Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El formatge més car mai subhastat: costa 36.000 € i madura en una cova durant 10 mesos

El formatge més car mai subhastat: costa 36.000 € i madura en una cova durant 10 mesos

Aquest formatge ha estat madurat en una cova natural durant deu mesos mitjançant un procés artesanal

Jordi Prió

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Fernando Alonso canvia la seva dieta als 43: així menja ara després de deixar la carn i el peix

Fernando Alonso canvia la seva dieta als 43: així menja ara després de deixar la carn i el peix

Fernando Alonso millora el seu rendiment després de fer-se vegetarià als 43 anys

Jordi Prió

Dissabte, 19 de juliol de 2025 - 05:30

Aquests 'muffins' de nabius amb formatge crema són irresistibles i es preparen en pocs minuts

Aquests 'muffins' de nabius amb formatge crema són irresistibles i es preparen en pocs minuts

Els 'muffins' van néixer al món anglosaxó com a part dels esmorzars

Jordi Prió

Divendres, 18 de juliol de 2025 - 05:30

És una de les begudes més fresques i tradicionals de Catalunya (i pocs la coneixen)

És una de les begudes més fresques i tradicionals de Catalunya (i pocs la coneixen)

Aquesta beguda catalana s'elabora amb ingredients senzills i està a l'abast de qualsevol

Jordi Prió

Divendres, 18 de juliol de 2025 - 05:30

Com fer un flam casolà en 10 minuts i sense encendre el forn

Com fer un flam casolà en 10 minuts i sense encendre el forn

Aquesta recepta és ideal per als qui busquen un dolç ràpid, senzill i ple de sabor

Jordi Prió

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

Aquestes són les últimes novetats gastronòmiques que no et pots perdre a Barcelona

Aquestes són les últimes novetats gastronòmiques que no et pots perdre a Barcelona

Descobreix establiments on viure noves experiències

Oriol Foix

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

Aquesta fruita millora el son si te la menges a la nit: és perfecta per al sopar

Aquesta fruita millora el son si te la menges a la nit: és perfecta per al sopar

Un aliment molt saborós i que ajuda a regular el pes

María Coca

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

Aquests ous farcits amb maionesa i pebrots del piquillo són ideals per a un pica-pica d'estiu

Aquests ous farcits amb maionesa i pebrots del piquillo són ideals per a un pica-pica d'estiu

A l'antiga Roma ja se servien ous farcits en banquets refinats

Jordi Prió

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

pastilla video
'Girona Excel·lent': el segell de qualitat alimentària que celebra una dècada sent referent

'Girona Excel·lent': el segell de qualitat alimentària que celebra una dècada sent referent

Oriol Foix

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 11:16

pastilla video
Lady Gaga confessa quina és la seva beguda d'estiu preferida: "Al bar demano..."

Lady Gaga confessa quina és la seva beguda d'estiu preferida: "Al bar demano..."

La cantant novaiorquesa revela els seus gustos culinaris

Oriol Foix

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

El restaurant del Maresme que ha enamorat Robert De Niro

El restaurant del Maresme que ha enamorat Robert De Niro

Un establiment que elabora cuina tradicional catalana

Oriol Foix

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona mangos? El curiós nom que pocs coneixen

Com es diu l'arbre que dona mangos? El curiós nom que pocs coneixen

No tothom coneix el seu nom, malgrat ser un dels arbres fruiters més conreats al món

Jordi Prió

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Un exempleat de DiverXO explica com es prenia Dabiz Muñoz les crítiques als seus plats

Un exempleat de DiverXO explica com es prenia Dabiz Muñoz les crítiques als seus plats

El xef, molt meticulós i obsessionat amb cada detall, no deixava ningú indiferent al seu equip

Jordi Prió

Dimecres, 16 de juliol de 2025 - 05:30

Les 4 fruites amb més quantitat d'aigua i són ideals per a la calor

Les 4 fruites amb més quantitat d'aigua i són ideals per a la calor

Ajuda't d'aquestes 4 fruites per estar ben hidratat aquest estiu

Jordi Prió

Dimarts, 15 de juliol de 2025 - 05:30

Compte amb l'amanida amb burrata: pot ser més calòrica del que imagines

Compte amb l'amanida amb burrata: pot ser més calòrica del que imagines

És fonamental recordar que no tot el que té aparença saludable ho és des del punt de vista energètic

Jordi Prió

Dimarts, 15 de juliol de 2025 - 05:30

Així veuen els anglesos la gastronomia catalana: "Quines cebes més bones!"

Així veuen els anglesos la gastronomia catalana: "Quines cebes més bones!"

La BBC emet un reportatge sobre la cultura de Catalunya

Oriol Foix

Dimarts, 15 de juliol de 2025 - 05:30

La pasta proteica secreta que pots menjar des de l'esmorzar fins al sopar

La pasta proteica secreta que pots menjar des de l'esmorzar fins al sopar

És nutritiva i tan versàtil que pots afegir-la a qualsevol plat

María Coca

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

Guia pràctica del peix en llauna: què val la pena, què evitar i com no avorrir-te

Guia pràctica del peix en llauna: què val la pena, què evitar i com no avorrir-te

L'error més comú amb el peix en llauna és encasellar-lo en amanides o entrepans sense variar

Jordi Prió

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

5 receptes fredes que pots deixar llestes a la nevera i no fallen a l'estiu

5 receptes fredes que pots deixar llestes a la nevera i no fallen a l'estiu

Et presentem unes receptes fresques que podràs tenir preparades a la nevera aquests dies d'estiu

Jordi Prió

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

Compte amb menjar meló si et passa això: el que molts ignoren sobre aquesta fruita

Compte amb menjar meló si et passa això: el que molts ignoren sobre aquesta fruita

Aquest clàssic estiuenc no només conquereix pel seu sabor, sinó també pel seu alt contingut en aigua

Jordi Prió

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

L'hortalissa belga que es conrea en la foscor i és una delícia desconeguda per a molts

L'hortalissa belga que es conrea en la foscor i és una delícia desconeguda per a molts

Es conrea així perquè conservi la seva textura cruixent i el seu sabor amarg

Jordi Prió

Diumenge, 13 de juliol de 2025 - 05:30

La polèmica està servida: el gaspatxo és una recepta andalusa o de cuina catalana?

La polèmica està servida: el gaspatxo és una recepta andalusa o de cuina catalana?

Una sopa freda d'origen andalús molt popular a Catalunya

Oriol Foix

Dissabte, 12 de juliol de 2025 - 05:30

Pastís de formatge i llimona sense forn: ràpid i perfecte per als dies de calor

Pastís de formatge i llimona sense forn: ràpid i perfecte per als dies de calor

Una de les millors solucions culinàries és aquest pastís fred

Jordi Prió

Dissabte, 12 de juliol de 2025 - 05:30

Un error a l'etiqueta obliga a retirar diversos gelats de supermercats catalans

Un error a l'etiqueta obliga a retirar diversos gelats de supermercats catalans

Un error en l'etiquetatge d'aquests gelats posa en risc les persones amb al·lèrgies alimentàries

Jordi Prió

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

El cereal que recomanen els experts per prevenir malalties cròniques

El cereal que recomanen els experts per prevenir malalties cròniques

Recents investigacions han posat en relleu la seva capacitat per modular el sistema immunitari

Jordi Prió

Divendres, 11 de juliol de 2025 - 05:30

Com preparar a casa els plats més tradicionals de Grècia: sabor mediterrani autèntic

Com preparar a casa els plats més tradicionals de Grècia: sabor mediterrani autèntic

Des de salses refrescants fins a plats enfornats amb molta més elaboració

Jordi Prió

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

L'esmorzar sense farines que és ric en proteïnes, saludable i amb només tres ingredients

L'esmorzar sense farines que és ric en proteïnes, saludable i amb només tres ingredients

És molt fàcil de preparar i requereix només tres aliments bàsics

Jordi Prió

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

El truc d'un carnisser per cuinar carn picada sense que perdi sucs: evita aquest error

El truc d'un carnisser per cuinar carn picada sense que perdi sucs: evita aquest error

És el primer pas de moltes receptes i, per tant, canviarà per complet el resultat final

María Coca

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

L'avís d'un nutricionista sobre els cigrons de pot: no tenen tan poca proteïna com creus

L'avís d'un nutricionista sobre els cigrons de pot: no tenen tan poca proteïna com creus

Són altament nutritius i el seu contingut en proteïna és més gran del que sembla

Jordi Prió

Dimecres, 9 de juliol de 2025 - 05:30

Aquest és el gaspatxo sense tomàquet que arrasa a l'estiu

Aquest és el gaspatxo sense tomàquet que arrasa a l'estiu

Els beneficis d'aquest gaspatxo alternatiu no es limiten a la seva lleugeresa i sabor refrescant

Jordi Prió

Dimecres, 9 de juliol de 2025 - 05:30

La ruta de tapes que pots fer a Barcelona per retre homenatge a la cuina catalana

La ruta de tapes que pots fer a Barcelona per retre homenatge a la cuina catalana

Tapa i beguda per 5 € durant tres dies

Oriol Foix

Dimecres, 9 de juliol de 2025 - 05:30

Quants ous cuits pots menjar a la setmana? La freqüència ideal per a la salut

Quants ous cuits pots menjar a la setmana? La freqüència ideal per a la salut

Un aliment que és ideal com a complement proteic dins d'una alimentació variada

Jordi Prió

Dimarts, 8 de juliol de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de comprar síndria fora de temporada: aquí en tens la raó

Una fruita estiuenca i només de l'estiu: no ens la podem menjar tot l'any

Jordi Tubella

Dimarts, 8 de juliol de 2025 - 05:30

Les postres que els nutricionistes aconsellen per reduir el risc de demència

Les postres que els nutricionistes aconsellen per reduir el risc de demència

Són riques en antioxidants i a més ajuden el funcionament de la funció cognitiva

Jordi Prió

Dimarts, 8 de juliol de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona nespres? El curiós nom que pocs coneixen

Com es diu l'arbre que dona nespres? El curiós nom que pocs coneixen

La història d'aquest arbre és poc coneguda i està lligada a diferents parts del món

Jordi Prió

Dilluns, 7 de juliol de 2025 - 05:30

Això és el que passa amb la teva pressió arterial si menges xocolata negra cada dia

Això és el que passa amb la teva pressió arterial si menges xocolata negra cada dia

Menjar xocolata negra amb moderació és segur

Jordi Prió

Dilluns, 7 de juliol de 2025 - 05:30

Ni cansalada ni xoriço: l'ingredient que farà que les teves llenties tinguin molt més de ferro

Ni cansalada ni xoriço: l'ingredient que farà que les teves llenties tinguin molt més de ferro

També seran més completes nutricionalment i fins i tot més contundents

María Coca

Dilluns, 7 de juliol de 2025 - 05:30

Les fruites i verdures que ajuden a depurar els teus ronyons de forma saludable

Les fruites i verdures que ajuden a depurar els teus ronyons de forma saludable

Contenen antioxidants i nutrients que ajuden a mantenir el sistema urinari en bon estat

Jordi Prió

Diumenge, 6 de juliol de 2025 - 05:30

El tall de carn que sembla mitjana i t'estalvia diners a les barbacoes d'estiu

El tall de carn que sembla mitjana i t'estalvia diners a les barbacoes d'estiu

I sense rebaixar qualitat de les barbacoes

Jordi Prió

Diumenge, 6 de juliol de 2025 - 05:30

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Aquesta amanida viral et salvarà els dinars calorosos de tot l’estiu

Ràpida, nutritiva i deliciosa: així és la recepta refrescant que triomfa a les xarxes

Jordi Tubella

Dissabte, 5 de juliol de 2025 - 05:30