Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
La primera cervesa feta amb oli d'oliva del món és catalana i s'elabora al Pallars

La primera cervesa feta amb oli d'oliva del món és catalana i s'elabora al Pallars

Neven the Green Beer es fa amb olives autòctones

Oriol Foix

Divendres, 10 d'octubre de 2025 - 05:30

L'ingredient típic de la pastisseria que va néixer per aprofitar sobres

L'ingredient típic de la pastisseria que va néixer per aprofitar sobres

Les sobres d'aquesta fina galeta es trituraven i torraven de nou per reutilitzar-les

Jordi Prió

Divendres, 10 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

Barcelona Comerç trenca relacions amb el Gremi de Restauració de Barcelona

L'entitat considera un "maltractament injust" les declaracions del director del Gremi

Oriol Foix

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 12:08

pastilla video
El secret dels formatges picants: per què alguns piquen sense portar pebre?

El secret dels formatges picants: per què alguns piquen sense portar pebre?

El picant del formatge no és un afegit, sinó fruit de la seva maduració natural

Xevi Miró

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 05:30

Per què les gambes vermelles canvien de color?

Per què les gambes vermelles canvien de color?

Aquest pigment és el mateix que s'afegeix als salmons de piscifactoria

Jordi Prió

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 05:30

L'ancoratge de preus: l'estratègia dels restaurants perquè gastis més

L'ancoratge de preus: l'estratègia dels restaurants perquè gastis més

L'ancoratge de preus és una tècnica molt estudiada pel màrqueting conductual

Jordi Prió

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 05:30

La raó per la qual si menges al sol controles millor els teus pics de glucosa

La raó per la qual si menges al sol controles millor els teus pics de glucosa

Nous estudis demostren que no només importa la qualitat dels aliments o la quantitat, sinó també el lloc

María Coca

Dijous, 9 d'octubre de 2025 - 05:30

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Festival Mar i Muntanya: aquests són els restaurants de Cambrils on tastar plats de la Vall d'Aran

Oriol Foix

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

La recepta sorprenent amb figues congelades que es fa en dos minuts i és deliciosa

La recepta sorprenent amb figues congelades que es fa en dos minuts i és deliciosa

T'encantarà com a esmorzar o berenar a mitja tarda

Jordi Prió

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

Un carnisser explica la forma més fàcil de cuinar les costelles de porc

Un carnisser explica la forma més fàcil de cuinar les costelles de porc

Aquesta tècnica admet infinitat de marinats i combinacions de sabors

Jordi Prió

Dimecres, 8 d'octubre de 2025 - 05:30

Neix Barcelona Restauració: una associació per defensar una cuina de proximitat

Neix Barcelona Restauració: una associació per defensar una cuina de proximitat

Presentació oficial de la nova associació de restauradors de la ciutat

Jordi Tubella

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 14:31

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

El millor croissant d'Espanya del 2025 es fa en aquesta pastisseria de Barcelona

La final s'ha celebrat aquest matí a Barcelona

Oriol Foix

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 13:50

Què passa si et menges el fil blanc de dins de l'ou?

Què passa si et menges el fil blanc de dins de l'ou?

La majoria de la gent, per costum o per simple intuïció, l'aparta

Jordi Prió

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

Martí Tomàs, pastisser: "Ho sento, però això que estàs comprant no és mantega"

Martí Tomàs, pastisser: "Ho sento, però això que estàs comprant no és mantega"

Educar el paladar i valorar els ingredients autèntics

Jordi Prió

Dimarts, 7 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc més increïble per espantar les mosques a taula: funciona

El truc més increïble per espantar les mosques a taula: funciona

Crida l'atenció per la seva simplicitat i manca d'ingredients o aparells

Jordi Prió

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

Com treure les espines d'un peix en segons: la tècnica més fàcil

Com treure les espines d'un peix en segons: la tècnica més fàcil

Deixaràs de descartar plats de peix a la teva dieta per mandra de treure les espines

Jordi Prió

Dilluns, 6 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer almívar de llet: una catalana revela la recepta més fàcil

Com fer almívar de llet: una catalana revela la recepta més fàcil

No cal ser argentí per saber elaborar aquest plat

Jordi Prió

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

Menjar carn barata? El cost ocult del maltractament i de la destrucció del medi

Menjar carn barata? El cost ocult del maltractament i de la destrucció del medi

El preu final de la carn no reflecteix el seu cost real sobre el medi ambient

Jordi Tubella

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

El bolet amb el barret més gran del món és a Catalunya: cada vegada més valorat

El bolet amb el barret més gran del món és a Catalunya: cada vegada més valorat

La seva carn és tendra, saborosa i sorprèn amb uns matisos que recorden l'avellana i la nou

Jordi Prió

Diumenge, 5 d'octubre de 2025 - 05:30

La recepta d'espaguetis borratxos típica de Florència que pocs coneixen

La recepta d'espaguetis borratxos típica de Florència que pocs coneixen

El procediment és molt simple i aquí rau part de l'encant d'aquesta recepta italiana

Jordi Prió

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

Les primeres mandarines de la tardor: més verdes, fresques i amb vitamina C

Les primeres mandarines de la tardor: més verdes, fresques i amb vitamina C

La mandarina, fruit de tardor, destaca per les seves propietats, beneficis i presència a Catalunya

Jordi Tubella

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

El pastisser Christian Escribà diu clar el que molts pensen: "N'estic fart..."

El pastisser Christian Escribà diu clar el que molts pensen: "N'estic fart..."

Una defensa de la pastisseria de tota la vida

Jordi Prió

Dissabte, 4 d'octubre de 2025 - 05:30

La fruita que abans només menjaven els porcs i que ara és un tresor als mercats

La fruita que abans només menjaven els porcs i que ara és un tresor als mercats

Abans n'hi havia per tot arreu i ara s'han convertit en un bé escàs, per això es consideren tan especials

Jordi Prió

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Les millors receptes sense foc per cuinar a casa i estalviar energia

Plats deliciosos amb tècniques sorprenents

Oriol Foix

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

No et cremis més fregint un ou: així evitaràs per sempre les esquitxades

No et cremis més fregint un ou: així evitaràs per sempre les esquitxades

Aquest truc ofereix comoditat i una dosi extra de tranquil·litat a la cuina

Jordi Prió

Divendres, 3 d'octubre de 2025 - 05:30

La sorprenent història del primer sushi: ni era de peix cru ni es menjava amb arròs

La sorprenent història del primer sushi: ni era de peix cru ni es menjava amb arròs

El que avui veiem com una delícia gurmet va néixer d'una necessitat pràctica

Jordi Prió

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Has menjat mai en un restaurant a les fosques? Prova l'experiència revolucionària d'aquest local

Un àpat a les fosques

Oriol Foix

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

El xef català Nandu Jubany confessa el seu truc per acabar el Dakar: deliciosa explicació

El xef català Nandu Jubany confessa el seu truc per acabar el Dakar: deliciosa explicació

El xef explica que, quan va viatjar al Dakar, no es va conformar amb portar el just per sobreviure al desert

Jordi Prió

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Per què la majoria dels formatges són rodons? 4 raons de pes que no sabies

Per què la majoria dels formatges són rodons? 4 raons de pes que no sabies

La història de l'ofici, la practicitat, la resistència i la conservació són alguns dels motius

Xevi Miró

Dijous, 2 d'octubre de 2025 - 05:30

El sofregit secret revelat per un xef taiwanès: explosió umami a la boca

El sofregit secret revelat per un xef taiwanès: explosió umami a la boca

T'expliquem per què és tan especial i com tenir-lo sempre llest per als teus sofregits

Jordi Prió

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

Com fer que el pollastre et surti més barat: aprofita'l d'aquesta manera

La cuinera Maria Nicolau explica com aprofitar un pollastre sencer

Oriol Foix

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Com treure la pell dels cigrons en segons amb un truc genial

Com treure la pell dels cigrons en segons amb un truc genial

Quan es retira la pell, la textura canvia radicalment

Jordi Prió

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

1-O, ni oblit ni perdó cafeter: un alçament de tasses mundial

1-O, ni oblit ni perdó cafeter: un alçament de tasses mundial

El Dia Mundial del Cafè reivindica cultura, diversitat i el paper clau dels petits productors

Jordi Tubella

Dimecres, 1 d'octubre de 2025 - 05:30

Com assecar tomàquets i alls a casa amb un mètode senzill i sorprenentment efectiu

Com assecar tomàquets i alls a casa amb un mètode senzill i sorprenentment efectiu

Una manera casolana i enginyosa d’aprofitar l’excedent d’hort i conservar-lo tot l’any

Jordi Tubella

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

3 receptes amb figues que són una bogeria gastronòmica

3 receptes amb figues que són una bogeria gastronòmica

S'han convertit en protagonistes tant d'aperitius ràpids i elegants com de postres d'alta cuina

Jordi Prió

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Com fer llengües de pizza: la massa ràpida que tots els italians coneixen

Com fer llengües de pizza: la massa ràpida que tots els italians coneixen

Una recepta molt senzilla que es pot conservar cruixent durant temps

Jordi Prió

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

Quins altres aliments hauríem de rentar abans de consumir-los?

La higiene a la cuina és molt important

Oriol Foix

Dimarts, 30 de setembre de 2025 - 05:30

La increïble recepta de truita Sacha de Jordi Roca: deliciosa i fàcil

La increïble recepta de truita Sacha de Jordi Roca: deliciosa i fàcil

La clau està en com combina ingredients molt accessibles amb una tècnica acurada

Jordi Prió

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

Descobreix el lukot: els enigmàtics espaguetis del mar que són ous de llimac marí

Descobreix el lukot: els enigmàtics espaguetis del mar que són ous de llimac marí

A simple vista semblen llargues tires gelatinoses, blanquinoses i ondulades que floten suaument a l'aigua

Jordi Prió

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Ni musclos ni llamàntol: aquest és el marisc més apreciat a la cuina (però és il·legal)

Una espècie protegida que no es pot capturar ni comercialitzar

Oriol Foix

Dilluns, 29 de setembre de 2025 - 05:30