María Coca

María Coca

Em vaig llicenciar en Periodisme i no he deixat d'escriure des d’aleshores. M'apassiona el món de l'alimentació, tant saber què hi ha dins d'un carabassó o una gamba, com el que amaga el món de la indústria alimentària. Quan no estic cuinant o menjant, m'encanta escapar-me amb la família. Ja sigui en un pla improvisat a prop de casa o en un gran viatge, la gastronomia sempre és present. Soc més de salat que de dolç i sempre prefereixo la cervesa al vi. Em podeu llegir, parlant de gastronomia, òbviament, a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Per què plorem en pelar la ceba i com evitar-ho, segons la ciència

Per què plorem en pelar la ceba i com evitar-ho, segons la ciència

La ceba ens ho fa passar molt malament a la cuina, però hi ha solució

Dilluns, 18 d'agost de 2025 - 05:30

Un xef explica com triar el meló més dolç del mercat: la fórmula per triomfar

Un xef explica com triar el meló més dolç del mercat: la fórmula per triomfar

S'ha acabat el fet de quedar-te en blanc davant de la muntanya de melons al supermercat

Dijous, 14 d'agost de 2025 - 05:30

És el secret més ben guardat de molts pastissers i no el coneix ningú

És el secret més ben guardat de molts pastissers i no el coneix ningú

Un nom rar amb una pinta química que tira enrere, però que és extremadament útil

Dilluns, 11 d'agost de 2025 - 05:30

Ens venen formatge de plàstic? Un nutricionista aclareix el dubte

Ens venen formatge de plàstic? Un nutricionista aclareix el dubte

Un expert li posa nom al que tant preocupa els consumidors: mala qualitat

Dijous, 7 d'agost de 2025 - 05:30

No és del Japó: aquest és el veritable origen del sushi de salmó

No és del Japó: aquest és el veritable origen del sushi de salmó

No tot al país nipó té una història mil·lenària

Dilluns, 4 d'agost de 2025 - 05:30

Per què es recomana cuinar el pollastre amb vinagre i quin efecte té en la digestió?

Per què es recomana cuinar el pollastre amb vinagre i quin efecte té en la digestió?

Tot són beneficis; el plat guanya en sabor, en textura i en propietats nutricionals

Dijous, 31 de juliol de 2025 - 05:30

Aquest error en preparar el bròcoli pot fer que perdis tots els seus beneficis

Aquest error en preparar el bròcoli pot fer que perdis tots els seus beneficis

Cada vegada en sabem més sobre el que mengem i també sobre el que fem malament a la cuina

Dilluns, 28 de juliol de 2025 - 05:30

Una enginyera d'aliments alerta sobre aquest greu error comú amb l'alvocat

Una enginyera d'aliments alerta sobre aquest greu error comú amb l'alvocat

No tot el que veiem a les xarxes és tan bonic i segur com sembla

Dijous, 24 de juliol de 2025 - 05:30

Com fer créixer un cirerer a casa fent servir només el pinyol d'una cirera

Com fer créixer un cirerer a casa fent servir només el pinyol d'una cirera

Cal espai i paciència, però el resultat sempre és motiu d'orgull

Dilluns, 21 de juliol de 2025 - 05:30

Aquesta fruita millora el son si te la menges a la nit: és perfecta per al sopar

Aquesta fruita millora el son si te la menges a la nit: és perfecta per al sopar

Un aliment molt saborós i que ajuda a regular el pes

Dijous, 17 de juliol de 2025 - 05:30

La pasta proteica secreta que pots menjar des de l'esmorzar fins al sopar

La pasta proteica secreta que pots menjar des de l'esmorzar fins al sopar

És nutritiva i tan versàtil que pots afegir-la a qualsevol plat

Dilluns, 14 de juliol de 2025 - 05:30

El truc d'un carnisser per cuinar carn picada sense que perdi sucs: evita aquest error

El truc d'un carnisser per cuinar carn picada sense que perdi sucs: evita aquest error

És el primer pas de moltes receptes i, per tant, canviarà per complet el resultat final

Dijous, 10 de juliol de 2025 - 05:30

Ni cansalada ni xoriço: l'ingredient que farà que les teves llenties tinguin molt més de ferro

Ni cansalada ni xoriço: l'ingredient que farà que les teves llenties tinguin molt més de ferro

També seran més completes nutricionalment i fins i tot més contundents

Dilluns, 7 de juliol de 2025 - 05:30

Et cansa l'amanida russa? Tasta aquesta versió amb cigrons: lleugera, proteica i saborosa

Et cansa l'amanida russa? Tasta aquesta versió amb cigrons: lleugera, proteica i saborosa

Els clàssics mereixen un respecte, però també poden sorprendre amb petits canvis

Dijous, 3 de juliol de 2025 - 05:30

Entrepà de broquetes amb allioli: la combinació que et farà explotar el cap

Entrepà de broquetes amb allioli: la combinació que et farà explotar el cap

És molt fàcil tacar-se, però tot val la pena i és que el seu sabor és una bogeria

Dijous, 26 de juny de 2025 - 05:30

Per què no hauries de treure la cua de la maduixa abans de rentar-la?

Per què no hauries de treure la cua de la maduixa abans de rentar-la?

Pot semblar un gest innocent, però perjudica i molt al sabor de la fruita

Dilluns, 23 de juny de 2025 - 05:30

Aquesta pasta de full d'espàrrecs i formatge és perfecta per a un sopar fàcil

Aquesta pasta de full d'espàrrecs i formatge és perfecta per a un sopar fàcil

Es poden preparar diferents versions i no sabràs quin escollir-ne

Dijous, 19 de juny de 2025 - 05:30

L'error més comú en tallar meló: així perd dolçor i es fa malbé abans de temps

L'error més comú en tallar meló: així perd dolçor i es fa malbé abans de temps

Molts dels trucs que tenim per estalviar temps se'ns tornen en contra i aquest és un bon exemple

Dilluns, 16 de juny de 2025 - 05:30

Aquestes patates cruixents sense fregir són l'snack viral que voldràs fer una vegada i una altra

Aquestes patates cruixents sense fregir són l'snack viral que voldràs fer una vegada i una altra

Són un vici, una obsessió de la qual no s'escapa ningú

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

Un secret que es queda a Galícia

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

La nostra sopa freda per excel·lència té molts beneficis per a la salut

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

És un gest automàtic que fem creient que és el millor per a la nostra fruita acabada de comprar

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Ni tacos ni burritos: aquest és el menjar de Mèxic que divideix el país

Ni tacos ni burritos: aquest és el menjar de Mèxic que divideix el país

La qüestió i el debat és tan intens com si parlem aquí de truita i ceba

Dilluns, 26 de maig de 2025 - 05:30

Roger Vilageliu, nutricionista: "Aquests són els 7 additius alimentaris que hauries d'evitar"

Roger Vilageliu, nutricionista: "Aquests són els 7 additius alimentaris que hauries d'evitar"

Són fins i tot a la sopa i no ens fan cap bé

Dijous, 22 de maig de 2025 - 05:30

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

Posar sal a l'aigua fa que bulli més ràpid o més lent? Això diu la ciència

El final de l'eterna discussió és entre aquestes línies i algú pot sortir escaldat amb la resposta

Dilluns, 19 de maig de 2025 - 05:30

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

Acompanya tot el que cuinis a les brases i és molt més lleugera i saludable que les salses comercials

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

La versió casolana t'assegura 100 % ametlla i res de sucres ocults

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Com fer croquetes de pollastre sense gluten: la recepta perfecta

Com fer croquetes de pollastre sense gluten: la recepta perfecta

La recepta ideal per a aquest bàsic de pica-pica que es resistia a ser sense gluten

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Per què tothom està rostint el moll de l'os de la vaca?

Per què tothom està rostint el moll de l'os de la vaca?

Passa als menús dels restaurants més moderns: el moll de l'os de vaca rostit és l'última sensació viral

Dilluns, 5 de maig de 2025 - 05:30

El truc que no coneixes perquè els gels a casa es fonguin molt més lent

El truc que no coneixes perquè els gels a casa es fonguin molt més lent

I et queden tan transparents i perfectes com els que et serveixen en un restaurant

Dijous, 1 de maig de 2025 - 05:30

Júlia Farré, nutricionista: "Vigila el consum d'aquests aliments típics al Japó"

Júlia Farré, nutricionista: "Vigila el consum d'aquests aliments típics al Japó"

Estan molt de moda, però cal saber compensar els seus nutrients perquè no passin factura a la nostra salut

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Ni sucre ni caramel: així era la crema catalana original que no coneix ningú

Una recepta molt antiga en la qual ha variat, precisament, allò que la diferencia de la resta

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Oblida la carn: la combinació vegetal que aporta més proteïna que un bistec

Oblida la carn: la combinació vegetal que aporta més proteïna que un bistec

Existeix una solució nutritiva i avalada per la ciència

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

Ni en amanida ni en gaspatxo: la millor manera de menjar tomàquet per aprofitar els seus beneficis

Ni en amanida ni en gaspatxo: la millor manera de menjar tomàquet per aprofitar els seus beneficis

Un estudi analitza com afecta la manera de consumir el tomàquet

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Una cuinera catalana explica com convertir l'arròs bullit en unes postres sorprenents

Una cuinera catalana explica com convertir l'arròs bullit en unes postres sorprenents

Un dels dolços que està més de moda amb una textura única i un sabor que enganxa

Dijous, 10 d'abril de 2025 - 05:30

Així és la botifarra dolça: l'embotit català que va enamorar Dalí

Així és la botifarra dolça: l'embotit català que va enamorar Dalí

A les comarques de Girona hi ha un embotit tan singular com desconegut

Dilluns, 7 d'abril de 2025 - 05:30

Júlia Farré, nutricionista: “No prenguis el cafè a aquesta hora del dia”

Júlia Farré, nutricionista: “No prenguis el cafè a aquesta hora del dia”

Els amants del cafè haurien de revisar el seu horari

Dijous, 3 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és el lloc correcte on has de guardar les patates per evitar que brotin: no te l'esperes

Aquest és el lloc correcte on has de guardar les patates per evitar que brotin: no te l'esperes

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Per què tothom està venent la seva Thermomix per Wallapop? Aquestes són les teories

Per què tothom està venent la seva Thermomix per Wallapop? Aquestes són les teories

Sens dubte una bona oportunitat per aconseguir un dels electrodomèstics més sol·licitats i valorats

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30