L'escala Scoville és una mesura estàndard del picant o la "calor" dels aliments, especialment dels pebrots i les salses picants. Va ser creada pel farmacèutic nord-americà Wilbur Scoville el 1912 i es basa en la quantitat de dilució necessària d'un extracte de xili perquè el picant ja no sigui perceptible per al paladar humà. Avui dia, l'escala Scoville s'utilitza àmpliament per classificar el nivell de picant dels aliments, i hi ha alguns productes que superen amb escreix els límits del que la majoria de la gent consideraria "picant". A continuació, explorarem els tres aliments més picants del món segons l'escala Scoville.

L'escala Soville va ser creada pel farmacèutic nord-americà Wilbur Scoville el 1912

abhishek hajare Ia40W5jhINA unsplash
Xilis vermells picants / Foto: Unsplash

Pebrot Carolina Reaper

El Carolina Reaper (que fins ara ostentava el títol del pebrot més picant del món segons el Llibre Guinness dels Rècords), és el segon més picant del món després que el 'Pepper X' el destronés. Desenvolupat per cultivadors a Carolina del Sud, aquest pebrot té una mitjana de més d'1,600,000 unitats en l'escala Scoville, el que és més de 300 vegades més picant que un xili de Jalapa! La seva ardent calor és tan intensa que fins i tot manipular-lo pot ser una experiència desafiadora. El sabor inicialment dolç dona pas a un foc abrasador que pot durar minuts després d'haver provat una petita porció.

Pebrot Trinidad Moruga Scorpion

Originari de Trinidad i Tobago, el Trinidad Moruga Scorpion va ser considerat el pebrot més picant del món abans que el Carolina Reaper el destronés com el segon més picant. Amb una puntuació mitjana voltant d'1.200.000 a 2.000.000 en l'escala Scoville, aquest pebrot té un sabor intens i una coïssor persistent que pot ser difícil de suportar per als no iniciats al món dels aliments picants. El seu nom prové de la seva forma que s'assembla a la cua d'un escorpí i del seu lloc d'origen a la regió de Moruga, a Trinitat.

Pebrot Ghost Pepper (Bhut Jolokia)

El Ghost Pepper, també conegut com a Bhut Jolokia, és originari de l'Índia i alguna vegada va ser considerat el pebrot més picant del món. Encara que ha estat superat en l'escala Scoville, continua sent increïblment picant, amb una puntuació que oscil·la entre 800.000 i 1.041.427 en l'escala Scoville. El seu nom "Ghost" (fantasma) es deu a la sensació fantasmal d'ardor que deixa a la boca fins i tot després que el foc inicial hagi disminuït. El seu sabor té matisos de fruites tropicals, però està dominat per una coïssor intensa que pot ser difícil de manejar per a molts.

Diversos tipus de picant / Foto: unsplash
Diversos tipus de picant / Foto: Unsplash

Aquests tres aliments no són només una prova de valor per als amants dels aliments picants, sinó que també representen la diversitat i la intensitat del món dels sabors a la cuina global. Tanmateix, sempre és important consumir-los amb precaució i tenir en compte els límits individuals de tolerància al picant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!