Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
La recepta secreta i perfecta del xef José Andrés per a un sopar lleuger

La recepta secreta i perfecta del xef José Andrés per a un sopar lleuger

Un plat amb molt sabor i que agrada a tothom

Jordi Prió

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Els formatges tenen forats: un expert revela si és un error o un encert

Els formatges tenen forats: un expert revela si és un error o un encert

Per què alguns formatges tenen forats i altres no?

Xevi Miró

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Per què és tan bona (i tan cara) la gamba vermella de Palamós?

Un producte d'una qualitat excepcional

Oriol Foix

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

La deliciosa salsa catalana que pots preparar directament a la barbacoa

Acompanya tot el que cuinis a les brases i és molt més lleugera i saludable que les salses comercials

María Coca

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Les postres que el Vaticà ha guardat com a tradició durant milers d'anys

Les postres que el Vaticà ha guardat com a tradició durant milers d'anys

Unes postres senzilles que s'han sabut mantenir al llarg del temps

Jordi Prió

Dijous, 15 de maig de 2025 - 05:30

Com triar nespres madures al supermercat: el detall que gairebé ningú no mira

Com triar nespres madures al supermercat: el detall que gairebé ningú no mira

Un sabor dolç amb un punt àcid molt característic

Jordi Prió

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Aquest és el millor menjar preparat del supermercat: un plat perfecte per al bon temps

Un estudi de l'OCU analitza el menjar preparat de diversos supermercats

Jordi Tubella

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

5 trucs que utilitzen els xefs que et convertiran en el rei de les barbacoes

5 trucs que utilitzen els xefs que et convertiran en el rei de les barbacoes

Les claus per ser un mestre a la barbacoa

Jordi Prió

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Quins errors comuns s'han d'evitar en coure patates per garantir un bon resultat?

Saber cuinar bé les patates és fonamental a la nostra cuina

Jordi Tubella

Dimecres, 14 de maig de 2025 - 05:30

La crema de primavera que està de moda en els sopars: lleugera i fàcil de cuinar

La crema de primavera que està de moda en els sopars: lleugera i fàcil de cuinar

Amb el bon temps arriben les receptes de cremes lleugeres fredes per als teus sopars saludables

Jordi Prió

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

El wassabi català: un ingredient secret molt útil amb el sabor més espectacular de la cuina

Un aliment desconegut amb més de 500 anys de presència a la cuina catalana

Jordi Tubella

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

Què passa si combines cireres amb formatge de cabra? Una barreja perfecta

Què passa si combines cireres amb formatge de cabra? Una barreja perfecta

Et donem aquesta idea de postres amb què sorprendràs qualsevol convidat

Jordi Prió

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Més de 10.000 kg de menjar i un plat de set metres: el rècord imbatut durant 15 anys

Celebra el dia mundial de l'hummus amb aquesta fita insòlita

Oriol Foix

Dimarts, 13 de maig de 2025 - 05:30

L'amanida viral de TikTok que has de tastar aquesta primavera: fàcil, lleugera i original

L'amanida viral de TikTok que has de tastar aquesta primavera: fàcil, lleugera i original

Una amanida ideal quan comencen a pujar les temperatures

Jordi Prió

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

Fer llet d'ametlles a casa és molt fàcil: prepara-la en pocs minuts

La versió casolana t'assegura 100 % ametlla i res de sucres ocults

María Coca

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

L'ingredient secret que fa que les maduixes amb nata tinguin el sabor de la teva infantesa

L'ingredient secret que fa que les maduixes amb nata tinguin el sabor de la teva infantesa

Recuperar el sabor tan característic de les maduixes

Jordi Prió

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

Com fer un pa de pessic clàssic: els trucs que no sabies perquè quedi perfecte

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 12 de maig de 2025 - 05:30

Es pot congelar l'arròs cuit? Aquesta és la manera correcta de fer-ho

Es pot congelar l'arròs cuit? Aquesta és la manera correcta de fer-ho

Congelar arròs permet estalviar temps a la cuina i aprofitar millor les sobres

Jordi Prió

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

pastilla stories
D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

D'on surt el peix que trobem als restaurants? Així és la vida dels pescadors de l'Empordà

Oriol Foix

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Oblida't de mirar la data: aquest és l'únic aliment que mai no caduca

Oblida't de mirar la data: aquest és l'únic aliment que mai no caduca

Aquest aliment es pot conservar durant centenars d'anys sense perdre la seva qualitat

Jordi Prió

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

Maria Nicolau dicta sentència: aquest és el plat nacional de Catalunya

És una veritat antològica sovint passada per alt

Jordi Tubella

Diumenge, 11 de maig de 2025 - 05:30

El truc dels xefs perquè els ous no s'enganxin a la paella

El truc dels xefs perquè els ous no s'enganxin a la paella

Un consell molt senzill que no t'imagines

Jordi Prió

Dissabte, 10 de maig de 2025 - 05:30

Com conservar el peix: els consells per menjar-lo en les millors condicions

Com conservar el peix: els consells per menjar-lo en les millors condicions

L’ideal és comprar i menjar-lo al mateix dia perquè és quan més nutrients conserva

Jordi Tubella

Dissabte, 10 de maig de 2025 - 05:30

Mai no descongelis la carn així: l'error que comet gairebé tothom

Mai no descongelis la carn així: l'error que comet gairebé tothom

La forma en què descongelem la carn afecta a nivell de sabor, textura, i salut

jordi prio

Dissabte, 10 de maig de 2025 - 05:30

Agregar sal a l'aigua fa que bulli abans? Hi influeix, però no com t'imagines

Agregar sal a l'aigua fa que bulli abans? Hi influeix, però no com t'imagines

La ciència té la resposta a aquest dubte

Jordi Prió

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

Els millors plans gastronòmics per fer durant el cap de setmana: Catalunya s'omple de menjar

Els millors plans gastronòmics per fer durant el cap de setmana: Catalunya s'omple de menjar

Les millors fires gastronòmiques del país

Oriol Foix

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

Així reacciona el teu cervell quan menges bona xocolata negra

Així reacciona el teu cervell quan menges bona xocolata negra

Menjar xocolata negra no només és agradable

Jordi Prió

Divendres, 9 de maig de 2025 - 05:30

Quina fruita afecta més el teu nivell de sucre? Hauries de controlar-ne el consum

Quina fruita afecta més el teu nivell de sucre? Hauries de controlar-ne el consum

La nutrició és una part important de la gastronomia

Oriol Foix

Dijous, 8 de maig de 2025 - 12:56

pastilla video
Aquestes són les escorces dels formatges que no has de menjar: la selecció final d'un expert

Aquestes són les escorces dels formatges que no has de menjar: la selecció final d'un expert

Hi ha escorces que sí que es mengen, i d'altres que no

Xevi Miró

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

2 restaurants famosos de Barcelona se situen entre els millors nous locals d'Europa

2 restaurants famosos de Barcelona se situen entre els millors nous locals d'Europa

Les 30 novetats més destacades del mercat europeu d'enguany

Jordi Tubella

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Com fer croquetes de pollastre sense gluten: la recepta perfecta

Com fer croquetes de pollastre sense gluten: la recepta perfecta

La recepta ideal per a aquest bàsic de pica-pica que es resistia a ser sense gluten

María Coca

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Per què hauries de tirar sal al cafè? El truc dels baristes més exigents

Per què hauries de tirar sal al cafè? El truc dels baristes més exigents

El cafè és un ingredient tan versàtil com habitual

Jordi Prió

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Alta gastronomia a Reus: un cap de setmana deliciós de vi i roses

Alta gastronomia a Reus: un cap de setmana deliciós de vi i roses

La bellesa de les flors i el plaer de la gastronomia es fusionen

Jordi Tubella

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Els 5 tipus de gana: per què mengem fins i tot quan no tenim gana

Els 5 tipus de gana: per què mengem fins i tot quan no tenim gana

Descobrim els motius que ens impulsen a menjar

Jordi Prió

Dijous, 8 de maig de 2025 - 05:30

Més de 20 restaurants de Barcelona acullen la Ruta de l'Espàrrec de Navarra de Reyno Gourmet

Més de 20 restaurants de Barcelona acullen la Ruta de l'Espàrrec de Navarra de Reyno Gourmet

Segona edició d'aquesta proposta amb un èxit aclaparador

Jordi Tubella

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 17:53

Quins aliments estan prohibits durant el conclave? Aquesta és la dieta dels cardenals

Quins aliments estan prohibits durant el conclave? Aquesta és la dieta dels cardenals

Un ritual molt estricte

Oriol Foix

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 12:47

Menjar patates fregides i llaminadures: això li passa al teu cervell

Menjar patates fregides i llaminadures: això li passa al teu cervell

El consum habitual d'aliments alts en greixos saturats i sucres refinats pot afectar el teu cervell

Jordi Prió

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 05:30

Els trucs de cuina més desconeguts que et canviaran la vida: són molt útils

Els trucs de cuina més desconeguts que et canviaran la vida: són molt útils

Consells que ens facilitaran el dia a dia a la cuina

Jordi Tubella

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 05:30

Com fer cansalada cruixent al microones en menys de 5 minuts

Com fer cansalada cruixent al microones en menys de 5 minuts

Només necessitaràs el microones, paper de cuina i un plat per fer la cansalada

Jordi Prió

Dimecres, 7 de maig de 2025 - 05:30

Per què el gel a casa es fon més ràpid que el gel comercial: això diu la ciència

Per què el gel a casa es fon més ràpid que el gel comercial: això diu la ciència

En descobrim les diferències

Jordi Prió

Dimarts, 6 de maig de 2025 - 05:30