Fundat el 1929, Casa Leopoldo ha estat, és i serà una de les emblemàtiques cases de menjars de Barcelona. Després de 86 anys de resistència a una Guerra Civil i a la dictadura franquista, aquest local situat al carrer de Sant Rafael, 24, va abaixar la persiana el 2015. Un xoc de realitat i un cop molt dur per als barcelonins que veien plasmat en un dels llocs de referència el canvi cultural i gastronòmic que vivia Barcelona. L'Òscar Manresa i Romain Fornell van intentar remuntar el vol d'aquest icònic espai, amb tot l'afecte per a Barcelona i la cuina catalana de tota la vida.
Casa Leopoldo: un any del ressorgiment més esperat de Barcelona
Sense poder triomfar per culpa de la pandèmia, una propietat xinesa va fer un gir de 180 graus al restaurant més famós del Raval que havia estat un refugi per a artistes, escriptors i bohemis. Per sort, el grup de restauració Banco de Boquerones va adquirir el local per tornar-lo a dignificar i traslladar-los als anys 30. Així doncs, un segle més tard, i per sort de tots nosaltres recuperem aquest espai històric de la ciutat per continuar donant-li vida. Les parets amb solera i les rajoles emblemàtiques conserven l’essència d’una època. També el seu receptari tradicional català, amb una desfilada de plats com canelons de rostit, mandonguilles amb sípia i favetes amb botifarra i menta.

Quan es compleix un any que tornés a obrir les portes de nou, el mític restaurant Casa Leopoldo ha volgut reivindicar la que va ser la seva històrica propietària Rosa Gil amb un dinar, en què ha estat l'autèntica protagonista i al qual han assistit vells amics com Eduardo Mendoza i Daniel Vázquez Sallés (fill de Vázquez Montalbán), Carme Ruscalleda, Joan Gaspart, Víctor Amela, Pedro Balañá i Salvador Boix, entre d'altres. L'esdeveniment també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l'escriptor Jordi Soler i Carles Vilarrubí, president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Casa Leopoldo, tresor patrimonial de la ciutat, ressorgeix per sorprendre una vegada més, i així poder continuar captivant artistes, escriptors i amics que durant dècades havien gaudit en el seu ambient íntim i familiar. El Casa Leopoldo, un pilar en la història de la capital catalana, ha tornat a obrir les portes per submergir els seus visitants a l'essència de la Barcelona històrica i bohèmia amb racons decorats amb tocs, matisos i un ambient sorprenent, respectant elements identificatius com les taules de ferro forjat i marbre, les rajoles portugueses i alguna cosa de la seva estètica torera. Destaca la Sala Rosa Gil, un menjador privat per a vuit comensals i de color rosa, dedicada a la figura de la qual va ser històrica propietària del restaurant. En definitiva, l'interiorisme del local, a càrrec de Barbara Lange, ha volgut recuperar aquest toc clàssic de l'època, i li ha conferit alhora un aire més contemporani.