Quan arriba la calor, la millor manera de refrescar-se és amb un bon gelat de qualitat. Barcelona és plena de gelateries de tota mena, però fa tot just dues setmanes n'ha obert una de molt especial. Es tracta d'Azah, una gelateria libanesa que ha vingut per revolucionar el sector amb uns gelats únics i deliciosos. Es tracta de la primera gelateria d'aquest tipus que obre a tot l'Estat i l'única regentada pel nebot del famós futbolista francès Éric Cantona.

La primera gelateria libanesa de l'Estat

El gelater i copropietari d'Azah gelateria libanesa és Hugo Cantona, nebot del futbolista Éric Cantona. L'Hugo, de 28 anys, és l'artífex del primer establiment d'aquest tipus a Catalunya i a la resta de l'Estat, ubicat al carrer d’Enric Granados, 61. Amb només dues setmanes oberts, Azah ja és tot un referent entre les gelateries de l'Eixample. Amb sabors clàssics de tota la vida, però també amb els sabors únics fets amb plantes aromàtiques del Líban, els gelats d'Azah triomfen entre barcelonins, turistes i sobretot entre la comunitat libanesa de Barcelona.

Gelateria libanesa Azah / Foto: Carlos Baglietto
Entrada d'Azah gelateria libanesa / Foto: Carlos Baglietto

És molt típic arrebossar la bola de gelat de festucs picats i coronar el cucurutxo amb una mica de nata

Tot va començar a França, a la gelateria Bachir de París. Bachir és una gelateria libanesa amb botigues a diferents països. Una d'aquestes és la de París, capital del país on va créixer l'Hugo. Ell és de Marsella, però en un viatge a París, l'Hugo es va enamorar dels gelats Bachir de la gelateria de París. La connexió va ser tan forta que es va proposar obrir ell mateix la seva pròpia gelateria libanesa. I així va ser; dit i fet. Després d'un temps d'investigar, fer contactes i formar-se en l'art dels gelats, l'Hugo finalment ha obert Azah, nom que fa referència a un dels principals ingredients que es fan servir per elaborar gelats libanesos: la flor de taronger, l'"azahar".

Gelateria libanesa Azah / Foto: Carlos Baglietto
Hugo Cantona ensenyant un gelat libanès / Foto: Carlos Baglietto

Uns gelats especials

Els gelats libanesos, a primer cop d'ull, no semblen gaire diferents dels gelats tradicionals als quals estem acostumats. Se serveixen en un cucurutxo igual que els d'aquí i també es poden demanar en terrina. Ara bé, els dos trets més característics dels gelats libanesos són els festucs i la nata. Al Líban, segons explica l'Hugo, és molt típic arrebossar la bola de gelat de festucs picats i coronar el cucurutxo amb una mica de nata. Aquestes dues característiques visuals són les que permeten reconèixer ràpidament els gelats libanesos.

Gelateria libanesa Azah / Foto: Carlos Baglietto
L'Hugo servint un gelat de sabors libanesos / Foto: Carlos Baglietto

Ara bé, les principals diferències a l'hora d'elaborar-los són els ingredients i la tècnica. El gelat libanès és esponjós i elàstic gràcies als ingredients naturals que s'utilitzen per fer-lo. A més, és un gelat molt cremós gràcies al poc aire que té a l'interior. Per extreure aquest aire, l'Hugo treballa cada gelat amb una mena de morter de fusta que extreu tot l'aire per evitar que quedi esponjós.

Gelateria libanesa Azah / Foto: Carlos Baglietto
L'Hugo preparant la nata per als gelats libanesos / Foto: Carlos Baglietto

Azah és un projecte jove i pioner liderat per un gelater creatiu, visionari i amb el cap fred. L'Hugo és un noi simpàtic i atent que sap fer les coses bé, al ritme que toca i pensant sempre en el client. Lidera amb saviesa un establiment disposat a triomfar a Catalunya i que de segur assentarà un precedent per a altres locals similars a la ciutat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!