Les hamburgueses són un dels plats de carn més populars del món. La febre de les smash burguers i el fast food ha fet que sovint relacionem les hamburgueses amb el menjar calòric i de mala qualitat. I de la manera com s'acostumen a servir, amb salses i altres ingredients fregits, no podem dir que les hamburgueses siguin el menjar més saludable del món. El que sí que pots fer és saber què porta realment l'hamburguesa que et menges. I per fer-ho no hi ha res millor que preparar-te les teves pròpies hamburgueses a casa amb aquesta senzilla recepta.
Com fer hamburgueses casolanes
L'hamburguesa és un recurs fàcil per salvar un àpat. La compres al supermercat, la passes per la planxa i a menjar. Ara bé, les hamburgueses del supermercat tenen un inconvenient i és que mai saps del cert què porten. És clar que pots llegir l'etiqueta per saber exactament tots els ingredients, però si n'hi ha algun que no t'agrada (conservants o al·lèrgens) no hi pots fer res. És per això que fer-te les hamburgueses a casa és una molt bona opció. Aquests són els ingredients que necessites:
- 700 g de carn de vedella
- 300 g de carn de porc
- 2 clares d'ou
- 100 ml de llet
- Sal
- All en pols
- Julivert
- Pa ratllat

Elaboració:
- El primer que hauràs de fer és picar la carn de vedella i la de porc. Si tens una picadora a casa pots comprar el tall que més t'agradi i picar-la tu. Si no, pots demanar a la teva carnisseria de confiança que te la piquin. L'avantatge de demanar la carn és que pots escollir talls amb percentatges de greix i magre diferents per personalitzar al màxim les teves hamburgueses. La combinació de vedella i porc és ideal, però també pots fer-les 100 % d'un tipus o d'un altre, o fins i tot fer-les de pollastre o qualsevol altre tipus de carn.
- Amb les dues carns en un mateix bol, condimenta-les amb la sal, l'all i el julivert. Posa la quantitat de condiment que vulguis en funció del que t'agradi. També pots afegir-ne d'altres (com pebre vermell o negre) si ho prefereixes.
- Afegeix les clares d'ou.
- Amb les mans ben netes, barreja bé tots els ingredients per crear una massa homogènia.
- Afegeix la llet i continua barrejant.
- Veuràs que després d'afegir la llet, la mescla queda molt líquida. Per recuperar la textura ideal, afegeix el pa ratllat i continua barrejant. Tingues en compte que la llet i el pa ratllat, en realitat, són opcionals. Si vols fer hamburgueses sense lactosa pots ometre aquests dos ingredients. La textura potser no serà tan ferma, però les hamburgueses es poden fer igual de bé.
- Quan la mescla tingui la textura ideal, tapa el bol amb film transparent i deixa'l a la nevera un mínim de 2 hores.
- Un cop transcorregut el temps ja podràs donar forma a les hamburgueses i deixar-les preparades per cuinar. Amb aquestes quantitats podràs fer unes 5 hamburgueses de 200 g, però pots fer-les de la mida i la forma que vulguis.