Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
La cuina catalana, present a la selectivitat: per què s'estan perdent els plats tradicionals?

La cuina catalana, present a la selectivitat: per què s'estan perdent els plats tradicionals?

Es tracta d'una pregunta de l'examen d'anglès

Oriol Foix

Dijous, 12 de juny de 2025 - 10:35

pastilla video
El formatge que va caure en l'oblit i ara està de moda: és cultura gastronòmica catalana

El formatge que va caure en l'oblit i ara està de moda: és cultura gastronòmica catalana

El seu sabor és fort i intens, persistent i agressiu

Xevi Miró

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

'Crackers' de gratacul o quètxup d'aranyó: els 30 productes que es fan amb recursos del bosc

'Crackers' de gratacul o quètxup d'aranyó: els 30 productes que es fan amb recursos del bosc

El projecte Plantes Oblidades impulsa l'ús de recursos alimentaris forestals

Oriol Foix

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

La recepta d'amanida de cireres més original per a un sopar d'estiu

La recepta d'amanida de cireres més original per a un sopar d'estiu

Una presentació que entra pels ulls

Jordi Prió

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

El truc perquè el gaspatxo et quedi suau, perfecte i sense grumolls

El truc perquè el gaspatxo et quedi suau, perfecte i sense grumolls

Un dels errors més comuns és barrejar tot alhora i batre'l de qualsevol manera

Jordi Prió

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

Aquestes patates cruixents sense fregir són l'snack viral que voldràs fer una vegada i una altra

Aquestes patates cruixents sense fregir són l'snack viral que voldràs fer una vegada i una altra

Són un vici, una obsessió de la qual no s'escapa ningú

María Coca

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Com fer una truita de patates sense ous ni patates: Maria Nicolau en revela el secret

Una recepta que es feia servir durant la guerra i la postguerra

Jordi Tubella

Dijous, 12 de juny de 2025 - 05:30

Premis Nacionals de Gastronomia de Catalunya 2025: llista de tots els premiats

Premis Nacionals de Gastronomia de Catalunya 2025: llista de tots els premiats

Víctor Antich

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 20:00

Per què l'oli d'oliva verge extra canvia de sabor a l'estiu

Per què l'oli d'oliva verge extra canvia de sabor a l'estiu

Així reacciona aquest ingredient bàsic durant el període estival

Jordi Prió

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 05:30

El receptari més antic d'Europa està escrit en català: un llibre medieval de cuina catalana

El receptari més antic d'Europa està escrit en català: un llibre medieval de cuina catalana

Es tracta de la primera obra culinària europea escrita en una llengua diferent del llatí

Oriol Foix

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 05:30

El truc perquè les maduixes durin més fresques a l'estiu i no s'espatllin en un dia

El truc perquè les maduixes durin més fresques a l'estiu i no s'espatllin en un dia

Una fruita de temporada deliciosa

Jordi Prió

Dimecres, 11 de juny de 2025 - 05:30

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Una defensa acèrrima dels pastors catalans: els restaurants de l'Alta Garrotxa alcen la veu

Plats elaborats amb productes de ramaders locals

Jordi Tubella

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 17:03

pastilla video
Un restaurant de la Cerdanya guanya el concurs del millor capipota de Catalunya

Un restaurant de la Cerdanya guanya el concurs del millor capipota de Catalunya

El restaurant Sant Josep s'endú el primer premi

Oriol Foix

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 10:30

Per què tots parlen de la Salsa Emmy? La salsa per a hamburgueses més addictiva del moment

Per què tots parlen de la Salsa Emmy? La salsa per a hamburgueses més addictiva del moment

Els qui la tasten asseguren que és la millor salsa per a hamburgueses

Jordi Prió

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Com fer el gelat de xocolata perfecte a casa amb només 3 ingredients

Una recepta fàcil, ràpida i ideal per refrescar-se amb sabor aquest estiu

Jordi Tubella

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

El restaurant històric que reneix de les cendres després de gairebé ser oblidat

El restaurant històric que reneix de les cendres després de gairebé ser oblidat

La història del primer restaurant amb 3 estrelles de l'Estat

Oriol Foix

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

La millor mel de Catalunya 2025 es fa en aquest petit poble de Tarragona

La millor mel de Catalunya 2025 es fa en aquest petit poble de Tarragona

Et parlem de la que ha estat reconeguda com la millor mel de Catalunya el 2025

Jordi Prió

Dimarts, 10 de juny de 2025 - 05:30

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

El truc dels xefs gallecs per obrir musclos sense que perdin el seu suc natural

Un secret que es queda a Galícia

María Coca

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines que tothom comet

Una experta alimentària alerta sobre aquest error en menjar mandarines que tothom comet

Deixa de tirar tots els filets blancs de la mandarina

Jordi Prió

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

Així és el pernil més car del món: porcs alimentats amb llagostes i marisc

El seu origen és a la Xina, on un grup de productors ha portat l'alimentació animal a un altre nivell

Jordi Prió

Dilluns, 9 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Així es fa la lasanya freda que arrasa aquest estiu: ve de gust només de veure-la!

Havies pensat alguna vegada que la lasanya podia ser un plat fresquet per a l'estiu?

Jordi Prió

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

El nebot d'aquest famós futbolista ha obert a Barcelona la primera gelateria libanesa de l'Estat

Azah ha obert portes a l'Eixample

Oriol Foix

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Per què l'etiqueta d'Angostura Bitters és tan gran i no encaixa amb l'ampolla?

Aquesta etiqueta és una de les més fàcilment reconeixibles del mercat

Jordi Prió

Diumenge, 8 de juny de 2025 - 05:30

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

El plat típic català que triomfa a Espanya i és ric en potassi i baix en calories

Una recepta originària de Lleida i molt popular també a Tarragona

Jordi Prió

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

Maria Nicolau encén les xarxes socials: "En un restaurant de 60 € no poden fer això"

La xef catalana posa límits als restaurants cars

Jordi Tubella

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Compte amb guardar les cireres a la nevera: el truc perquè no perdin sabor ni textura

Posar-les a la nevera no sempre és tan senzill com sembla

Jordi Prió

Dissabte, 7 de juny de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Diferents pastisseries catalanes han rebut avui el premi

Oriol Foix

Divendres, 6 de juny de 2025 - 18:04

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

El millor vermut del món s'elabora al Pla d'Urgell: tercer any consecutiu triomfant

Guardonat pels World Vermouth Awards 2025 com a Millor Vermut del Món en categoria semisec

Jordi Tubella

Divendres, 6 de juny de 2025 - 14:00

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

El restaurant centenari de Barcelona que batega amb força un any després del seu renaixement

Es compleix un any de la reobertura d'aquesta casa de menjars emblemàtica de Barcelona

Jordi Tubella

Divendres, 6 de juny de 2025 - 10:51

El fabricant de copes més famós del món revoluciona Barcelona amb les seves lliçons

El fabricant de copes més famós del món revoluciona Barcelona amb les seves lliçons

Riedel imparteix una sessió magistral a Catalunya

La Gourmeteria

Divendres, 6 de juny de 2025 - 09:54

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

El que fas malament en fregir albergínies i com evitar que s'amarin d'oli

L'albergínia té una estructura esponjosa amb petits porus plens d'aire que són clau

Jordi Prió

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

Així és el Provolone Mandarone: el gegant formatge italià que pesa més de 30 quilos

A Vila Viniteca ens ensenyen aquest fascinant formatge

Jordi Prió

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Descobreix els millors vins de Catalunya en aquestes fires durant el cap de setmana

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 6 de juny de 2025 - 05:30

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

Aquest és el famós restaurant català que apareix a la llista dels 100 millors del món

La llista revela els restaurants de la posició 51 a la 100

Oriol Foix

Dijous, 5 de juny de 2025 - 16:14

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Tres pizzeries catalanes entren al rànquing de les 50 millors d'Europa

Dos establiments de Barcelona i un de Girona es colen al Top 50

Oriol Foix

Dijous, 5 de juny de 2025 - 13:22

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

Això és el que li passa al teu cos si prens gaspatxo cada dia a l'estiu

La nostra sopa freda per excel·lència té molts beneficis per a la salut

María Coca

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Aquest pizzer està entre els 5 millors del món i pots menjar la seva pizza a Barcelona

Les pizzes són un dels seus plats estrella del restaurant

Jordi Prió

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

L'estrany cas dels ous amb rovell blanc: què els fan perquè canviïn de color?

Una imatge que resulta desconcertant

Jordi Prió

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
No t'agraden els formatges de cabra? Això és perquè no els has tastat tots

No t'agraden els formatges de cabra? Això és perquè no els has tastat tots

La seva composició nutricional el converteix en un aliment molt complet

Xevi Miró

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Més de dos milions de catalans tenen por de cuinar una truita de patates: com triomfar

Un estudi evidencia el pànic de cuinar aquesta recepta emblemàtica

Jordi Tubella

Dijous, 5 de juny de 2025 - 05:30