Catalunya és una potència cabril. I això per què? Doncs perquè la cabra és possiblement l'animal que millor s'adapta al nostre territori. La cabra viu feliç entre les muntanyes mediterrànies, seques i amb matolls. Si vols donar suport al nostre sector primari, hauries de menjar formatges de cabra. Des de la formatgeria Llet Crua, al barri de Sants, et convencem perquè pugis al vaixell de l'equip favorable i apassionat dels formatges de cabra.
Oh, és que no m'agraden els formatges de cabra! És que no els has tastat tots! Un formatge de cabra no vol dir res en concret, perquè pel que fa a ls formatges de cabra podem parlar de molts tipus de formatges. En trobaràs de molt cremosos i suaus, en trobaràs de pastosos i una mica més àcids, de secs, curats... És a dir, de formatges de cabra, n'hi ha de moltes menes.
Aquell punt àcid típic de la llet de cabra no té per què ser present en tots els formatges, perquè segons l'elaboració, aquest àcid, l'àcid càpric, podrà anar desapareixent o evolucionant. I, per tant, aquest gust que tu podries pensar que és molt caprí, no té per què trobar-se en tots aquests formatges. En conseqüència, et recomano que vagis tastant diferents formatges de cabra i et puguis treure del cap la idea aquesta que no t'agraden els formatges de cabra perquè potser no t'agraden uns formatges de cabra, però segur que trobaràs el teu formatge de cabra.
El formatge de cabra és una opció interessant, dins una dieta equilibrada, ja que la composició nutricional el converteix en un aliment molt complet
Múltiples beneficis dels formatges de cabra
Dins una dieta equilibrada, és important mantenir una bona aportació de lactis. El formatge de cabra és una opció interessant, ja que la composició nutricional el converteix en un aliment molt complet. Entre les propietats del formatge de cabra, destaquen, en primer lloc, la bona font de vitamines i micronutrients. El formatge de cabra aporta vitamines A, D i K. És important aportar vitamines del complex B, com la niacina, la tiamina i la riboflavina. També conté minerals com el calci, el potassi, el ferro, el magnesi i el fòsfor, i alts nivells de seleni i zinc.
D'altra banda, els formatges de cabra tenen un alt contingut proteic. De fet, si ho comparem amb altres formatges, el formatge de cabra té un gran contingut de proteïnes, amb 22 grams per cada 100. Aquesta característica el converteix en una opció saludable en l'àmbit nutricional. Finalment, el formatge de cabra té menys calories i menys greixos que el formatge de vaca. Per tant, és més fàcil de digerir per a l'estómac perquè els seus nivells de lactosa són més baixos que en altres llets i, ergo, en altres formatges.