Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

Senzilla i un resultat final que deixa moltes ganes de repetir

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Aquest característic sabor va poder tenir un origen molt peculiar que pocs coneixen

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Una sorpresa desagradable en mirar pel microscopi

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

Un problema habitual a la cuina

Oriol Foix

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Encara que la teva cuina sembli neta, en realitat pot estar habitada per nombrosos microorganismes

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

És crucial en el resultat final de la pizza

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Catalunya ha estat proveïdora oficial de vi del Vaticà

Oriol Foix

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Aquest carnisser famós a Tiktok ofereix alternatives de qualitat sense disparar la despesa

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

Un arròs amb moltíssim sabor i una textura perfecta

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un farmacèutic alerta d'un perill molt comú en les cuines de les cases

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Oriol Foix

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Talls uniformes, amb sabor i ideals per a la cocció

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Peixos criats en macrogranges sense massa controls

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

Una prohibició que s'estén a hotels i taxis

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
El preu dels formatges artesans: la resposta viral d'un expert que no deixa dubtes

El preu dels formatges artesans: la resposta viral d'un expert que no deixa dubtes

Apostar pels formatges artesans és defensar el territori, la gent i l'entorn rural

Xevi Miró

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Aquests coixins de patata poden servir-se com a guarnició o fins i tot com a base per a altres ingredients

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Una nutricionista ens revela algunes dades sobre l'ou que molts desconeixem

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

El seu boníssim arròs es troba a un preu per a totes les butxaques

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Una recepta molt antiga en la qual ha variat, precisament, allò que la diferencia de la resta

María Coca

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Hi ha molts factors que afecten la quantitat de cafeïna que conté una tassa de cafè

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Un autor anònim i una influència immensa

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

No és una invenció nova, però sí que ha guanyat protagonisme en xarxes socials

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Aquesta pregunta ha generat debat en cuines de tot el món i aquí tenim el punt de vista científic

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Una pell cruixent que farà les delícies dels més exigents i que sorprendrà en no ser un peix tan conegut

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Els restaurants més emblemàtics de Barcelona: la guia definitiva amb tots els establiments

Els restaurants més emblemàtics de Barcelona: la guia definitiva amb tots els establiments

Una guia gastronòmica deliciosa per Sant Jordi

Jordi Tubella

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 15:53

Com convertir una fulla en un cristall comestible: el truc d'estrella Michelin més fàcil del món

Com convertir una fulla en un cristall comestible: el truc d'estrella Michelin més fàcil del món

Una idea simple, creativa i elegant que demostra que la màgia a la cuina no sempre necessita ingredients exòtics

Jordi Prió

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Una xef italiana avisa: "Mai de la vida no escalfis la salsa pesto: això és el que passa"

Una xef italiana avisa: "Mai de la vida no escalfis la salsa pesto: això és el que passa"

Aquesta xef italiana ens adverteix dels processos que es produeixen quan escalfem la salsa pesto

Jordi Prió

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Saps per què a les ostres se les enterra en ciment?

Saps per què a les ostres se les enterra en ciment?

Contrari al que molta gent creu, les ostres no creixen de forma autònoma i lliure dins de l'aigua

Jordi Prió

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Ho estàs llençant: les corbines amaguen un tresor que els joiers i els supersticiosos desitgen tenir

Ho estàs llençant: les corbines amaguen un tresor que els joiers i els supersticiosos desitgen tenir

Aquest peix conté un tresor secret que molts no coneixen i que acaben llençant a les escombraries

Jordi Prió

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

A simple vista pot semblar que n'hi ha prou amb passar-la per aigua calenta i una mica de sabó després de cada ús

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Avui dia es pot trobar a molts cafès tradicionals del Vietnam, però aquí és més difícil

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més de pressa del que penses

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més de pressa del que penses

Un estudi recent revela que certs aliments poden estar potenciant el teu envelliment

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

María Coca

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

És un mètode molt senzill que l'únic que requereix és esperar perquè el procés segueixi el seu curs

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Mor Montse Guillén, la restauradora que va portar el pa amb tomàquet a Nova York

Mor Montse Guillén, la restauradora que va portar el pa amb tomàquet a Nova York

Cuinera, empresària i pionera de la gastronomia catalana, va obrir el restaurant 'El Internacional' a Tribeca

Ketty Calatayud

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 12:06

Pablo Ojeda, nutricionista: "Aquest és l'edulcorant natural que has de triar"

Pablo Ojeda, nutricionista: "Aquest és l'edulcorant natural que has de triar"

Aquest aminoàcid també protegeix la pell gràcies al seu paper en la síntesi de col·lagen

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Així pots preparar un licor tradicional català amb fulles d'olivera: increïble

Així pots preparar un licor tradicional català amb fulles d'olivera: increïble

Aquest tipus de preparació forma part d'aquestes joies oblidades del receptari popular català

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

La millor idea per recuperar el bon estat d'una pastanaga que ja està remollida

La millor idea per recuperar el bon estat d'una pastanaga que ja està remollida

Aquesta creadora de contingut et dona la clau de com tornar les pastanagues toves al seu estat cruixent

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Cuinar com la teva àvia podria ser pitjor per a la teva salut del que imagines, segons aquest estudi

Cuinar com la teva àvia podria ser pitjor per a la teva salut del que imagines, segons aquest estudi

Per molt que els seus plats fossin boníssims, no sempre eren els més nutritius

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30