Els fruits secs són un ingredient nutritiu, gustós i que aporta una textura única a tota mena de receptes. Però la fruita dessecada, com ara les prunes, el plàtan o el raïm sec (les panses) aporten un extra de dolçor natural que lliga de meravella amb algunes receptes tradicionals catalanes. Avui, dia mundial de les panses, t'expliquem 3 receptes delicioses amb panses per donar un gir dolç als teus menús sense sucres afegits.

3 receptes amb panses

Les panses són un ingredient molt versàtil que permet combinacions tant amb carn com amb peix i verdures. Preparacions gustoses i saludables que et permetran gaudir d'un àpat dolç sense fer servir sucre.

Bacallà amb espinacs, panses i pinyons

El bacallà amb espinacs, panses i pinyons és un plat de peix deliciós que concentra sabors i textures diferents que combinen d'allò més bé. El bacallà i els espinacs són els ingredients principals, però la recepta no seria el mateix sense el toc extra que li aporten els pinyons i sobretot les panses. Una aportació de textura i dolçor que eleven una recepta tan senzilla com gustosa i tradicional. Només necessitaràs ingredients de qualitat i una estona a la cuina per a fer un plat exquisit i per a tota la família.

🐟 Recepta de bacallà amb espinacs, panses i pinyons
 

Bacallà amb brandada, pilpil i panses de Les Cols x Veraz
Les panses són un ingredient deliciós. / Foto: Les Cols x Veraz


Amanida de canonges, tonyina i panses

Passem a una recepta freda. L'amanida de canonges, tonyina i panses és un plat que es prepara en dos minuts i que, a més de ser ràpid, és exquisit i sa. Canonges, olives, tonyina, surimi, panses, pebrot i salsa cèsar és tot el que necessites per a fer aquest plat. Un cop fet, el pots servir directament o el pots deixar refredar a la nevera durant una estona per a menjar-te'l ben fresc. És una amanida ideal per a l'estiu, però que pots preparar en qualsevol moment de l'any i en les quantitats que necessitis. A més, pots canviar o afegir algun ingredient per adaptar-lo al paladar dels teus comensals.

🍃 Recepta d'amanida de canonges, tonyina i panses
 

Pollastre vegetal amb panses i pinyons

L'última recepta és un plat de "carn" que combina, de nou, les panses i els pinyons. Dos ingredients que es complementen l'un a l'altre gràcies a la textura dels pinyons i el sabor dolç de les panses. El pollastre, en aquest cas vegetal, és un preparat fet a base de plantes que, si no ets ni vegà ni vegetarià, pots substituir per pollastre de veritat normal i corrent. Un plat per sucar-hi pa ideal tant per a fer entre setmana com per a una ocasió especial.

🍗 Recepta de pollastre vegetal amb panses i pinyons
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!