El 'crookie' és el nou dolç de moda a les xarxes socials. Una barreja de croissant i galeta ('cookie' en anglès) que fa a la boca aigua a qualsevol qui ho vegi. Es tracta d'un invent relativament nou que acaba d'aterrar a Barcelona i que ja està disponible a l'aparador de la pastisseria Petit Pastís de Gràcia. Una pastisseria pionera que de segur no serà l'única que els pròxims dies oferirà aquest pecat dolç.

Una versió suculenta

El 'crookie' del Petit Pastís és una mescla entre croissant i galeta. De fet, a diferència d'altres versions, el de la pastisseria barcelonina incorpora la galeta dins el croissant en comptes de fer-ho per fora. Es tracta d'un croissant obert per la meitat al qual se li afegeix una pasta de galeta i xocolata desfeta perquè la mossegada sigui suau i cruixent a parts iguals i amb tot el sabor  de la xocolata. En tenen de diferents tipus, com el de crema de xocolata o el de nous. En aquesta botiga en concret els venen per uns 4,5 € la unitat, tot i que el preu del producte podria variar en altres pastisseries si finalment es consolida la moda.

Barcelona és una ciutat molt avesada a introduir novetats gastronòmiques, especialment gràcies a la difusió que es fa d'aquest tipus de productes a través de xarxes socials com Instagram o TikTok

De moment el 'crookie' només l'adopten pastisseries i botigues "especialitzades" i que no formen part de les grans cadenes. Es tracta d'una mena de "dolç d'autor", un invent que no entra dins els estàndards de la brioixeria habitual, com les magdalenes, els croissants o les galetes, sinó que combina diferents tipus de dolç per a crear una versió que en cada cas és única.

Galetes de Nutella 6
El 'crookie' és una barreja de croissant i galeta, sovint acompanyat de xocolata suculenta. / Foto: Cedida

La nova moda pastissera

Ciutats com París o Madrid també tenen pastisseries que ofereixen el 'crookie'. Igual que ha passat amb altres invents similars, com el 'cruffin' (croissant + muffin) o el 'cromboli' (croissant + cromboli), el 'crookie' segurament serà una moda passatgera. Però mentre duri, caldrà veure com evoluciona. Barcelona és una ciutat molt avesada a introduir novetats gastronòmiques, especialment gràcies a la difusió que es fa d'aquest tipus de productes a través de xarxes socials com Instagram o TikTok. En el cas del 'crookie', diferents persones que l'han tastat expliquen que se'n fan de diferents sabors, però que un dels millors és el que es fa amb xocolata. Es pot demanar calent i gaudir-lo a mossegades entre textures de croissant i cruixents de galeta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!