Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Evita el forn a l'estiu: 5 receptes que no sabies que es poden cuinar sense fer-lo servir

Cinc plats sorprenents i saborosos per gaudir sense encendre el forn aquest estiu

Jordi Tubella

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Qui va inventar la pizza? La història real darrere del plat més famós del món

Qui va inventar la pizza? La història real darrere del plat més famós del món

El seu origen ens recorda que algunes de les creacions més universals neixen de la senzillesa

Jordi Prió

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

La recepta de la millor sangria de cava que has tastat: molt refrescant

La recepta de la millor sangria de cava que has tastat: molt refrescant

Una deliciosa beguda per preparar tot l'estiu

Jordi Prió

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Un xef explica com triar el meló més dolç del mercat: la fórmula per triomfar

Un xef explica com triar el meló més dolç del mercat: la fórmula per triomfar

S'ha acabat el fet de quedar-te en blanc davant de la muntanya de melons al supermercat

María Coca

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Com cuinar el carbassó de tres maneres fàcils i irresistibles: receptes ideals per a l'estiu

Com cuinar el carbassó de tres maneres fàcils i irresistibles: receptes ideals per a l'estiu

Descobreix per què el carbassó pot convertir qualsevol àpat en un festival

Jordi Prió

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Pel bé de tots, has de deixar de menjar alvocat: aquí en tens la raó

Tot i que l'alvocat és la fruita de moda, hauríem de deixar de consumir-lo

Jordi Tubella

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 12:14

No són seitons, però ho semblen: descobreix aquesta recepta sorprenent amb albergínia

No són seitons, però ho semblen: descobreix aquesta recepta sorprenent amb albergínia

Un aspecte sorprenentment similar al dels tradicionals seitons en vinagre

Jordi Prió

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

La iaia Angeleta ensenya el plat català que molts no s'atreveixen a tastar

La iaia Angeleta ensenya el plat català que molts no s'atreveixen a tastar

No tothom s'atreveix amb aquest plat

Jordi Prió

Dimecres, 13 d'agost de 2025 - 05:30

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

El menú viral d'un restaurant de Lleida: la Guàrdia Civil, Abascal i Ayuso en surten escaldats

Aquest restaurant de Balaguer es popularitza gràcies a l'enginy en els noms dels plats

Jordi Tubella

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Per què les fruites del supermercat duren tant? Aquest és el seu secret

Per què les fruites del supermercat duren tant? Aquest és el seu secret

Gairebé el 50% de la producció hortofructícola es perd

Jordi Prió

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

Raül Balam revela un truc fonamental: "Sempre que facis servir la planxa..."

No hi ha res millor que els consells de la Universitat Ruscalleda

Jordi Tubella

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

Tallar llimones arruïna els teus ganivets: com evitar-ho, segons la ciència

Tallar llimones arruïna els teus ganivets: com evitar-ho, segons la ciència

Una acció molt quotidiana a les cuines de casa nostra

Jordi Prió

Dimarts, 12 d'agost de 2025 - 05:30

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

El truc per fer pebrot escalivat més bo que al forn (i sense encendre’l)

Descobreix tècniques senzilles per escalivar pebrots amb més sabor i aroma que al forn

Jordi Tubella

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

És el secret més ben guardat de molts pastissers i no el coneix ningú

És el secret més ben guardat de molts pastissers i no el coneix ningú

Un nom rar amb una pinta química que tira enrere, però que és extremadament útil

María Coca

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

El senyal d'alerta que avisa que el vi ha estat exposat a molta calor

El senyal d'alerta que avisa que el vi ha estat exposat a molta calor

Ves amb compte amb el temps que deixes les teves ampolles de vi al cotxe aquest estiu

Jordi Prió

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

Com es prepara el matxa de coco: la beguda refrescant de moda més deliciosa

Com es prepara el matxa de coco: la beguda refrescant de moda més deliciosa

El que realment converteix aquesta beguda en un fenomen viral és la incorporació d'aigua de coco

Jordi Prió

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

George Clooney revela el seu restaurant preferit de Barcelona: un secret amagat de 50 anys

Un local que atrau la mirada de molts famosos

Jordi Tubella

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

El truc que molts catalans no coneixen per preparar un pa amb tomàquet perfecte

El truc que molts catalans no coneixen per preparar un pa amb tomàquet perfecte

És important el tipus de pa i de tomàquet que cal emprar

Jordi Prió

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

No tiris les llavors del meló: així pots utilitzar-les per fer una orxata deliciosa

No tiris les llavors del meló: així pots utilitzar-les per fer una orxata deliciosa

Aquestes llavors que considerem un simple residu poden donar-te una grata sorpresa

Jordi Prió

Diumenge, 10 d'agost de 2025 - 05:30

Per què no has de guardar els tomàquets a la nevera? Els 3 motius de pes

Per què no has de guardar els tomàquets a la nevera? Els 3 motius de pes

Aquest gest tan habitual a moltes cuines està perjudicant greument el tomàquet

Jordi Prió

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

Jordi Cruz confessa què pensa sobre McDonald's: tothom al·lucina amb el que diu

En una entrevista sorprèn amb les paraules que propicia a la cadena de menjar ràpid més famosa del món

Jordi Tubella

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Una nutricionista respon l'elecció crucial entre la coca-cola zero o la cervesa sense alcohol

Una nutricionista respon l'elecció crucial entre la coca-cola zero o la cervesa sense alcohol

Una decisió que cal prendre amb tot el context per no equivocar-se

Jordi Prió

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Sabies que el suc de tomàquet té millor gust quan estàs a un avió?

Es produeix una modificació de les percepcions del gust i el sabor

Jordi Tubella

Dissabte, 9 d'agost de 2025 - 05:30

Un científic explica el truc del cogombre per fregir un ou: "No és màgia"

Un científic explica el truc del cogombre per fregir un ou: "No és màgia"

És el millor aliat per aconseguir ous ferrats impecables

Jordi Prió

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

El cafè més car d'Europa no és ni a Roma ni a París: aquesta ciutat bat tots els rècords

El cafè més car d'Europa no és ni a Roma ni a París: aquesta ciutat bat tots els rècords

En aquesta ciutat un sopar per a dos en un restaurant mitjà s'acosta als 145 euros

Jordi Prió

Divendres, 8 d'agost de 2025 - 05:30

Descobreix la llimonada batuda: la beguda de 3 ingredients més viral d'aquest estiu

Descobreix la llimonada batuda: la beguda de 3 ingredients més viral d'aquest estiu

Quedaràs com un autèntic xef innovador sense gairebé esforç amb aquesta llimonada

Jordi Prió

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

No tiris les closques de festuc: així pots reaprofitar-les

No tiris les closques de festuc: així pots reaprofitar-les

Una segona vida per cuidar el teu jardí o el teu hort

Jordi Prió

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

Per què el tomàquet d’avui no té el gust d’abans? Els errors que cometem i el fan malbé

L'enginyer agrònom Joan Casals investiga com recuperar el gust perdut dels tomàquets

Jordi Tubella

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Ens venen formatge de plàstic? Un nutricionista aclareix el dubte

Ens venen formatge de plàstic? Un nutricionista aclareix el dubte

Un expert li posa nom al que tant preocupa els consumidors: mala qualitat

María Coca

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

Mariana Zapién, enginyera en aliments: "Aquesta llet no ve ni de les vaques ni de les plantes"

Mariana Zapién, enginyera en aliments: "Aquesta llet no ve ni de les vaques ni de les plantes"

Una beguda làctia elaborada d'una forma diferent

Jordi Prió

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

Neix a Barcelona la primera botiga de crema catalana autèntica per emportar

La crema catalana més icònica arriba al carrer, en format modern i per endur

Jordi Tubella

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Un cuiner del Disfrutar revela què va passar al restaurant el dia de l'apagada: vergonyós

Eduard Xatruch explica com l’equip del Disfrutar va salvar el servei el dia de l'apagada general

Jordi Tubella

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

9 aliments que tenen més proteïna que un ou

9 aliments que tenen més proteïna que un ou

Un sol ou aporta uns 6 grams de proteïna

Jordi Prió

Dimecres, 6 d'agost de 2025 - 05:30

Quines propietats té la pell de cogombre i com consumir-la

Quines propietats té la pell de cogombre i com consumir-la

Des de propietats antioxidants, fins a digestives, cardiovasculars o metabòliques

Jordi Prió

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Recepta de torrada de carn de perol, escalivada i ceba tendra: "De pel·lícula!"

Recepta de torrada de carn de perol, escalivada i ceba tendra: "De pel·lícula!"

Un entrepà obert, robust, saborós i 100% català

Jordi Prió

Dimarts, 5 d'agost de 2025 - 05:30

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Tanca un restaurant del Poblenou que apuntava com una de les millors obertures de l'any

Només set mesos després de l'obertura, anuncia el tancament per a sorpresa de tothom

Jordi Tubella

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 09:54

No és del Japó: aquest és el veritable origen del sushi de salmó

No és del Japó: aquest és el veritable origen del sushi de salmó

No tot al país nipó té una història mil·lenària

María Coca

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Què mengen els famosos a un popular restaurant xinès de Barcelona: de Leo Messi a Lamine Yamal

Què mengen els famosos a un popular restaurant xinès de Barcelona: de Leo Messi a Lamine Yamal

Oriol Foix

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Com fer llet de coco a casa: la recepta més fàcil del món

Com fer llet de coco a casa: la recepta més fàcil del món

Ingredients molt bàsics i sense necessitat de productes processats

Jordi Prió

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Aquesta és la millor salsa freda del món, segons Ferran Adrià

Aquesta és la millor salsa freda del món, segons Ferran Adrià

Un xef ens parla en el seu compte d'Instagram de la conversa que va tenir amb Ferran Adrià sobre aquesta salsa freda

Jordi Prió

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30