Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

El bacallà s'ha convertit en un producte estrella de la cuina tradicional pel seu sabor únic

Jordi Prió

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla prepara aquesta recepta catalana tradicional amb l'ajuda de la seva amiga Montse

Jordi Prió

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

Aquesta recepta és la unió perfecta entre la tradició tarragonina i l'ànima del litoral barcelonès

Jordi Prió

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

No es tracta d'una exageració dels amants del formatge, sinó d'una conclusió a què va arribar un estudi

Jordi Prió

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

Tanca el restaurant Teatro Kitchen Bar i Barcelona perd una altra estrella Michelin

Tanca el restaurant Teatro Kitchen Bar i Barcelona perd una altra estrella Michelin

El Teatro Kitchen Bar va aconseguir l'estrella Michelin sota la direcció del xef Oliver Peña

Guillem Barrera

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 19:12

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

La base de la salmorra és simple: aigua i sal. Però la seva màgia rau en les proporcions

Jordi Prió

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Aquesta és una d'aquelles elaboracions que són encara més bones d'un dia per l'altre

Jordi Prió

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

Les seves llavors cruixents i el seu sabor equilibrat entre el dolç i l'àcid la converteixen en un ingredient versàtil

Jordi Prió

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Hi ha formatges a tot el món? Descobreix com són els d'altres països

Hi ha formatges a tot el món? Descobreix com són els d'altres països

Coneixies aquests formatges?

Xevi Miró

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

Existeixen dues còpies manuscrites originals d'aquesta recepta, una a València i l'altra a Barcelona

Jordi Prió

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

Les ressenyes dels restaurants a Google han canviat: què és el que ja no podràs fer

Les ressenyes dels restaurants a Google han canviat: què és el que ja no podràs fer

Un lloc nou, hora de dinar, moltes ganes de trobar un lloc de deu i poques de perdre el temps

María Coca

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Aquesta recepta pot ser considerada tant d'aprofitament com per sorprendre en aquesta data destacada

Jordi Prió

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Els seus ingredients no poden ser més senzills: farina, ous, aigua i un toc d'anís o canyella

Jordi Prió

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

Emili Feliu, del Forn Sant Josep de Barcelona, ha guanyat el Pa d'Or

Oriol Foix

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 11:10

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Un plat humil de la gastronomia italiana que potser encara no coneixies

Jordi Prió

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

La pròxima vegada que cuinis i descobreixis que no tens motlle, recorda aquest truc

Jordi Prió

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Es tracta de Disfrutar i El Celler de Can Roca

Oriol Foix / Europa Press

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 14:48

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

El saló superarà enguany les 400 empreses expositores

Oriol Foix

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 13:02

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Una advertència clara per a tots els amants d'aquest aliment

Jordi Prió

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

Aquesta és la recepta senzilla per preparar aquest dolç tan emblemàtic

Jordi Prió

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

Se'n diu pa de pobres perquè es feia en èpoques de guerra o d'escassetat alimentària

Jordi Prió

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

A França i en altres zones d'Europa es coneix aquest truc de l'ou ferrat des de fa dècades

Jordi Prió

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

Per què hauries de servir el menjar en plats blancs, segons la psicologia

Per què hauries de servir el menjar en plats blancs, segons la psicologia

L'experiment es va realitzar amb una mostra de consumidors que van tastar unes postres idèntiques

Jordi Prió

Dissabte, 25 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer salsa hoisin a casa en pocs minuts

Com fer salsa hoisin a casa en pocs minuts

Un xef català ens ensenya com preparar aquesta salsa per tenir-la llesta en 3 minuts

Jordi Prió

Dissabte, 25 d'octubre de 2025 - 05:30

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Els restaurants d'hotel que no coneixies i que tenen una molt bona oferta de menjar

Espais singulars amb bona gastronomia

Oriol Foix

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Un model amb IA prediu combinacions d'ingredients impossibles, però delicioses

Un model amb IA prediu combinacions d'ingredients impossibles, però delicioses

Això suposa “un pas decisiu cap a la gastronomia computacional”

Jordi Prió

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

Una cuinera de Sils revela la seva recepta de costella amb castanyes: fantàstic plat català

Una cuinera de Sils revela la seva recepta de costella amb castanyes: fantàstic plat català

Quan parlem de cuina tradicional, tots hauríem d'aprofitar la saviesa dels més grans

Jordi Prió

Divendres, 24 d'octubre de 2025 - 05:30

L'inquietant iogurt servit en un restaurant amb estrella Michelin: creat per científics

L'inquietant iogurt servit en un restaurant amb estrella Michelin: creat per científics

No et creuràs quina és la forma de fermentar d'aquest iogurt tan particular

Jordi Prió

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Portes tota la vida fent-lo servir a la cuina i no sabies que era un invent català

Portes tota la vida fent-lo servir a la cuina i no sabies que era un invent català

A dins s'hi guarda l'apreciat or líquid i, gràcies a ella, no taques les estovalles

María Coca

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

Els ultraprocessats passen factura en setmanes: l'experiment clínic que ho demostra

Els ultraprocessats passen factura en setmanes: l'experiment clínic que ho demostra

L'experiment va ser pioner per la seva metodologia rigorosa i control clínic directe

Jordi Prió

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Per què alguns formatges porten cendra? La tradició que encara perdura

Per què alguns formatges porten cendra? La tradició que encara perdura

El misteri del formatge amb cendra: origen, funció i bellesa

Xevi Miró

Dijous, 23 d'octubre de 2025 - 05:30

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Catàleg Vila Viniteca 2026: així és la revista més important de vins d'enguany

Daniel Steegmann Mangrané és l’autor de la peça que il·lustra la portada

Oriol Foix

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 17:15

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

El mític bar La Plata reparteix menjar i beure gratis per celebrar el seu 80 aniversari

Una celebració que tindrà lloc l'1 de novembre

Oriol Foix

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 10:33

El gelat que va néixer a la Xina fa més de 3.000 anys: amb neu i arròs

El gelat que va néixer a la Xina fa més de 3.000 anys: amb neu i arròs

Aquest gelat va sorgir per donar un ús més refrescant a unes postres habituals a l'hivern

Jordi Prió

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Ous sota l'encanteri lunar: la ciència confirma un vincle insospitat

Ous sota l'encanteri lunar: la ciència confirma un vincle insospitat

Un estudi de la Universitat de Cuenca posa a prova aquesta antiga creença popular

Jordi Prió

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

El kebab dolç típic del Pirineu que es fa amb 100 ous i es conserva durant un any

Unes postres tradicionals de muntanya

Oriol Foix

Dimecres, 22 d'octubre de 2025 - 05:30

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

Barcelona perd una estrella Michelin: Martín Berasategui tanca un dels seus restaurants

El tancament d'Oria se suma al de l'eivissenc Etxeko

Oriol Foix

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 11:29

Com conservar les herbes fresques a la cuina durant més dies: el truc d'un xef

Com conservar les herbes fresques a la cuina durant més dies: el truc d'un xef

La millor manera de mantenir en bon estat aquests ingredients

Oriol Foix

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30

La veritat darrere dels talls de carn extra tendres que et venen al supermercat

La veritat darrere dels talls de carn extra tendres que et venen al supermercat

Injectar o submergir la carn en una barreja d'aigua, salmorra i additius

Jordi Prió

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30

El complement alimentari que prenen els joves (i que haurien de prendre els jubilats)

El complement alimentari que prenen els joves (i que haurien de prendre els jubilats)

Pot ser tant d'origen animal com vegetal, però és essencial a una edat avançada

Jordi Prió

Dimarts, 21 d'octubre de 2025 - 05:30