El cuiner Fermí Puig es jubila i anuncia el tancament del seu restaurant després d'onze anys d'activitat a Barcelona. Obert des del juny de 2013, amb Fermí Puig a la cuina i Alfred Romagosa a la sala, el restaurant és una de les referències de cuina tradicional a la capital catalana. El restaurant és "un somni fet realitat" dels dos professionals després de tancar la seva etapa al restaurant Drolma de l'hotel Majestic, on van treballar plegats.

Tanca el restaurant Fermí Puig

Fermí Puig, cuiner del restaurant homònim, tancarà el restaurant després d'onze anys d'activitat segons ha avançat Rac1. Puig es jubila i posa punt final a un projecte que ha compartit amb Alfred Romagosa. Va iniciar-se al món de la cuina al restaurant que regentava Montse Guillén a Barcelona. Més tard es va formar en diferents restaurants, entre els quals destaca El Bulli, i va acabar fent el salt a l'Hotel Majestic, on va iniciar el projecte del Drolma. L'any 2002 va guanyar una estrella Michelin i onze anys més tard, el 2013, engegava el restaurant que porta el seu nom i que ara abaixa la persiana.

El restaurant farà l'últim servei a finals de maig i durant aquest mes, segons ha afirmat Alfred Romagosa a Rac1, el restaurant farà un menú homenatge amb alguns dels grans èxits de la seva carrera. "Li volem fer un menú en el seu honor; Fem uns grans èxits durant aquest mes a partir de demà".

El seu company de carrera ha estat Alfred Romagosa, cap de sala del restaurant. Romagosa ha treballat en establiments tan mítics com Can Fabes i l'any 2020 va ser nomenat Millor Cap de Sala als Premis Nacionals de Gastronomia de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

El seu company de carrera ha estat Alfred Romagosa, cap de sala del restaurant. Romagosa ha treballat en establiments tan mítics com Can Fabes i l'any 2020 va ser nomenat Millor Cap de Sala als Premis Nacionals de Gastronomia de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Restaurant Montse Guillén
Equip del restaurant Montse Guillén. / Foto: Montse Guillén

Una llarga trajectòria

Fermí Puig, a més de cuiner al restaurant, també és divulgador gastronòmic i ha tret diversos llibres parlant sobre la seva cuina. L'any 2009 va publicar 'Cuinetes', un recull de les receptes que el cuiner compartia amb Jordi Basté al programa de ràdio El Món a Rac1. Receptes tradicionals que el cuiner volia transmetre a les futures generacions perquè no es perdés un tipus de cuina únic i ancestral. Dos anys després, el 2011, Puig publicava el seu segon llibre, 'Més cuinetes', una nova entrega amb el mateix estil del primer llibre. El 2019 publicava l'última entrega, 'La pilota, a l'olla', un recull de receptes de la secció homònima de Rac1 que comptava amb textos de diferents personalitats, com ara José Antich, Tatxo Benet o Jordi Basté, entre molts d'altres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!