El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'onzena edició dels Premis Cartavi, que enguany han reconegut 10 establiments de restauració catalans —entre ells, per primera vegada, un wine bar— per la seva aposta decidida pels vins de proximitat i per integrar-los com a part essencial de l’experiència gastronòmica. L’acte va ser presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Eugeni Llos i la sumiller Marta Cortizas, en representació de l’Associació Catalana de Sommeliers – Premi a la millor sommelier de Catalunya 2024 i d’Espanya 2025-.
🍲 El restaurant de Lleida amb el millor producte de proximitat que fa autèntica cuina tradicional
Cartavi, en aquesta edició, ha reconegut els establiments que, dia a dia, incorporen a la seva carta vins emparats per qualsevol de les dotze denominacions d’origen catalanes, contribuint així a reforçar la cultura del vi dins l’experiència gastronòmica. Amb 94 restaurants i 9 wine bars participants i 30 semifinalistes, els premis mostren la vitalitat i el compromís del sector amb el producte català.
Uns premis que es reparteixen en dues categories: la categoria A (per a menús de més de 35 €) i la categoria B (per a menús de menys de 35 €).
Aquestes xifres reflecteixen no només l'interès creixent del sector, sinó també una consolidació clara de la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants del nostre país. Uns premis que es reparteixen en dues categories: la categoria A (per a menús de més de 35 €) i la categoria B (per a menús de menys de 35 €).
Els guanyadors d'enguany
La llista dels establiments guanyadors dels premis Cartavi és la següent:
Millor Wine Bar Catalunya:
TAVERNA VINSEUM de Vilafranca del Penedès.
Ciutat de Barcelona:
Categoria A: RESTAURANT QUIRAT
Categoria B: categoria deserta.
Província de Barcelona:
Categoria A: EL CEL DE LES OQUES de Terrassa
Categoria B: MANNY GASTROBAR de Vilafranca del Penedès.
Província de Girona:
Categoria A: ENTRE DOS MONS de Palamós
Categoria B: SAMUGA de Sant Llorenç de la Muga.
Província de Lleida:
Categoria A: FERRERUELA de Lleida.
Categoria B: CELLER DEL ROSER de Lleida.
Província de Tarragona
Categoria A: BRICHS de Falset.
Categoria B: L’ORIGINAL EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES de Cambrils.
Els premis Cartavi reafirmen la qualitat dels restaurants que aposten pel producte local a les seves cartes. En aquest cas es tracta d'una aposta decidida del vi, però la majoria dels establiments guanyadors, i també la resta de participants, aposten també pels productes locals i de temporada.