Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Tast a la Rambla 2025: nova edició primaveral a la plaça més important de Barcelona

Tast a la Rambla 2025: nova edició primaveral a la plaça més important de Barcelona

Una festa amb les millors tapes de la ciutat

Oriol Foix

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 11:30

Quina és la millor manera de guardar la coliflor abans de cuinar-la?

Quina és la millor manera de guardar la coliflor abans de cuinar-la?

Saber conservar bé els aliments és clau a la cuina

Oriol Foix

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest plat típic de Lleida és deliciós i ric en proteïnes

Aquest plat típic de Lleida és deliciós i ric en proteïnes

Entre els plats més representatius de Lleida trobem aquest ple de tradició i sabor

Jordi Prió

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Un metge revela els 5 millors aliments per a la salut mental

Un metge revela els 5 millors aliments per a la salut mental

Una sèrie d'aliments que ajuden la teva salut mental per molts beneficis diferents

Jordi Prió

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

El formatge mascarpone casolà és sorprenentment fàcil de fer: només dos ingredients

El formatge mascarpone casolà és sorprenentment fàcil de fer: només dos ingredients

El mascarpone té un lloc molt especial al món dels formatges

Jordi Prió

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

No ets català si no saps cuinar això: una recepta històrica del país

No ets català si no saps cuinar això: una recepta històrica del país

Una recepta que denota el nivell de catalanor gastronòmic

Jordi Tubella

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Un expert posa a prova el truc viral de netejar l'oli amb midó o maizena: funciona?

Un expert posa a prova el truc viral de netejar l'oli amb midó o maizena: funciona?

Promet facilitar la nostra vida als fogons

Jordi Prió

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Quins aliments has de consumir primer durant l'apagada general? Gasta'ls abans que caduquin

Quins aliments has de consumir primer durant l'apagada general? Gasta'ls abans que caduquin

La importància de prioritzar el menjar

Oriol Foix

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 15:24

La nevera no funciona: com evitar perdre tot el menjar per l'apagada general

La nevera no funciona: com evitar perdre tot el menjar per l'apagada general

Protocol sobre què fer amb els aliments davant d'una apagada general

Jordi Tubella

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 14:31

El millor forner del món adverteix per què no comprar el pa al supermercat

El millor forner del món adverteix per què no comprar el pa al supermercat

Les claus visuals i olfactives per distingir un bon pa

Jordi Prió

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Júlia Farré, nutricionista: "Vigila el consum d'aquests aliments típics al Japó"

Júlia Farré, nutricionista: "Vigila el consum d'aquests aliments típics al Japó"

Estan molt de moda, però cal saber compensar els seus nutrients perquè no passin factura a la nostra salut

María Coca

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Com cuinar al buit amb tècniques casolanes: fàcil i barat

Com cuinar al buit amb tècniques casolanes: fàcil i barat

Aconseguir els mateixos resultats que en un restaurant en cuinar al buit

Jordi Prió

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

La recepta de truita catalana més desconeguda: tan humil com deliciosa

La recepta de truita catalana més desconeguda: tan humil com deliciosa

Una recepta que destaca per la seva humilitat, i que pocs coneixen fins i tot a Catalunya

Jordi Prió

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

L'estimes o l'odies: la salsa d'ou ferrat més polèmica recomanada per un cuiner

L'estimes o l'odies: la salsa d'ou ferrat més polèmica recomanada per un cuiner

Una recepta fàcil i ràpida de preparar que no deixa indiferent a xarxes socials

Jordi Prió

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Aquest característic sabor va poder tenir un origen molt peculiar que pocs coneixen

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

Senzilla i un resultat final que deixa moltes ganes de repetir

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

El truc infal·lible per obrir el pot de vidre de conserva que sempre se't resisteix

Un problema habitual a la cuina

Oriol Foix

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Una sorpresa desagradable en mirar pel microscopi

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Jordi Prió

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Aquest carnisser famós a Tiktok ofereix alternatives de qualitat sense disparar la despesa

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Encara que la teva cuina sembli neta, en realitat pot estar habitada per nombrosos microorganismes

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

És crucial en el resultat final de la pizza

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

Un arròs amb moltíssim sabor i una textura perfecta

Jordi Prió

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Sabies que el vi de missa que bevia el papa de Roma era català? La història que no coneixies

Catalunya ha estat proveïdora oficial de vi del Vaticà

Oriol Foix

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Peixos criats en macrogranges sense massa controls

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

Una prohibició que s'estén a hotels i taxis

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un farmacèutic alerta d'un perill molt comú en les cuines de les cases

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Talls uniformes, amb sabor i ideals per a la cocció

Jordi Prió

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Els millors productes per gaudir la primavera els trobaràs en aquestes fires catalanes

Oriol Foix

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

El seu boníssim arròs es troba a un preu per a totes les butxaques

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Una recepta molt antiga en la qual ha variat, precisament, allò que la diferencia de la resta

María Coca

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Aquests coixins de patata poden servir-se com a guarnició o fins i tot com a base per a altres ingredients

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Hi ha molts factors que afecten la quantitat de cafeïna que conté una tassa de cafè

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
El preu dels formatges artesans: la resposta viral d'un expert que no deixa dubtes

El preu dels formatges artesans: la resposta viral d'un expert que no deixa dubtes

Apostar pels formatges artesans és defensar el territori, la gent i l'entorn rural

Xevi Miró

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Una nutricionista ens revela algunes dades sobre l'ou que molts desconeixem

Jordi Prió

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Una pell cruixent que farà les delícies dels més exigents i que sorprendrà en no ser un peix tan conegut

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Un autor anònim i una influència immensa

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Aquesta pregunta ha generat debat en cuines de tot el món i aquí tenim el punt de vista científic

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

No és una invenció nova, però sí que ha guanyat protagonisme en xarxes socials

Jordi Prió

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Els restaurants més emblemàtics de Barcelona: la guia definitiva amb tots els establiments

Els restaurants més emblemàtics de Barcelona: la guia definitiva amb tots els establiments

Una guia gastronòmica deliciosa per Sant Jordi

Jordi Tubella

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 15:53