No t'ha passat mai que congeles pa, però després quan el descongeles perd sabor i textura? Congelar el pa és una pràctica comuna que permet conservar la frescor per períodes més llargs i minimitzar el malbaratament. Algunes persones opten per congelar el pa en llesques individuals, mentre que d'altres prefereixen emmagatzemar-lo sencer. Sigui quin sigui el teu mètode, congelar el pa adequadament pot mantenir la textura i el gust per dies o fins i tot setmanes. Tot i això, és important seguir alguns consells per assegurar-te que el pa conservi la seva qualitat en descongelar-lo i consumir-lo. Et portem alguns consells de la mà de la nutricionista Júlia Farré perquè quan el treguis del congelador i el posis a temperatura ambient, estigui com acabat de sortir del forn.

Descongelar el pa: els trucs definitius

Tallar el pa abans de congelar-lo

En forma d'entrepans, a llesques o de la manera que consideris més oportuna, però és imprescindible tallar el pa abans de congelar-lo, perquè sinó després el procés es dificulta molt i el pa no recupera la textura ni el sabor que busquem quan el descongelem.

Adeu-siau a les bosses de paper

És rellevant mencionar la importància de les bosses de plàstic o de silicona que tots tenim a casa. Ocupen un espai molt reduït i en tenim un centenar al típic calaix. Doncs aquestes bosses són les que hem de fer servir per emmagatzemar el pa al congelador i no les bosses de paper amb les quals comprem el pa. Per què? No és que tinguem res en contra del paper, sinó que les bosses de plàstic o la silicona permeten tancar hermèticament i evitar l'entrada d'oxigen o la contaminació d'aires.

Descongelar el pa i torrar-lo / Foto: Unsplash
Descongelar el pa i torrar-lo / Foto: Unsplash

No esperis a l'endemà

"Ai, quina mandra, millor el congelo després". Això ho hem expressat tots alguna vegada i és el que hem d'evitar, ja que és fonamental congelar el pa al moment de comprar-lo i no esperar unes hores o uns dies. Res de l'endemà, sinó fer-ho al moment i aconseguiràs que el gust del pa sigui molt més bo quan el tornis a descongelar.

Tallar-lo abans de congelar, fer ús de bosses de plàstic, congelar-lo al moment de fer la compra i no esperar més de 30 dies a menjar-se'l: els 4 consells imprescindibles a tenir en compte

30 dies, data límit

30 dies, data límit. Aquests són el màxim nombre de dies que pots tenir el pa al congelador. Més temps implicaria que el pa no fos bo de gust, així com podríem estar parlant de perills per a la seguretat alimentària del nostre organisme, tal com alerten diversos nutricionistes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!