Encetem el mes de maig amb un cap de setmana farcit de festa, menjar, però sobretot molt de vi. Catalunya es converteix aquest cap de setmana en un formiguer d'activitats repartides per tot el país, en les quals el vi serà el protagonista destacat del jove Primavera Wine d'Artesa de Segre, i d'altres festes més consolidades com la Fira del Vi de Falset.

Primavera Wine - Artesa de Segre

La plaça de l'Ajuntament d'Artesa de Segre es converteix aquest dissabte en l'epicentre vinícola i gastronòmic de les terres de Lleida. El Primavera Wine celebra la segona edició d'un festival on el vi, el jovent i l'aposta pel producte del territori acapararan l'atenció dels assistents. Música, menjar, festa i sobretot molt de vi nodreixen un programa en què destaca la participació de sommeliers de primer nivell, com David Seijas, que dinamitzarà els Wine Games, un concurs del tot singular. Les places són limitades i el preu d'inscripció és de 30 €.

El Primavera Wine és un festival organitzat pel col·lectiu Desidium, un grup de tres joves d'Artesa de Segre que està revolucionant el panorama vinícola català amb un projecte jove, innovador i amb consciència de territori.

📍 Artesa de Segre (Noguera)
📅 4 de maig

Fira del vi - Falset

La Fira del vi de Falset arriba a la 29a edició. Durant tot el cap de setmana es farà una mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant amb un programa ple d'activitats i propostes entre les quals hi haurà tastos i activitats per a famílies. Un festival molt consolidat que es presenta com un dels més importants del sector vinícola al país. El Tast de les Mines o els tastos organitzats per la DO Montsant a l’Espai Winelover són algunes de les cites més destacades.

📍 Falset (Priorat)
📅 Del 3 al 5 de maig

Vi DO Montsant
El vi de la DO Montsant protagonitzarà la Festa del Vi de Falset. / Foto: DO Montsant

Fira Vermut & Soul - Barcelona

La 7a edició de la fira Vermut & Soul arriba al Port Vell de Barcelona carregat de música, festa i bona gastronomia. Vermuts de tota classe i una desena de concerts amenitzaran una fira de tres dies a la qual es podrà accedir amb una entrada a partir de 6 €.

📍 Port Vell (Barcelona)
📅 3, 4 i 5 de maig

Ruta de les tapes - Olot

Durant tot el mes, 22 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa oferiran una tapa més un quinto de cervesa per 3.95 €. Es tracta d'un esdeveniment social de cohesió entre establiments del mateix sector i que comptarà, a més, amb un concurs de tapes.

📍 Olot (Garrotxa)
📅 Fins al 31 de maig

Festa de les cassoles - Castelldans

Dissabte se celebra la festa de les cassoles a Castelldans. El municipi de les Garrigues pren el relleu a Golmés i serà l'epicentre de la cassola de tros de les comarques de Lleida. Diferents colles cuinaran les seves cassoles per veure quina és més bona.

📍 Castelldans (les Garrigues)
📅 4 de maig

Fira de pagès - Maçanet de la Selva

S'hi poden trobar productes frescos de la terra com fruites, verdures, hortalisses, formatges, embotits, mel i altres productes artesanals. La fira de pagès omplirà Maçanet de la Selva de gastronomia local.

📍 Maçanet de la Selva (la Selva)
📅 4 i 5 de maig

Mercat de les herbes de la ratafia - Santa Coloma de Farners

Un mercat dedicat a la ratafia, beguda tradicional catalana feta a base de licor d’herbes i fruites. Hi haurà degustacions, venda d’herbes i productes relacionats amb la preparació d’aquesta beguda tan apreciada a la regió.

📍 Santa Coloma de Farners (la Selva)
📅 Del 3 al 5 de maig

Tros Food Vall del Corb - Maldà

El Tros Food és una ruta enològica i gastronòmica que ofereix una caminada per la Vall del Corb tot degustant els seus productes de la mà de les seves productores. Enguany se celebra a Maldà i requereix inscripció prèvia.

📍 Maldà (Urgell)
📅 4 de maig

Territori silvestre - La Seu d'Urgell

La festa de l'agroecologia i les plantes oblidades d'Eixarcolant arriba a La Seu d'Urgell per reivindicar la importància de les plantes silvestres comestibles i de les varietats agrícoles tradicionals. L'objectiu final és fomentar un model de producció, distribució i consum d'aliments i de desenvolupament socioeconòmic més sostenible, ètic i just.

Fira Sant Ermengol Seu Urgell / ACN
Fira Sant Ermengol a la Seu d'Urgell. / Foto: ACN

📍 La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
📅 4 de maig

Diada de l'ostra del Delta - l'Ampolla

A l'Ampolla es podran degustar 2.500 kg d’Ostres del Delta en una festa en què s'ensenyarà a cuinar aquest producte de diferents maneres i hi haurà música en viu. El preu del tiquet és de 7 € i inclou la degustació de 5 ostres i una copa de cava.

📍 L'Ampolla (Baix Ebre)
📅 5 de maig

Sabor Salou

Una mostra excepcional de la gastronomia local, juntament amb alguns dels productes més selectes amb Denominació d'Origen Protegida del territori.

📍 Salou (Tarragonès)
📅 Del 3 al 5 de maig

Fira Pallars, Terra de Corder - Tremp

Una cita anual que té com a objectiu el posicionament del Pallars com un territori estretament vinculat a la cria de l'oví i la promoció del consum de la seva carn i productes derivats.

📍 Tremp (Pallars Jussà)
📅 4 i 5 de maig

Fira gastronòmica de La Sénia

20a edició de la Fira Gastronòmica de La Sénia, amb un cap de setmana en què la gastronomia popular, artesana i de proximitat és la gran protagonista. Hi haurà demostracions culinàries, degustacions de producte km 0, representacions d'oficis tradicionals i espectacles per tot el nucli antic de la vila.

📍 La Sénia (Montsià)
📅 4 i 5 de maig

Fira Lo Caragol Food - Vallfogona de Balaguer

 Lo Caragol Food és un certamen que marida gastronomia, mercat de productes de proximitat, música i activitats per als més petits amb altres propostes en les quals els caragols seran protagonistes.

📍 Vallfogona de Balaguer (la Noguera)
📅 4 i 5 de maig

Fira del vi - Olesa de Montserrat

La proposta que presenta l'Associació del Casc Antic permetrà gaudir de la màgia del nucli antic, tastar diferents vins de cellers i tastets de restauradors locals tot amenitzat amb música en directe.

📍 Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)
📅 4 de maig

Fira del panellet - Castellgalí

L’ànima de la festa és el repartiment del panellet que s’ofereix després de la missa i un cop beneït. La tradició diu que es dona un panellet i en retirar la mà, es deixa oberta com a símbol que el tracte no ha acabat, com quan es paga i es tanca la mà amb els diners.

📍 Castellgalí (Bages)
📅 5 de maig

Diada màgica de la maduixa - Sant Iscle de Vallalta

Els restaurants competeixen en enginy per al progrés de la cuina de la maduixa, mentre els firaires presenten la seva creació artesana i les puntaires mostren les seves habilitats entre la curiositat general. Els veïns del poble participen en la decoració de façanes, aparadors i racons del poble.

📍 Sant Iscle de Vallalta (Maresme)
📅 5 de maig

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!