Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
La millor tapa de Catalunya es fa a Castelldefels: "És un èxit i una satisfacció molt gran"

La millor tapa de Catalunya es fa a Castelldefels: "És un èxit i una satisfacció molt gran"

L'elabora el restaurant Casa Víctor

Oriol Foix

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 10:58

Hamburgueses casolanes sucoses: el secret perquè no quedin seques

Hamburgueses casolanes sucoses: el secret perquè no quedin seques

Cal seleccionar bé la carn i els condiments

Jordi Prió

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Un expert revela per què hi ha formatges de color taronja: el seu origen i significat

Un expert revela per què hi ha formatges de color taronja: el seu origen i significat

No s'han de jutjar abans d'hora pensant que són un producte massa industrial

Xevi Miró

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

Bolets a Catalunya: quins podem trobar al setembre als boscos i són comestibles?

Bolets a Catalunya: quins podem trobar al setembre als boscos i són comestibles?

Comença la temporada de bolets

Oriol Foix

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

Flam de xocolata sense forn: ràpid, fàcil i deliciós

Flam de xocolata sense forn: ràpid, fàcil i deliciós

No requereix més que uns quants ingredients bàsics i un parell d'estris

Jordi Prió

Dijous, 18 de setembre de 2025 - 05:30

Una concursant catalana d''OT 2025' al·lucina en veure com fan el pa amb tomàquet els seus companys

Una concursant catalana d''OT 2025' al·lucina en veure com fan el pa amb tomàquet els seus companys

Una escena que s'ha fet viral a les xarxes socials

Jordi Tubella

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 17:07

Un restaurant de Barcelona, entre els 10 més bonics de l'Estat segons els comensals

Un restaurant de Barcelona, entre els 10 més bonics de l'Estat segons els comensals

Es tracta d'un emblemàtic local del passeig de Gràcia

Oriol Foix

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 12:05

Com fer croquetes casolanes cremoses sense beixamel amb un truc infal·lible

Com fer croquetes casolanes cremoses sense beixamel amb un truc infal·lible

Amb aquest truc senzill aconseguiràs unes croquetes suaus, saboroses i amb una textura impecable

Jordi Prió

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

El truc japonès per fer un arròs perfecte que gairebé ningú no coneix

El truc japonès per fer un arròs perfecte que gairebé ningú no coneix

El més sorprenent és que no fa falta cap estri especial ni ingredients exòtics

Jordi Prió

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

El truc definitiu per esprémer una llimona sense que amarguegi

El truc definitiu per esprémer una llimona sense que amarguegi

Tres passos molt senzills amb un resultat increïble

Oriol Foix

Dimecres, 17 de setembre de 2025 - 05:30

Llences el menjar que et sobra a casa? La cuinera Ada Parellada t'explica com aprofitar-lo

Llences el menjar que et sobra a casa? La cuinera Ada Parellada t'explica com aprofitar-lo

Descobreix la campanya 'Aprofitem els aliments'

Oriol Foix

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 10:37

5 aliments salats que porten molt sucre i no ho sabies

5 aliments salats que porten molt sucre i no ho sabies

Alguns dels aliments en aquest grup et sorprendran i pot ser que formin part de la teva dieta habitual

Jordi Prió

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de posar una mica de sal en tallar la ceba (i no és pel sabor)

Per què hauries de posar una mica de sal en tallar la ceba (i no és pel sabor)

No parlem d'afegir-la al guisat o a l'amaniment, sinó d'una cosa diferent que et sorprendrà

Jordi Prió

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 05:30

Maria Nicolau explica quina és la millor manera de comprar enciam: "Hi ha problemes que són inventats"

Maria Nicolau explica quina és la millor manera de comprar enciam: "Hi ha problemes que són inventats"

La cuinera catalana resol un dubte comú

Oriol Foix

Dimarts, 16 de setembre de 2025 - 05:30

L'únic restaurant català finalista en el concurs de millors patates braves del món

L'únic restaurant català finalista en el concurs de millors patates braves del món

Les millors braves del món es decideixen a Palència

Jordi Tubella

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 11:56

Els xampinyons es renten? Això és el que diuen els experts

Els xampinyons es renten? Això és el que diuen els experts

Sembla que la societat està dividida entre els qui els renten i els qui no

Jordi Prió

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 05:30

La millor recepta que pots fer amb una ceba, segons el cuiner Arnau París de MasterChef

La millor recepta que pots fer amb una ceba, segons el cuiner Arnau París de MasterChef

Un ingredient humil que es converteix en una cosa espectacular

María Coca

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 05:30

Com conservar el pa fresc diversos dies sense que es posi dur

Com conservar el pa fresc diversos dies sense que es posi dur

Gaudir del bon pa és un plaer únic

Jordi Prió

Dilluns, 15 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un hummus cremós i ràpid sense tahina

Com fer un hummus cremós i ràpid sense tahina

Un sabor deliciós sense la famosa pasta de sèsam

Jordi Prió

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

L'error que tots cometem en coure pasta i que arruïna la recepta

L'error que tots cometem en coure pasta i que arruïna la recepta

Tingues en compte això si vols preparar un plat de pasta digne dels millors xefs

Jordi Prió

Diumenge, 14 de setembre de 2025 - 05:30

La recepta exprés de fideuada que pots preparar en menys de mitja hora

La recepta exprés de fideuada que pots preparar en menys de mitja hora

Quedaràs fenomenal amb els teus convidats

Jordi Prió

Dissabte, 13 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Pastís de galetes i xocolata sense forn: un clàssic que mai no falla

Pastís de galetes i xocolata sense forn: un clàssic que mai no falla

Es tracta d'unes postres ràpides, econòmiques, perfectes per als qui no s'avenen amb la rebosteria

Jordi Prió

Dissabte, 13 de setembre de 2025 - 05:30

Aquests eren els aliments que menjaven els mariners catalans medievals

Aquests eren els aliments que menjaven els mariners catalans medievals

La dieta a bord era molt monòtona i estava molt limitada

Marc Pons

Dissabte, 13 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com pelar alls sense embrutar-te les mans: el truc que utilitzen els xefs

Com pelar alls sense embrutar-te les mans: el truc que utilitzen els xefs

Evitar impregnar-te de la seva olor

Jordi Prió

Divendres, 12 de setembre de 2025 - 05:30

Gelat casolà de plàtan i xocolata: només dos ingredients i en 5 minuts

Gelat casolà de plàtan i xocolata: només dos ingredients i en 5 minuts

Unes postres perfectes per al setembre

Jordi Prió

Divendres, 12 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Així és l’experiència VIP del Gran Premi de Catalunya de MotoGP: 4 estrelles Michelin de luxe

Així és l’experiència VIP del Gran Premi de Catalunya de MotoGP: 4 estrelles Michelin de luxe

Oriol Balaguer i Jordi Roca, protagonistes

Bernat Aguilar

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 15:02

Sabies que els colors de les taules de tallar tenen un significat?

Sabies que els colors de les taules de tallar tenen un significat?

En una cuina professional tot té un perquè, fins i tot els tons dels estris

María Coca

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 05:30

El sorprenent ús de l'aigua amb gas a la cuina que no coneixies

El sorprenent ús de l'aigua amb gas a la cuina que no coneixies

El que semblava una simple beguda refrescant per acompanyar els menjars es transforma en una eina de cuina

Jordi Prió

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 05:30

El secret de les àvies per fer un sofregit perfecte en menys de 10 minuts

El secret de les àvies per fer un sofregit perfecte en menys de 10 minuts

Aconseguir un resultat intens i equilibrat pot portar molt més de deu minuts

Jordi Prió

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Com es fan els formatges vegetarians: el secret mediterrani que fa màgia

Com es fan els formatges vegetarians: el secret mediterrani que fa màgia

Hi ha un ingredient que permet fer formatges amb quall vegetal, del tot naturals i amb matisos únics

Xevi Miró

Dijous, 11 de setembre de 2025 - 05:30

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

El Festival de les Arts i la Cultura Festimariu arriba a la tercera edició amb més de 30 propostes

Se celebrarà del 12 al 14 de setembre

Oriol Foix

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 10:33

Com es diu l'arbre que fa els alvocats? El curiós nom que pocs coneixen

Com es diu l'arbre que fa els alvocats? El curiós nom que pocs coneixen

L'alvocat era consumit i conreat fa milers d'anys

Jordi Prió

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Josep Roca revela l'embotit típic de Catalunya que també tenen a Escòcia: "És el que mengen allà"

Un producte típic del Pirineu

Oriol Foix

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Com conservar els carabassons a casa perquè durin setmanes o mesos

Com conservar els carabassons a casa perquè durin setmanes o mesos

És un aliment amb tendència a espatllar-se ràpidament

Jordi Prió

Dimecres, 10 de setembre de 2025 - 05:30

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

Un restaurant ofereix 500 racions de llenties gratis a Barcelona: descobreix on i quan

La reobertura d'aquest establiment es transforma en un acte de generositat als veïns de la ciutat

Jordi Tubella

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 11:35

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Reobre la marisqueria més emblemàtica del Born: platets amb essència centenària

Barcelona recupera un clàssic que apuja la persiana després d’anys tancat

Jordi Tubella

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

La frase que cal deixar de dir en bars i restaurants: no la suporten més

La frase que cal deixar de dir en bars i restaurants: no la suporten més

Els empleats d'hostaleria demanen més empatia als clients

Jordi Prió

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

Com fer una ensaïmada a casa: dolça, salada o tradicional

Com fer una ensaïmada a casa: dolça, salada o tradicional

La seva elaboració és relativament senzilla, però exigeix paciència per a un millor resultat

Jordi Prió

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Tothom en parla: aquesta és la beguda més famosa del món actualment

Descobrim la seva recepta i en revelem el preu

Jordi Tubella

Dimarts, 9 de setembre de 2025 - 05:30

Funciona la regla dels 3 segons quan el menjar cau a terra?

Funciona la regla dels 3 segons quan el menjar cau a terra?

Una científica ensenya el que passa després d'un experiment per veure la contaminació bacteriana

Jordi Prió

Dilluns, 8 de setembre de 2025 - 05:30