Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El costum als restaurants que hauria d'estar prohibit: "Algú ho havia de dir"

El costum als restaurants que hauria d'estar prohibit: "Algú ho havia de dir"

Ha generat un gran ressò perquè toca un punt sensible en l'hostaleria

Jordi Prió

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

Truita amb ceba o sense? Una enquesta del CIS sentencia un clar bàndol guanyador

El debat se centra ara en un altre factor clau de la truita de patates

Jordi Tubella

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Per què el formatge és l’aliment més complet que pots tastar?

Per què el formatge és l’aliment més complet que pots tastar?

El secret del formatge: així desplega tots els sabors del món

Xevi Miró

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Aquest és l'aliment que millora el rendiment físic a l'hora de fer esport segons un estudi

Un producte que sovint es creu que no és sa

Oriol Foix

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

Com aconseguir que una pastanaga recuperi la seva duresa quan s'ha quedat tova

Com aconseguir que una pastanaga recuperi la seva duresa quan s'ha quedat tova

És fàcil i no requereix productes que et costen més que la pròpia pastanaga

María Coca

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

La recepta d'hummus de tramussos que t'havien amagat: no podràs deixar de menjar-lo

La recepta d'hummus de tramussos que t'havien amagat: no podràs deixar de menjar-lo

L'hummus de tramussos és molt més barat i conté més quantitat de proteïnes vegetals

Jordi Prió

Dijous, 4 de setembre de 2025 - 05:30

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

El cartell de luxe per descobrir una nova dimensió de la gastronomia d'alta muntanya

Presentació de la quarta edició de l'Andorra Taste que pretén consolidar-se com a referent d'aquesta cuina

Jordi Tubella

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 17:48

L'amaniment per a plats gustosos que no fa servir ningú i és increïble

L'amaniment per a plats gustosos que no fa servir ningú i és increïble

El procés és tan senzill com sorprenent i li donarà un toc extra a les teves preparacions

Jordi Prió

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Descobreix la zona de Catalunya que aquest setembre farà parlar tot el món gastronòmic

Descobreix la zona de Catalunya que aquest setembre farà parlar tot el món gastronòmic

Aquestes són les activitats de setembre de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia

Oriol Foix

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Un carnisser alerta sobre 'l'estafa de la compresa': "T'estan robant carn"

Un carnisser alerta sobre 'l'estafa de la compresa': "T'estan robant carn"

El motiu pel qual és molt millor comprar carn a la teva carnisseria de barri de confiança

Jordi Prió

Dimecres, 3 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant cobra més de 60.000 euros per un únic àpat d'una vintena de comensals

Un restaurant cobra més de 60.000 euros per un únic àpat d'una vintena de comensals

Es tracta del restaurant Annabel de Calvià, a Mallorca

Oriol Foix

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 16:15

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

'Lluc, una crònica de la pastisseria': l'excel·lència de la dolçor catalana

Un documental que recorda l'èxit del pastisser osonenc

Jordi Tubella

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 14:54

Nou rècord mundial: un restaurant compra un formatge cabrales per 37.000 euros

Nou rècord mundial: un restaurant compra un formatge cabrales per 37.000 euros

El Llagar de Colloto, d'Oviedo, és el restaurant que ha batut el rècord

Oriol Foix

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 11:44

Aquests dos bars de Barcelona són els preferits de Rosalía: tradicionals i de tota la vida

Aquests dos bars de Barcelona són els preferits de Rosalía: tradicionals i de tota la vida

Dos bars molt coneguts de la ciutat

Oriol Foix

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

Setembre: els aliments que pots plantar aquest mes al teu hort

Setembre: els aliments que pots plantar aquest mes al teu hort

Un canvi d’estació que convida a recuperar l’activitat al nostre hort

Jordi Tubella

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

Secallona, fuet i llonganissa: per què tenen un gust tan diferent si és la mateixa carn?

Secallona, fuet i llonganissa: per què tenen un gust tan diferent si és la mateixa carn?

S'elaboren amb la mateixa carn magra de porc

Jordi Prió

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

El sabor de l'all canvia segons com el tallis: què és millor?

El sabor de l'all canvia segons com el tallis: què és millor?

Descobreix com has de tallar l'all segons prefereixis que sigui el protagonista o proporcioni un simple perfumat

Jordi Prió

Dimarts, 2 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Tres restaurants tarragonins classificats per a la final de la Lliga del Porc i la Forquilla

Tres restaurants tarragonins classificats per a la final de la Lliga del Porc i la Forquilla

Es tracta del Bar Cooperativa Elena, Cal Mellado i Fonda Montserrat

Oriol Foix

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 10:15

Dos restaurants lleidatans entren per sorpresa a la guia Michelin: "Vam rebre un correu felicitant-nos"

Dos restaurants lleidatans entren per sorpresa a la guia Michelin: "Vam rebre un correu felicitant-nos"

Són l'Antic Forn de Cervera i Sisè

Oriol Foix

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Sabies que el tomàquet necessita tres reposos? Un cuiner explica per què així són més bons

Sabies que el tomàquet necessita tres reposos? Un cuiner explica per què així són més bons

Jordi Prió

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Aquest local de Barcelona és el restaurant més bonic del 2025: així és per dins

Aquest local de Barcelona és el restaurant més bonic del 2025: així és per dins

Un espai nominat als premis Restaurant & Bar Design Awards 2025

Oriol Foix

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Les cinc coses que es consideren de mala educació en asseure't a menjar al Japó

Les cinc coses que es consideren de mala educació en asseure't a menjar al Japó

Alguns costums propis del país asiàtic que convé conèixer abans de viatjar

Jordi Prió

Dilluns, 1 de setembre de 2025 - 05:30

Com fer la salsa agredolça típica de la cuina xinesa: recepta fàcil i ràpida

Com fer la salsa agredolça típica de la cuina xinesa: recepta fàcil i ràpida

Aquesta recepta és supersenzilla i et farà pensar que ets al teu restaurant xinès de confiança

Jordi Prió

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

Ni d'arròs ni de blat de moro: el sorprenent ingredient d'un pa apte per a celíacs

Ni d'arròs ni de blat de moro: el sorprenent ingredient d'un pa apte per a celíacs

L'origen d'aquest panet té cert misteri, encara que la majoria de versions el situen a la Vall del Cauca

Jordi Prió

Diumenge, 31 d'agost de 2025 - 05:30

Què podien i què no podien menjar els càtars?  Els aliments de Catalunya abans de la "cuina catalana"

Què podien i què no podien menjar els càtars? Els aliments de Catalunya abans de la "cuina catalana"

Marc Pons

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

La recepta de pinya colada de Jordi Roca que va entusiasmar Andreu Buenafuente

La recepta de pinya colada de Jordi Roca que va entusiasmar Andreu Buenafuente

Un còctel mític del Carib que, en mans de Jordi Roca, es transforma en unes postres sofisticades i sorprenents

Jordi Prió

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

Sabies que hi ha un fruit que pot arribar a pesar més de 1.000 kg?

Sabies que hi ha un fruit que pot arribar a pesar més de 1.000 kg?

La varietat d'aquest fruit ha estat l'origen d'un rècord Guiness que sobrepassa tota imaginació

Jordi Prió

Dissabte, 30 d'agost de 2025 - 05:30

Saps com fer una de les receptes catalanes més humils i delicioses? Segur que la coneixes

Saps com fer una de les receptes catalanes més humils i delicioses? Segur que la coneixes

Un guisat mariner que combina senzillesa i sabor

Jordi Prió

Divendres, 29 d'agost de 2025 - 05:30

No és pel llevat: aquesta és la raó per la qual a la teva àvia li quedava el pa de pessic més esponjós

No és pel llevat: aquesta és la raó per la qual a la teva àvia li quedava el pa de pessic més esponjós

Aquesta pastissera professional ens revela per què els pans de pessic de les nostres àvies quedaven tan esponjosos

Jordi Prió

Divendres, 29 d'agost de 2025 - 05:30

Saps per què agafar un avió afecta la teva digestió?

Saps per què agafar un avió afecta la teva digestió?

Ni els nervis ni llevar-se d'hora, la "culpa" la té el propi vol

María Coca

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

La recepta de brownie de carbassó que ningú no s'espera: ni s'ho imaginaran

La recepta de brownie de carbassó que ningú no s'espera: ni s'ho imaginaran

Coneix la recepta d'aquesta creadora de contingut, pots utilitzar carbassons del teu propi hort com fa ella

Jordi Prió

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

Saps què és la kunga? L'hamburguesa de mosquits que té gust de caviar

Saps què és la kunga? L'hamburguesa de mosquits que té gust de caviar

En les cultures que la consumeixen des de fa generacions, es tracta d'un aliment quotidià i molt valorat

Jordi Prió

Dijous, 28 d'agost de 2025 - 05:30

No és hummus: l'antiga recepta amb cigrons per a 'dipejar' que molts no coneixen

No és hummus: l'antiga recepta amb cigrons per a 'dipejar' que molts no coneixen

Et donem a conèixer aquesta recepta d'aprofitament perquè augmentis les teves opcions de 'dipeig'

Jordi Prió

Dimecres, 27 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer ratafia casolana: el pas a pas d'una experta per a triomfar a casa

Com fer ratafia casolana: el pas a pas d'una experta per a triomfar a casa

Una llista d'ingredients que sembla gairebé màgica per la seva varietat i riquesa

Jordi Prió

Dimecres, 27 d'agost de 2025 - 05:30

El barri de Sants celebra el seu primer Correcallos amb un èxit total: "Ha sortit de mare"

El barri de Sants celebra el seu primer Correcallos amb un èxit total: "Ha sortit de mare"

Una activitat organitzada pels veïns del barri

Oriol Foix

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 13:26

Sopa de maionesa: Maria Nicolau revela una recepta de postguerra que és una delícia per menjar

Sopa de maionesa: Maria Nicolau revela una recepta de postguerra que és una delícia per menjar

Una preparació senzilla però carregada d'història que la cuinera Maria Nicolau ha rescatat en una entrevista

Jordi Prió

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

La peça de carn per preparar steak tàrtar que molts no coneixen: barata i tendra

La peça de carn per preparar steak tàrtar que molts no coneixen: barata i tendra

Un carnisser ens mostra en un vídeo d'Instagram la part que li sembla la millor per fer un bon steak tartar

Jordi Prió

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

Barcelona tindrà un nou Institut públic de Gastronomia i Restauració

Barcelona tindrà un nou Institut públic de Gastronomia i Restauració

S'ubicarà a l'espai de l'actual ESHOB, que ha cessat la seva activitat

Oriol Foix

Dimarts, 26 d'agost de 2025 - 05:30

El sorprenent producte italià que va néixer per enganyar la duana i ara triomfa pel seu sabor

El sorprenent producte italià que va néixer per enganyar la duana i ara triomfa pel seu sabor

Com gaudir dels embotits sense que la duana se n'adonés? Els italians ho tenien clar

Jordi Prió

Dilluns, 25 d'agost de 2025 - 05:30

El secret per cuinar pop cuit envasat i que et quedi com el del 'pulpeiro'

El secret per cuinar pop cuit envasat i que et quedi com el del 'pulpeiro'

T'expliquem com preparar un autèntic pop a feira amb el pop ja cuit i envasat al buit

Jordi Prió

Dilluns, 25 d'agost de 2025 - 05:30