Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Què significa que les persones ajudin els cambrers a recollir la taula, segons la psicologia

Què significa que les persones ajudin els cambrers a recollir la taula, segons la psicologia

Un gest tan quotidià i "insignificant" pot ajudar a descobrir molt de la teva personalitat

Jordi Prió

Dissabte, 8 de novembre de 2025 - 05:30

Els trucs de les pastisseries perquè no et puguis resistir a comprar

Els trucs de les pastisseries perquè no et puguis resistir a comprar

Trucs de pastisseries que potser no coneixes, però que et poden induir a comprar

Jordi Prió

Dissabte, 8 de novembre de 2025 - 05:30

Des de quan suquem i amanim amb oli d’oliva arbequina?

Des de quan suquem i amanim amb oli d’oliva arbequina?

Hi ha un debat obert sobre l’origen i l’arribada de l’arbequina; però sabem que es comercialitza des de fa uns dos segles

Marc Pons

Dissabte, 8 de novembre de 2025 - 05:30

3 coses que és legal que et facin en un restaurant (encara que creguis que no)

3 coses que és legal que et facin en un restaurant (encara que creguis que no)

Hi ha algunes pràctiques que, tot i que puguin semblar injustes o fins i tot discriminatòries, són perfectament legals

Jordi Prió

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

La manera més genial de servir la soja a taula

La manera més genial de servir la soja a taula

Al·lucinaràs amb aquesta forma tan sofisticada de preparar i servir la soja

Jordi Prió

Divendres, 7 de novembre de 2025 - 05:30

Descobreix la tupina, el secret antic de la cuina d'aprofitament catalana

Descobreix la tupina, el secret antic de la cuina d'aprofitament catalana

Redescobrir la tupina és reconnectar amb una part de la identitat gastronòmica catalana

Jordi Prió

Dijous, 6 de novembre de 2025 - 05:30

pastilla video
Què són els ferments làctics? Així es transforma la llet en formatge

Què són els ferments làctics? Així es transforma la llet en formatge

Un component clau a l'hora de fer formatges

Xevi Miró

Dijous, 6 de novembre de 2025 - 05:30

El truc que els més intel·ligents fan servir per estalviar en comprar salmó

El truc que els més intel·ligents fan servir per estalviar en comprar salmó

El salmó és un peix del qual es poden aprofitar totes les seves parts per a elaboracions boníssimes

Jordi Prió

Dijous, 6 de novembre de 2025 - 05:30

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Els xefs de La Cort del Mos guanyen el premi a Millors Cuiners del Gastronomic Forum Barcelona 2025

Oriol Foix

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 13:16

Conserva de raïm de pastor: el secret de les àvies per realçar el gust dels plats

Conserva de raïm de pastor: el secret de les àvies per realçar el gust dels plats

Una preparació tan curiosa com deliciosa que s'utilitzava per realçar el gust dels plats amb un toc salat i amarg

Jordi Prió

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre de la nou moscada?

Com es diu l'arbre de la nou moscada?

La nou moscada és molt curiosa perquè no és una nou en realitat, sinó la llavor d'un fruit recobert d'una capa vermellosa

Jordi Prió

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 05:30

Schiacciata de moniato: la recepta més deliciosa per aprofitar aquest fruit de tardor

Schiacciata de moniato: la recepta més deliciosa per aprofitar aquest fruit de tardor

Pocs ingredients i mínim esforç per a un plat deliciós

María Coca

Dimecres, 5 de novembre de 2025 - 05:30

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Aquests són els millors restaurants de Catalunya segons una nova guia de cuina catalana

Avui s'ha presentat la Guia Augusta

Oriol Foix

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 15:12

José Andrés revela la seva recepta de musclos més fàcil i deliciosa: "Es mengen com crispetes..."

José Andrés revela la seva recepta de musclos més fàcil i deliciosa: "Es mengen com crispetes..."

El xef José Andrés compara la preparació dels musclos amb la de les crispetes de blat de moro

Jordi Prió

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 05:30

Com conservar les figues durant molt més temps: truc secret i enginyós

Com conservar les figues durant molt més temps: truc secret i enginyós

Tots els amants d'aquesta fruita saben que la seva gran debilitat és la seva escassa durada

Jordi Prió

Dimarts, 4 de novembre de 2025 - 05:30

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Què és la Nova Cuina Catalana? Ferran Adrià ho explica al Gastronomic Forum Barcelona 2025

Oriol Foix

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 18:42

Com plantar all vermell i aconseguir caps grans i saborosos pas a pas

Com plantar all vermell i aconseguir caps grans i saborosos pas a pas

És el moment perfecte per plantar all vermell i garantir caps grans, aromàtics i plens de sabor

Jordi Prió

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 05:30

Què tenen a veure les llavors de l'arbre del garrofer amb l'or de 24 quirats?

Què tenen a veure les llavors de l'arbre del garrofer amb l'or de 24 quirats?

Sabies d'on ve la mesura de l'or en quirats? Aquest serà el teu pròxim tema de conversa en qualsevol sobretaula

Jordi Prió

Dilluns, 3 de novembre de 2025 - 05:30

Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

Es ven com a bacallà, però no ho és: com pots diferenciar-lo

El bacallà s'ha convertit en un producte estrella de la cuina tradicional pel seu sabor únic

Jordi Prió

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla s'atreveix amb la coca de llardons catalana: "Molt fàcil i boníssima"

Paz Padilla prepara aquesta recepta catalana tradicional amb l'ajuda de la seva amiga Montse

Jordi Prió

Diumenge, 2 de novembre de 2025 - 05:30

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

La combinació d'ingredients de Badalona i Riudoms que triomfa: recepta revelada

Aquesta recepta és la unió perfecta entre la tradició tarragonina i l'ànima del litoral barcelonès

Jordi Prió

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

El formatge provoca addicció? El que diuen els científics sobre la casomorfina

No es tracta d'una exageració dels amants del formatge, sinó d'una conclusió a què va arribar un estudi

Jordi Prió

Dissabte, 1 de novembre de 2025 - 05:30

Tanca el restaurant Teatro Kitchen Bar i Barcelona perd una altra estrella Michelin

Tanca el restaurant Teatro Kitchen Bar i Barcelona perd una altra estrella Michelin

El Teatro Kitchen Bar va aconseguir l'estrella Michelin sota la direcció del xef Oliver Peña

Guillem Barrera

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 19:12

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

Com fer salmorra de peix per conservar-lo

La base de la salmorra és simple: aigua i sal. Però la seva màgia rau en les proporcions

Jordi Prió

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Sabies que les carxofes es poden menjar en escabetx?

Aquesta és una d'aquelles elaboracions que són encara més bones d'un dia per l'altre

Jordi Prió

Divendres, 31 d'octubre de 2025 - 05:30

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

La crema dolça catalana d'origen medieval que pocs coneixen: deliciosa

Existeixen dues còpies manuscrites originals d'aquesta recepta, una a València i l'altra a Barcelona

Jordi Prió

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

Les ressenyes dels restaurants a Google han canviat: què és el que ja no podràs fer

Les ressenyes dels restaurants a Google han canviat: què és el que ja no podràs fer

Un lloc nou, hora de dinar, moltes ganes de trobar un lloc de deu i poques de perdre el temps

María Coca

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

pastilla video
Hi ha formatges a tot el món? Descobreix com són els d'altres països

Hi ha formatges a tot el món? Descobreix com són els d'altres països

Coneixies aquests formatges?

Xevi Miró

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

3 receptes amb magrana que no t'esperes: la tardor als teus plats

Les seves llavors cruixents i el seu sabor equilibrat entre el dolç i l'àcid la converteixen en un ingredient versàtil

Jordi Prió

Dijous, 30 d'octubre de 2025 - 05:30

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Com fer un pastís de carbassa per a Halloween terriblement deliciós

Aquesta recepta pot ser considerada tant d'aprofitament com per sorprendre en aquesta data destacada

Jordi Prió

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Una àvia catalana de les Garrigues revela la seva recepta d'orelletes: fàcil i deliciosa

Els seus ingredients no poden ser més senzills: farina, ous, aigua i un toc d'anís o canyella

Jordi Prió

Dimecres, 29 d'octubre de 2025 - 05:30

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

El millor pa de Catalunya del 2025 es fa en aquesta fleca de Barcelona

Emili Feliu, del Forn Sant Josep de Barcelona, ha guanyat el Pa d'Or

Oriol Foix

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 11:10

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Ous a la pizzaiola: la deliciosa recepta per salvar un sopar que no podràs parar de menjar

Un plat humil de la gastronomia italiana que potser encara no coneixies

Jordi Prió

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

Com improvisar un motlle amb paper d'alumini en un minut

La pròxima vegada que cuinis i descobreixis que no tens motlle, recorda aquest truc

Jordi Prió

Dimarts, 28 d'octubre de 2025 - 05:30

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Dos restaurants catalans se situen al top cinc dels més exclusius del món

Es tracta de Disfrutar i El Celler de Can Roca

Oriol Foix / Europa Press

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 14:48

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

Arrenca el Gastronomic Forum Barcelona més gran de la història

El saló superarà enguany les 400 empreses expositores

Oriol Foix

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 13:02

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Víctor Sanchego, tallador professional de pernils: "No se t'acudeixi mai fer això"

Una advertència clara per a tots els amants d'aquest aliment

Jordi Prió

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

El xuixo de Girona al descobert: una cuinera en revela la recepta

Aquesta és la recepta senzilla per preparar aquest dolç tan emblemàtic

Jordi Prió

Dilluns, 27 d'octubre de 2025 - 05:30

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

És època de pa de pobres: com preparar-lo amb aquest ingredient típic de tardor

Se'n diu pa de pobres perquè es feia en èpoques de guerra o d'escassetat alimentària

Jordi Prió

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

El truc del vinagre a la paella per fregir ous: per què funciona

A França i en altres zones d'Europa es coneix aquest truc de l'ou ferrat des de fa dècades

Jordi Prió

Diumenge, 26 d'octubre de 2025 - 05:30