Alta Muntanya"

Oriol Foix

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 16:52

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

Un plat fresc, saborós i de temporada per gaudir de la cuina catalana

Jordi Tubella

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Una recepta diferent que a l'estiu agafa protagonisme

Jordi Prió

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

El truc perquè el pa del supermercat sembli com tot just sortit del forn

Jordi Prió

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

És un gest automàtic que fem creient que és el millor per a la nostra fruita acabada de comprar

María Coca

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Una recepta dolça ideal per a l'estiu que sorprendrà tots els teus comensals

Jordi Prió

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Els efectes reals de deixar de consumir llet segons la ciència i el teu metabolisme

Jordi Tubella

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

És un dels grans protagonistes de la dieta sana

Jordi Prió

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30