Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Les escorces de parmesà tenen un gran potencial, no t'atreveixis a llençar-les

Jordi Prió

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Tot i que cada poble l'adapta al seu estil, tots coincideixen que es tracta d'una elaboració que parla de cuina humil

Jordi Prió

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El xef francès presenta un projecte amb tocs italians

Oriol Foix

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 11:25

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Tot i que sembli una substitució senzilla, la realitat és que la mantega i l'oli tenen composicions diferents

Jordi Prió

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

En aquest canal de Youtube ens mostren la tècnica infal·lible per no plorar tallant ceba

Jordi Prió

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

Aquest dolç típic d'aquesta zona i altres del País Valencià i Catalunya ja es mencionava en un llibre del s. XV

Jordi Prió

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

El prestigiós xef Jordi Cruz ha volgut compartir al seu compte de Facebook la recepta que ell mateix prepara

Jordi Prió

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Aquesta és la raó per la qual els formatges d'Europa s'elaboren de maneres diferents

Aquesta és la raó per la qual els formatges d'Europa s'elaboren de maneres diferents

Europa és el territori formatger més prestigiós del món

Xevi Miró

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

Aquest és l''or blanc' que millora les digestions i equilibra la microbiota

Aquest és l''or blanc' que millora les digestions i equilibra la microbiota

En època de grans àpats i excessos, tot el que ajudi a la digestió és benvingut

María Coca

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

El cuiner Roberto Muñoz comparteix els 6 errors més comuns que cometem en fer pans de pessic i com evitar-los

Jordi Prió

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Sabies què és el gac? Diuen que és la fruita dels déus i pocs la coneixen

Sabies què és el gac? Diuen que és la fruita dels déus i pocs la coneixen

Una de les característiques més fascinants del gac és que tota la planta és útil

Jordi Prió

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Aquesta és la recepta oficial del ragú a la bolonyesa, segons l'Acadèmia Italiana de la Cuina

Aquesta és la recepta oficial del ragú a la bolonyesa, segons l'Acadèmia Italiana de la Cuina

El que molts cuinem a casa com a "salsa bolonyesa" dista molt de la versió oficial de l'Acadèmia Italiana

Jordi Prió

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

'Xampú', 'polvoró' o 'caputxino': els nous termes gastronòmics que ja reconeix el DIEC

'Xampú', 'polvoró' o 'caputxino': els nous termes gastronòmics que ja reconeix el DIEC

El diccionari català té noves incorporacions que reflecteixen l’evolució de la cuina catalana

Oriol Foix

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el bacau, el cosí de la xocolata gairebé desconegut

Què és el bacau, el cosí de la xocolata gairebé desconegut

Malgrat el seu parentiu directe amb el cacau tradicional, el bacau ha romàs en un discret segon pla

Jordi Prió

Dimarts, 2 de desembre de 2025 - 05:30

La fruita que sembla una beina i que té gust de cotó de sucre

La fruita que sembla una beina i que té gust de cotó de sucre

Aquesta fruita és dels fruits més desconeguts d'Amèrica Llatina i no necessita sucre afegit

Jordi Prió

Dilluns, 1 de desembre de 2025 - 05:30

Sabies que el pebre rosa en realitat no és un pebre?

Sabies que el pebre rosa en realitat no és un pebre?

L'origen del pebre rosa és a l'Amèrica del Sud, on aquestes espècies es desenvolupen de forma natural

Jordi Prió

Dilluns, 1 de desembre de 2025 - 05:30

Evita que es faci malbé el brou de l'escudella amb aquest truc

Evita que es faci malbé el brou de l'escudella amb aquest truc

La millor manera de conservar un bon brou és a través d'una tècnica que es pot considerar ancestral

Jordi Prió

Diumenge, 30 de novembre de 2025 - 05:30

Com es fa el pa de fetge: recepta magistral

Com es fa el pa de fetge: recepta magistral

La preparació parteix de tres ingredients clau: fetge de porc, papada i carn magra

Jordi Prió

Diumenge, 30 de novembre de 2025 - 05:30

El truc de les àvies per encendre les barbacoes sense pastilles: no falla

El truc de les àvies per encendre les barbacoes sense pastilles: no falla

Aquesta àvia ens dona aquest senzill truc com a substitució de les pastilles per encendre el foc

Jordi Prió

Dissabte, 29 de novembre de 2025 - 05:30

Com enfornar una pizza com en un forn de llenya (sense tenir forn de llenya)

Com enfornar una pizza com en un forn de llenya (sense tenir forn de llenya)

Una tècnica casolana que aprofita al màxim el potencial del forn domèstic per a les teves pizzes

Jordi Prió

Dissabte, 29 de novembre de 2025 - 05:30

La recepta de tàrtar dels germans Torres més deliciosa i fàcil: no porta carn

La recepta de tàrtar dels germans Torres més deliciosa i fàcil: no porta carn

Un tàrtar pot ser igual de sofisticat, igual de saborós i molt més fàcil de preparar sense necessitat d'utilitzar carn

Jordi Prió

Divendres, 28 de novembre de 2025 - 05:30

El marró glacé no és car: així el pots preparar a casa de forma fàcil i barata

El marró glacé no és car: així el pots preparar a casa de forma fàcil i barata

Aquesta preparació elegant és molt més fàcil de preparar a casa del que t'imaginaves

Jordi Prió

Divendres, 28 de novembre de 2025 - 05:30

Totes les propietats del plàtan de muntanya o 'pawpaw': la fruita tropical més desconeguda

Totes les propietats del plàtan de muntanya o 'pawpaw': la fruita tropical més desconeguda

Aquest fruit creix en zones elevades, amb climes més frescos i sòls més rics

Jordi Prió

Dijous, 27 de novembre de 2025 - 05:30

Així és la torronada, el deliciós plat del Maresme que no és el que sembla

Així és la torronada, el deliciós plat del Maresme que no és el que sembla

Un plat del segle XIX que ha acompanyat generacions de veïns de Vilassar de Mar

Jordi Prió

Dijous, 27 de novembre de 2025 - 05:30

El mos ancestral amb sardina que encenia les jornades dels pagesos de la Ribera d’Ebre

El mos ancestral amb sardina que encenia les jornades dels pagesos de la Ribera d’Ebre

La recepta, profundament lligada al món pagès, va néixer com una solució pràctica

Jordi Prió

Dimecres, 26 de novembre de 2025 - 05:30

Com cuinar escopinyes en una cafetera italiana: el truc de cuina que no t'esperaves

Com cuinar escopinyes en una cafetera italiana: el truc de cuina que no t'esperaves

Els millors consells sempre venen dels qui més en saben

María Coca

Dimecres, 26 de novembre de 2025 - 05:30

Les pomes de Sant Martí, el plat medieval més deliciós i desconegut de Catalunya

Les pomes de Sant Martí, el plat medieval més deliciós i desconegut de Catalunya

Aquesta recepta et transportarà directament a un banquet medieval, amb ingredients típicament catalans

Jordi Prió

Dimecres, 26 de novembre de 2025 - 05:30

Llista completa de tots els restaurants amb estrella Michelin 2026

Llista completa de tots els restaurants amb estrella Michelin 2026

Consulta tots els restaurants que tenen una o més estrelles a Catalunya i Espanya

Oriol Foix

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:42

Noves estrelles Michelin a Catalunya 2026: 2 restaurants entren a la Guia

Noves estrelles Michelin a Catalunya 2026: 2 restaurants entren a la Guia

Així queden repartides les estrelles Michelin del 2026 a Catalunya

Oriol Foix

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:41

Quatre restaurants catalans guanyen la segona estrella Michelin

Quatre restaurants catalans guanyen la segona estrella Michelin

Tres són de Barcelona i un és de Lleida

Oriol Foix

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 21:14

Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Una pastisseria catalana guanya el premi al Millor Torró Artesà de Crema de l’Estat

Es tracta de la pastisseria Turull de Terrassa

Oriol Foix

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 18:58

Com fer galetes de la fortuna a casa: sorprèn a tothom

Com fer galetes de la fortuna a casa: sorprèn a tothom

És un d'aquells petits experiments culinaris que sorprenen per la seva senzillesa

Jordi Prió

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 05:30

És millor l'oli d'oliva de 0,4 o d'1 grau d'acidesa?

És millor l'oli d'oliva de 0,4 o d'1 grau d'acidesa?

L'oli d'oliva procedeix d'un cultiu anual i la seva recol·lecció es concentra al voltant del novembre

Jordi Prió

Dimarts, 25 de novembre de 2025 - 05:30

Com netejar el microones i el forn sense desllomar-te: les tècniques més eficients

Com netejar el microones i el forn sense desllomar-te: les tècniques més eficients

En moltes llars, l'acumulació de greix, vapor i restes de menjar converteix aquestes superfícies en un autèntic desafiament

Jordi Prió

Dilluns, 24 de novembre de 2025 - 05:30

La recepta de pa de pessic que Rosalía va cuinar per a Broncano: d'oli d'oliva de 14 quirats

La recepta de pa de pessic que Rosalía va cuinar per a Broncano: d'oli d'oliva de 14 quirats

Dos dels seus tocs especials són muntar les clares a punt de neu i la ratlladura de llimona en la preparació de la massa

Jordi Prió

Dilluns, 24 de novembre de 2025 - 05:30

Marc Ribas diu clar el que molts pensen dels menús: "Em feia una ràbia..."

Marc Ribas diu clar el que molts pensen dels menús: "Em feia una ràbia..."

La seva feina davant les càmeres no és només entreteniment: és una eina per defensar la cuina catalana

Jordi Prió

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

Així és la 'frika', la truita sense ou que et deixarà sense paraules

Així és la 'frika', la truita sense ou que et deixarà sense paraules

Aquesta nova versió de la truita, amb altres sabors i més cruixent, no et deixaran indiferent

Jordi Prió

Diumenge, 23 de novembre de 2025 - 05:30

El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

Estem davant d'una preparació que combina tècnica, memòria culinària i una selecció de productes top

Jordi Prió

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Aquest truc en l'arrebossat farà que et quedi una recepta super cruixent i original

Jordi Prió

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

Romain Fornell celebra a Barcelona el reconeixement de la Legió d’Honor de la República Francesa

Romain Fornell celebra a Barcelona el reconeixement de la Legió d’Honor de la República Francesa

L'acte es va celebrar ahir al restaurant Azul Rooftop

Víctor Antich

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 11:49