A les xarxes socials és cada vegada més habitual trobar influenciadors gastronòmics que donen consells nutricionals per a millorar la dieta diària. Una de les últimes recomanacions l'ha fet el nutricionista Diego Arnold (@dar_nutricion) a través de TikTok, on alerta dels perills d'alguns productes i recomana deixar de consumir aquests 5 aliments.

5 aliments a evitar segons un nutricionista

Les recomanacions d'Arnold van enfocades tant a deixar de consumir alguns aliments com a reduir-ne el consum; és a dir, consumir-ne, però menys.

Refrescs

Diego Arnold explica que els refrescs provoquen un "pic glucèmic" que "no aporta res al cos". A més, diu que "portin sucres afegits o no", els refrescs són nocius i és millor deixar de consumir-los. Una beguda molt popular, especialment entre els joves, que pot arribar a ser nociva si se n'abusa.

Lactis

Arnold defensa també que hauríem de deixar de consumir lactis. Explica que els lactis "a la natura estan fets per a fer créixer un vedell en un mes" i que "totes les hormones que porten els lactis fan que el cos s'estressi". Per tant, els lactis diu que no són necessaris i que no estem fets per a consumir-ne.

El més important de tot plegat, però, és el sucre. Segons Arnold, en mengem sense adonar-nos-en

Gelatina

El nutricionista argumenta que la gelatina és "químic pur". Diu que "se sol veure com una alternativa saludable" però que en realitat "el cos ha de lluitar contra tots aquests químics i conservants". Uns productes que, segons Arnold, "no aporten res i fan que el cos s'estressi".

Gluten

El gluten, molt comú en plats típics de la cuina del Mediterrani, és una molècula que segons Arnold hauríem de menjar en menys quantitat. Afirma que "és una goma que genera estrès al cos, i que la molècula de gluten d'ara no és la mateixa que menjaven els nostres avis i pares perquè la d'ara és més gran". Explica que no cal que deixem de menjar-lo, sinó que convé reduir-ne el consum i dilatar-lo en el temps.

Aliments processats

Segons Diego Arnold, els aliments processats són els més perjudicials de tots. Afirma que "tenen una gran quantitat de conservants i toxines que el teu cos ha de gestionar". També diu que "la qualitat nutricional que tenen és del tot mínima" i que, per tant, no aporten res de bo a l'organisme.

El més important de tot plegat, però, és el sucre. Segons Arnold, en mengem sense adonar-nos-en: "El primer que hem de deixar és el sucre refinat. Després, cal intentar reduir aliments amb molta quantitat de sucre."

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!