L’oli català biodinàmic Cosmos ha guanyat la medalla de plata a la New York International Olive Oil Competition 2024 (NYIOOC). Es tracta del concurs internacional d'olis d'oliva més prestigiós del món en el qual competeixen els millors olis i productors de diferents països d'arreu del món. L'oli Cosmos l'elabora Oli Cometes, una empresa amb seu a La Pobla de Cérvoles (les Garrigues) i que treballa de manera ecològica i sostenible.

Un dels millors del món

L'oli biodinàmic Cosmos, de l'empresa catalana Oli Cometes de La Pobla de Cérvoles (les Garrigues) ha entrat a la llista dels millors olis d'oliva verge extra del món. La NYIOOC ha atorgat a Cosmos una distinció molt important que permet a la marca catalana situar-se a l'elit internacional d'elaboradors d'oli. És el primer any que s’ha presentat al certamen i ha estat guardonat amb la medalla de plata.

L’any passat aquest mateix oli ja va ser guardonat en tres categories diferents als premis Berlin Global Olive Oil Awards and the Elite Olive 2023: medalla de plata a la categoria de qualitat, medalla de plata a la categoria d’oli d’oliva ecològic de qualitat i una estrella a la categoria de disseny i embalatge.

Malgrat que és la primera vegada que Cosmos entra al rànquing mundial, no és el primer cop que rep un premi important. L’any passat aquest mateix oli ja va ser guardonat en tres categories diferents als premis Berlin Global Olive Oil Awards and the Elite Olive 2023: medalla de plata a la categoria de qualitat, medalla de plata a la categoria d’oli d’oliva ecològic de qualitat i una estrella a la categoria de disseny i embalatge.

Una marca local

Oli Cometes és una marca d’oli d’oliva verge extra prèmium produït 100% amb olives arbequines, premsades en fred i mitjançant una agricultura ecològica i biodinàmica. Es tracta d'una petita empresa familiar ubicada a La Pobla de Cérvoles (les Garrigues) i disposa de certificat ecològic i biodinàmic per DEMETER, la certificadora internacional d'agricultura biodinàmica. Són els únics productors d'oli amb aquesta certificació a Catalunya i des de l'any 2021 disposen de molí propi a la finca del poble, on a més d'elaborar oli ofereixen diferents experiències turístiques per als amants d'aquest or líquid.

Es tracta d'un reconeixement més a la comarca més prolífica i famosa de Catalunya per la seva elaboració d'oli d'oliva de qualitat. Les Garrigues és terra d'oliveres, i per molt que només hi hagi un oli al rànquing mundial de la NYIOOC, hi ha desenes de petits productors amb projectes de primera qualitat que elaboren oli de manera tradicional repartits per tota la comarca, però també per la resta del territori català.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!