L'aigua de coco és una beguda refrescant i natural que no només és deliciosa, sinó també nutritiva. Tanmateix, més enllà de beure-la directament del coco, existeixen nombroses maneres creatives de gaudir d'aquesta beguda tropical. Des de còctels fins a postres, aquí et presentem algunes idees originals per prendre l'aigua de coco i treure-li el màxim profit.

Idees originals per prendre l'aigua de coco

Còctels tropicals

Quina millor manera de refrescar-te un dia calorós que amb un còctel tropical a base d'aigua de coco? Barreja l'aigua de coco amb rom blanc, suc de pinya i un rajolí de suc de llimona per obtenir una deliciosa beguda tipus pinya colada. També pots agregar un toc de licor de coco o fins i tot una mica de puré de mango per donar-li un sabor extra exòtic. Serveix el teu còctel en un vas amb gel i una rodanxa de llimona per a una presentació elegant i fresca.

towfiqu barbhuiya o3Dunr7Vl o unsplash
Aigua de coco al natural / Foto: Unsplash

L'aigua de coco també pot ser l'ingredient estrella en una varietat de postres refrescants

Batuts i smoothies saludables

L'aigua de coco és una excel·lent base per a batuts i smoothies saludables. Combina-la amb fruites fresques com a plàtan, maduixes, mango o pinya, i afegeix un grapat d'espinacs o kale per obtenir un impuls addicional de nutrients. També pots agregar proteïna en pols, llavors de chia o iogurt grec per augmentar el contingut de proteïnes i fer que el teu batut sigui encara més satisfactori. Tritura tots els ingredients en una liquadora fins a obtenir una barreja suau i cremosa, i gaudeix d'un deliciós batut ple de sabor i energia.

nisha ramesh IiiTDxnHDzg unsplash
A molts països el coco és un clàssic de la cuina / Foto: Unsplash

Postres refrescants

L'aigua de coco també pot ser l'ingredient estrella en una varietat de postres refrescants. Prova fer gelatina d'aigua de coco combinant gelatina sense sabor amb aigua de coco i agregant trossos de fruita fresca o enllaunada. Una altra opció és fer paletes gelades d'aigua de coco i fruites, simplement abocant aigua de coco en motlles per a paletes i afegint trossos de fruita abans de congelar. Aquestes postres són perfectes per gaudir un dia calorós i són una alternativa més saludable als gelats comercials carregats de sucre i conservants.

Sopes fredes i amanides

Qui va dir que de l'aigua de coco només es pot gaudir en begudes i postres? També pots incorporar-la en receptes salades com sopes fredes i amanides. Prova fer una sopa freda de cogombre i alvocat amb aigua de coco com a base líquida, o prepara una macedònia tropicals amb adorn d'aigua de coco, suc de llimona i herbes fresques. Aquestes preparacions són ideals per gaudir a l'estiu i són una excel·lent manera d'hidratar-te mentre gaudeixes de plats deliciosos i saludables.

Amb aquestes idees originals, podràs treure el màxim profit de l'aigua de coco i gaudir del seu sabor refrescant en una varietat de plats i begudes creatives. Ja sigui en còctels, batuts, postres o receptes salades, l'aigua de coco afegeix un toc tropical a qualsevol ocasió i t'ajuda a mantenir-te hidratat i saludable mentre gaudeixes del seu deliciós sabor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!