Felicià Bofarull i Dompe, copropietari del centenari restaurant Los Caracoles de Barcelona, ha mort aquest dissabte als 88 anys. Així ho ha informat la família en un comunicat, en el qual han destacat que Felicià "havia dedicat tota la vida a mantenir el llegat que, com a quarta generació, va rebre de mans dels seus antecessors, els icònics Antonio i Ramon Bofarull i Pujol, dirigint l'històric restaurant Los Caracoles juntament amb el seu germà". Felicià Bofarull va treballar en aquest establiment del carrer dels Escudellers de la capital catalana entre 1955 i 2006, sent la quarta generació que regentava aquest famós restaurant conegut pels seus caragols. 

"Felicià Bofarull ha estat un restaurador de caràcter, que ha sabut mantenir la tradició i la seva essència, heretada de les tres generacions precedents, amb el just equilibri de la modernitat i els gustos i necessitats de la clientela d'avui dia, molta d'ella de procedències internacionals", assegura l'escrit. 

Bofarull va formar part de la llarga història de Los Caracoles, el segon restaurant més antic de Barcelona, que acumula 170 anys servint menjar tradicional. El 1832 va obrir les portes com a celler de barri, però amb el pas del temps va agafar renom, convertint-se en un punt de trobada de famosos i personal de la faràndula. Les parets del local són un testimoni del seu llegat, plenes de fotografies de personalitats com Salvador Dalí, Joan Miró, Robert De Niro, Ava Gardner, Burt Lancaster, Errol Flynn, Bing Crosby, John Wayne o Catherine Deneuve. De fet, en moltes d'aquestes imatges es poden veure les estrelles acompanyades del mateix Felicià Bofarull.

Felicià amb Catherine Deneuve
Felicià amb Catherine Deneuve

La figura de Felicià a Los Caracoles

Felicià Bofarull va començar-se a implicar manera més activa a Los Caracoles a partir del 1973, quan el seu pare Ramon Bofarull i Ferrer va assumir la direcció després de la mort del seu germà Antoni Bofarull i Ferrer, la cara més coneguda del restaurant. Malgrat patir un accident el 1989, Felicià va agafar les regnes del negoci, juntament amb el seu germà Agustí Bofarull, el 1973, quan el seu pare va morir. A partir de llavors, el restaurador es va mantenir al capdavant del negoci fins al 2006, quan va jubilar-se, deixant pas a la cinquena generació, qui avui en dia són els responsables de Los Caracoles. Ramon Bofarull és el conseller delegat, recursos humans i sala, Cristina Bofarull és també consellera delegada i responsable d'administració i finances, i Aurora Bofarull s'encarrega del màrqueting, comunicació, sala i proveïdors

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!