Catalunya és plena de tradicions gastronòmiques delicioses. Una de les més autèntiques és la cassola de tros que es fa a les terres de Lleida. Una cassola que aquest cap de setmana serà la protagonista de la festa de les cassoles de Golmés i que encapçala la llista de fires gastronòmiques que se celebren arreu de Catalunya.

Festa de les cassoles - Golmés

La cassola és una menja molt pròpia de les terres de Lleida feta amb una mica de tot, com ara carns de tota mena i verdures. L'ingredient imprescindible, però, són els caragols, el producte insígnia de la gastronomia de ponent. És un plat que aprofita tot allò que la terra proporciona i diuen els entesos que hi ha tantes formes d’elaborar la cassola com cuiners a fer-la. Però el millor és no parlar-ne sinó tastar-la. I una bona manera de fer-ho és acostant-te a Golmés en aquesta diada de la Festa de les Cassoles.

El menú adult costa 27 € i el menú infantil 11 €. A més, la cadira costarà 3 € i l'horari d'activitats és el següent:

  • 10:00 - Inici de la preparació de les cassoles 
  • 12.00 h. - Obertura de portes del Pavelló Salvador Ezquerra per preparar les taules.
  • 12:45 h. - Actuació de la txaranga "La Follia Banda".
  • 13:15 h. - Entrega del tastet, als membres de la Comissió de Festes, de les cassoles participants en el concurs.
  • 14.00 h. - A dinar!
  • 15.30 h. - Entrega de l'obsequi a les cassoles participants i premi a la millor cassola!

📍 Golmés (Pla d'Urgell)
📅 28 d'abril

Cassola de tros
La cassola de tros és una recepta típica de Lleida. / Foto: Turisme Garrigues

Food Trucks Festival - Amposta

Camions de cuina sobre rodes, parades de productors de cervesa, parades d'artesania i elements vintage, música i ball en directe; tot plegat amb estètica dels anys 50 i 60. Tot això i molt més ho trobaràs aquest cap de setmana al Food Trucks Festival d'Amposta. A més de menjar sense gluten, també s'hi podrà trobar menjar italià, entrepans calents i hamburgueses, creps dolces i salades, pastissos, tapes, entre d'altres, potenciant sempre els productes de km 0.

A més també hi haurà la Fira de la Cervesa artesana i vins, Crafty day, concerts a càrrec de grups musicals del Casal de la Música, exposició de Harleys, cotxes clàssics i cotxes americans i balls.

📍 Amposta (Montsià)
📅 28 d'abril

Fira del Maresme d'Artesans del Formatge i de Pastor - Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar presenta, com cada primavera, la 12a edició de la Fira del Maresme d’Artesans del Formatge i de Pastor que se celebrarà els dies 27 i  28 d’abril a la Plaça Anselm Clavé i que inclou xerrades, tastets i parades de venda de productes. L'entrada a la fira és gratuïta i els visitants que vulguin gaudir de tasts de formatges i vi podran adquirir un tiquet de 9 € que dona dret a quatre tasts de formatge i una copa de vi.

📍 Sant Pol de Mar (Maresme)
📅 27 i 28 d'abril

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani - L'Ametlla de Mar

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors. La protagonista és la tonyina roja i els cuiners que la treballen, que amb les seves tècniques tradicionals i innovadores, delectaran el públic amb els diferents menús que oferiran durant les jornades gastronòmiques. Un programa que, dirigit a professionals i al públic en general, converteix l’Ametlla de Mar en una gran festa on tots, dels més grans als més petits, podran viure el singular univers de la tonyina roja en un entorn on coincideixen gastronomia, mar, aventura, festa, jocs, degustacions, mercat de productes i molt més.

📍 L'Ametlla de Mar (Baix Ebre)
📅 27 i 28 d'abril

Festa del pa i del vi - Sant Salvador de Guardiola

La Festa de Sant Marc a Sant Salvador de Guardiola celebra la cultura local posant l'èmfasi en el pa i el vi. Aquesta tradició secular inclou la benedicció de la terra i el repartiment de panellets beneïts, juntament amb el tradicional sorteig de xais. Els visitants poden gaudir d'un ambient festiu amb degustacions de vins de la DO Pla de Bages, assaborir productes locals, explorar un mercat d'artesania i divertir-se amb música en viu i jocs de fusta gegants per a tota la família.

📍 Sant Salvador de Guardiola (Bages)
📅 28 d'abril

Fira de la maduixa - Sant Cebrià de Vallalta

Un any més, l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta organitza una nova edició de la Fira de la Maduixa amb un bon grapat d'activitats. Hi haurà venda de maduixes a càrrec dels productors locals, venda de productes artesans, jocs gegants i un taller de cuina pels més petits, batucada de la Txacum, castells a càrrec de la colla castellera Els Maduixots, degustació d'una coca de maduixa gegant i molt més!

📍 Sant Cebrià de Vallalta (Maresme)
📅 28 d'abril

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!