Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

El secret de cuina d'un restaurant català per preparar els cargols més gustosos

Estem davant d'una preparació que combina tècnica, memòria culinària i una selecció de productes top

Jordi Prió

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Una peixatera catalana revela el truc perquè el rap quedi melós i cruixent alhora

Aquest truc en l'arrebossat farà que et quedi una recepta super cruixent i original

Jordi Prió

Dissabte, 22 de novembre de 2025 - 05:30

Romain Fornell celebra a Barcelona el reconeixement de la Legió d’Honor de la República Francesa

Romain Fornell celebra a Barcelona el reconeixement de la Legió d’Honor de la República Francesa

L'acte es va celebrar ahir al restaurant Azul Rooftop

Víctor Antich

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 11:49

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

Meritxell Falgueras: “Només un 20% de cellerers del món són dones"

La sommelier i comunicadora va presentar ahir el seu llibre a Barcelona

Oriol Foix

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 10:01

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Neix Forquilla Solidària, la campanya catalana d’esmorzars en benefici de la Marató de 3Cat

Oriol Foix

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

La recepta de carbonara reinterpretada només apta per a atrevits: amb formatge d'ovella i xoriço

La recepta de carbonara reinterpretada només apta per a atrevits: amb formatge d'ovella i xoriço

Jordi Prió

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

Cervesa sense alcohol que emborratxa sense donar ressaca: la beguda que hackeja el teu cervell

Cervesa sense alcohol que emborratxa sense donar ressaca: la beguda que hackeja el teu cervell

Jordi Prió

Divendres, 21 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Són bons aquests fongs al formatge? Descobreix quan te'l pots menjar i quan no

Són bons aquests fongs al formatge? Descobreix quan te'l pots menjar i quan no

Un element característic d'alguns formatges

Xevi Miró

Dijous, 20 de novembre de 2025 - 05:30

Una mandarina amb la pell verda ja és madura?

Una mandarina amb la pell verda ja és madura?

Existeix un procés anomenat de desverdament pel qual s'elimina aquest color verdós que perdura en algunes mandarines madures

Jordi Prió

Dijous, 20 de novembre de 2025 - 05:30

La doble màgia de la poma: com menjar-la contra el restrenyiment o contra la diarrea

La doble màgia de la poma: com menjar-la contra el restrenyiment o contra la diarrea

Una fruita humil que tots tenim a casa, però que amaga una doble funció tan curiosa com útil

Jordi Prió

Dijous, 20 de novembre de 2025 - 05:30

Què són els tomàquets umami?

Què són els tomàquets umami?

Quan proves aquesta varietat de tomàquets no podràs utilitzar-ne d'altres a les teves salses

Jordi Prió

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
La recepta catalana centenària que només guarden les nostres àvies: delícia

La recepta catalana centenària que només guarden les nostres àvies: delícia

Una d'aquelles receptes centenàries que encara avui emocionen i que mai passaran de moda

Jordi Prió

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Per què cal rentar l'amanida que ve envasada?

Per què cal rentar l'amanida que ve envasada?

Un gest que pot ser vital per a embarassades o immunodeprimits

María Coca

Dimecres, 19 de novembre de 2025 - 05:30

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Un formatge català, proclamat com el millor del món als World Cheese Awards

Es tracta d'un formatge del Moianès

Oriol Foix

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 11:30

La deliciosa i carnosa fruita que s'amaga sota un fruit sec: molt desconeguda

La deliciosa i carnosa fruita que s'amaga sota un fruit sec: molt desconeguda

La seva fragilitat i poc temps de conservació fan que sigui gairebé impossible trobar-la als supermercats

Jordi Prió

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Plats especials als millors italians de Barcelona: no et perdis aquestes propostes úniques

Torna 'Italia con Gusto'

Oriol Foix

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Una carnissera catalana revela la manera més deliciosa de preparar la llaminera

Una carnissera catalana revela la manera més deliciosa de preparar la llaminera

Gustosa, fàcil i amb una presentació excel·lent, pots variar el farcit d'aquesta carn al teu gust

Jordi Prió

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

El mètode tradicional per fer formatge natural a casa: només necessites dos ingredients

Un pastor explica com fer-ho

Oriol Foix

Dimarts, 18 de novembre de 2025 - 05:30

Quina quantitat de carn cal comprar per persona

Quina quantitat de carn cal comprar per persona

Anar a la carnisseria s'ha convertit en un hàbit cada cop menys freqüent entre els joves

Jordi Prió

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Cafè amb sal: per què algunes cultures s'atreveixen amb aquesta barreja

Cafè amb sal: per què algunes cultures s'atreveixen amb aquesta barreja

Aquesta cultura ancestral, segons molts experts, millora el sabor del cafè

Jordi Prió

Dilluns, 17 de novembre de 2025 - 05:30

Aquest és el curiós origen del cigaló i la diferència amb el 'cremaet'

Aquest és el curiós origen del cigaló i la diferència amb el 'cremaet'

T'expliquem en quin moment el cigaló i el "cremaet" van començar a distingir-se l'un de l'altre

Jordi Prió

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

Què és la beguda hidromel i com es prepara

Què és la beguda hidromel i com es prepara

Els pobles antics fermentaven mel, aigua i llevats naturals per crear una hidromel daurada i dolça

Jordi Prió

Diumenge, 16 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Sopa torrada amb pilotetes: la recepta revelada per una àvia del Lluçanès

Sopa torrada amb pilotetes: la recepta revelada per una àvia del Lluçanès

Aquesta àvia del grup conegut com a gastrosàvies ens mostra la seva recepta personal de sopa amb pilotetes

Jordi Prió

Dissabte, 15 de novembre de 2025 - 05:30

Per què hauries de mullar el got abans de servir-te una cervesa

Per què hauries de mullar el got abans de servir-te una cervesa

Hi ha un gest que molts obliden i que pot marcar la diferència entre una cervesa perfecta i una que perd tota la seva màgia

Jordi Prió

Dissabte, 15 de novembre de 2025 - 05:30

Els aliments que has de comprar al novembre per estalviar per Nadal

Els aliments que has de comprar al novembre per estalviar per Nadal

En les festes de Nadal molts dels preus es disparen; compra aquest mes i evita despeses innecessàries

Jordi Prió

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

Pastís de xocolata sense farina dels germans Torres: la recepta al descobert

Pastís de xocolata sense farina dels germans Torres: la recepta al descobert

Els germans Torres detallen una recepta que combina la tradició pastissera amb un toc contemporani

Jordi Prió

Divendres, 14 de novembre de 2025 - 05:30

Com saber si una patata és bona per fregir: el truc definitiu

Com saber si una patata és bona per fregir: el truc definitiu

Aquest truc tan senzill et donarà la clau de si les teves patates són les ideals per fregir o no

Jordi Prió

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

Així és el sofregit sense greix que prepara Marc Ribas

El cuiner explica la tècnica que fan servir al seu restaurant

Oriol Foix

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Una àvia descobreix la seva recepta de la girella, l'embotit català més singular

Una àvia descobreix la seva recepta de la girella, l'embotit català més singular

La girella és un símbol de l'aprofitament, del respecte pels animals i de la saviesa popular

Jordi Prió

Dijous, 13 de novembre de 2025 - 05:30

Nandu Jubany signa en exclusiva els canelons d’Ametller Origen i presenta diverses novetats per Nadal

Nandu Jubany signa en exclusiva els canelons d’Ametller Origen i presenta diverses novetats per Nadal

Els canelons exclusius de Nandu Jubany s’incorporen a la gamma de productes icònics del xef amb Ametller Origen

La Gourmeteria

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 12:30

Nandu Jubany revela la recepta que el fa més feliç: "Me la preparava la tieta Mercè"

Nandu Jubany revela la recepta que el fa més feliç: "Me la preparava la tieta Mercè"

El clàssic bacallà a la catalana i l'inconfusible bacallà a la llauna, dos pilars de la gastronomia catalana

Jordi Prió

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

La regla 3/4/3 per triar el millor iogurt: una nutricionista revela el truc

La regla 3/4/3 per triar el millor iogurt: una nutricionista revela el truc

És molt més senzill del que penses

María Coca

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

El tall de carn secret més melós de la "cansalada del coll", segons un carnisser

El tall de carn secret més melós de la "cansalada del coll", segons un carnisser

Aquest tros de carn, també conegut com a papada, té nombroses possibilitats a la cuina

Jordi Prió

Dimecres, 12 de novembre de 2025 - 05:30

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

El paper de la dona a la gastronomia catalana: les veus que demostren que el talent no té gènere

L'ACGN dona veu a quatre dones clau

Oriol Foix

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 13:06

Una cuinera catalana revela la seva recepta de dònuts de carbassa: tendres i exquisits

Una cuinera catalana revela la seva recepta de dònuts de carbassa: tendres i exquisits

Aquesta creadora de contingut ens ensenya com fer aquesta recepta de dònuts de carbassa casolans sense complicacions

Jordi Prió

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 05:30

El restaurant de dues estrelles Michelin més mal valorat: no és apte per a tothom

El restaurant de dues estrelles Michelin més mal valorat: no és apte per a tothom

Sembla que aquest restaurant no és per a tots els paladars i a la vista està en els comentaris que deixen els seus clients

Jordi Prió

Dimarts, 11 de novembre de 2025 - 05:30

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

Els canelons, escollits com a Plat Favorit dels Catalans de cuina tradicional

El plat s'ha imposat a la resta de candidats d'enguany

Oriol Foix

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 19:45

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Barcelona reuneix les grans veus de la ciència i la gastronomia al Science & Cooking World Congress

Un congrés de rellevància internacional

Oriol Foix

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

Una fruitera catalana deixa les coses clares: "De petita em feia vergonya..."

Una fruitera catalana deixa les coses clares: "De petita em feia vergonya..."

En les seves paraules hi ha un missatge que va molt més enllà de la professió que practica

Jordi Prió

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30

El truc per identificar un restaurant de 'guiris', segons l'exdirector de la Guia Michelin

El truc per identificar un restaurant de 'guiris', segons l'exdirector de la Guia Michelin

Hi ha un tipus de restaurant que tots hem trepitjat alguna vegada sense voler: els anomenats “restaurants de guiris”

Jordi Prió

Dilluns, 10 de novembre de 2025 - 05:30