El mite de les llistes d'espera infinites és cert, a mitges. Cada restaurant és un món i reservar amb mesos d'antelació és una realitat menys habitual del que sembla. Per exemple, a Catalunya, dels cinc restaurants catalans amb tres estrelles Michelinnomés dos tenen les reserves completes a un any vista. D'altres, amb un nom i ressò internacional, en canvi, pots trucar i reservar per a l'endemà. Per contra, hi ha establiments no tan coneguts, o que desprenen uns ànims de bogeria i eufòria més locals, que tenen reserves a llarg termini, el que demostra que cada restaurant i localitat és un món totalment diferent.

El restaurant amb la llista d'espera més llarga del món

Ara bé, i quin és el restaurant amb la llista d'espera més llarga de tot el món? La resposta la trobem al Regne Unit, concretament a la ciutat de Bristol, on hi ha un pub que compta amb l'espera més llarga per a una taula per dinar o sopar, més que qualsevol altre restaurant del món. És així, fins i tot més llarg que els reconeguts internacionalment The Fat Duck, a Bray o The Cove Club, a Londres. Els experts en gestió de reserves de restaurants han trobat els restaurants del Regne Unit més difícils d'accedir, utilitzant informació de TikTok, ressenyes en línia i llistes d'espera dels mateixos restaurants.

El guanyador d'aquest rànquing del país britànic, i també de tot el món, és el restaurant The Bank Tavern. La llista d'espera s'enfila fins als quatre anys per a les reserves, especialment en els diumenges. Allunyat del caòtic i col·lapsat centre de la ciutat de Bristol, The Bank Tavern es troba al mateix lloc des del segle XIX. El local diu que ha sobreviscut "a un nombre alarmant de disturbis, dues guerres mundials i als urbanistes de l'Ajuntament de Bristol i Thatcher" consta de només set taules.

L'interior de The Bank Tavern / Foto: Cedida
L'interior de The Bank Tavern / Foto: Cedida

El personal serveix 160 sopars rostits a la setmana als qui s'aferren a les reserves. Parlant de les cues massives, el propietari Sam Gregory va elogiar l'"esforç titànic" que es fa per fer que el pub i el seu menú siguin sempre frescos. "No repetim el mateix menú i encara que sempre tenim carn de bestiar, també fem carn de porc, algunes opcions vegetarianes i potser cérvol o aviram. "Canviem els entrants i postres setmanalment perquè el menú mai no sigui el mateix. No obstant això, la major part es deu a la càrrega important del nostre cap de cuina i equip de cuina", indica Gregory a Daily Star.

Els Observer Food Monthly Awards van atorgar a The Bank Tavern un premi nacional rellevant el 2019, nomenant-ho el millor plat de carn rostida de la Gran Bretanya. Els elogis per al pub, recentment renovat, tampoc no es van aturar allà. El 2018 va ser reconegut també als Bristol Good Food Awards.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!