En xarxes socials hi ha tendències que van i venen, però de tant en tant n'apareix una que aconsegueix quedar-se. Aquest és el cas de la Salsa Emmy, la nova estrella de les hamburgueses casolanes que ha revolucionat TikTok i Instagram gràcies al seu sabor potent, la seva textura cremosa i aquest punt addictiu que fa que vulguis posar-la en absolutament tot. La recepta, compartida en xarxes socials pel popular compte @cocinadelpirata, s'ha viralitzat per la seva senzillesa en la preparació, però també per com d'increïblement saborosa resulta una vegada acabada.

Salsa Emmy, la salsa per a hamburgueses més addictiva del moment

Els qui la tasten asseguren que és la millor salsa per a smash burgers i que té l'equilibri perfecte entre dolçor, salinitat, acidesa i un toc picant que la converteix en una autèntica bogeria gastronòmica.

Una salsa de molt sabor / Foto: Unsplash
Una salsa de molt sabor / Foto: Unsplash

A continuació, et detallem els ingredients i el pas a pas per a una perfecta preparació.

  • 80 g de sucre
  • 60 g de vinagre d'arròs
  • 80 g de mantega
  • 1 cullerada de salsa de peix asiàtica
  • 1 cullerada generosa de sèsam negre
  • 190 g de gochujang (pasta de xili fermentat coreà)
  • 2 grans d'all picats
  • Maionesa al gust

El procés per preparar-la és bastant senzill. Comença torrant el sèsam negre en una paella, sense oli, fins que desprengui la seva aroma característica. Es reserva i, a la mateixa paella, es fon la mantega a foc mitjà. Aquí s'incorporen els grans d'all picats finament i es deixen daurar lleugerament. A continuació, s'afegeix el sucre, el vinagre d'arròs i la salsa de peix. Tot es remou bé perquè s'integrin els sabors i es deixa reduir uns minuts. En aquest punt, s'agrega el gochujang, una pasta espessa de xili coreà que aporta un sabor profund, picant i lleugerament fermentat. La barreja es cuina lentament fins que espesseixi, i s'incorpora de nou el sèsam torrat.

Quan la salsa estigui llesta i una mica més temperada, es barreja amb maionesa al gust. El truc està a anar afegint la salsa a poc a poc, tastant fins a aconseguir la intensitat desitjada. El resultat és una salsa cremosa i seductora, amb un sabor umami molt marcat, notes dolces, tocs àcids i un fons salí amb un puntet picant que enganxa.


No és estrany que aquesta salsa s'hagi convertit en la favorita de molts. Més enllà de les hamburgueses, pots utilitzar-la per mullar patates, acompanyar aletes, untar en sandvitxos o fins i tot com a adorn per a wraps i amanides. La Salsa Emmy ha arribat per quedar-se, i si encara no l'has provat, aquest estiu és l'excusa perfecta. Preparar-la és fàcil, i gaudir-la... inevitable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!