Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Què fer amb tot el pa dur dels àpats de Nadal: idees d'aprofitament

Què fer amb tot el pa dur dels àpats de Nadal: idees d'aprofitament

Durant generacions, el pa sec ha estat la base de moltes receptes nascudes precisament de la necessitat

Jordi Prió

Divendres, 26 de desembre de 2025 - 05:30

Com conservar el pernil ibèric a casa perquè no s'assequi

Com conservar el pernil ibèric a casa perquè no s'assequi

Tenir pernil implica tècniques correctes per conservar-lo i que no s'assequi, te n'oferim algunes

Jordi Prió

Divendres, 26 de desembre de 2025 - 05:30

Què es menja per Nadal a la resta del món: 10 plats que sorprenen

Què es menja per Nadal a la resta del món: 10 plats que sorprenen

La gastronomia nadalenca internacional és un autèntic viatge cultural on cada plat amaga una història

Jordi Prió

Dijous, 25 de desembre de 2025 - 05:30

La patata d'aire: el curiós fruit que té gust de cogombre, patata i pera

La patata d'aire: el curiós fruit que té gust de cogombre, patata i pera

La planta creix com una enfiladissa vigorosa, capaç de grimpar diversos metres si troba suport

Jordi Prió

Dijous, 25 de desembre de 2025 - 05:30

L’ordre dels coberts i la vaixella que farà lluir la teva taula de Nadal com mai

L’ordre dels coberts i la vaixella que farà lluir la teva taula de Nadal com mai

Preparar la taula pot ser un repte per a algunes persones, o una cosa divertida per als més petits

Jordi Prió

Dimecres, 24 de desembre de 2025 - 05:30

La història de l'escudella i carn d'olla: el primer plat documentat de Nadal a Catalunya

La història de l'escudella i carn d'olla: el primer plat documentat de Nadal a Catalunya

La base de l'escudella és un brou elaborat a partir de carns, llegums i verdures

Jordi Prió

Dimecres, 24 de desembre de 2025 - 05:30

Les 7 pitjors coses que et poden posar en un sopar de Nadal

Les 7 pitjors coses que et poden posar en un sopar de Nadal

No totes les eleccions culinàries encaixen en aquests sopars de Nadal

Jordi Prió

Dimecres, 24 de desembre de 2025 - 05:30

Així es prepara el trinxat de carn d'olla: la forma més exquisida de reaprofitar el menjar de Nadal

Així es prepara el trinxat de carn d'olla: la forma més exquisida de reaprofitar el menjar de Nadal

Aquesta recepta a Catalunya és molt més que un plat, és un autèntic ritual familiar

Jordi Prió

Dimecres, 24 de desembre de 2025 - 05:30

Com conservar les patates perquè durin molt de temps, segons Jordi Cruz

Com conservar les patates perquè durin molt de temps, segons Jordi Cruz

Un dels errors més habituals és deixar les patates en un lloc càlid i amb molta llum

Jordi Prió

Dimarts, 23 de desembre de 2025 - 05:30

Quins són els plats més típics per celebrar Sant Esteve?

Quins són els plats més típics per celebrar Sant Esteve?

A Sant Esteve es ret homenatge a aquest sant que forma part de la tradició cristiana però, què es menja?

Jordi Prió

Dimarts, 23 de desembre de 2025 - 05:30

Què es menja la nit i el dia de Nadal a Catalunya en comparació amb la resta d'Espanya

Què es menja la nit i el dia de Nadal a Catalunya en comparació amb la resta d'Espanya

Tot i que hi ha plats típics de qualsevol zona, Catalunya té un guió culinari propi

Jordi Prió

Dimarts, 23 de desembre de 2025 - 05:30

Com muntar la taula de formatges perfecta per a un sopar de Nadal

Com muntar la taula de formatges perfecta per a un sopar de Nadal

Un element que mai falla i que sol convertir-se en el centre de totes les mirades: una bona taula de formatges

Jordi Prió

Dilluns, 22 de desembre de 2025 - 05:30

Per què el 'fish and chips' britànic va ser clau en la Segona Guerra Mundial

Per què el 'fish and chips' britànic va ser clau en la Segona Guerra Mundial

Aquest plat tradicional es va convertir durant la Segona Guerra Mundial en una estratègia per mantenir la moral alta

Jordi Prió

Dilluns, 22 de desembre de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de menjar gambes: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de menjar gambes: aquí en tens la raó

Tot i que les gambes estan de moda al Nadal, hauríem de deixar de consumir-les

Oriol Foix

Dilluns, 22 de desembre de 2025 - 05:30

Les 7 galetes de Nadal per degustar les delícies dolces més populars d'arreu del món

Les 7 galetes de Nadal per degustar les delícies dolces més populars d'arreu del món

Amb múltiples variants i ingredients però amb el denominador comú de la dolçor, el Nadal i les galetes van sempre de la mà

La Gourmeteria / Anna Tomàs

Diumenge, 21 de desembre de 2025 - 05:30

Barbeta, llavis, nas: el truc de xef per controlar el punt de cocció de la carn

Barbeta, llavis, nas: el truc de xef per controlar el punt de cocció de la carn

Aquest truc del xef Luciano Mazzetti et deixarà sense paraules, no el podràs deixar de fer servir

Jordi Prió

Diumenge, 21 de desembre de 2025 - 05:30

Des de quan mengem torró per Nadal?

Des de quan mengem torró per Nadal?

Quan ens posem un tros de torró a la boca, no sabem quan ni com va arribar aquell producte a les nostres taules

Marc Pons

Diumenge, 21 de desembre de 2025 - 05:30

El flam salat que es posa al brou de Nadal: delicatessen inesperada

El flam salat que es posa al brou de Nadal: delicatessen inesperada

Aquest flam salat no té res a veure amb les postres que tots ens imaginem

Jordi Prió

Diumenge, 21 de desembre de 2025 - 05:30

Els 7 productes nadalencs que han de ser a la teva taula aquestes festes

Els 7 productes nadalencs que han de ser a la teva taula aquestes festes

Productes tant dolços com salats són autèntics clàssics del Nadal que està per arribar

Jordi Prió

Dissabte, 20 de desembre de 2025 - 05:30

Com es prepara el vi calent especiat que és tan popular als mercats de Nadal?

Com es prepara el vi calent especiat que és tan popular als mercats de Nadal?

L'anomenat vi calent especiat no és altra cosa que vi negre suaument escalfat juntament amb sucre o mel

Jordi Prió

Dissabte, 20 de desembre de 2025 - 05:30

Quant menjar cal preparar per Nadal segons els comensals: la guia definitiva

Quant menjar cal preparar per Nadal segons els comensals: la guia definitiva

Us donem algunes claus per calcular les quantitats aquest Nadal i que no hàgiu de menjar sobres durant dies

Jordi Prió

Dissabte, 20 de desembre de 2025 - 05:30

Els tasts d’oficis d’alimentació com a eina de formació vivencial a la Fundació Planes Corts

Els tasts d’oficis d’alimentació com a eina de formació vivencial a la Fundació Planes Corts

Una proposta educativa que connecta aprenentatge pràctic, territori i descoberta professional durant el 2025

La Gourmeteria

Divendres, 19 de desembre de 2025 - 12:30

Com coure gambes i llagostins perquè quedin perfectes per Nadal

Com coure gambes i llagostins perquè quedin perfectes per Nadal

Optar per marisc cru en lloc de ja cuit suposa una diferència notable en el preu

Jordi Prió

Divendres, 19 de desembre de 2025 - 05:30

Ensaladilla russa amb marisc: el plat fred perfecte per organitzar Nadal

Ensaladilla russa amb marisc: el plat fred perfecte per organitzar Nadal

Amb aquesta opció reversada de l'ensaladilla agradaràs qualsevol comensal aquestes festes

Jordi Prió

Divendres, 19 de desembre de 2025 - 05:30

Polvorons i mantecados: les diferències que gairebé ningú sabria explicar

Polvorons i mantecados: les diferències que gairebé ningú sabria explicar

Ambdues postres se solen confondre i no és tan fàcil determinar les diferències entre elles

Jordi Prió

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Ni fondue ni microones: això és el que fa que els formatges siguin líquids

Ni fondue ni microones: això és el que fa que els formatges siguin líquids

Un procés natural que pocs coneixen

Xevi Miró

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

El mètode japonès per organitzar la nevera que evitarà que malgastis aliments

El mètode japonès per organitzar la nevera que evitarà que malgastis aliments

Llençar menjar no només suposa una pèrdua econòmica, sinó també un impacte ambiental enorme

Jordi Prió

Dijous, 18 de desembre de 2025 - 05:30

El secret d'una àvia catalana per preparar les millors pilotes de brou del món

El secret d'una àvia catalana per preparar les millors pilotes de brou del món

Com aprendre de la dedicació i l'amor de les àvies catalanes a l'hora de preparar la sopa

Jordi Prió

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el rejuvelac i per què els fermentistes no paren de parlar-ne

Què és el rejuvelac i per què els fermentistes no paren de parlar-ne

Promet millorar les digestions i ajudar-te a sentir-te més jove

María Coca

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

El tubercle que a Alemanya fan servir per fer licor i que a Espanya està prohibit cultivar

El tubercle que a Alemanya fan servir per fer licor i que a Espanya està prohibit cultivar

Aquest tubercle, amb aspecte irregular i gust delicat, és molt apreciat en països del centre d'Europa

Jordi Prió

Dimecres, 17 de desembre de 2025 - 05:30

La cerveseria artesana i independent que fa la millor birra de la Vall d’Aran

La cerveseria artesana i independent que fa la millor birra de la Vall d’Aran

Un projecte català que exporta cervesa a tot el Pirineu

Oriol Foix

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

Panettone o pandoro: en què es diferencien realment

Panettone o pandoro: en què es diferencien realment

Hi ha dos noms italians que sempre generen debat: panettone i pandoro

Jordi Prió

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

Per què el cava català no té res a veure amb el xampany o el prosecco

Per què el cava català no té res a veure amb el xampany o el prosecco

Coneixem les diferències entre aquestes tres begudes? Molts no sabrien dir-ne més de dues, el seu punt comú: les bombolles

Jordi Prió

Dimarts, 16 de desembre de 2025 - 05:30

Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Pizza estil canapè: la recepta inesperada de Nadal per conquerir grans i petits

Una recepta que conquereix per igual nens, grans i tothom que gaudeix de receptes creatives

Jordi Prió

Dilluns, 15 de desembre de 2025 - 05:30

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Per què diuen que porta mala sort passar la sal de mà en mà a taula

Aquest petit gest de superstició té el seu origen a l'Antiga Roma i en el lliurament dels sous

Jordi Prió

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

Sopa del suc de les mongetes seques: la recepta antiga catalana que pocs coneixen

La base d'aquesta sopa tan peculiar neix del líquid que queda després de coure les mongetes seques

Jordi Prió

Diumenge, 14 de desembre de 2025 - 05:30

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Què és el tomàquet d'arbre: la deliciosa fruita que sorprèn amb un sabor entre cítric i tropical

Aquesta fruita sorprèn fins i tot els qui creuen haver-ho provat tot

Jordi Prió

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Semblen bunyols però no ho són: el deliciós dolç que preparaven les nostres àvies amb figues

Un tresor que les nostres àvies preparaven en dies especials i que avui es gaudeix com un dolç gairebé de luxe familiar

Jordi Prió

Dissabte, 13 de desembre de 2025 - 05:30

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Torna el festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran amb els millors plats de Catalunya

Aprofita l'últim cap de setmana de festival

Oriol Foix

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

Pa de pessic de llet merengada: l'esmorzar més deliciós, aromàtic i suculent

La base d'aquesta recepta és tan simple que sorprèn i t'anima a fer-la a casa

Jordi Prió

Divendres, 12 de desembre de 2025 - 05:30