Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Així és la Ruta del Paquito 2025: l'entrepà de xai fet amb el producte local més bo de Catalunya

Una campanya gastronòmica per promoure el consum de carn de corder

Oriol Foix

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 17:16

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

El xef José Andrés revela el truc per fer la truita perfecta en només 40 segons

Una recepta que va néixer durant el confinament

Jordi Prió

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Com coure la pasta correctament: aquesta és la quantitat d'aigua necessària

Resolem els dubtes més comuns sobre un dels bàsics de la cuina del nostre país

Jordi Tubella

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova xocolata de Mercadona que està arrasant: blanca, cruixent i amb festuc

La nova febre de la xocolata amb festuc

Jordi Prió

Dimecres, 4 de juny de 2025 - 05:30

pastilla video
El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

El mític Celler de Gelida celebra 130 anys al barri de Sants en plena forma

Meritxell Falgueras ha conduït l'acte celebrat a la seu del districte de Sants-Montjuïc

Oriol Foix

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 19:58

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Marc Ribas tria el restaurant amb les millors tapes del centre de Barcelona

Aquesta és la millor opció per anar de tapes al bell mig de la capital catalana

Jordi Prió

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

ChatGPT tria entre la cuina catalana i la cuina espanyola: "No hi ha color"

L'elecció final de la intel·ligència artificial

Jordi Tubella

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Com es diu l'arbre que dona festucs? El seu nom sorprèn molts

Una gran resistència per sobreviure en condicions adverses

Jordi Prió

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

La barreja natural de 3 ingredients que millora la teva salut: no la coneix ningú

Descobreix els poderosos beneficis d'aquesta combinació ancestral d'espècies

Jordi Tubella

Dimarts, 3 de juny de 2025 - 05:30

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Andorra presenta un pla gastronòmic per donar a conèixer la seva cuina tradicional al món

Una campanya emparada sota el lema "Gastronomia d'Alta Muntanya"

Oriol Foix

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 16:52

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

L'error que arruïna el sabor dels préssecs: com evitar-lo en comprar-los

És un gest automàtic que fem creient que és el millor per a la nostra fruita acabada de comprar

María Coca

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

La fantàstica recepta del mes de juny: cuina catalana que agrada a tothom

Un plat fresc, saborós i de temporada per gaudir de la cuina catalana

Jordi Tubella

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

Com congelar el pa precuit del supermercat i que tingui el gust com acabat de fer

El truc perquè el pa del supermercat sembli com tot just sortit del forn

Jordi Prió

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Jordi Cruz revela el secret per fer el salmorejo perfecte: el tomàquet que utilitza

Una recepta diferent que a l'estiu agafa protagonisme

Jordi Prió

Dilluns, 2 de juny de 2025 - 05:30

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Què li passa al teu cos quan deixes de beure llet?

Els efectes reals de deixar de consumir llet segons la ciència i el teu metabolisme

Jordi Tubella

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

Com fer quefir a casa: el probiòtic casolà que revoluciona les cuines saludables

És un dels grans protagonistes de la dieta sana

Jordi Prió

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Així es fa el pastís de maduixes més fàcil de l'estiu: sense forn i amb només un ou

Una recepta dolça ideal per a l'estiu que sorprendrà tots els teus comensals

Jordi Prió

Diumenge, 1 de juny de 2025 - 05:30

L'error habitual amb el carabassó que el fa indigerible per a moltes persones

L'error habitual amb el carabassó que el fa indigerible per a moltes persones

Un error comú que moltes persones cometen en preparar-lo

Jordi Prió

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

Aquest peix barat té més omega-3 que el salmó i gairebé ningú no el compra

Aquest peix barat té més omega-3 que el salmó i gairebé ningú no el compra

Una autèntica joia nutricional i molt assequible

Jordi Prió

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

La crítica de Maria Nicolau als restaurants gastronòmics: "En surts amb gana"

La crítica de Maria Nicolau als restaurants gastronòmics: "En surts amb gana"

La cuinera explica el perquè d'aquesta pràctica

Oriol Foix

Dissabte, 31 de maig de 2025 - 05:30

'La Terrassa d’Estrella Damm–El restaurant', la nova proposta gastronòmica de Primavera Sound

'La Terrassa d’Estrella Damm–El restaurant', la nova proposta gastronòmica de Primavera Sound

L'espai gastronòmic oferirà plats de cuiners destacats del panorama culinari català

El Nacional

Divendres, 30 de maig de 2025 - 14:30

Has rentat malament les maduixes tota la vida: el secret per desinfectar-les

Has rentat malament les maduixes tota la vida: el secret per desinfectar-les

Evita alguns dels errors més freqüents quan rentem les maduixes

Jordi Prió

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

Els millors plans per combatre la calor: menjar, beure i molta xerinola

Els millors plans per combatre la calor: menjar, beure i molta xerinola

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

Sabies que el plàtan no creix en un arbre? El que pocs saben sobre aquesta fruita

Sabies que el plàtan no creix en un arbre? El que pocs saben sobre aquesta fruita

Descobrim en quin tipus de planta creixen els plàtans

Jordi Prió

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

Nous ingredients milloren la qualitat del pa i altres productes sense gluten

El 2025 marca un punt d’inflexió en l’oferta d’aliments sense gluten

Jordi Tubella

Divendres, 30 de maig de 2025 - 05:30

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

La millor cuina del món és la d'aquest país: uns plats desapareguts a Barcelona

Una guia gastronòmica ofereix el llistat amb les 100 millors cuines del planeta

Jordi Tubella

Dijous, 29 de maig de 2025 - 13:27

La guia gastronòmica internacional que menysprea Catalunya: només un plat català al seu rànquing

La guia gastronòmica internacional que menysprea Catalunya: només un plat català al seu rànquing

Unes postres entren al top 10 estatal

Oriol Foix

Dijous, 29 de maig de 2025 - 11:13

pastilla video
Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

Llegir etiquetes, clau per evitar el gluten en la dieta de les persones celíaques

La normativa obliga a identificar el gluten i regular l’etiquetatge “sense gluten”

Jordi Tubella

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

On menjar un bon fricandó a Barcelona com el de l'àvia (sense gastar una fortuna)

On menjar un bon fricandó a Barcelona com el de l'àvia (sense gastar una fortuna)

Existeixen llocs a Barcelona on trobar aquest plat fet amb mim i sense que s'infli el compte

Jordi Prió

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

És millor comprar els llegums secs o cuits? Aquesta és l'opció més barata

És millor comprar els llegums secs o cuits? Aquesta és l'opció més barata

Escollir bé els llegums és clau per cuinar uns plats perfectes

Oriol Foix

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

La recepta catalana amb pèsols que s'està recuperant als menús de primavera

La recepta catalana amb pèsols que s'està recuperant als menús de primavera

Aquesta recepta era habitual a les cases catalanes durant els mesos de març i abril

Jordi Prió

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Així pots identificar i eliminar els àcars en els formatges: les claus definitives

Així pots identificar i eliminar els àcars en els formatges: les claus definitives

L'àcar és un menjador de formatges com ho som nosaltres

Xevi Miró

Dijous, 29 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca: dues realitats sovint confoses

Experts i pacients expliquen com el gluten condiciona el seu dia a dia

Jordi Tubella

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Com fer hamburgueses casolanes: el mètode tradicional perquè quedin millor que les del súper

Com fer hamburgueses casolanes: el mètode tradicional perquè quedin millor que les del súper

Celebra el dia de l'hamburguesa amb aquesta recepta

Oriol Foix

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

El plat típic de Barcelona que triomfa a la primavera: saludable i llest en 20 minuts

El plat típic de Barcelona que triomfa a la primavera: saludable i llest en 20 minuts

Un plat molt nutritiu i facilíssim de preparar

Jordi Prió

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Fer servir paper d'alumini per cuinar al forn: els perills dels quals alerta la ciència

Descobreix amb quins aliments és millor no fer-lo servir i les alternatives al paper d'alumini

Jordi Tubella

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Sabies que la carxofa és una flor que encara no ha florit?

Sabies que la carxofa és una flor que encara no ha florit?

Un aliment curiós que ha acabat la temporada

Oriol Foix

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

El truc de Karlos Arguiñano perquè les croquetes no es trenquin en fregir-les

El truc de Karlos Arguiñano perquè les croquetes no es trenquin en fregir-les

Una idea reveladora en directe durant el seu programa que és de gran ajuda

Jordi Prió

Dimecres, 28 de maig de 2025 - 05:30

Aquests són els guanyadors de la XI edició dels premis Cartavi

Aquests són els guanyadors de la XI edició dels premis Cartavi

Uns guardons que premien les millors cartes de diferents restaurants de Catalunya

Oriol Foix

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 15:57

Catalunya estrena ruta gastronòmica amb l'arròs com a protagonista: així és la Ruta de la Sega

Catalunya estrena ruta gastronòmica amb l'arròs com a protagonista: així és la Ruta de la Sega

Unes jornades per reivindicar els productes del Delta

Oriol Foix

Dimarts, 27 de maig de 2025 - 15:21