Qui diu que necessites un forn per fer pa deliciós a casa? Amb aquesta recepta de pa en paella, et mostrarem com aconseguir pa acabat d'enfornar i esponjós sense la necessitat d'un forn. Aquesta tècnica no només és convenient per a aquells que no tenen accés a un forn, sinó que també és ràpida, fàcil i produeix resultats sorprenents que et faran replantejar els teus mètodes d'enfornat tradicionals.

Per començar, necessitaràs reunir els ingredients bàsics per fer pa: farina, llevat, aigua i sal. La bellesa d'aquesta recepta rau en la seva simplicitat, ja que no en requereix pastat prolongat ni temps llevat prolongat. Simplement, barreja tots els ingredients en un bol gran fins a obtenir una massa suau i homogènia. Si ho desitges, pots agregar herbes fresques, olives picades o fins i tot formatge ratllat per donar-li un toc extra de sabor.

hel·lena yankovska QXSvbDkiJmY unsplash
Pots completar el teu pa com et vingui de gust / Foto: Unsplash

Aquesta recepta té resultats sorprenents que et faran replantejar els teus mètodes d'enfornat tradicionals

Una vegada que tinguis la teva massa llesta, és hora de convertir-la en pa. Escalfa una paella gran a foc mitjà i afegeix una mica d'oli o mantega per evitar que el pa s'enganxi. Divideix la massa en porcions de la mida desitjada i forma cada porció en una bola o disc, depenent de la teva preferència. Col·loca acuradament cada porció de massa a la paella calenta i cuina durant uns minuts per cada costat, fins que estiguin daurades i cuites per complet.

El secret per obtenir un pa perfectament cuit en paella és controlar la calor. Ajusta el foc segons sigui necessari per evitar que el pa es cremi per fora abans que estigui cuit per dins. Si prefereixes un pa més cruixent, pots cobrir la paella amb una tapa durant la cocció per atrapar la calor i crear un ambient d'enfornat improvisat.

james harris RXySkOTi3kk unsplash
Cada vegada hi ha més tipus de pa / Foto: Unsplash

Una vegada que el pa estigui a punt, retira'l de la paella i deixa'l refredar lleugerament sobre una reixeta abans de tallar-lo i gaudir-ne. Pots servir aquest pa en paella calent i acabat de fer amb mantega, melmelada o el teu acompanyament favorit. També és perfecte per fer sandvitxos o com a acompanyament per a sopes i guisats.

Aquesta recepta de pa en paella és una veritable revolució a la cuina. No només és una manera convenient de fer un pa a casa sense forn, sinó que també et brinda la llibertat d'experimentar amb diferents sabors i textures. Una vegada que descobreixis el fàcil i deliciós que és fer pa en paella, és possible que mai no tornis a enfornar pa de la manera tradicional. Prova aquesta recepta i prepara't per sorprendre els teus amics i familiars amb pa acabat de fer en qualsevol moment!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!