El vermut Blanc 2025 de la marca lleidatana Marnuthem, ha estat guardonat pels World Vermouth Awards 2025 com a Millor Vermut del Món en categoria semisec, mentre que el Marnuthem Rosat 2025 també ha estat reconegut amb una Medalla d’Or en la categoria semidolç. Així ho ha fet públic aquesta setmana l’organització World Drinks Awards que premia per tercera vegada consecutiva l’elaborador de Bell-lloc d’Urgell. La marca prèmium de vermut Marnuthem de Bell-lloc d’Urgell ha anunciat aquests reconeixements aquest divendres en la presentació dels nous assemblatges dels vermuts Marnuthem Blanc i Rosat 2025 al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en el marc de la campanya Gust de Lleida de la Diputació de Lleida.

El Millor Vermut del Món semisec és català

Els World Vermouth Awards són premis globals que seleccionen el millor en tots els estils reconeguts internacionalment, premien i promouen el millor vermut del món entre els consumidors i el comerç de tot el món. En aquest sentit, Marc Cuenca, propietari de Marnuthem, destaca que “no és fàcil recollir aquest premi màxim de la categoria durant tres anys seguits. I això ens anima a continuar amb el projecte”. Núria Sánchez, també propietària de Marnuthem, han destacat l’aposta pel vi d’origen com és cas dels vins base de macabeu del celler de Sanui de Lleida i de garnatxa negra de Carviresa de Tàrrega, tots dos DO Costers del Segre.

Sánchez i Cuenca han estat acompanyats per la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Sandra Castro; i l’alcalde de Bell-lloc i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau, entre altres autoritats. Cuenca ha destacat que “el respecte pels vins blanc i rosat que fan de base del vermut; i la bona selecció dels botànics que configuren la nostra recepta; són decisions claus que determinen l'excel·lència del producte”. Castro ha felicitat Cuenca i Sánchez i ha explicat que “amb la campanya Gustum de Lleida, des de la Diputació volem donar suport i vehicular totes les iniciatives del sector productiu que generen oportunitats pel territori i alhora, fan de Lleida un referent de qualitat i excel·lència”.

Millor Vermut del Món / Foto: Cedida
El millor vermut del món s'elabora a Bell-lloc d'Urgell / Foto: Cedida

Per la seva part, el sommelier Gregori Albareda ha destacat durant el tast comentat de la presentació que “el Marnuthem Rosat és d'aspecte rosat, lleuger aroma floral i tocs de préssec de vinya i fruita del bosc; amb un pas per boca cremosa amb gust de vainilla i nabius. Mentre que el Marnuthem Blanc, té un nas fresc amb tocs cítrics, fruita tropical i canella; i en boca, les primeres notes cítriques i fresques, finalitzen amb una lleugera amargor amable que marca la diferència”.

D’altra banda, el periodista i sommelier Rafa Gimena ha volgut fer èmfasi que “Marnuthem aporta al panorama català del vermut una visió oberta i amb un perfil més internacional; que es va guanyant un lloc a les cartes dels restaurants més gurmets i atrevits”. La marca Marnuthem va ser guardonada pels World Vermouth Awards 2024 com a Millor Vermut del Món en les categories, semidolç i semisec, respectivament. Mentre que el 2023, ja s’havia premiat el Marnuthem Blanc com a millor semisec.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!