Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Polvorons i mantecados: les diferències que gairebé ningú sabria explicar

Polvorons i mantecados: les diferències que gairebé ningú sabria explicar

Ambdues postres se solen confondre i no és tan fàcil determinar les diferències entre elles

Jordi Prió

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Ni fondue ni microones: això és el que fa que els formatges siguin liquids

Ni fondue ni microones: això és el que fa que els formatges siguin liquids

Un procés natural que pocs coneixen

Xevi Miró

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

El mètode japonès per organitzar la nevera que evitarà que malgastis aliments

El mètode japonès per organitzar la nevera que evitarà que malgastis aliments

Llençar menjar no només suposa una pèrdua econòmica, sinó també un impacte ambiental enorme

Jordi Prió

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el rejuvelac i per què els fermentistes no paren de parlar-ne

Què és el rejuvelac i per què els fermentistes no paren de parlar-ne

Promet millorar les digestions i ajudar-te a sentir-te més jove

María Coca

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

El tubercle que a Alemanya fan servir per fer licor i que a Espanya està prohibit cultivar

El tubercle que a Alemanya fan servir per fer licor i que a Espanya està prohibit cultivar

Aquest tubercle, amb aspecte irregular i gust delicat, és molt apreciat en països del centre d'Europa

Jordi Prió

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

El secret d'una àvia catalana per preparar les millors pilotes de brou del món

El secret d'una àvia catalana per preparar les millors pilotes de brou del món

Com aprendre de la dedicació i l'amor de les àvies catalanes a l'hora de preparar la sopa

Jordi Prió

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

Panettone o pandoro: en què es diferencien realment

Panettone o pandoro: en què es diferencien realment

Hi ha dos noms italians que sempre generen debat: panettone i pandoro

Jordi Prió

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

Per què el cava català no té res a veure amb el xampany o el prosecco

Per què el cava català no té res a veure amb el xampany o el prosecco

Coneixem les diferències entre aquestes tres begudes? Molts no sabrien dir-ne més de dues, el seu punt comú: les bombolles

Jordi Prió

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

La cerveseria artesana i independent que fa la millor birra de la Vall d’Aran

La cerveseria artesana i independent que fa la millor birra de la Vall d’Aran

Un projecte català que exporta cervesa a tot el Pirineu

Oriol Foix

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

Encasades: la recepta de les postres tradicionals barcelonines que va menjar Albert Einstein

Encasades: la recepta de les postres tradicionals barcelonines que va menjar Albert Einstein

Jordi Prió

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Una recepta que conquereix per igual nens, grans i tothom que gaudeix de receptes creatives

Jordi Prió

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

La base d'aquesta sopa tan peculiar neix del líquid que queda després de coure les mongetes seques

Jordi Prió

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Aquest petit gest de superstició té el seu origen a l'Antiga Roma i en el lliurament dels sous

Jordi Prió

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Un tresor que les nostres àvies preparaven en dies especials i que avui es gaudeix com un dolç gairebé de luxe familiar

Jordi Prió

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Aquesta fruita sorprèn fins i tot els qui creuen haver-ho provat tot

Jordi Prió

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Aprofita l'últim cap de setmana de festival

Oriol Foix

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de torrar sempre les espècies abans de cuinar: explicació científica

Per què hauries de torrar sempre les espècies abans de cuinar: explicació científica

En llocs com el Orient Mitjà o el Magrib el torrat de les espècies és un principi que es transmet entre generacions

Jordi Prió

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

La base d'aquesta recepta és tan simple que sorprèn i t'anima a fer-la a casa

Jordi Prió

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

Ni llimona ni vinagre: la fruita que serveix per a confitar a les cuines tropicals i gairebé ningú coneix

Ni llimona ni vinagre: la fruita que serveix per a confitar a les cuines tropicals i gairebé ningú coneix

Jordi Prió

Dijous, 11 de desembre de 2025 - 05:30

No només per a porcs: per a què s'usa la garrofa a la cuina

No només per a porcs: per a què s'usa la garrofa a la cuina

Xefs, pastissers i productors locals reivindiquen cada cop més el seu valor culinari

Jordi Prió

Dijous, 11 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
La Unesco declara la cuina italiana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Unesco declara la cuina italiana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

L'organització ha inclòs la gastronomia a la seva llista

Oriol Foix / EFE

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 13:24

L'arròs amb col i mongetes de la Tieta Pepins: la recepta catalana d'àvia que cal recuperar

L'arròs amb col i mongetes de la Tieta Pepins: la recepta catalana d'àvia que cal recuperar

Aquesta recepta et farà viatjar als menjars humils, càlids i plens d'enginy de les àvies

Jordi Prió

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 05:30

Com preparar sal daurada, el condiment poc conegut que ajuda contra la inflamació

Com preparar sal daurada, el condiment poc conegut que ajuda contra la inflamació

Ni rosa, ni escates, ni de l'Himàlaia, aquesta és la que més beneficis suma

María Coca

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 05:30

Com fer una pizza napolitana en un minut, segons un pizzer de Sabadell

Com fer una pizza napolitana en un minut, segons un pizzer de Sabadell

Sabor autèntic i resultat cruixent per fora i tendre per dins amb aquesta recepta

Jordi Prió

Dimecres, 10 de desembre de 2025 - 05:30

Què és la cansalada virada i per què els xefs catalans la defensen a mort

Què és la cansalada virada i per què els xefs catalans la defensen a mort

Aquest ingredient acompanya plats que conformen la identitat catalana

Jordi Prió

Dimarts, 9 de desembre de 2025 - 05:30

El peix que aquí és molt barat però que al Japó es considera una delícia

El peix que aquí és molt barat però que al Japó es considera una delícia

Al Japó es captura des de Hokkaidō fins a Kyūshū, i es classifiquen dues varietats principals

Jordi Prió

Dimarts, 9 de desembre de 2025 - 05:30

Prohibit el frànkfurt si ets del Barça: culers, aquest dimarts se serveix 'hansifarra'

Prohibit el frànkfurt si ets del Barça: culers, aquest dimarts se serveix 'hansifarra'

Aquest producte constitueix un punt de trobada entre la cultura gastronòmica del Barça i la del frànkfurt

Jordi Prió

Dilluns, 8 de desembre de 2025 - 05:30

Per què els gnocchi sempre se't desfan (i el truc que fan servir a Itàlia)

Per què els gnocchi sempre se't desfan (i el truc que fan servir a Itàlia)

Has de saber que l'elecció de la patata és absolutament decisiva per a uns bons gnocchi

Jordi Prió

Dilluns, 8 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com tallar làmines fines de verdura a l'estil Katsuramuki: el truc viral per fer-ho fàcil

Com tallar làmines fines de verdura a l'estil Katsuramuki: el truc viral per fer-ho fàcil

Aquest truc s'ha tornat viral perquè combina enginy, simplicitat i un respecte absolut per la tècnica

Jordi Prió

Diumenge, 7 de desembre de 2025 - 05:30

Jordi Roca revela la recepta de truita més fàcil del món: ideal per a ganduls

Jordi Roca revela la recepta de truita més fàcil del món: ideal per a ganduls

Aquesta truita senzilla de preparar és tot un luxe de xef amb estrella i tu també la pots fer a casa

Jordi Prió

Diumenge, 7 de desembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Per què hauries de guardar sempre les escorces del formatge parmesà

Les escorces de parmesà tenen un gran potencial, no t'atreveixis a llençar-les

Jordi Prió

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Així es preparen les 'pebreres farcides': el plat valencià amb arròs que es menja l'endemà

Tot i que cada poble l'adapta al seu estil, tots coincideixen que es tracta d'una elaboració que parla de cuina humil

Jordi Prió

Dissabte, 6 de desembre de 2025 - 05:30

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El restaurant Casa Tejada inicia una nova etapa sota la direcció de Romain Fornell

El xef francès presenta un projecte amb tocs italians

Oriol Foix

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 11:25

pastilla video
El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

El truc del cuiner per tallar ceba sense plorar: funciona de veritat

En aquest canal de Youtube ens mostren la tècnica infal·lible per no plorar tallant ceba

Jordi Prió

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Com substituir la mantega per oli en una recepta sense espatllar-ho tot

Tot i que sembli una substitució senzilla, la realitat és que la mantega i l'oli tenen composicions diferents

Jordi Prió

Divendres, 5 de desembre de 2025 - 05:30

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

El dolç de les Terres de l'Ebre que té origen medieval i et trasllada a la infància

Aquest dolç típic d'aquesta zona i altres del País Valencià i Catalunya ja es mencionava en un llibre del s. XV

Jordi Prió

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

La recepta de canelons que Jordi Cruz li prepara a la seva mare: "Són tan bons que em detindran"

El prestigiós xef Jordi Cruz ha volgut compartir al seu compte de Facebook la recepta que ell mateix prepara

Jordi Prió

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Aquesta és la raó per la qual els formatges d'Europa s'elaboren de maneres diferents

Aquesta és la raó per la qual els formatges d'Europa s'elaboren de maneres diferents

Europa és el territori formatger més prestigiós del món

Xevi Miró

Dijous, 4 de desembre de 2025 - 05:30

Aquest és l''or blanc' que millora les digestions i equilibra la microbiota

Aquest és l''or blanc' que millora les digestions i equilibra la microbiota

En època de grans àpats i excessos, tot el que ajudi a la digestió és benvingut

María Coca

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

Les raons més sorprenents per les quals es pot espatllar un pa de pessic: no et tornarà a passar

El cuiner Roberto Muñoz comparteix els 6 errors més comuns que cometem en fer pans de pessic i com evitar-los

Jordi Prió

Dimecres, 3 de desembre de 2025 - 05:30