Portar l'autèntica experiència gastronòmica xinesa a casa teva és una aventura deliciosa i gratificant. Una de les receptes més populars i versàtils és l'arròs fregit casolà. Amb ingredients simples i passos senzills, pots crear un plat que captivarà al teu paladar i et transportarà als sabors d'Àsia.

Amb ingredients simples i passos senzills, pots crear un plat que en captivarà molts paladars

jay nlper XciY4hwqnNk unsplash
Arròs fregit com en un restaurant / Foto: Unsplash

Ingredients:

  • 2 tasses d'arròs blanc cuit i refrigerat (preferiblement del dia anterior)
  • 2 ous batuts
  • 1 tassa de verdures picades (pastanagues, pèsols, cebes, pebrots, bròcoli, etc.)
  • 2 grans d'all picats
  • 2 cullerades d'oli de sèsam o oli vegetal
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • Sal i pebre al gust
  • Opcional: gambetes, pollastre, porc o tofu per agregar-hi proteïna
obi pixel8propix kdB88FBL8bs unsplash
Arròs fregit, una recepta fàcil i saborosa / Foto: Unsplash

Instruccions:

  1. Preparació d'ingredients: Picar totes les verdures en trossos petits i tenir tots els ingredients llestos i a mà. Si decideixes agregar proteïnes com gambetes, pollastre o tofu, talla'ls a trossos petits i assaona'ls al gust.

  2. Saltat de verdures: Escalfa una paella gran o un wok a foc mitjà-alt i agrega una cullerada d'oli. Salta les verdures picades i l'all durant uns minuts fins que estiguin tendres però cruixents. Retira les verdures de la paella i reserva-les.

  3. Cuina dels ous: A la mateixa paella, agrega una mica més d'oli si és necessari i aboca els ous batuts. Regira els ous suaument fins que estiguin cuits però encara una mica cremosos. Retira els ous de la paella i reserva'ls.

  4. Saltat de l'arròs: Agrega l'arròs cuit a la paella calenta i regira per escalfar-lo. Afegeix la salsa de soja i continua regirant perquè l'arròs s'impregni del sabor de la salsa. Si estàs agregant proteïnes, aquest és el moment d'incorporar-les i cuinar-les completament juntament amb l'arròs.

  5. Combinació d'ingredients: Una vegada que l'arròs sigui calent i les proteïnes estiguin cuites, agrega les verdures saltades i els ous remenats a la paella. Barreja tots els ingredients acuradament fins que estiguin ben combinats.

  6. Sabor final: Tasta l'arròs fregit i ajusta la saó amb sal, pebre o més salsa de soja segons sigui necessari. Si ho desitges, pots agregar un rajolí d'oli de sèsam al final per realçar el sabor.

  7. Servir i gaudir: Serveix l'arròs fregit, calent i fresc, acompanyat de salsa de soja addicional, salsa picant o els teus condiments xinesos favorits. Gaudeix d'aquesta deliciosa creació casolana que et porta directament als carrers de la Xina!

Amb aquesta recepta fàcil d'arròs fregit casolà, pots delectar els teus éssers estimats amb un plat autèntic i ple de sabor que segurament es convertirà en un favorit a casa teva.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!